Pred nekaj dnevi je za vedno zaspala moja zlata seniorčica
Sherry. Dočakala je lepih 16 let in še nekaj mesecev zraven. Manjšim zdravstvenim težavam, ki so za tako visoko starost normalne in obvladljive, se je pred približno pol leta pridružila še demenca. Kljub temu, da imam že celo življenje pse, o tem prej nisem vedela popolnoma nič. Sem se pa zdaj naučila mnogo več, kot sem si kdaj želela vedeti.
Skrb za dementnega psa zahteva celega človeka, vso možno ljubezen in res veliko, ogromno potrpežljivosti. Odločitev za evtanazijo je toliko težja, ker kuža fizično ne trpi, psihično pa ga pravzaprav ni več. Od psičke, ki sem jo imela nekoč, je ostala samo še lupinica.
Mene je občasno še prepoznala in mi zaupala, drugih že dolgo ne več.
Ne znam še živeti brez nje. Kot vsi moji bivši psi je tudi ona pustila v mojem življenju neizbrisen pečat. Čeprav je bila zanje mesece bolj nepremičnina, se vseeno krepko pozna, da je ni več ... Zelo, zelo manjka.
Večkrat na dan me napade občutek krivde - čeprav vem, da sem naredila čisto vse, kar se je dalo, zraven pa še marsikaj, kar se je zdelo nemogoče. A razum je eno, čustva pa so nekaj povsem drugega.
Še zadnjič je bila z nami tudi na morju. Tam se je vsako jutro malo posončila, kar je bilo ena redkih stvari, v katerih je tudi na stara leta zelo uživala. Potem pa prespala vse dneve na hladnem, jaz pa sem skrbela za to, da ni pozabila jesti in piti.
Kmalu po vrnitvi domov je spet nastopil eden od izrazito slabih dni ... in tako sva se zmenili, da se posloviva.
Odločitev, da ji pustim oditi, je bila moj zadnji dokaz, kako zelo jo imam rada.
In to je zajebano do amena. Ni drugega izraza.
Sherry; upam, da si tam čez na na mavrici spet mlada, zdrava in razposajena. In da si našla vse svoje prijatelje. Po mojem srcu boš s svojimi drobnimi tačkami stopicljala še naprej. Spominov nate mi ne more nihče vzeti.
Adijo, lubica moja!
Saj se še srečava ...
If tears could build a stairway
and memories a lane
I'd walk right up to heaven
and bring yoo home again (avtor neznan)https://www.youtube.com/watch?v=Q3p1TDwjU2Y