mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 06.07.2024 : 06:51:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: BARF - BONES and RAW food  (Prebrano 77500 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #255 : nedelja, 17.10.2004 : 13:37:16 »


Zakaj mora pes 30x pregrizniti briket??? Meni se to ne zdi logično. Psi imajo drugačno presnovo in ni pomembno kako veliki so koščki, važno je kako močno želodčno kislino imajo.



Peibie je hotela povedati samo nekaj v podobnem smisli, ja. Da psi hrano pac obicajno goltajo, pa naj bojo to kosi kuhanega ali pecenega mesa ali pa briketi. Lahko pa mu ponudimo cel snicel, pa se tam je najboj verjetno, da bo trgal in bolj malo grizel.

33-krat so pa nas v soli ucili, da moramo vsako rec pregriznit.

In, Travca, ce si ze res odgovarjal na moj stavek z opisom bedastih in naivnih barferjev, naj povem, da verjamem pri pasji prehrani v tole:


Važno je, da pes je čimbolj raznovrstno hrano in se potem dobro počuti!



Zame je pojem zdravega psa tisti, ki lahko danes je brikete, jutri skuhano kosto in pojutrisnjem samostojno razturi surovo puranjo kraco (sem bolj zadovoljna, ce izpljune kosti, kar jih moje dame vedno).

O miksanju sadja in zelenjave pa mislim, da je tudi tule kar nekaj debat. In kakor koli obracas, se vse stekajo na eno isto - kakor psu pase.

Se mi pa zdijo ravno tako bedasti tisti, ki na veliko povelicujejo barf, kot tisti, ki povelicujejo brikete, se posebaj tisti, ki na piedestal postavljajo eno samo znamko.

Se pa absolutno strinjam s temle (Missa, danes sem pa kar ponucala tvoje poste  Cheesy):


Jaz sem že dolgo časa nazaj prišla do sklepa, da so briketi škodljivi za naše pse, pa ni važno kakšnega cenovnega razreda so.



Morda bi se sli skozi moje reseto primernosti za prehrano kot dopolnilna hrana, kot so bili zamisljeni, kot edina pa pod nobenim pogojem.

Chris, uzivajte v pripravljanju hrane! Ko te enkrat neha skrbeti, da bo psa pobralo, ce 2 dni zapored ne bo dobil popolnega ali kaksnega ze obroka, postane strasno zabavno.

Lp, Mojca
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #256 : nedelja, 17.10.2004 : 13:58:27 »

LP!
, Peibie, kar postrezi si!
Ob današnjem prebiranju se mi je utrnila ena trapasta misel: če bi obstajali briketi za ljudi, bi se našli zagovorniki tudi le teh? In kako fajn bi bilo pojesti eno pest, recimo 100g briketov z okusom limone, gorčice, špinače, pire krompirja ali polpeta. Da ne govorim o briketih z okusom zelene ali francoske salate!
In v ustih bi se tako lepo topili kot čokoladni bobmončki, še grist nam ne bi bilo treba!
LP,Miša
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #257 : nedelja, 17.10.2004 : 14:31:57 »

Zelo zanimivo branje je tale barf,ni kaj in seveda moram tudi jaz pristaviti svoj lonček Wink
Za veliko stvari v življenju velja,da je vsaka skrajnost slaba in da je treba najti zlato sredino....
Kar pa se tiče barfa,se pridružujem Missi in Peibie-potrebno se je prilagajati potrebam psa,ugotoviti,katera hrana mu odgovarja(pa naj kdo poskusi 14 dni jesti eno in isto hrano,pa naj bo to kuhan krompir ali pa dunajski zrezek...)in mu to tudi nuditi!
Najbolj neumna razlaga  za hranjenja psa samo z briketi je:"Nimam časa za kuhanje !"HALO????Kako imaš potem čas za psa,sprehode,nego....
Druga stvar so psi,ki iz kakršnihkoli zdravstvenih razlogov ne smejo ali ne morejo jesti določene hrane...
Govorim o psu,ki naj bi odrasel v lepega,zdravega psa,ki naj s svojim zdravjem,izgledom in vedenjem odraža vso lepoto svoje pasme...
Jaz svoje pse  hranim z mešano prehrano,vsakega malo,kuhano,surovo,sadje,zelenjava,mlečni izdelki,briketi,meso(surovo in kuhano ali pečeno),ribe...
Do sedaj še nismo imeli nobenih problemov,ki bi jih lahko povezali z prehrano in upam,da bo tako tudi ostalo!
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #258 : nedelja, 17.10.2004 : 14:44:51 »


Ob današnjem prebiranju se mi je utrnila ena trapasta misel: če bi obstajali briketi za ljudi, bi se našli zagovorniki tudi le teh?



Ja, Missa, madona, a vasi dvonozni krdelniki se niso na space foodu?!!?  Shocked Shocked Tongue Grin Grin Grin

Lp, Mojca
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #259 : nedelja, 17.10.2004 : 20:07:30 »

Hihi Missa! Ti kar v miru pojej svoje skrince, ti jih nisem fousna! Cheesy Sicer pa kaj morem, ce je psica kar naprej lacna? In mi, ce je le moznost pozre kaksnega dezevnika. Je pac "natural dog"!  Grin Si tudi frizuro ureja na prostem, se najraje tako, da si naredi irokezo s pomocjo drgnjenja po en teden stari mrhovini! Njami! In ne, Chrisu raca sigurno ne bi skodovala, samo se bojim, da potem za Arija ne bi nic ostalo.

Nanook, potem pa kar na bicikel in v Tusa! Grin Pa dober tek. lp
Logiran

MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #260 : nedelja, 17.10.2004 : 23:38:52 »

LP!
Kaja, imam znanko iz tvojega konca in me je naučila par besed. Tako, da boš vedela, da vem kaj so skrinjce! In nekaj ti jih bom prihranila, da ne boste iskali posušenih črvov po cesti! In če boš Nanook pošiljala kupovat s kolesom, potem bo bolj slabo nakupovala. Morala bi iti najmanj z avtom in to v Leclerca, ko je akcija. Kadar jaz nabavljam tam, se po navadi nabere dolga vrsta tja dol do tistih stalaž z vrhunskim vinom. Zadnjič me je moja močnejša (in pametnejša) polovica opozoril, da naj pohitim, ker  si je zadnji v vrsti že sumljivo ogledoval buteljko. In ko me je mesar opozoril na znižano ceno nekega mesa za moje kerozince, se nisem mogla upreti skušnjavi in sem vzela kar celo zalogo.  Še dobro, da nisem bila s kolesom! Si me predstavljaš? Od Rudnika do Šiške?
Peibie, jaz zmeraj bolj razmišljam, da bi mojega dvonožnega šniclarja dala na barf! (upam, da ne bo tega prebral) Ker se zmeraj bolj pritožuje nad mojim space food-om! Kuhat itak ne znam!
LP,Miša
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #261 : ponedeljek, 18.10.2004 : 21:18:07 »

Nanook, travca in podobni, a morate res SRAT po tej temi?? Če tas barf ni prepričal izvolite v teme, kjer se ne pisari o njemu. To je tema, v kateri se je že dovolj presralo in je sedaj dovolj. Vsak si je ustvaril svoje mnenje na predhodnih straneh in ob prebiravnju že navedenih linkov. Tema ima svoj naslov in to je BARF, naj teče o tem in ničemer drugem. Lp
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #262 : ponedeljek, 18.10.2004 : 21:24:11 »

MISSA da ne bo pomote, jaz samo odgovarjam na gornjo pripombo od Peibie ki pravi :

"Tako kot vsak briket triintridesetkrat pregrizne, a ne? "

Meni osebno se zdi idiotsko odraslemu psu hrano miksat!! Pes ima zobe zato da grize, pa naj bodo to briketi ali karkoli drugega. Osebno nisem nikoli miksal hrane niti mladičem, pa so vsi zrasli v normalne, zdrave, aktivne pse, ki so, ko so šli od doma znali jesti - gristi tudi brikete.
Se pa strinjam s tabo in ostalimi, ki pravijo, da naj pes je tisto kar mu paše in ne, da ga posiljujemo z nečem, še najman pa z Barfanjem.

AMMMMMMMM, ni namen tukaj, da se zmiksa da pes lažje poje, prosim lepo. A naj npr. potem dobi mleko pa celo banano notr pa tri žlice  medu gor vržene al kaj? Lepo prosim no. Obrat za 360 stopinj pa marš v temo o Satisfactionu.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #263 : ponedeljek, 18.10.2004 : 21:34:02 »

Chris, piscanca in purana kupujem v Jati (na Vodenski), govedino pa vcasih v Ferditu (ce ima slucajno kaksno akcijo), vcasih pa je kaj ceneje tudi v Merkatorju. Aja, v Jati imajo tudi sardele po ugodni ceni, ampak zdajle ne vem koliko stanejo. Se splaca veckrat pogledat in pocakat na akcijo.
Drugace pa Don obozuje barf kupljen pri multiju, tako, da ga z njim sladkam 1x tedensko.

Mi imamo vcasih vsi (razen Dona, ker po mleku fase drisko) mlecni "frustek"...jaz cokolesnik, Bagi rizolino, Kaja pa mleko z banano. Obcasno tudi malo zamenjamo! Grin

Madonca me je razkuril!

No pa nazaj, k temi. Hehe, Ferdi, ta je pa domač, jl? Wink  Bomo moral malo na ogled, smo še bolj zgubljeni sedaj. Kje pa izveš za akcije v Jati?  Račka bi tudi meni pasala hehe, za Arita pa tako ni za dvomit, on dobesedno požre vse kar mu daš od A do Ž Wink Hvala za info!
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #264 : ponedeljek, 18.10.2004 : 21:38:36 »

Citat
Odkar je pri hiši Argenta hranimo izključno doma pripravljen barf. Nimam nekih receptov, poskušam po zdravi logiki in kar sem prebrala.
Punca se razvija po Marsovskem vzoru, omejitve sprehodov in norenja, skakanja ne upoštevamo, Argenta pri svojih dobrih 3. mesecih prehodi in prelaufa na enem sprehodu od 40 - 50 minut. Ko pride domov, dalje norita s fotrom po dvorišču kot da sta dopingirana   .

Super, a se pravi, da imaš kakšno specialno mašinco doma za meso ali pa  kosti zmleti morda, ali pa kaj podobnega?
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #265 : ponedeljek, 18.10.2004 : 21:44:37 »


Ne , nimam, zaenkrat še ne, mašince, sem z mesarjem zmenjena, da dobim kostno žaganje pri njih. Piščančje meso pa obiram s kosti, tako, da kosti ne dajem.

Ima pa Altervita doma mašinco, saj se bo najbrž kaj oglasil - Alti, a te ni še tema pritegnila Grin Grin
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #266 : ponedeljek, 18.10.2004 : 21:44:47 »

Chris:Nobenih od naštetih težav po novem ne poznamo! Vendar ne morem trditi, da je za to "kriv" barf, mogoče pa so enostavno zdajšnji psi tako zdravi.

Osnove naše hrane:
MESO:goveje meso, piščanec, jetra, goveji jeziki in srca, goveja kri, sardele, osliči.
MLEČNI IZDELKI: skuta, tudi mleko, polno oz. tričetrt masten sir
ZELENJAVA, SADJE: korenje, rdeča pesa, zelje, jabolka, banane, vse kar se z vrta da surovega pojesti
PRILOGE: vsak dan sveže doma pripravljeni kosmiči iz mlinčka ( osnova je bio pšenica, rž, riž, ječmen, pira ), zelo zelo redko pa ajdovi in koruzni žganci oz. polenta oz. riž -max 2 obroka tedensko, pa še to le mini količino.
DODATKI: lanenoseme, sončnicno seme, sezamovo saeme, oljčno olje, ribje olje, sončnično olje, laneno olje, pivski kvas, kostno žaganje, jajčne lupine, surov rumenjak, zakrknjen beljak, v dobi rasti še tabletka Acerole ( naravni C vitamin )
PRIBOLJŠKI: posušene ribe, posušene goveje kosti, kite, hoby palčke ( ja, ni barf, ampak na njih "navijam " med Grin Grin

primerljivosti cen briketi:barf pa rajši ne delam, boljše da ne vem Lips Sealed Lips Sealed

Začuda psi od tega rastejo in  niso lačni.  Grin Smiley

Količine si sama natuhtala? Kaj pa energijske vrednosti? Si morda razmišljala kdaj o kakšnem tečaju, ki bi ga pripravila za začetnike? Wink

P.S.: Sem sedaj navalil, ker prejšne dni nisem imel časa pregledati teh strani
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #267 : ponedeljek, 18.10.2004 : 21:51:39 »

Držim se osnove 70-80% mesa, ostalih 20-30% vse ostalo.
Chris, a zase računaš energijske vrednosti? Grin  Sej po psu vidiš, a je v redu ali ne. Ne komplicirat tko, no!
tečaj:  Grin Grin Grin Grin a še druge naj učim krive vere Grin Lips Sealed, ne, ne to se naj gredo strokovnjaki in kvazi strokovnjaki.

Citat
P.S.: Sem sedaj navalil, ker prejšne dni nisem imel časa pregledati teh strani
-naroči si obveščanje po mailu, a misliš, da jaz cel Forum vsak dan prečekiram??
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #268 : ponedeljek, 18.10.2004 : 22:03:31 »

Držim se osnove 70-80% mesa, ostalih 20-30% vse ostalo.
Chris, a zase računaš energijske vrednosti? Grin  Sej po psu vidiš, a je v redu ali ne. Ne komplicirat tko, no!
tečaj:  Grin Grin Grin Grin a še druge naj učim krive vere Grin Lips Sealed, ne, ne to se naj gredo strokovnjaki in kvazi strokovnjaki.-naroči si obveščanje po mailu, a misliš, da jaz cel Forum vsak dan prečekiram??

Po mailu? A se to da naročit?  Huh To bo najbrž pri nastavitvah, kakšno kljukico za dodat, bomo pregledali in popravili!

Ja ne ne računam, normalno Grin , samo tako približno sem mislil. Drugače pa tako delajo ja, da ga vidiš, ali je preveč rejen ali premalo in potem mu zmanjšaš ali pa dodaš. Nekateri mu kar pustijo nafilano skledo, pa potem kolikor poje toliko poje. Samo problem je v tem, da moj žre dokler ne zbruha, požeruh Sad
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #269 : ponedeljek, 18.10.2004 : 23:12:08 »

Nanook, travca in podobni, a morate res SRAT po tej temi?? Če tas barf ni prepričal izvolite v teme, kjer se ne pisari o njemu. To je tema, v kateri se je že dovolj presralo in je sedaj dovolj. Vsak si je ustvaril svoje mnenje na predhodnih straneh in ob prebiravnju že navedenih linkov. Tema ima svoj naslov in to je BARF, naj teče o tem in ničemer drugem. Lp

If you're not with us, you're against us mentaliteta? Pa si res prebral celotno temo.  Grin Grin Grin Grin Grin
Drugace pa mene nic metat v isti kos kot travce in ostale. Imam cisto svojega. Wink
Res je, tema je BARF, torej bi morali kozlat tu naokrog. Grin Grin Wink
Uf, da si ustvarite mnenje na podlagi ene prebrane teme. Svaka vam cast.
Kaj te je pa tako zmotilo pri mojem komentarju? Zgolj firbec. Wink

Racunanje? Jaz pa racunam in to prakticno vse razen aminokislin (ja, tudi omegice), ampak ko se mi da, seveda. Stvarca mi vzame ca 5min/dan; da vnesem cifre, potem mi pa racunalnik sam izracuna. Vse v mejah normale, edino Ca, P, A in D pazim.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines