mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 03.07.2024 : 18:28:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: BARF - BONES and RAW food  (Prebrano 77386 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #195 : četrtek, 17.04.2003 : 14:38:12 »


ŽivMultipla!

Do mladičkov še nismo prišli Wink, upam pa, da enkrat bomo.
Tudi do "kolkov" še ne, je premlad, bomo videli pri 1 letu.
Je pa prvi naš pes, ki ni nikoli imel nobenih prebavnih motenj. Tudi dlaka je neverjetna, dobro zdaj jo menja, ampak do pred meseca dni, si se moral zelo potruditi, da si kakšno našel oz. skrtačil, še spulil si jo težko Smiley

Povej no, a pri učenju svojih psov uporabljaš kakšne priboljške in kakšne, če jih?
( Mars je do sedaj pojedel en reklamni paketek, cca 100 g briket mesečno kot priboljške, v žepu res ne morem prenašati surovega mesa Grin Grin ) Prejšnji teden pa sva prešla na lešnike - imaš kakšno boljšo idejo? Nekaj mehkejšega, majhnega, po možnosti brez vonja. ( Pa ne sira, mi ga je že uspelo oprati v pralnem stroju Grin Grin Grin )
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #196 : četrtek, 17.04.2003 : 23:04:18 »

Pri nas se nobeden ne prehranjuje le s surovo hrano, vsem pa jo dajem vsaj enkrat na teden. Od zelenjave uporabim korenje, kolerabo, občasno paradižnikovo kožo, špinačo, od sadja pa jabolka, kivi, banane, jagode, borovnice, breskve... Pravzaprav Kaja je vse sadje, tudi pomaranče, vendar vse dobi v zelo majhnih količinah. Meso pride od Multiple Cool zraven dam še ovsene kosmiče in še eno zadevo, ki ni več v original embalaži, pa sem pozabila kako se ji reče. Dodajala sem olivno olje, zdaj sem ravno končala z Missing linkom (žal ne opažam nobenih učinkov), dobijo še surovo jajce s skuto, surove kosti, trenutno pa čakam, če se bo kdo potrudil in pomolzel kakšno ovčko (imamo ravno jagenjčke Cheesy), da poskusimo še domače ovčje mleko. Vso zelenjavo in meso (ovčje, zajčje in kurje) lahko dobim na bio kmetiji, pri fantovih starih starših tako, da vem, da gre res za zdravo hrano. Vendar mi Multi tako lepo zapakira, da je bolj priročno dobiti pri njemu, kot pa od nekje, kjer poznam ovčke po imenu! V glavnem, dve tretjini psov ubija za takšen obrok, le največja izbirčnica viha smrček in počasi melje.
Malo sem brskala po internetu in iskala ameriške psarne šeltijev in zelo veliko število jih omenja, da svoje pse hrani z barfom, zraven so tudi linki, ki so bili že objavljeni v tej temi.

Multi! Kaj misliš z napihnjenimi mladički? Takšnimi, ki jih je sam trebuh, so podhranjeni in polni glist ali tisti, ki so preveč nažrti. Prvi ponavadijo prihajajo na različna društva o drugih pa ne bi izgubljala besed. Debeli psi (odrasli ali mladički) izgledajo grozno in se mi smilijo, da živijo pri takšnih lastnikih. Ravno zdaj držimo pesti in tačke za sosedovo psičko, ki je zaradi prevelike teže in kratkih tačk začela vleči ritko za seboj. Mnenje veterinarja je, da operacija na hrbtenici odpade, ker ima zaradi teže oslabljeno srce. Uboga revica mora zgubiti tretjino svoje teže in šele zdaj je lastnike srečala pamet. Upam, da ne prepozno. lp
Logiran

mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #197 : četrtek, 17.04.2003 : 23:56:16 »


Ua, Kaja, od kod pa si?

Jaz bi tudi BIO-OVČKO, pa ne za pse, a se da kaj zmenit???
To in kozliček - mljacka. No, kozlička dobim sredi maja, ovčko bi pa tudi z veseljem kupila, zaklano in odrto seveda!

Sorry, ljubitelji živali, ampak jesti je treba Wink
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #198 : petek, 18.04.2003 : 00:18:29 »

hehe, čaki Mefisto, da jest končno dobim tistega starega konja tovornega od 400 oz. več kilogramov, haha...samo še o ceni se pogajam, pa bo kmalu. jagenček pa tut mene zanima, pa ne za pse, haha.

(sori vegetarijanci, ampak tudi jest je treba  Grin Grin Grin press)
Logiran
Multipla
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 165


« Odgovor #199 : petek, 18.04.2003 : 09:25:33 »

Mefisto,

seveda uporabljam priboljške ,samo z Barf priboljški je res problem - vedno jih spakiram v majhno vrečko in po uporabi je še problem ker imaš roke mokre  Smiley.
Sem pa tudi našel posušene ribice pakirane v vrečkah in tudi to je super nagrada za moje pikice v ringu  Cheesy
Mogoče bi lahko poiskusija še z narezanimi hrenovkami kot priboljšek ,seveda jih spakiram v vrečko in dam v žep Smiley

Kaja,

Govoril sem o mladičkih ,ki so pravilno razglisteni ampak so debeli-napihnjeni kot "buhtelčki" od super baby briketov ,ko pa takšnega mladička dvigneš s tal v zrak si lahko včasih kar presenečen kako je za svoj "obseg in velikost" lahek HuhHuh?
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #200 : petek, 18.04.2003 : 13:27:03 »


Najbrž misliš one ribice za mačke in večje želve ( ja, tudi Želvaka imamo pri hiši in to hudega! )? Ideja je super, bom kupila ob priliki in poskusila.

To o mladičkih pa ti moram potrditi, izgleda krasen, velik, močan, ga pa dvigneš......kot puhek je, nič ga ni! So pa dobra vaba za neizkušene kupce!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #201 : petek, 18.04.2003 : 15:04:03 »

A ovčke vam dišijo? Pse imate pa na korenju in cvetači!  Grin Saj se hecam...pravijo, da imajo jagenjčki zelo okusno meso, pa tudi psi obožujejo lamb & rice konzerve. Vendar te ovčke niso za prodajo, imata namreč le malo čredico, ki se jo trudita povečati. Fantki se pojejo, punce ostanejo. Če pa bosta kdaj imela več jagenjčkov naenkrat, pa se lahko zmenim za kakšnega. Itak jih samo onadva jesta.

Multi, saj se mi je zdelo kaj misliš. Mogoče je to komu všeč, meni zgledajo bolni!

p.s. mačje ribice so zakon!
Logiran

kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #202 : petek, 18.04.2003 : 15:05:56 »

Aja, po meso bi bilo treba v Trbovlje...
Logiran

v.furstenfeld
gost
« Odgovor #203 : nedelja, 20.04.2003 : 01:09:57 »


Citat

Aja, po meso bi bilo treba v Trbovlje...

Lepi pozdrav svima, i moram reči da mi je jako drago da se je topic zbudil iz zimskoga sna.
A svima koji zbilja hočejo hraniti svoje pese BARF najjednostavnije je, a i najkvalitetnije rješenje javiti se Multipli.
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #204 : nedelja, 20.04.2003 : 13:39:30 »

Zakasnjen pozdrav vsem BARF in anti BARF-ovcem!

Pocasi se prebijam skozi tole temo in priznam , da imam v tem trentku glavo kot sod!  Grin Grin Grin Grin Grin  

Sama metoda mi je kar vsec, ceprav je casovno zame popolna polomija!  :-/
(Multi - help!)  Grin

Glede na to, da mi se ni uspelo prebrati vsega - predvsem linkov (obljubim, da se bom!) pa samo eno kratko logicno razmisljanje.

Pred cca 17 leti smo vsi hranili svoje pse vec ali manj z surovo ali kuhano hrano. Ce se prav spomnim so bili briketi takrat znanstvena fantastika! Danes je kaksnih 90 % lastnikov psov pristalo na briketirani hrani!

Displazija kolkov je obstajala ze takrat. Ce bi drzalo to, da je briketirana hrana najpomembnejsi vzrok za displazijo, potem bi morala tudi stopnja psov z displazijo poskociti za priblizno taksno stevilko? Oziroma: od kje pa je displazija prisla prej?Huh?

Se motim?
(ze v naprej se opravicujem, ce je bil odgovor na moje vprasanje ze kje napisan!  :-/ Lips Sealed sram )

lp od malo zmedene ostrzke
Logiran
v.furstenfeld
gost
« Odgovor #205 : nedelja, 20.04.2003 : 19:41:33 »



Displazija kolkov je obstajala ze takrat. Ce bi drzalo to, da je briketirana hrana najpomembnejsi vzrok za displazijo, potem bi morala tudi stopnja psov z displazijo poskociti za priblizno taksno stevilko? Oziroma: od kje pa je displazija prisla prej?Huh?

Se motim?
(ze v naprej se opravicujem, ce je bil odgovor na moje vprasanje ze kje napisan!  :-/ Lips Sealed sram )

Odgovor možeš naći kod KAMMERERA-the error of millenium in veterinary medicine.
Inače ja sam jako dugo uzgajao dobermane, i nikad niti jedan pas koji je odrastao kod mene, a bilo je dosta takvih, nije imao ni najblaži stupanj displazije.A moram Ti reči da smo parili isključivo u incestu:otac-kčer-kčer.Imao sam jedno leglo i sa Belkovim Isac-Ido van Diaspora, po zagrebačkom rtg. nalazu navodno Hd 3,(dr. Šehić) kuja Hd 1, štenci su hranjeni Barf i svi su imali Hd 0.I to njih 7 od 9, za dva je izgubljen kontakt sa vlasnicima.
No pitanje je ko zna složiti hranu i ima li mogučnost za to.Koštana pasta je osnovni uvijet BARF prehrane, ne kost, nego baš koštana pasta.Osim toga nije isto dobije li pas hranu u kojoj ima 85-90% žitarica i još k tome termički obrađenu na 124-125 stupnjeva Celzija ili dobi hranu u kojoj je 75% sirovo meso.Osim toga svi znamo da pas ne prerađuje celulozu, a žitarice su celuloza.No postoji način da se psu omoguči probavljanje celuloze i to na potpuno prirodan način, što omogučuje pravilno složena BARF hrana, a dehidrat nikako.

BARF nije iz prsta izcican, to je iskustvo, samo iza njega ne stoji krupni kapital i agresivna reklama.Ko jedamput proba, više ne hrani drugačije.

l
Logiran
jimbeam
gost
« Odgovor #206 : sreda, 23.04.2003 : 23:42:36 »

alo!
Moram pohvaliti Barf. Že en mesec moji psički dajem le Barf in prvo zadevo, ki sem jo opazil je da jo-njo in posledično tudi človeške člane naše družine ne dajejo, in, nas ne motijo več njeni vetrovi-po domače prdci, ki so bili že kar ovira, ki smo jo dobili skupaj z briketirano hrano.
Hvala forumu kjer sem izvedel za BARF - BONES and RAW food
lp
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #207 : četrtek, 24.04.2003 : 00:26:59 »

Vse živo, kar je ustvarila mati Narava (pozabimo določene mrhovinarje  Grin), se hrani s PRESNO HRANO . Razen vodilnega MRHOVINARJA in njegovih nesrečnih sužnjev, ki se hrani - jo z industrijsko, sintetično, konzervirano,prežgano crkovino !
Presni Post Press  Cheesy
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 114


« Odgovor #208 : petek, 20.06.2003 : 13:59:22 »

priznam, da se do danes se nisem poglobila v barf studije - ne me tepst Grin
zanimovo mi je bilo vprasanje Ostrzka , ki ugotavlja, da je bila displazija ze pred "industrijsko hrano".
v.furstenfeld - mislim, da dobermani generalno niso pasma, ki bi bi jih tako zelo mucila displazija (prej kaj drugega )   . Skoraj ne  verjamem, da je imel omenjeni  toliksno displazijo, kot navajas .  

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #209 : petek, 27.06.2003 : 05:51:10 »

BARF za macke naj bi bil v osnovi zelo podoben pasjemu, le da je tu vec mesa in manj zelenjave.
Mesa (RMB-raw meaty bones, piscancji vratovi, perutnicke, vratovi, ribe, svinjsko, goveje mes, ovcetina, pa mozgani in drobovina itd.) naj bi bilo 80-90%, ostalo zelenjava in sadje in razni dodatki (vitamini, probiotiki). To je ena verzija, jih je pa seveda vec. Nekateri prisegajo na prehrano brez rastlin in sadja (tako za pse kot za macke). Poleg vsega nastetega (ki je velikokrat zmiksano v pasto), nekateri dodajo se cele kose perutnick ali vratov in manjsih govejih kosti.

http://ighawaii.com/naturally/newsletter/barfcat.html

http://www.touchmoon.com/dotters/raw/kitties.html
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines