Poročilo in fotke, če bo slučajno kdaj še komu prav prišlo:
Takole je zadeva zgledala, ko sem postrigla samo ozek del, kjer je bilo najbolj vneto (premer cca. 3 cm) :
Sem takoj posumila, da gre za hot-spot, ker sem se tega v poletnih mesecih najbolj bala; trenutno so pa idealni pogoji za kaj takega (konstantno visoka vlaga). Foto sem poslala "naši dr. znanosti v hot-spotih" Fantini maji01.
Sum mi je takoj potrdila, naročila naj zabrijem dlako okrog in naokrog na široko in najdem morebitna dodatna žarišča. Je bilo še na dveh mestih.
Naročila mi je kopanje max.dvakrat na dan s Plivaseptom + ovratnik, da preprečim lizanje, ker mora biti koža čim bolj suha.
Tale fotka je nastala po 24 urah in dvakratnem tretmaju s Plivaseptom.
Naš lučkar s Čbelinim zaščitnim ovratnikom
In ker je booogi, booogi, booogi
, ga je bilo treba uspavat s čohanjem
Danes sva bila fejst pohvaljena na veterini
, ker sva okužbo že ustavila.
Se vidi, da se koža že celi.
Za domov sva dobila še jod, da se čisto zagotovo zadeva dokončno sanira. Naročili so nama tudi, da naj ga par dni še pregledujeva, ker se zna bojda okužba širiti tudi preko krvi.
V tem primeru nam sledijo antibiotiki.
Naše junačko srce
očitno uživa, ko se življenje že dva dni bolj intenzivno vrti okol njega in uspešno fura safer.
"Mama" zelo, zelo, zelo zadovoljna.
Plus domača lekarna se je razširila še za tri stvari, ki morata biti non-stop na zalogi, in sicer Plivasept, jod in zaščitni ovratnik.