Odgovora za živalski vrt še niste napisali ?
No bom pa jaz odgovorila. ne vem v katerem živakskem vrtu ne hranijo psov z briketi, vem pa, da v mnogih živalskih vrtovih in drugih ustanovah hranijo DIVJE kanide, vključno z volkovi z mešano hrano ki vsebuje tudi večji ali manjši % briketov. Ugotovili so, da volkovi, ki dobivajo tudi brikete živijo dlje od tistih, ki dobivajo samo "naravno".
Drugače pa sem videl psa kateri je sedaj star 14 let in je od svojega 3 meseca bil hranjen z naravno prehrano.
Pri nas bi lahko še ne dolgo nazaj videl pse (njihove knjižice lahko vidiš še zdaj), ki so živeli do 17 leta (cca 20kg), 15,5let (30kg), najmanj 19 let (5kg, dobili že odraslo). Večina je od 3 tedna dalje jedla mešano hrano na osnovi briketov z dodatkom kuhane.
Me pa zanima nekaj ,če se je pes tako spremenil kot eni tu trdite zakaj se mu ni spremenilo tudi zobovje
Zato, ker razlike med volkom in psom niso toliko nastale na nivoju genetike (spremenjen hardver) kot na nivoju epigenetike (softver, regulacija genov). kako je pes pridobil sposobnost za prebavo šlroba lahko prebereš v linku, ki sem ga dala.
Na splošno tudi pri divjih živalih lahko vidiš, da se pogosto spremeni funkcioniranje, same telesne značilnosti pa ne (še). Medvedje imajo zversko zobovje, hranijo se pa z mešano, nekateri (pande) pa s povsem vegetarijansko hrano.
PS: žal ne prodajam briketov ampak jih samo kupujem.
PPS: v leglu iz katerega sta bili moji 17 letnici so izmed 7 mladičev kar štirje dosegli starost čez 16 let, noben pa ni poginil pred 14 letom. Živeli so v različnih okoljih in bili hranjeni z različno hrano. Noben sicer ni dobival "naravne" hrane, je pa bila vsaj ena od tastarih izključno na doma pripravljeni.
PPPS: skoraj v vsakimu petšopu imajo nekje v kotu skrinjo z surovo hrano. Njim je vseeno kaj prodajajo, samo da se prodaja.