mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 15.10.2024 : 12:55:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Bivanje psa v stanovanju ali ne?
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bivanje psa v stanovanju ali ne?  (Prebrano 78597 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
nemškadoga
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 539


« Odgovor #420 : sreda, 19.10.2005 : 20:09:25 »

meni se zdi pa fino imeti pesjak. V bistvu sva bila s fantom kar precej časa brez nega. sedaj pa ko ga imava je pa res fajn. Dokler sva imela samo 2 je bilo stanovanje dovolj. Sedaj ko so pa trije je pa že preveč. saj v bistvu v pesjaku samo počivajo, ker so dnevni sprehodi in šolanje redni in utrujajoči. Se mi zdi, da tudi njim bolj tako paše. Ne vem pa kako bi bilo če jih zvečer ne bi k sebi vzela. Po moje ne tako dobro. 

Ps: ravno sedajle se vsi trije igrajo okrog mene. So ful luštni. Vsake toliko časa pa dobim in veeelik cmok od doge, ki me edina doseže...Smiley
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #421 : sreda, 19.10.2005 : 23:13:04 »

Mi sicer živimo v hiši ampak ker imamo 4 pse, pa kup mačk in se vsi zberemo zvečer v dnevni sobi zna bit kar velika gneča. 4 odrasle osebe ki sedijo potleh ker se na kavču rinejo psi Grin... So pa psi zelo radi zunaj. Dopoldne ko je doma samo babica sta Žan in Kaja več ali manj stalno zunaj na vrtu čeprav imata odprta vrata v hišo. Maša pa je najraje v hiši na kavču in gre samo vsake toliko pokukat ven kaj počneta ostala dva. Vsi 4 so od vedno v hiši, pa se med njimi pojavljajo razlike. Čeprav ima Maša sedaj 11 let, to ni razlog da izbere hišo saj je od vedno raje v hiši. Je pa res da nam je sosed pred nekaj leti zastrupil Mašo in smo potem pse imeli samo noter zaprte- takrat smo imeli samo 2. Enostavno si nisem upala imet psov brez nadzora zunaj. Ko je sosed umrl (kruto se sliši a je resnično..) pa se je situacija normaliziala. Kaja je bila noter zelo nesrečna in je stalno cvilila pred vrati. Ona namreč najraje sedi na dvignjeni terasi kjer ima pregled nad dogajanjem na cesti. Niti balkon (ki je obrnjen stran od ceste) ni mogel tega spremeniti. Sicer smo jo potem nekaj časa čez dan spuščali na teraso in naredili ograjo okoli da ni mogla ven in je bilo vredu... Ko pa smo doma so psi vedno z nami in za petami. Vrt jim ni več tako zanimiv. Mislim da to pove vse. Čeprav je bolj enostavno imet psa v hiši z vrtom se prav tako da shajati z psom v bloku. Sama sicer ne bi imela velikega psa v bloku, pa ne zato ker bi mislila da trpi pa ne vem kaj, ampak ker bi jaz trpela ko bi se srečala na preozkem hodniku pa ne bi mogla mimo Smiley.
Psa v pesjaku pa nebi nikoli imela. Ko smo iskali psa je mama hotela da spi v pesjaku (smo ga imeli od prejšnjega psa), pa je potem pristala na to da spi v garaži, čez dan pa je lahko z nami v hiši, ampak ne v spalnicah. Že prvi dan je postavila Maši posteljico v svoji sobi zraven postelje Cheesy.

Lp, Mojca
Logiran
tedy
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #422 : ponedeljek, 14.11.2005 : 00:07:17 »

Strinjam se z delom o določenih pasmah. Drugače pa je stanovanje čisto OK tudi za pse Smiley
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #423 : četrtek, 25.01.2007 : 20:59:24 »

Danes sem od sosede dobila očitek, da mučim živali. Imam dva psa, psička se zdaj goni in zato sta ločena, on je v spalnici, ona v dnevni. Prej ni Thor nikoli lajal, ko sta bila sama, zdaj pa zjutraj baje laja kakšnih dvajset minut. Sosede sva opozorila in se jim vnaprej opravičila, ker sva se bala, da bo Thor malo zmeden zaradi preselitve v spalnico. Vsi so naju razumeli, ena je sicer potožila, da je zjutraj res malo glasen, ampak da ni njej to nič hudega. Danes pa pridemo domov iz triurnega sprehoda in naju pričaka taista soseda vsa nasršena. Da pse mučiva, ker jih imava v stanovanju, da se ji smilita in da se ne spodobi, da greva midva v službo, psa pa sama doma puščava. Seveda sem najprej dobila kar cmok v grlu, potem sem malo bolj ostro nastopila proti njej, na koncu pa sem ji rekla, da je res žalostno, da naju je tako grdo napadla, ker imava midva že od začetka gonitve pripravljeno darilo za njo, ker je bila tako potrpežljiva. Šele takrat se je pomirila, postalo ji je nerodno in naenkrat naju je povsem razumela. Jutri bo pač treba neko darilo kupit, ampak prepričana sem, da zgodba s tem še ni končana.

Moram se malo pozanimati, kakšne so najine pravice in kakšne so pravice sostanovalcev, da bom naslednjič malo bolj pripravljena.

No bistvo pa je bilo, čeprav je ta tema že dolgo zapuščena, da ne morem razumeti, kako nekdo lahko trdi, da pes v stanovanju trpi. Vsak vdan pes se bo tudi sredi ogromnega travnika zadrževal v bližini svojega gospodarja, pa čeprav bo imel na voljo nekaj hektarjev travnika. Vsak dober gospodar pa bo skrbel, da se bo pes čimvečkrat znašel na takem travniku. In mene, ki svojima kužkoma nudim vse, kar potrebujeta in vem, da sta srečna, resnično zaboli, ko me neka oseba obtoži, da psa mučim. In to oseba, ki mi je pred meseci razlagala, da je imela muco, ki jim je med pleskanjem stanovanja padla v barvo, pa so ubogo žival pač morali zagnati v Dravo ...





Logiran
nemškadoga
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 539


« Odgovor #424 : četrtek, 25.01.2007 : 21:06:07 »

lovethor - jaz te v teli situaciji čisto razumem in s teboj na nek način sočustvujem.  Sedaj, ko smo v hiši sicer nimamo težav. Vendar vseeno.

Glej: ti odgovarjaš svoji vesti in za pse lepo skrbiš, kajne? Naj te torej nič ne prizadane. Če se le da ohrani normalne sosedske odnose in to je to. Vedno se najde nekdo pravijo - in imajo prav Wink

Je pa res, da imajo sploh predstavniki starejše generacije še vedno v glavi stereotip, da pes mora biti zunaj. Žal se ne zavedajo, da imamo sedaj tudi kakšno drugo pasmo kot je npr. NO ali kaj podobnega. Marsikatera pasme sodi v stanovanje in je za zunaj (sploh pozimi) totalno neprimerna.

Moje mnenje je, da je pes lahko tudi v garsonijeri čisto srečen, če le ima dovolj gibanja v naravi.

Lp, Ines!
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #425 : četrtek, 25.01.2007 : 21:32:28 »

Ja, res se vedno najde nekdo...

Jaz načeloma najraje sploh nimam odnosov s sosedi - ravno zaradi zgornjega dejstva. V tem primeru sem se pa čutila dolžno že vnaprej opozoriti. Zato sem bila danes malo v šoku zaradi njenega izbruha. Pa je že mimo  Smiley

Hvala, Ines!
Logiran
nemškadoga
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 539


« Odgovor #426 : četrtek, 25.01.2007 : 21:54:56 »

Seveda je lepo, da jih prej obvestiš. Žal pa so nekateri takšni, da na to hitro pozabijo in je najbolje, da sploh nič ne vejo. Ker že na začetku iščejo težave, ker imajo pač cele dneve čas iskati težave Smiley

Ni na čemu Wink
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #427 : četrtek, 25.01.2007 : 22:49:31 »

Ko smo mi pripeljali našo Mišo  iz zavetišča je na začetku, ko smo šli od doma lajala, sosedje so mi to vsakodnevno povedali in sem jim razložila, da je  iz zavetišča, da še ni dojela, da se bomo vrnili  ker smo tam doma in da ona misli da smo jo zapustili ... Vsi so nekako razumeli ali so se pač delali da razumejo, razen ene, ki me je dobesedno napadla, da pes skoz laja, da se možu smili ker jo mučimo in da me bodo prijavili. Sem ji pritrdila, da jo res grozno mučimo in da me komot prijavijo in je bil mir, niso me prijavili, niso več težili edino govorili nismo več,za kar pa mi je bilo čisto vseeno.
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #428 : četrtek, 25.01.2007 : 23:05:12 »

Kot da govoriva o isti ženski, ta se je namreč tudi na moža sklicevala. Jaz bi ji tudi najraje zabrusila enako, ampak ne vem še, kakšen je zakon glede tega oz. od katere do katere ure lahko zahtevajo mir.

Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #429 : četrtek, 25.01.2007 : 23:18:22 »

Pri nas je moral biti mir od 22h - 8h poleti in pozimi od 20h - 8h. Kar se sosede tiče sem pa vedela, da je ena taka, ki jo vse moti in da itak ne bo nič naredila, da gre njej na živce ne možu, ker on mi nikoli ni nič rekel normalno sma se pozdravljala naprej kot, da nič ni.
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #430 : petek, 26.01.2007 : 11:56:36 »

Danes sem od sosede dobila očitek, da mučim živali. Imam dva psa, psička se zdaj goni in zato sta ločena, on je v spalnici, ona v dnevni.








Se mi zdi, da je samo en prostor, premalo za ločevanje psov v času gonitve.
Se mi smili tvoj pes, ki je pod stalnim stresom, ko čuti v svoji bližini gonečo psičko.
Znankin pes je odšel na 6km oddaljeno kmetijo k goneči psički, čeprav tam  še nikdar ni bil.
Sedaj si pa zamisli svojega psa kako se muči v sosedni sobi, pa tudi celo stanovanje ima vonj po psički. Vsaj za tiste kritične dni, ko je nevarnost skoka, bi si bilo nujno potrbno omisliti varstvo samca nekje drugje.
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #431 : petek, 26.01.2007 : 12:03:09 »

Jaz pač smatram, da bi pes bolj trpel, če bi ga dala nekam v varstvo. Sploh zaradi njegovih zdravstvenih težav - ima probleme s črevesjem in če zaužije karkoli, kar niso od veterinarja predpisani briketi, sledi bruhanje in driska. Ker pa je star sedem mesecev in zato zelo živahen, ima polno energije in bi osebo, ki bi jo čuval, preveč obremenila. Psičke ne morem dati v varstvo, ker je pri nama šele dva meseca in ima še vedno grozljiv strah, da jo bova kja pustila samo. To je žal edina opcija - da sta ločena. Gonitev pa tudi gre na srečo proti koncu.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #432 : petek, 26.01.2007 : 12:03:29 »

Se strinjam z Rem. Moj prejšnji je opravil še več kot 6 km za nadvse prijetnim vonjem.
Moj predlog (ki nikakor ni optimalna rešitev, mogoče bo pa vsaj pomagalo), pokliči trgovino Gali, morda pa imajo kakšen spray ali tablete, ki bodo vsaj delno, majčkeno omilile težave, povezane s tem problemom oziroma vonjem. Jaz sem sosedi preko njih naročila spray, pa z njim pošrpica poleg psice še vhodna vrata in predpražnik, pa ima vsaj malo miru.
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #433 : petek, 26.01.2007 : 12:33:07 »

Te razumem popolnoma, da si v težkem položaju. Vskakor se bo treba na prihodnjo gonitev bolje pripraviti. Eno od možnosti je opisala Drobtinica, samo ti iz lastnih izkušenj povem, da če je psička v bižini ne deluje. Naš kosmatinec ima samo žensko družbo, pa k sreči osveščene lastnike, tako,da se obveščamo o sprehodih, ven hodimo ob razičnih urah in po razičnih poteh, tako, da ni panike, kadar je gonitev.
Druga možnost , je pa sterilizacija, psičke, ali kastracija psa.Vsekakor je odločitev na tvoji strani.
Je pa peso v taki situaciji resnično v težkem izredno stresnem stanju.
Želim ti, da situacijo uspešno rešiš, vsekakor kosmatincema v prid. Smiley
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #434 : petek, 26.01.2007 : 12:52:45 »

No, naslednje gonitve ne bo - že ta je malo prehitela naše načrte, zato smo pač morali situacijo rešiti kot smo vedli in znali, no - jo še rešujemo  sram Zagotovo pa tudi meni ni prijetno, ker vem, kako se Thor počuti. Sem si v tem času že vse nohte zgrizla, ampak še nekaj dni, pa bo konec.

Psička bo sterilizirana takoj, ko bo možno, do takrat pa bomo morali malo stisniti zobe (soseda pa si zamašiti ušesa Smiley).



Logiran
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Bivanje psa v stanovanju ali ne?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines