o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 22.11.2024 : 16:28:00
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
vzgoja
| Tema:
Kako jim uspe?
Strani:
1
2
[
3
]
Vse
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Kako jim uspe? (Prebrano 20414 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Drejči
midi
Spol:
Sporočil: 1.862
Re: Kako jim uspe?
«
Odgovor #30 :
nedelja, 30.10.2005 : 14:06:57 »
Citat: bina , nedelja, 30.10.2005 : 12:10:53
damayanti, svaka ti čast, da si imela j*a*j*c*a
, da si pri enem neubogljivem psu (no, ne ravno neubogljivem, ampak take, ki te ni šmiril), kupila še enega. Tega si jaz ne bi upala narest! Ker bi se bala, da bi potem imela doma 2 neuboljiva psa
Bina,
saj ni problem v tem, da si nekdo ne bi smel omisliti dva psa, ceprav je prvi neposlusen. Iluzorno pa je razmisljati, da bo nakup se enega psa sam po sebi pripomogel k temu, da bo prvi postal tak kot zelimo. Damayanti, je lepo opisala, da je zelo spremenila nacin in pristop ucenja ob prihodu drugega psa, oziroma izkoristila nastalo situacijo v svoj prid.
Ne glede na to ali imamo enega ali vec psov, moramo ob nastalem problemu najprej spremeniti svoj pristop in nacin dela s psom, da bomo lahko prisli do zeljenega rezultata.
Logiran
Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.
Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #31 :
nedelja, 30.10.2005 : 14:15:29 »
Ne, ne, seveda si lahko VSAK zamisli 2 psa, čeprav ga nobeden ne uboga. Napisala sem, da si JAZ ne bi upala omisliti. Predstavljaj si, da imaš psa, ki ga zaradi različnih vzrokov ne smeš spuščati iz vrvice (ala je napadalen do drugih psov, uhaja, karkoli). No, če bi jaz imela takega psa, si ne bi upala kupiti še enega. Ker vem, da se psi učijo en od drugega. In če en uhaja, zna zelo hitro to "naučiti" tudi drugega. In kaj imaš potem?? 2 neposlušna psa, ki ju ne smeš spuščati iz vrvice. In raje imam 1 neposlušnega psa kot pa 2
Pri nas na sreco je Bero zelo individualist. In zato ni sprejel Bine. In zato je tudi ni naucil vseh neumnosti. In njemu je cisto vseeno, kaj jaz delam z Bino. Vcasih je bil prav vesel, da sem samo njo peljala na sprehod, ker je potem on imel mir pred njo
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.634
«
Odgovor #32 :
nedelja, 30.10.2005 : 14:55:08 »
Citat: Sammy , nedelja, 30.10.2005 : 12:29:38
S prvim "zaresnim" psom, v katerega vložiš svoj čas in trud, da ga vzgojiš (morda celo izšolaš), mislim, da res ne moreš pričakovati popolne poslušnosti, ker enostavno nimaš izkušenj - še posebej ne prvih nekaj mesecev, ko bi jih človek v bistvu najbolj potreboval. In potem na začetku ene stvari zafrkneš in jih je kasneje toliko težje popravljati.
Medtem ko imaš pri drugem psu toliko več izkušenj, da vsaj približno veš kako reagirati v določenih situacijah. Starih napak ne
popravljaš
in rezultat je toliko bolj poslušen pes. Poleg tega je stanje toliko boljše, vsaj po mojem mnenju, če imaš psico (po psu).
Jaz dam roko v ogenj, da takšnih problemov, ki jih imam zdaj zaradi napak moje neizkušenosti v mladosti svojega psa, z drugim psom ne bom imela (pa še psička bo
).
Popravek: starih napak ne
ponavljaš
.
Logiran
AklAm
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 103
«
Odgovor #33 :
nedelja, 30.10.2005 : 15:55:41 »
Sem sicer čisto ven padla, zato replika na precej oddaljen post.
Citat
Vecje stevilo psov ni formula za uspeh glede pozornosti na lastnika. Lahko pride le do ljubosumja med samimi psi in ustvarjanja tropa, ce clovek ne zna pravilno postopati. Cisto vseeno je ali imas enega ali vec psov.
Res ni čudežna formula, ampak čisto irelevantno pa zagotovo ni. Vsak tak dejavnik vsaj minimalno vpliva na razvoj odnosa s psom.
Gaja je veliko bolj pozorna name, če sta na vidiku še druga dva psa. Je pa odvisno od lastnika, karakterja psov, njihove starosti itd., če se takšna situacija za nas razvije v "dobro" ali "slabo". Seveda to ni rešitev, na katero bi se bilo vredno zanašati, saj je vnaprej nemogoče predvidevati, kako se bo relacija med večimi psi in lastnikom razvila.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #34 :
nedelja, 30.10.2005 : 16:59:41 »
Citat: bina , nedelja, 30.10.2005 : 14:15:29
Ne, ne, seveda si lahko VSAK zamisli 2 psa, čeprav ga nobeden ne uboga. Napisala sem, da si JAZ ne bi upala omisliti. Predstavljaj si, da imaš psa, ki ga zaradi različnih vzrokov ne smeš spuščati iz vrvice (ala je napadalen do drugih psov, uhaja, karkoli). No, če bi jaz imela takega psa, si ne bi upala kupiti še enega. Ker vem, da se psi učijo en od drugega. In če en uhaja, zna zelo hitro to "naučiti" tudi drugega. In kaj imaš potem?? 2 neposlušna psa, ki ju ne smeš spuščati iz vrvice. In raje imam 1 neposlušnega psa kot pa 2
Jaz te pa čisto razumem
Moj največji strah je bil ravno to, da bi damč tamalo nučil nepotrebnih p****rij.
Ampak na srečo, je tamala bolj dominantna kot Damč , niti približno se mu ne pusti podrejat in vedno hoče imet zadnjo. Njej je bistvo vsega , to , da je deležna pohvale .( tipična babnica- na mojo srečo
)
Jo je naučil marsikaj. Naj povem , da ko je prišla k meni prvi teden je bila prava packa. Prej je bila navajena na pesjak, in se mi je vsaj dvakrat na dan polulala v garaži. In za vsakič ko se je polulala sem jo kregala...... vsakič ko je damč nakazal da ga tišči na potrebo sem obadva spuščala ven in vsakič ko je zunaj lulal sem ga pohvalila in nagradila( čeprav mu ni bilo nič jasno zakaj ga hvalim). In tukaj sem izkoristila njeno ljubosumnost. Sedmi dan mi je prav lepo znala pokazat , da bi šla ven lulat. Prav tako se je od njega naučila skoraj vseh apel vaj.Ker z njim je potrebno dati vsaj enkrat na teden vse vaje skozi in to po šolsko- drugače se malo spozabi( zanalašč
)
Je pa res .. če Dina ne bi bila tako drugačnega karakterja kot je, ne bi ostala pri meni. Po končanih počitnicah bi šla lepo nazaj k vzreditelju( lepo ali grdo- tako pač je- jaz tudi nisem živcev na tomboli zadela)
Sedaj je pa bistvo vse vzgoje in učenja to , da izkoriščam njuno tekmovalnost za naklonjenost. En tak tipičen primer je učenje aporta.( damču- španska vas... po njegovi logiki-" zakaj bi če ni treba"). Dini je to zabava... ona bi prinašala cel dan.. in ni važno kaj.
In moje izkoriščanje: Damč je na prostoru( pripet) z Dino sva pred njim cca dva metra. In ji mečem - ona pa prinaša kot blesava in vsakič je deležna pohvale. Damč pa ljubosumen kot je - mu kar " mede" ker ni on tisti ki se ga boža. In potem po treh vajah, zamenjam položaj. Pripnem Dino in z njim naredim dve vaji..... on iz inata naredi tako kot je treba. In to sem dosegla šele sedaj. Predno sem imela Dino, njemu niti na kraj pameti ni padlo , da bi mi prinesel kar sem mu vrgla. je pa res da vedno končam z vajami takrat ko sta na višku zagnanosti , da bi nosila.. in potem jih odpnem in sta prosta. Ne enemu in ne drugemu niti na misel ne pade , da bi se odaljila od mene. Mogoče nesramno od mene- ampak moj cilj je dosežen
In še ena zanimivost. Prej ko sva bila zunaj na vrtu in sva se igrala( ograje nimamo) je damč znal izkoristiti sekundo moje nepazljivosti in jo je pobrisal tri hiše naprej in pred pesjak sosedove psice.
Sedaj ko se igram z njima, mu niti na pamet ne pade da bi jo pobrisal.... da ja tamala ne bi bila deležna več pozornosti kot on
.
Pač izkoriščam njune šibke točke
. Meni je važno samo to, da sta psa skoncentrirana name. So pa določene vaje, ko pa jih moram ločiti.Enega pustim v avtu- tako , da ne moti drugega. Ker se zavedam, da bi mi Damč s svojo trmarijo in svojeglavostjo znal kaj hitro pokvariti tudi tamalo.Pa tudi ona ima svoje muhe...
Logiran
rožica
rad pišem
Spol:
Sporočil: 420
«
Odgovor #35 :
nedelja, 30.10.2005 : 18:52:35 »
Danes sem videla moškega okoli trideset, ki je imel v svojem kombiju 4 psice. Ko je odprl vrata, se nobena ni premaknila. Jaz že vsa osupla, kaj znajo, ker sta bili dve še mladi. Vsako posebej je po imenu poklical iz avta, dal na prostor, in tako je čakala, da so se ostale zraven nje ulegle. Tako so postrojene čakale na nadaljni ukaz. Premaknil se je meter nazaj in vajo ponovil.
Tokrat ga ena izmed psic ni ubogala, pa jo je kar brcnil
Ni čudno, da so ga tako ubogale- so se ga kar močno bale.
Najbolj debilno se mi je pa zdelo to, da tam sredi gozda, kjer so ga ljudje opazovali, reče: Če gledate v mojo smer, je to 1 euro, če pa gledate drugam, je zastonj.
Mislim, da sredi gozda lahko vsak gleda kamor hoče.
Najprej me je impresioniral zaradi vzgojenih psic, potem sem pa videla, da je vse skupaj bedno- odnos do psic in on sam
Logiran
ModraPanda
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 170
«
Odgovor #36 :
nedelja, 30.10.2005 : 20:10:22 »
Citat: damayanti , nedelja, 30.10.2005 : 12:52:08
Panda:
Tudi moj je bil do 8 meseca zlat kužek. Ne me narobe razumet- ti ne želim takega psa kot je postal moj v svojem obdobju. Počakaj do pubertete. takrat te bo začel pa učit. Boš spoznala kaj pomeni imeti samca doma
No sej v bistvu sem hotla povedat, da je bla psička full pridna, kljub temu, da sem bla čist neizkušena, ta je pa že zdaj manj,pa mam
mal
več znanja, pa sem ugotovila, da je še kar v redu, ampak vem, da se stvari kasneje znajo poslabšat in samo upam, da ga bom vzgojila v poslušnega psa.
Logiran
ancksha
novinec
Sporočil: 33
«
Odgovor #37 :
sreda, 07.11.2012 : 15:27:30 »
mi mamo enega takega soseda.. psička je vedno spuščena, ampak NIKOLI ne zapusti domačega praga brez njega. Je bil dolgo let brez službe, pa sta bila vedno skupaj. Sedaj je doma gospa.
Pač za razliko od nas so cel dan s psom in njegovi psi (tudi pred to psičko je imel že dve tekom več kot 20 let) so VEDNO enako lepo vzgojeni. Tudi na našo ne lajajo, ko gremo mimo, pridejo lepo pozdravit na rob parcele (!). Noro. Tip je pa pripravljen za psa narest pomojem več kot zase. Enkrat pred mnogimi leti, ko se še ni tako na veliko steriliziralo, je imela ena njegova psička pasje mladiče. Takrat sva se se bratom ponudila, da poslikamo psičke in damo oglase. Bil je prav ganjen, kako srečen konec bo za mladičke, javilo se je veliko ljudi in je izbral samo ljudi z veliko časa. Pač tip je res predan svojim psičkam in vse dočakajo visoko starost.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474
«
Odgovor #38 :
sreda, 07.11.2012 : 19:35:30 »
Sposoben lastnik in primeren pes (nekateri psi pač ne bodo ostali na neograjenem dvorišču če niso pod nadzorom, ne glede na to, kako ubogljivi so sicer. Imajo preveč pustolovske žilce.)
Logiran
ancksha
novinec
Sporočil: 33
«
Odgovor #39 :
četrtek, 08.11.2012 : 05:38:44 »
hehe ja tko kt na primer zmagovalci na Bad dog Animal planet
)) par jih je k skos pobegne, zmagovalka si je šla pa kupit kost v supermarket LOL
Logiran
Strani:
1
2
[
3
]
Vse
Gor
mojpes.net
|
o psih