Naša Inna bo letos dopolnila tri leta. Je mešanka med čivavo in pekinezerjem.
Njeni dve leti sta bili neizmerno igrivi, pozitivni, bila je sonček v naši družini.
Kljub temu je imela probleme z zdravjem, bruhanje, driska, slabo počutje, bila je brez apetita.
Veliko obiskov pri veterinarjev ni spremenilo ničesar. Enkrat so bili prepričani, da je alergija na svinjino, ko ni bilo boljše, smo črtali še perutnino in govedino. Jedla je tako rekoč brikete, brez mesa, posebej za alergike in tudi to ni pomagalo.
Bila je redno cepljena, dobivala zdravila za zajedavce. Neznana bolezen se je takrat uredila sama od sebe in veterinarji so se tako rekoč motili, saj ni bila alergija na nobeno vrsto mesa, temveč nekaj, kar sami niso znali pojasniti.
Zadnje pol leta je psička spremenjena. Umika se v prostore, kjer je sama, veliko se trese, veliko spi. Prišlo je tudi do agresivnega obnašanja, vendar je takoj zatem pokazala obžalovanje. Ob dvigu je zajokala in v določenem obdobju nismo smeli it mimo nje, saj je začela pošteno cviliti. Skrivala se je in ni bila več družabna, kljub temu da smo jo redno vozili na sprehode se je doma polulala, kar prej nikoli ni delala. Bili smo prepričani, da je to le obdobje in da se bo slej ko prej njeno obnašanje spremenilo, zato smo ji dali čas za sebe. Veterinar me kljub temu, kar vse sem mu povedala niti ni resno jemal. Rekel je, da ima mogoče kakšne zajedavce, dobila je pasto in to je bilo to, nič boljše, nič drugače.
V zadnjih treh mesecih pa se je stanje še bolj poslabšalo.
Dobila je prvi napad, trebušček se ji je močno napihnil, dušila se je, njeno celotno telo se je močno treslo. Takoj smo jo odpeljali k veterinarju, kjer so naredili preiskave, ji dali infuzijo in injekcije za želodec. Rekli so, da so izvidi v redu, da ne zgleda da bi bilo kaj narobe in da ima le manjše pomanjkanje rdečih krvničk. Zaradi napada so omenili da je možnost epilepsije in rekli, da se ob rednih napadih ne zdravi s tabletami, da se to pri psičkih pač velikokrat pojavi. Torej masno smo plačali v upanju da bo naša psička boljše, čeprav nismo niti vedeli kaj se z njo dogaja.
Sedaj je od tega 2 tedna, od takrat je imela dva napada, čeprav je včerajšnji bil zelo drugačen. Bila je popolnoma brez ravnotežja, padla je na bok, istočasno pa je z nje šlo blato. Jezik je imela stegnjen ven in težko dihala, ter se tresla. Jezik je bil moder, za kar smo predvidevali na pomanjkanje kisika. Počakali smo da se pomiri, da lažje zadiha. Psička je bila v roku 10min boljša, čeprav še vedno brez ravnotežja. Postavila sem jo v banjo in jo začela umivat, medtem pa sem na trebuščku opazila velike modro-rdeče krogce, kot nekakšne krvne strdke, imela je tud živo rdeče tačke. Bila je torej v nekakšnih podplutbah, kot da bi jo nekdo pretepel. Opazovala sem jo še naslednjih par minut in le te so začele izginjat. Sedaj jih več ni.
Ne vem več na koga se naj obrnem, veterinarji do sedaj nikoli niso prav pomagali, vedno odštejem toliko denarja, zato da je čez dan ali dva vse isto. Ne vem več kaj naj naredim, zgubljena sem. Obrnila se bom na bioterapevta Simončiča in me zanima, če ima kdo še kakšne izkušnje z njim.
Lp, Anja