Najnovejsa pogruntavscina je, da igras na totalno naivnost ljudi in zacnes govoriti o hranah razlicne kvalitete, in ker se ti pac ne da uvazati 'human-grade' hrane od proizvajalca, od katerega ze tako in tako uvazas, ugotovis, da je 'cloveska hrana', kot to pridno prevedes, zavajanje naroda, ker potem ljudje svoje pse s cokolado futrajo, ce so pa sestavine v tej hrani res boljse, pa ni relevantno (beri v Moj pes, maj 03).
Tistemu pa, ki je v reklamni akciji prvic uporabil, da sami nismo sposobni pripraviti uravnotezenega obroka za psa, bi bilo treba dati Nobelovo nagrado za zavajanje naroda.
..."Ceprav je zanimivo, da se oglasa vedno vec ljudi, ki trdijo drugace."
Lp, Mojca
Mojca, polepšala si mi dan
vedno sem verjel vate
Brikete in konzerve človek hrani svojim "kožuškastim prijateljem" šele nekaj desetletij, pri nas šele dobrih deset let...kako so pa potem psi sploh preživeli pred tem, če ni bilo uravnoteženih obrokov
Res se je ravno v tem času tudi "sodobni urbani človek" povsem odtujil naravi in do konca pomehkužil, a da ne bi znal sestaviti obroka za psa - malo morgen ! Kdor je tako neumen, sploh ne bi smel niti v sanjah dobiti dovoljenja, da "poseduje" žival! Pa pustimo to, žal se ta mentaliteta zlepa ne bo spremenila, če sploh kdaj...morda po 3. svetovni vojni, ko bo "človek" zopet lovil s fračo
Več kot zgovorno in v oči bijoče je dejstvo, da industrija prehrane že od samega začetka neprestano zagotavlja v reklamah, da hrana vsebuje "vse uravnotežene snovi, ki jih vaš pes potrebuje za zdravo življenje". Kljub temu smo doživeli v zadnjih desetletjih celo vrsto tragedij : od tistih strahovito bolnih mačk zaradi odsotnosti aminokisline taurina v hranah, od strupenega antioksidanta etoxiquina v briketih - Eukanuba & Co. Press
...do recimo tega Ca : P razmerja, da o ostalih neuravnoteženostih ne bi na dolgo in široko...
Taka strategija proizvajalcev se mi zdi povsem zgrešena, gre preprosto za podcenjevanje potrošnikov...morda pa finančno žal res ne, saj koliko % "lastnikov" psov recimo pa bere tole nit ali pa kaj podobnega ? Se bojim , da bolj malo
Ostalo pa poje komerciala in zakonitosti tržišča...v tem so Slovenci slabši od Američanov, ki so na tem področju dokazano "na psu"! Ostaja pa dejstvo, da ima ta zgodba globalno gledano resno ekonomsko, politično, ekološko, etično ...kompleksno in težko rešljivo ozadje
Ne daj se Ines Press