mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 03.07.2024 : 19:36:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: BARF - BONES and RAW food  (Prebrano 77399 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
musher
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #180 : sreda, 25.12.2002 : 04:10:58 »

Spet sem nazaj. Prejšnji teden sem imel druge obveznosti in sem moral na forumu malo pauzirat. Bral sem sicer redno (predvsem v. Furstenfeldov monolog), le odgovarjat nisem imel časa. Bom probal sedaj.

Citat


Molim Te Musher,
Objasni mi koliko to KRATKO traje, taj toplotni šok i na koliko stupnjeva C.Kaj se tiče deklaracija, objasni mi molim Te kaj točno mora pisati na vreči da bi povjerovali kako kupujemo kvalitetnu hranu i tko je odredio kaj sve treba pisati na deklaraciji.


Žal nisem uspel najti točnega podatka, koliko časa traja. Piše samo kratkotrajni toplotni šok z visoko temperaturo in visokim pritiskom. JAz to smatram, mogoče minuto ali dve. Bistvo tega postopka naj bi bilo, da voda hitreje izpari, ko masa pride iz ekstrudorja in pritisk in temperatura popustita. Če ima kdo točen podatek o trajanju in temperaturi pri toplotnem šoku naj javi. Sam bom tudi še probal zvedet.
Na deklaraciji morajo biti navedene vse sestavine po vrstnem redu, od tiste ki je je največ, do tiste ki je je najmanj. Lahko so grupirane, ali posamezno. Grupiranja se poslužujejo manj vredne hrane, ker s tem lahko marsikaj prikrijejo. Če n.pr. napišem meso in stranski proizvodi, je notri lahko praktično vse, tudi odpad s kafilerije o katerem trako rad piše v. Furstenfeld. Če pa napišem piščančje meso, pa tu ne more biti nič drugega kot piščančje meso. to so pa deklaracije boljših hran, ki imajo stalno strogo nadzorovano recepturo in stalne preverjene dobavitelje. Kaj mora pisat na deklaraciji, predpiše posamezna država, obstajajo pa seveda tudi neke skupne smernice, ki veljajo za EU. V Ameriki so zakoni nekoliko drugačni in so tudi deklaracije drugačne (vendar ne bistveno). Skratka kaj je na deklaraciji določa oblast in ne proizvajalec hrane. Seveda pa je po v. Furstenfeldovem najverjetneja ta oblast podkupljena in dela v korist multinacionalk in ne svojega ljudstva. Ne vem kolikokrat je hrana pregledana, predno pride v Slovenijo, vem pa da naši veterinarski in tržni inšpektorji redno jemljejo vzorce (že na meji, ali v skladišču) in opravljajo bakterijske ali kemične preiskave in ugotavljajo biološko neoporečnost in kemijsko ustreznost sestave, glede na navedbe na deklaraciji. Preiskav seveda ne opravljajo inšpektorji, ampak pooblaščene inštitucije, npr. Zavod za zravstveno varstvo,... Najbrž so pa tudi te inštitucije podkupljene
Citat

SVE VETERINARSKI kontrolirano na izlazu iz klaonice(pod normalno) i poslije prerade(nosim sam na analize).
To je u grubo.
Jako komplicirano, puno posla, muka Isusova, ali vrijedi truda

Za prve tri bi verjel, s tem da bi mogoče napisal: muke Sizifove, za zadnjo pa nisem čisto prepričan. Kaj si s tem pridobil. Mučiš se kot norec, da bi odkril toplo vodo. Povej koliko lastnikov psov je sposobno, ima čas in voljo to delat? In če že imaš čas in voljo, zakaj ga ne bi raje koristneje porabil, n.pr. za ukvarjanje s psom (igra, sprehodi,...), hrano pa naj mi pripravijo strokovnjaki, ki se s tem ukvarjajo že desetletja.
Citat

PS dužan si mi odgovor kako termička obrada djeluje na toxine i dali toxini stvarno mogu štetno djelovati na štitnjaču.

Mislim, da sem ti o toksinih na splošno že odgovoril. Tudi sam pišeš v množini, torej veš da toksin ni eden ampak jih je več. Seveda so tudi termostabilni toksini, škodljivo pa lahko vplivajo na zelo različne načine in različne organe. Toda kot sem tudi že omenil, če hrana ni okužena, tudi ni toksinov. O kontroli sem pisal malo prej. Prav tako pa je lahko okužena tudi BARF hrana, mogoče ne? Torej ne vem, zakaj so ti ravno ti toksini toliko pomembni?
Mislim, da si mi pa ti dolžen še veliko več odgovorov. Torej:
Zakaj so moji psi vsi zdravi kljub briketom (23 psov v startosti 1-12 let; vse življenje na briketih)?
Zakaj se življenjska doba nas in psov veča, če jemo tako strupeno hrano?
Ali tudi sam ješ samo surovo hrano?
Zakaj med tisoči in tisoči vlečnih psov (mešancev) ni displazije kolkov, če dednost nima nič s tem, ampak samo "umetna" hrana? Vsi, ampak res vsi vlečni psi so na briketih.
Pišeš, kaj vse je Velo v. Furstenfeld dosegel na področju šolanih psov s pomočjo BARFa. Ampak, ali je ta tvoj Velo sposoben preteč 20 milj vprežen v sanke na aljaski v manj kot eni uri, kot je to sposoben Mike in ostalih vsaj 15 psov v teamu Egil Ellisa? (na briketih) Ali je sposoben v manj kot devetih dneh zopet vprežen v sanke prepotovati 1.049 milj preko Aljaske, kot je to sposoben Bronson in ostali njegovi kolegi iz teama Martina Buserja? (na briketih)
Jaz sem ti na tvoja vprašanja vsaj skušal odgovoriti, boš zdaj tudi ti odgovoril meni?
Ja pa še nekaj. Boš prevedel tudi vse linke, ki jih je navedla Nanook in ki niso najbolj v prid BARFu?

LP
Musher
Logiran
musher
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #181 : sreda, 25.12.2002 : 04:17:49 »

Prej sem pozabil.
Vsem forumovcem voščim vesele praznike in srečno novo leto.
Musher
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #182 : sreda, 25.12.2002 : 09:49:34 »

Citat



Žal nisem uspel najti točnega podatka, koliko časa traja. Piše samo kratkotrajni toplotni šok z visoko temperaturo in visokim pritiskom. JAz to smatram, mogoče minuto ali dve. Bistvo tega postopka naj bi bilo, da voda hitreje izpari, ko masa pride iz ekstrudorja in pritisk in temperatura popustita. Če ima kdo točen podatek o trajanju in temperaturi pri toplotnem šoku naj javi.



Briketi se "pečejo" v stroju, imenovanem v tujem jeziku "EXTRUDER"...(s tujko) dobimo ekstrudat. Poznam natančno postopek (sem že delal na njem) pri - za izdelavo akvarijskih briketov in tablet...malo manj "grob" postopek je peletiranje, kjer ostane več vode v peletih (kot briketih). V stroju pride do "izjemnih" pritiskov, trenjskih in strižnih sil in temperature med 101° - 115°C za najmanj 2 minuti. Verjetno pa se različni extruderji in postopki med seboj razlikujejo (večji pritiski pri manj časa ipd.). Na ta način se " s silo" odstrani skoraj vso vodo iz hranilne mase = nastane pečeni briket ("suh kos premoga" , kot ga nekateri imenujejo ljubkovalno).
Musher, kaj te je hotel v. Furstenfled vprašati v zvezi s tem? Jasno je, da se pri taki "drastični" obdelavi uničijo beljakovine = encimi, termolabilni vitamini , tudi probiotične bakterije in še množica drugih koristnih bioelementov. In kaj se zgodi z kemikalijami in mikotičnimi in bakterijskimi strupi= toxini, ki so pred obdelavo v taki hranilni masi??? Od vseh možnih tehnoloških postopkov je ta najbolj drastičen in "škodljiv" za sestavo hrane. Pa saj ni samo to problem, eden od problemov je "zakonsko obvezna" denaturacija hrane, kar pomeni dodajanje "zakonsko predpisanih" kemikalij v hranilno maso (da se ne bi tega zlorabilo za človeško prehrano)...
Ojoj, glede tvojega pisanja glede pregledovanja hrane s strani oblasti si me pa spravil v smeh  Grin Ojoj, ojoj, sveta preproščina. Lahko ti povem, da  oblast "običajno" ne opravlja svojega poslanstva "dobro ali za moje pojme zadovoljivo" niti na področju človeške prehrane!!! marsikje pijemo vodovodno vodo, ki je uradno" še kar dobra"  Huh Imam seznam kemikalij, ki so v njej- in tudi moje ribe in korale brez tega seznama "pravijo", da so ti strupi škodllivi - celo smrtno nevarni!
Če ni razumnih kriterijev za ljudi (kriterij na nitrate recimo so enostavno povišali, pa je "mir"  Angry), kako boš pričakoval  poštene kriterije za živali  Huh Za to se do neke mere zavzema le Zveza potrošnikov, pa še ta dokaj neuspešno in s premalo denarja (od oblasti). Pač žal še predobro vemo, kako je s tem. Zagovarjati take nepravilnosti je pa milo rečeno neodgovorno, če ne neumno!
Vsekakor se strinjam s teboj v tem, da se posamezne blagovne znamke (in kot imam podatke, celo kvaliteta znotraj iste znamke) lahko zelo razlikujejo, dovolj natančnih podatkov "uradno ni"...bi bilo pa izjemno koristno dobiti te podatke iz "uvoznih analiz", ki jih oblast izvaja, kot praviš. Šele na tem konkretnem nivoju (natančnih kemičnih analiz) bi lahko naprej resno debatirali. Na kaj vse pa naredijo test (razen na število bakterij ?)  Huh
Pa tudi psi (pasme, delo - nedelo) in predvsem njihovi želodci se tudi precej razlikujejo - tako da ni za posploševati...lp
Logiran
v.furstenfeld
gost
« Odgovor #183 : sreda, 25.12.2002 : 19:01:19 »


Svima skupa sretan Božič i puno sreče i veselja u Novoj


Godini.I još kojega pesa više u kuči.
(meni je prekjučer netko bacio štene (poklon) preko plota u dvorište)
MUSHER,
Tebi posebno želim bogat jelovnik za praznike.Kao što Ti misliš da bi ja trebao jesti sirovo meso, (delicija koju nikad neču zaboraviti je "Tatarski biftek" u hotelu "Golf" na Bledu) tako ja Tebi od sveg srca za ove praznike želim pun stol dehidriranih specijaliteta.Na primjer želim Ti da se najedeš,
"                  
 "dok Ti ne počne iči natrag van"
, finog suhog bakalara, to je sad traženo, pa onda recimo da si šalatu zaliješ phenolom kao što se tretira sirovina za Tvoju omiljenu "Eukanubu", to bi otprilike bio odgovor na pitanje "jedem li sirovo?".
Kaj se tiče toxina, manje bi bilo uvredljivo da mi recimo napišeš da sam glup nego da Ti nije jasno zašto insistiram na toxinima.Ja bi prije rekao da ne želiš uči u polemiku jeli točna Kammererova hipoteza.No to Ti je mesto mene odgovorio Kapitan Nemo.
Kaj se tiče vlečnih pasa, malo si naivan.Naime, jedan Tvoj slovenski kolega kupuje hranu kod mene."National Geografic"(a mislim, da se o rezultatima koje objavi ne raspravlja) je snimio film o ženi koja uzgaja vučne pse i redovito pobjeđuje, I HRANI SA KUHANIM MESOM.Lijepo se je vidjelo u filmu.
O zdravlju Tvojih pasa Ti sigurno znaš više nego drugi i ono što nikako nebi bilo dobro da drugi znaju.
Mješanci, a molim Te lijepo tko im kontrolira HD, ili životni vijek.Vodi li netko statistiku o pesima na kojima se neda ništa zaraditi?Ma daj molim Te! Molim Te da još jedamput pročitaš Kammerera, pa češ vidjeti da ne piše da isključivo prehrana ima veze sa HD.
Vello, nije bio vučni pas, kao nitijedan Dobermann, a Ti pitaj nekog dobermanaša kakav ja AUSDAUERT PRUFUNG po D. Verein-u.Napominjem da obratiš pažnju na trčanje u kasu.
Dobermann je pas kojem je kas neprirodan način kretanja.
Što se tiče prijevoda, izvoli sam prevesti što misliš da treba.
Slijedeče što ču prevesti, možda još večeras, je pasus o sudskom procesu i istrazi protiv mltc.,Udruženja veterinara Njemačke i Verband fur das Deutsche Hunde Vesung.
Još jedamput, SVIMA SVE NAJBOLJE!
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #184 : sobota, 28.12.2002 : 20:59:28 »

Tale naša tako dolga nit je nastala kot nadaljevanje niti o Vitaminih v sosednji niti Zdravje psov...uradno pa se je torej zgodba začela že davnega leta 1911 , ko je gospod Casimir Funk obvestil javnost o svojem noven odkritju z imenom : "vital amine" in o njegovi pomembni vlogi v prehrani. Iz tega je nastala zgodba o vitaminih kot osnovni prehranski komponenti...ki pa še ni končana. Takrat so šele komaj slutili povezavo med hrano in zdravjem. Šele po vojni so spoznali povezavo med hrano in nekaterimi degenerativnimi boleznimi, šele v 80 letih 20. stoletja je prišlo do zdravo- prehranske revolucije, šele pred dobrim destletjem do trenutno v svetu vodilne "functional food" revolucije (dietetne ali varovalne prehrane!). To velja seveda za človeško prehrano ; logično je torej, da vsaka prehranska novost potrebuje določeno značilno obdobje, da "prodre"...to še toliko bolj velja za živalsko prehrano, kjer so kriteriji in osveščenost "lastnikov" živali toliko nižji  Lips Sealed
Znano je, da je vsaka taka novost, recimo odkritje in usoda očeta C vitamina, povzročilo silen odpor uradne znanosti in "državne politike"...na določeni prelomni stopnji pa so značilno čez noč največji nasprotniki odkritja "zamenjali ploščo" in začeli kampanjo (in profit)...seveda se ve, zakaj, področje prehrane je "neizčrpen vir zaslužka - bogato obložena miza" in kdor je tu prvi, prvi melje...danes nekatere multinacionalke obračajo na dietetični hrani biljone $ - značilno ravno te so prej pionirje te ideje s svojimi dobro plačanimi odvetniki preganjale in onemogočale  Angry
Nil nuovi sub sole

P.s. Rado , imam eno potencialno kandidatko za test: kliči gospo Nuša Sergo (reci, da te šalje Tjaša iz Lj.) - tel::+386 41 781 939   Roll Eyes
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #185 : nedelja, 05.01.2003 : 13:44:11 »

Nekaj povezav-miti glede prehrane:

Dry foods prevent dental disease better than canned or semi-moist foods.

Homemade diets are nutritionally better and healthier than commercially prepared foods.

Supplements are needed when feeding commercial pet foods because the nutrients are lost in the processing.


Preservatives cause cancer and other diseases.

Calcium supplementation prevents Developmental Bone Disease in large and giant breed dogs.

Vitamin C supplementation prevents Developmental Bone Disease in large and giant breed dogs.

Neutering makes pets gain weight and become obese.

Pets should be fed bones and raw foods as they ate in the “wild.”

FAQ:

There seems to be a big push to have dogs fed raw meat; however, the FDA puts warning labels on the meat I buy for myself about how to cook it thoroughly. Should my dog be fed raw meat?

If dogs are carnivores, shouldn’t their diet be mostly meat as it was in the wild?

You say "the belief that dogs and cats need bones to chew on has been sadly demonstrated as false throughout the veterinary clinics and hospitals in this country."
Was this 'demonstrated' under controlled circumstances or are these anecdoctal reports from veterinarians?


How have you factored in the overall health of the dog (overvaccination, on steroids, routinely given antibiotics, flea and tick topicals, heartworm preventative, etc) in it's ability to deal with bacteria from raw foods? Don't these suppress immune function, and the animal's ability to deal with the bacteria?

Regarding the animals who you say have fallen ill or died as a result of a raw foods diet, what percentage are they of all animals you've seen or studied that have been on a raw diet?

Are you trying to say that a dog should not eat as he [they] did for thousands of years? And that the incidences of serious disease have [has] not gone up astronomically in the last fifty or sixty years...oddly, about the time that dogs have been eating cardboard from bags?


More and more I hear about going back to "natural diets" for our dogs. What are your thoughts on feeding raw meat, ground bones, mixed with rolled oats and veggies?

The wolf's diet includes animal flesh, bones, innards, fruits, vegetables and grasses. Do you realize that raw diets include all of these items, as well over the course of several weeks?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #186 : nedelja, 05.01.2003 : 13:47:02 »

drugi del

The dog is related to the wolf, and wolves eats their food raw including bones. Why do you think the dog will have "GI obstructions" when the wolf does not? .... I always question authority!!

Why do you claim that raw meat diets are dangerous when thousands of owners are feeding a raw meat, veggies and some raw bones with so much success? I'm not saying there has never been a dog made sick by raw food, but the overwhelming number do well.

I have read that dogs can't digest starch. This is obviously not true, but haven't been able to find information about salivary amylase in dogs. Do they never have salivary amylase, always have it, or have varying amounts of it depending on the amount of starch in their diets?

I have been researching homemade diets for awhile and have concerns. I feel dogs could benefit from a balanced well planned homemade raw diet because dogs in the wild don't cook. I feel that saying "cooked" foods are "natural" is inncorrect.

I'm curious in general about how bones are digested - how long does it take, what pH and what would the difference be between large bones pieces vs. ground bones (bonemeal)?

One reason sometimes given on BARF lists for the safety of raw diets is that dogs have higher stomach acid than people, so that more bacteria are killed.


I notice that several vets and even yourself have misquoted what a true BARF diet is? I also found that vets in the US and Canada have taken "case studies" of BARF diets and when directly asked what the diets are composed of they had no idea, they had just taken what they believe the model of a BARF diet was (and innacurate at that) and
published it as bad without proper controls and research.


I am thinking of adding a new puppy to our family. Alot of breeders feed their pups the BARF diet. Could raw diet play a large part in future health problems?

The patmckay.com program that my lab has
been on the last 2yrs makes a big deal about the fact that all enzymes are killed in processed food and that the dog needs enzymes. How do your address that point?


If a bitch is being fed BARF diet and becomes pregnant, what extra supplements does she need?
Is it good to supplement with kibble?


I have read on another website that sells a raw organic meat diet that cooked food lacks digestive enzymes that raw food provides. How could this be true Huh?

Vse vzeto s strani Pet diets.

RAW BONES OR COOKED BONES... ARE EITHER SAFE?
This page questions the SAFETY of feeding whole BONES to dogs.
s slikami!

FDA ISSUES SAFETY GUIDANCE ON THE USE OF RAW MEAT
FOR PET DIETS

Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #187 : nedelja, 05.01.2003 : 14:01:33 »

The Nutritional Aspects of Bone Composition

Wolves and Bones
definition of the word NATURAL
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
musher
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #188 : ponedeljek, 13.01.2003 : 04:04:43 »

Prazniki so mimo in zaključni računi tudi, torej lahko spet malo podebatiramo na forumu.
Citat


MUSHER,
Tebi posebno želim bogat jelovnik za praznike.Kao što Ti misliš da bi ja trebao jesti sirovo meso, (delicija koju nikad neču zaboraviti je "Tatarski biftek" u hotelu "Golf" na Bledu) tako ja Tebi od sveg srca za ove praznike želim pun stol dehidriranih specijaliteta.Na primjer želim Ti da se najedeš,
"                  
 "dok Ti ne počne iči natrag van"
, finog suhog bakalara, to je sad traženo, pa onda recimo da si šalatu zaliješ phenolom kao što se tretira sirovina za Tvoju omiljenu "Eukanubu", to bi otprilike bio odgovor na pitanje "jedem li sirovo?".

Kje si našel fenole v Eukanubi ne vem, pa niti ni važno. Kar sem hotel povedati je, da bi moral tudi ti jesti surovo, če naj psi jejo surovo. S tem pa nisem mislil na pasjo hrano, ampak hrano primerno sestavljeno za ljudi. Jaz res ne jem pasjih briketov (ker človek in pes pač nimati istih prehranskih potreb, niti okusov), z veseljem pa pojem marsikatero "svinjarijo" kupljeno v trgovini, ki je namenjena ljudem. Tu mislim na razne konzerve in razna "gotova jela", dehidrate, ki jih vsuješ v vrelo vodo in po petih minutah že imaš komplet kosilo itd. Ne jem samo tega, da se razumemeo, nimam pa nič proti temu. Vsa ta živila, ki jih kupujemo, pa vsebujejo razno razne E-jeke, od emulgatorjev, barvil, zgoščevalcev, arom in kaj vem česa vse. Torej jaz s tem nimam problemov ne v človeški ne v pasji prehrani, pa ti? Nisem pa mislil, da si moraš meso najprej zakopat in ga pojest šele, ko je malo smrdljivo, kot imajo najrajši psi, ali da bi jedel surove vampe z vsebino vred, kar je idealna hrana za pse. Torej surovo v. predelano, tako pasje kot človeško. Si za ali nisi? Jaz sem za predelano pri obojem.
Citat

Kaj se tiče toxina, manje bi bilo uvredljivo da mi recimo napišeš da sam glup nego da Ti nije jasno zašto insistiram na toxinima.... O zdravlju Tvojih pasa Ti sigurno znaš više nego drugi i ono što nikako nebi bilo dobro da drugi znaju.

Če bi se hotel spustiti na tvoj nivo, bi ti res lahko rekel, da si "glup", kot ti mene (ne prvič) nazivaš lažnivcem. Če ne verjameš v zdravje mojih psov, si jih lahko prideš kadarkoli pogledat. Moja psarna je vedno odprta za javnost. Idealno priliko imaš tudi 25. in 26. 1., ko je v Logarski dolini državno prvenstvo. Ne imej me več za lažnivca, saj tudi jaz tebe še nimam za bedaka. Mogoče sem res naiven, ampak imam neizmerno zaupanje v ljudi in zato mislim, da tvoje nerazumevanje mojih razlag izhaja iz slabšega razumevanja slovenskega jezika, ne pa pomanjkanja umskih sposobnosti. Upam, da se ne motim. Torej še enkrat toksini so lahko tako v BARFu, kot v briketih, s tem, da briketi so sigurno pregledani, pa če je to kapitanu Nemu še tako smešno. Pregledujejo se tako na skupno št. bakterij, kot na posamezne vrste patoloških bakterij (Salmonela, E. Coli, Clostridiji,...) Pri kemičnih preiskavah pa se ugotavlja ujemanje dejanskega stanja s tistim, ki je zapisano na deklaracijah. Ugotavlja se tudi prisotnost arom, barvil in konzervansov. Če piše na deklaraciji, da tega v hrani ni, jih tudi ne sme biti, ne glede na to ali so po zakonskih predpisih dovoljeni ali ne!
Citat
Kaj se tiče vlečnih pasa, malo si naivan.Naime, jedan Tvoj slovenski kolega kupuje hranu kod mene."National Geografic"(a mislim, da se o rezultatima koje objavi ne raspravlja) je snimio film o ženi koja uzgaja vučne pse i redovito pobjeđuje, I HRANI SA KUHANIM MESOM.Lijepo se je vidjelo u filmu.

Kateri Slo musher kupuje hrano pri tebi? Me res zanima. Pri nas smo samo 4 tekmovalci s sankami in zadnja leta še dva v skijöringu in vsi hranimo z briketi (trenutno 3 Eukanubo in 1 RoyalCanin). Če pa misliš na kakega vzreditelja Huskyjev, ali Malamutov, pa je to še zelo zelo daleč od musherjev. Torej povej mi prosim, koga si mislil.
A je kuhano meso tudi BARF? Ni to samo surovo? Če je to resna tekmovalka sigurno hrani mešano in ne samo meso (tudi brikete) Če mi poveš še ime te osebe, bom lahko vedel tudi tu kaj več.
Citat
Mješanci, a molim Te lijepo tko im kontrolira HD, ili životni vijek.Vodi li netko statistiku o pesima na kojima se neda ništa zaraditi?

Z mešanci sem mislil sodobne vlečne pse, katerih cene se gibljejo od 1500 do 5000 EUR, pa tudi še precej več. Ne vem, če se da s tem kaj zaslužit, ampak cene vsaj za mene niso ravno male Wink
Pa še to. Tudi dobermane sem že videl na tekmah vlečnih psov (v Skijöringu). In tako, kot se Kapitan Nemo smeji mojim trditvam o kontroli pasje hrane, se jaz smejim vajinim poskusom dokazovanja vzroka HD. Prosim lepo, kaj bosta odkrila z enim leglom? Grin Cheesy Smiley Sta kot dva šolarčka, ki izumljata toplo vodo.
Pa brez zamere
LP
Aleš
Logiran
musher
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #189 : četrtek, 13.02.2003 : 04:07:25 »

Tu je pa kar vse utihnilo. Le kaj je s Furstenfeldom? Da se ni preveč utrudil s prevajanjem "svetih tez" velecenjenega g. Kammererja? Upam, da se bo še kaj javil in odgovoril na moja vprašanja. Ali tema mogoče ni več zanimiva?
LP
Aleš
Logiran
ruby
gost
« Odgovor #190 : nedelja, 16.02.2003 : 15:05:28 »

Ker sem "nov", naj se predstavim.Imam psičko višavsko terrierko staro 7 let. Ker z ženo nimava otrok, pa ne samo zaradi tega, posvečava vso pozornost ravno njej. In kljub vsej ljubezni med nami, sva opazila, da vsi problemi z njenim zdravjem izvirajo iz njene prehrane. Nisva jo kupila zaradi razstav ali razploda. je enostavno najin družinski član, ki nama lepša dneve. Na internetu sva odkrila BARF in povem vam, da se na staro prehrano(konzerve in briketi) ne vračamo več. Jasno je, da je vsakega, ki začenja nekaj novega strah. Mene je še sedaj, ampak naša psička je sedaj čisto nekaj drugega. Kot dan in noč. Kupil sem tudi literaturo od Kymythy R. Schultze in najboljše kar je napisanega v knjigi je:ne komplicirat preveč. Jaz sem vagal in meril, sedaj ji dajem po občutku in psa opazujem. Ogromno se lahko naučimo od njih. Prebral sem vaše prispevke, mogoče pogrešam omembo uporabo lanenega olja (omega3), ki ga uporabljam tudi sam.

Lep pozdrav vsem.
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #191 : sreda, 19.02.2003 : 07:13:57 »


Citat

In kljub vsej ljubezni med nami, sva opazila, da vsi problemi z njenim zdravjem izvirajo iz njene prehrane. ... Na internetu sva odkrila BARF in povem vam, da se na staro prehrano(konzerve in briketi) ne vračamo več ...  mogoče pogrešam omembo uporabo lanenega olja (omega3), ki ga uporabljam tudi sam.

Lep pozdrav vsem.


Super , Ruby, torej vendarle debata ni bila zaman  Shocked Držim pesti...
Glede lanenega olja : nisem akviziter (in ne "penim v prazno d.o.o." Grin) - od firme MITAX d.o.o. , a moram pohvaliti "njihovo" mešanico zdravilnih olj PERFECT BALANCE ! Vsebuje optimalno razmerje med omega 3- omega 6- omega 9 maščobnimi kislinami (vemo, da je bistveno to razmerje, dodajat samo eno od teh kislin je  neuravnovešena in nezdrava prehrana!!!)
Ta preparat je sicer drag in namenjen za človeško uporabo (6.300,00 sit flaša)...a je po moje najboljši tak proizvod "na tržišču". Vsebuje :
    laneno olje
  • sončnično in sezamovo olje
  • svetlinovo in boragovo olje
  • bučno olje
    kokosovo olje
  • olje iz riževih kalčkov
  • olje iz kalčkov ovsa

Priporočljivo je ob uporabi teh olj dodajati prehrani vitamin E .
Logiran
ruby
gost
« Odgovor #192 : sreda, 19.02.2003 : 19:04:57 »

http://www.pet-grub.com/appendixA/scene9.pets
Čau Nemo! Jaz kombiniram glej link zgoraj,fatty acids z lanenim oljem in semeni buč(dobra stvar proti glistam) ter sončnic. Uporabljam Flax olje Barlean's. Verjamem pa. da je mišunga, ki jo omenjaš dobra stvar. Jaz sem enostavno izbral ta recept, ker drugega ni bilo. Sam sem se prebijal čez informacije na internetu, no hvala bogu vidim, da so tudi v Sloveniji ljudje, ki mislijo s svojo glavo. In ne samo to. Če brskaš naprej vidiš, da kar je dobro za psa je dobro tudi za človeka. Laneno olje je celo glavni štos pri zdravljenju raka. Na forumih po svetu se ljudje pogovarjajo o svojih izkušnjah, receptih,strahovih, uspehih in neuspehih. In to tu pogrešam. Če kdo ni za BARF je to njegova stvar, ampak naj ne straši ljudi na tem forumu.
Izdal vam bom recept za priboljšek, ki ga speče žena za našo psičko. Probajte tudi vi in videli boste, kako bo kuža naslednjič industrijski priboljšek"brcnil stran". Po občutku zmešaj s sojino moko sesekljano špinačo, malo tunine, žlico skute ter probio jogurt ter parmezan. Formiraj maso, razvaljaj in z modelčki izreži ter v pečici na peki papirju peči. Uporabiš lahko tudi korenje, rdečo peso, semena, itd. skratka imejmo domišljijo.
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #193 : četrtek, 17.04.2003 : 09:49:11 »

Živjo vsem!

Vidim, da ja ta tema čisto zamrla.
Najprej hvala vsem "vodilnim" te teme - PREPRIČALI STE ME!

Jeseni sem se prekopala čez vse te strani, preklikala vse linke in prebrala vso dostopno literaturo, kontaktirala sem z znanci v tujini in sprejela odločitev:
Mars, ki je prišel kot 2-mesečni mladič k hiši oktobra, je hranjen izključno po BARF. Zaenkrat sem pozitivno presenečena, čas pa bo pokazal svoje!

Povejte, koliko se vas je odločilo ali ste že prej hranili svoje zverinice na ta način?

- kje kupujete meso in kakšno ( koliko in na kak način ga pripravite; poparite, na hitro prepražite ali popolnoma surovega sobne temperature )
- katero zelenjavo, sadje dodajate surovo ( npr. cvetača zagotovo ni surova užitna!)
- katera semena, oreščke dodajate, kje jih kupujete, če potrebujete večje količine?
- katere žitarice in kako predelane dodajate
- katera nerafinirana olja dodajate
- ste že poskusili Missing Link in Perfect Balance ( Mitax d.o.o.)
- .... vse kar sem pozabila Smiley
- imate kakšne negativne izkušnje s to hrano?

Povejte svoje izkušnje, da jih malo izmenjamo!
Logiran
Multipla
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 165


« Odgovor #194 : četrtek, 17.04.2003 : 10:25:16 »

Lp Mefisto,

Me veseli ,da ti je uspelo in ,da si zadovoljna z napredovanjem tvojega Marska  Smiley

Predusem pomembno in dobro se mi zdi ta način prehrane pri mladičkih ,ker dejansko je to "popotnica" katero lahko ,da vzreditelj  mladičkom .
Saj sem nekaj podobnega pisanja zasledil tudi v temi o zdravju-KOLKI ,mislim da je o tem pisala Lanabela in dobila zelo dobro vprašanje nazaj-kako hraniti mladička ,da ne bo prehitro(nesorazmerno) rastel oz.se preveč zredil.

Kakšno pa je mnenje ostalih o zdravju "napihnjenih"mladičkov?
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines