mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 01.07.2024 : 20:07:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: BARF - BONES and RAW food  (Prebrano 77340 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
v.furstenfeld
gost
« Odgovor #150 : petek, 06.12.2002 : 04:31:39 »

Musher,
BARF ne znači da svatko može napraviti dobru hranu, tu si sigurno u pravu.Ja tvrdim da je tu riječ o drugačijem pristupu (McDonalds vs.domača kokoš).Što se tiče toksina, radi se o tome, da je za pretpostaviti, da BARF nije moguče napraviti od smeča jer bi svaka vet.-zdravstvena kontrola zabranila distribuciju.I tako treba biti!Problem je u sirovini za brikete.Probaj zamisliti koliko bi novaca propalo da se sav klaonički odpad uništava.Zagrebačka kafilerija skupi cca 200t odpada dnevno i odkad je mes.-košt. brašno zabranjeno za prehranu spaljuje se u cementari Koromačno.Pitanje je dana kad bude i to stalo!A kaj onda?
Zamisli koliko odpada svaki dan proizvedu klaonice oko Chikaga.
Budi siguran da ga Uncle Sam nebude skuril!Sav taj otpad pun je bakterija.Od toga se sigurno nemože napraviti BARF, ali mogu se napraviti briketi, sa svim onim što takva hrana donosi!Mislim da češ se složiti da što je više novca u igri manje je mjesta za moral.Ja nisam veterinar, društvenjak sam, ali mislim da to uopče nije važno.Naprosto čovjek treba čitati i sve če naučiti ako nije tašt.Ali najvažnije je, da sirovina za hranu bude ispravna.To je osnovna pretpostavka BARF-a, jer kako inače hraniti sirovom (RAW) hranom.Dali je to baš izbalansirano onako kako treba 100%, pa mislim da i nije najvažnija stvar na svijetu.Uostalom, tko je taj tko če propisati "balans" u "miligram"?Ja sam u ra zličitoj literaturi naišao na prilično velike razlike, kod "tzv" velikih "Autoriteta", ali nigdje nisam našao podatak o izvoru sirovine.Zašto?Zato jer su autoriteti honorare dobili od multinacionalke kojoj je trebala jedna takva debela i pametna knjiga.Nije za vjerovati ali to su profesori, kojima niti u jednom času nije palo na pamet spomenuti alternativu.Zašto?Jer bi morali spomenuti i usporediti sirovine.Isto tako nisam niti na jednoj vreči vidio da piše "SLOBODNO OD TOXINA".Slijedeča stvar:velikim igračima niti čovjek ništa ne vrijedi. a kamoli pas.
I na kraju ako PRETPOSTAVIMO da su je Kammerer-Torel u pravu, ili bar uglavnom u pravu, vjerujem da češ se složiti da je "error" trebalo prevesti kao GRIJEH a ne greška.

LP svima koliko Vas ima!
PS
Što se tiče pokusa, pa jasno je da jedno leglo nije dovoljno veliki uzorak, ali ako bi se tu pokazala razlika (ili nebi) onda imamo svi skupa novu osnovu za polemiku.
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #151 : petek, 06.12.2002 : 06:16:44 »


Citat

Že zopet namreč opažam, da moj trud ignorirate in ne komentirate mojih izjav, oz. ne odgovarjate na moje teze.... LP
Musher


Dobro jutro, nočna izmena, "pejdmo zdej" spat  Grin
Musher, oprosti, če res izgleda, da te ignoriramo, se bom (o) skušal(i) poboljšati(i) ? Sedajle bom najprej objavil iz Beležnice sem nekaj že včeraj zvečer napisanega...pa drugič kaj več. vsekakor so tvoji prispevki tule izjemno dragoceni in kot ti je že Popsi povedal, zelo zaželjeni...torej ne oziraj se na slabosti drugih  Cool
Rado, ja, čestitam tudi tebi na "istini i čestitosti", zaenkrat kot vidiš ni sodelavcev, morda še kdo zbira pogum  Huh Upajmo...

V zvezi z nastalo dilemo, kako zagotoviti neodvisno in znanstveno objektivno komisijo, ki bi primerjalno testirala po v.Furstenfeldovem predlogu "in vivo" njegovo BARF hrano in "osumljeno briketirano hrano katere koli znamke"(?), mi je prišla na misel pri nas pred leti objavljena primerjalna tabela različnih umetnih pasjih in mačjih hran v naši reviji Zveze potrošnikov VIP (tabela je bila prevod iz sorodne nemške revije). Žal sem to revijo pred letom, dvema posodil enemu naših proizvajalcev hrane (in se ni vrnila), tako da sem tudi sam prisiljen poklicati na Zvezo potrošnikov in vprašati, ali se da dobiti fotokopijo te tabele ali kak izvod tiste številke VIP-a. Glede na vse že napisano v tej temi moram poudariti, da se mi rezultati v tisti tabeli še vedno zdijo šokantni; ko sem tisto prvič prebral, me je dobesedno vrglo v zrak. Zadnje čase sem iskal vzrok, zakaj v velikih samopostrežbah na oddelku s hrano za male živali vedno pogledam stran in se mi mudi naprej (kot da je kužen). Ja, sedaj sem našel enega od razlogov : tu se prodajajo hrane znamk, ki so bile v tisti tabeli prikazane kot "smrtno nevarne za pse ali mačke"!!! Rezultati primerjave so bili taki, da so bili skoraj vsi vzorci različnih znanih firm prikazani kot vprašljivi za hranjenje živalim, nekateri smrtno nevarni ? Do danes ne razumem, kako da je šla lahko taka tabela tako "mirno mimo", človek bi pričakoval, da bo povzročila pravi vihar v kinološki javnosti  Huh Pokazal sem jo takrat mnogim skrbnikom psov, pa so zgolj skomignili z rameni. Menda kriteriji za primerjavo niti niso bili nič posebnega ali strogi, našli so nekaj zelo "spornih" snovi, za katere niti na deklaraciji ni bilo podatkov, ali gre za konzervanse ali kaj drugega ? Glede na realno situacijo je čudno, da ni objavljenih več takih tabel, ki bi bile za potrošnike hrane, posebej za odgovorne skrbnike, ki želijo svojim hišnim "kožuščkastim" prijateljem nuditi preverejno zdravo hrano, več? Zakaj jih ni ? Kaj pa je s testiranji, ki jih menda uvozniki morajo narediti ob prvem uvozu ? Na kakšnih kriterijih so ugotovitve, da je taka hrana primerna ? Ta vprašanja se kar sama postavljajo, odogovori nanje pa "malo manj sami". Kar se mene tiče, zelo težko pogledam brez občutka krivde v oči našim pasjim prijateljem  Cry...in za tako žalostno stanje (se bojim) bomo zopet krivi tisti, ki na to opozarjamo, ne tisti, ki ga domnevno povzročajo. Morda se je stanje tudi po zaslugi tiste tabele v resnici medtem že izboljšalo, a ostaja en velik dvom? Zakaj tak odpor do tega, da pogledamo resnici v oči ?
Tulim z volkovi...
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #152 : petek, 06.12.2002 : 10:03:48 »


Citat

 Preveč dobrega tudi škodi. Kot sem tudi že pisal (ne vem če me tu sploh kdo bere) so v veliki meri krivi tudi razni dodatki k že uravnoteženi prehrani. So za to krive multinacionalke, če ljudje na svojo roko svojim mladičkom velikih pasem kar z lopato futrajo poleg popolnih briketov še kalcij in vitamine, da bi bili mladički čimprej čimvečji? Mi bo kdo prosim odgovoril na to? Zakaj so vsi boljši proizvajalci začeli delat hrano za mladiče večjih pasem z MANJ!!! kalcija in energije, da bi nadzorovali rast mladičev? Tega pa si nihče ne upa na glas reklamirat, ampak govorijo o uravnoteženosti Ca glede na energijo. Če bi namreč dejali, da njihova hrana za mladiče in to celo velikih pasem, ki potrebujejo za rast "ogromno" kalcija, vsebuje MANJ kalcija, bi jih večina laičnih lastnikov psov imelo za nore in bi še bolj hiteli dodajat svojim psom kalcij. Kot sem tudi že napisal je v sodobni veterini veliko več problemov z viški Ca, kot s pomanjkanjem. Vse to so multinacionalke ugotovile s poskusi podobnimi temu, ki ga predlaga Furstenfeld, le da na veliko večjih vzorcih.



Ker imam psa ki pripada skupini večjih pasem (zlati prinašalec) mi je veterinar pri cepljenju pri 4 meseceih svetoval, da ker začnejo psi pri tej starosti pospešeno rasti, naj hrani dodajam dodaten Ca (čeprav sem mu povedala, da psa hranim s kvalitetno briketirano hrano) in nekatere vitamine, ki sem jih preslišala, saj vem, da praveč Ca prej škodi kot koristi. O tem sem se tudi nekaj pozanimala na forumu. Torej zakaj mi potem veterinar svetuje, naj hrani dodajam Ca!!??

Lp
Logiran
Tanja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 129



« Odgovor #153 : petek, 06.12.2002 : 11:31:14 »

"Torej zakaj mi potem veterinar svetuje, naj hrani dodajam Ca!!??"

Zato, da si zasigura posel v naslednjih letih  Wink Grin Tongue :-/ Sad

Logiran
MAT
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 91


« Odgovor #154 : petek, 06.12.2002 : 12:00:13 »

Kapitan Nemo,zanima me ,ce si tudi sam presnojedec ali to zahtevas samo od tvojih psov?Vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
lp,MAT
Logiran
Tanja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 129



« Odgovor #155 : petek, 06.12.2002 : 13:35:22 »

Kaj pa BARF in diete? Kako doma pripraviti psu (ali mački) ustrezno dieto, če to predpiše veterinar?

Primer - moj skoraj 13-letni koder ima šum na srcu (po domače - članek o tem je pa ravno v zadnji št. revije Moj pes). Dobivati mora npr. hrano z znižano vsebnostjo natrija.

Ali pa druge diete z več ali manj teh ali drugih stvari. Kako to pripraviti doma??

Še opozorilo vnaprej - od smeha bom padla po tleh, če bo kdo napisal, da pes sploh ne bi bil bolan, če bi jedel BARF!  Grin
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #156 : petek, 06.12.2002 : 15:13:21 »


Citat

Kapitan Nemo,zanima me ,ce si tudi sam presnojedec ali to zahtevas samo od tvojih psov?Vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
lp,MAT

Mat, žal nisem "tak frajer", kot morda izgleda iz konteksta te niti. Mi ne uspe biti niti vegetarijanec, kamoli presnojedec, kakšen suši še zmažem, pa surovo zelenjavo, krompir pa meso pa jajčka pa take stvarce pa "požiram" na običajen način spražene . Kljub temu, da smo zadnjič videli po TV, da pečenje povzroča lahko v hrani akrilamid ipd., kar je "malo giftig". Glede tega problema smo ljudje nepoboljšljivi, bolje ko je zapečeno, bolje je...jemo z očmi, ne z možgani...pustimo to, vsekakor je pa človek bolj vsejed in manj specializiran od psa...in bolj trpežen  Grin A ne pristajam na to logiko, češ če niti sam ne ješ zdravo, kaj težiš psom. Zakaj, za pse smo odogovorni, da za njih dobro skrbimo, če pa kdo samega sebe ne mara, je pa to njegov problem Huh...res da tudi pes veliko "požre dol", a če so posledice tako hude (displazija, rak, sladkorka,...), potem pa to ni več ravno hec, se ti ne zdi ?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #157 : petek, 06.12.2002 : 21:11:53 »

Zanimiv članek, res. Ampak (če sledim zgledu dr. Billinghursta, ne morem pozabit njegovega "komentarja" Smiley). Kje so študije? Črno na belem? Koliko časa so trajali eksperimenti, koliko jih je bilo, kakšni so natančni rezultati, kdaj so naredili študije, kdo jih je naredil, kako so primerjali rezultate, so upoštevali tudi druge faktorje, ne samo prehrano-če ja, kako, na kakšen način in predvsem kje je vse to objavljeno ipd... Ok, šalo na stran.

Poleg te strani, še cel kup ostalih absolutno nasprotuje ti. "umetni" hrani in na prvo mesto postavlja BARF kot edino pravo in pravilno prehrano psov (in naravno, joj, BARF NI naravna hrana). Pri tem poudarjajo poslabšanje zdravja psov v zadnjih, hmm, 50 letih? Vendar pa vsi skupaj pozabljajo na razvoj medicine, biologije, genetike, biotehnologije,..., ki je v zadnjih letih neverjetno hiter. SEVEDA je več bolezni psov in ljudi-saj je medicina napredovala in je tudi več odkritih. Pred 100 leti še pojma niso imeli o večini stvari, ki se nam danes zdijo popolnoma jasne. Kako so torej vedeli, da kaj ne štima, če pa sploh niso vedeli, da kaj takega obstaja? In psi so takrat jedli surovo hrano, odpadke,...in bili zdravi. Ne bo šlo, samo zato, ker se ni videlo, še ne pomeni, da tega ni bilo. Dandanes imajo psi daljše življenjske dobe (ogromne razlike so tudi med pasmami, konkretni naj bi tibet. terierji doživelo okrog 20let) kar pomeni, da je tudi več časa za razvoj raznih oblik bolezni, ki potrebujejo pač več časa, da se pokažejo. Že na naših prednikih so opazili znake osteoporoze, pomanjkanja vitaminov, ipd. prav tako tudi na prapsih. Da bi kar tako, na vrat na nos rekla, ja, samo »umetna« hrana je kriva za vse bolezni, ki pestijo naše ljubljence-še posebej displazije-žal ne morem tega storiti. Pred nekaj leti so bili sveto prepričani, da je tu posredi genetika, trenutno naj bi bila hrana, kaj bo čez par let?Huh Mislim da o teh in podobnih boleznih vemo absolutno premalo in se mi zdi prehitro sklepanje napačno, preveč faktorjev je vpletenih tu, ne samo »umetna« prehrana.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #158 : petek, 06.12.2002 : 21:13:51 »

»TUCSON, Ariz. – The current fad of feeding Fido a raw meat diet may be detrimental to his health, according to a leading expert in natural pet care. Dr. Lisa Newman, president of the International Natural Pet Care Association and author of eight books on natural pet care, says the daily consumption of raw meats and bones has resulted in these pets being diagnosed with Irritable Bowel Syndrome, continuous digestive problems and immuno-related weaknesses with various symptoms. “In the 1980s, after six years of clinical documentation on the overall wellness of these animals, I documented a pattern of disease in the raw meat eaters,” said Dr. Newman, a Doctor of Naturopathy who also holds a Ph.D. in holistic nutrition.
In the study, she compared a group of raw meat eaters with dogs eating cooked foods and another group on a daily diet of processed dog food and nutritional supplements. She noted that when the raw meat eater group was returned to a more conventional feeding program of cooked meats and processed foods, the overall health of the animals improved, and various digestive problems or other ailments were significantly diminished. “The raw meat diet is too hard to digest for most dogs,” said Dr. Newman. “Without easy-to-digest and easy-to-assimilate nutrients, the animal’s body lacks enough fuel to work its own miracles and fails to repair and support itself. Consequently, the body fails to thrive and prematurely ages while suffering from a number of complaints and ailments. Current faddists, just like the faddists of more than 15 years ago, somehow believe that processed food lacks naturally occurring enzymes that the raw diet contains. Yet, the same people urge the use of digestive enzyme supplements for raw meat diets. “If a raw diet is full of naturally occurring enzymes, these specific supplements should not be necessary,” according to Dr. Newman. “In truth, long term use of digestive enzyme supplements can actually cause the body to shut down its own natural abilities to digest nutrients.” »

Vir: http://www.filadog.com/romancing_the_bone.htm
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #159 : petek, 06.12.2002 : 21:14:27 »

Pa še ena »študija«:

»Nutritional analysis of 5 types of "Raw Food Diets"
Journal of the American Veterinary Medical Association
(JAVMA), Vol 218 No.5 March 1, 2001 p. 705.
Drs. Lisa M. Freeman and Kathryn E. Michel.

Comparison to AAFCO nutrient standards for maintenance or growth and reproduction, non-standard results/nutritional imbalances noted below. Microbial analysis also completed for total bacterial count, identification of Salmonella and Escherichia coli O157:H7:

Diet 1: homemade diet being fed to adult Irish Wolfhound - fed in accordance with The Bones and Raw Food (BARF) diet of Dr. Ian Billinghurst.

low in phosphorus & calcium content unbalanced (low) calcium to phosphorus ratio high in Vit. D (greater than AAFCO maxium) less than AAFCO minimum standards for potassium, manganese, zinc, magnesium more than AAFCO maxium standards for Vit. E microbial analysis: positive for E. coli O157:H7, no salmonella, 45,000 colony-forming-units (CFU) bacteria

Diet 2: homemade diet being fed to adult St. Bernard - fed in accordance with the Ultimate Diet, Kymythy Schultze

low in phosphorus & calcium content unbalanced (high) calcium to phosphorus ratio high in Vit. D (greater than AAFCO maximum) less than AAFCO minimum standards for manganese, zinc, iron more than AAFCO maximum standards for magnesium microbial analysis: negative for E.coli O157:H7, no salmonella, 250,000 colony-forming units bacteria

Diet 3: homemade diet being fed to 4-month-old Bull Mastiff puppy - the Wendy Volhard diet. compared to AAFCO nutrient standards for growth:

low concentrations of sodium, iron, zinc high calcium content, high calcium - phosphorus ratio higher in Vit. E than AAFCO maximum (nearly 900 IU/d) - "may have negative effects on immune system function" microbial analysis: no E. coli, no salmonella, 760,000 CFU bacteria

Diet 4: commercial diet combination grain-supplement mix mixed with raw meat and water per mfg. instructions - Sojourner Farms European-Style Dog Food Mix, Sojourner Farms, Minn. MN.

Low in phosphorus & calcium content unbalanced (low) calcium to phosphorus. Less than AAFCO minimum standards of potassium, zinc when compared to AAFCO standards for growth (label claim says meets requirements for growth, reproduction, maintenance): low in phosphorus, sodium. Severely deficient in calcium, calcium to phosphorus ratio of 0.15 low in potassium, high concentration of zinc microbial analysis: neg. for E. coli, not tested for Salmonella, 250,000 CFU bacteria

Diet 5: commercial "complete" frozen diet - Steve's Real Food for Dogs, Steve's Real Food, Eugene, OR.

Low in phosphorus, sodium. microbial analysis: not tested for Salmonella, 250,000 CFU bacteria.




"Although there are numerous claims to the health benefits of raw food diets, all are ancedotal. Putting aside the lack of evidence for benefits of these diets, there are a number of important concerns regarding raw food diets. First there is the nutritional balance of the diets. It can be difficult to formulate a balanced homemade diet in the best of circumstances."


"However, even if it were assumed that the nutrients in the diets analyzed had a bioavailability of 100%, in most cases the nutrients that were deficient when compared to AAFCO standards were also deficient when compared with the more stringent guidelines established by the National Research Council".


"Nonetheless, the results of the small number of diets analyzed here indicated that there are clearly nutritional and health risks associated with feeding raw food diets. All the diets tested had nutritional deficiencies or excesses that could cause serious health problems when used in a long-term feeding program. Of equal concern is the health risks associated with bacteria in the raw food diets, especially the homemade diet that yielded E. coli O157:H7. Although owners feeding raw food diets often claim that dogs are more resistent to pathogenic bacteria, we are not aware of evidence to support that claim." »

vir: http://www.secondchanceranch.org/javma.htm
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #160 : petek, 06.12.2002 : 21:16:07 »

Pa še nekaj o kosteh: »Let me share a little background on what wild Wolves really eat in the wild. Their main diet is meat from prey animals. This meat may be fresh and/or not fresh (carrion). When they eat an animal, they eat more than just the meat and bones. (I'll come back to this.) They eat (almost) every edible part of it- meat, cartilage, fur/feathers, skin/hide, fats, marrow, blood, pieces of bone, organs, dirt, rocks (accidental, but they appear in wolf scat as incidental to eating). These bone fragments are not digestible, but depend on the presence of the host's skin and fur and the miraculous function of the Wolf's digestive system to help protect it. What happens is that in the process of a Wolf's digestion, the skin and fur get "rearranged" to the outside of everything else to buffer and protect the bowel from these sharp projections. In normal function, this is what is supposed to happen. This is not to say that Wolves in the wild have not died from perforated bowels!!! (Because some have.) Wolf Scat (poop) from wild Wolves look like furry sticks. Not having the fur and skin present when they eat bones would result in a perforated bowel!!!«

Vir: http://www.secondchanceranch.org/mikeferreira.htm


Aja, nisem proti BARF-u, samo za nisem.  Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
musher
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #161 : petek, 06.12.2002 : 22:23:53 »

Bo kdo zdaj odgovoril vsaj Nanook? Kot lahko vidite obstaja vsaj toliko "trdnih" dokazov o škodljivosti BARFa, kot o njegovi koristnosti. Kaj pa, če imajo ti prav? Če se že ves čas sprašujete: "Kaj pa, če imata Kammerer in Torel prav?" Naj potem to tudi dokažeta. Kot trdita ni jasnih dokazov, da je displazija kolkov dedna. Kje pa so njuni jasni dokazi, da je odvisna samo od prehrane in to ne od neuravnotežene in preobilne, temveč od "umetne". Na enak način lahko jaz dokazujem njuno zmoto. Če displazija ni dedna, zakaj so potem ene pasme bolj nagnjene k njej kot druge. Zakaj na primer pri vlečnih psih praktično ni displazije, kljub temu, da so vsi na "umetni" hrani (ne samo moji). Kaj res mislite, da se za 2.000 dobrih vlečnih psov, kolikor se jih sreča na posamezni tekmi, proizvede vsaj 10.000 mladičev in se jih potem 8.000 pobije, ker so kripli? Bo kdo to skušal komentirat? Kaj ima tudi hrana vpliv na vse anomalije, ki jih je človek uzakonil pri določenih pasmah? Med za moje pojme najbolj degenerirane pasme sodi žal tudi sodobni razstavni nemški ovčar s svojim podrtim križcem in odprtimi koti zadnjih nog. Meni deluje, kot da je ubogega psa nekdo priškrnil med vrata v predelu križa in zdaj bolj ali manj vleče zadnji konec za sabo. Da ne bo pomote, še vedno obstajajo zelo lepi nemški ovčarji, ampak predvsem delovnih linij. To je čisto moje osebno mnenje in nisem noben strokovnjak za to pasmo. A je tudi za to kriva "umetna " hrana. Zakaj ne komentirate mojega mnenja o kolčni displaziji. Obstaja genetska predispozicija za pojav te bolezni, sama stopnja je pa v veliki meri odvisna od nepravilne prehrane v mladosti. Pa ne od "umetne" ali BARF hrane, ampak od NEURAVNOTEŽENE in PREOBILNE prehrane. Kaj pa če imam jaz prav?Huh
To, da pa v samopostrežni pogledaš vstran od polic s pasjo hrano, ti pa dam čisto prav. NOBENA kvalitetna hrana za pse se namreč NE prodaja v samopostrežnih trgovinah. Prav tako ima mogoče Furstenfeld prav, ko pravi, da odpad predelujejo v pasjo hrano. Že mogoče, saj obstajajo resnično podn gotove hrane po izredno nizkih cenah, ki so tudi po deklaracijah zelo sumljivega porekla. Ampak to niso kar vse tovarniško pripravljene hrane. Zakaj pa je potem taka razlika v ceni med njimi? Ni vsak Daewoo kar Mercedes, zato ker sta oba avtomobila.
Pa še nekaj bi rad že dalj časa povedal. Mogoče, da multinacionalkam v končni fazi psi res nič ne pomenijo, ampak samo njihov dobiček. Samo, če se nekdo odloči, da bo svoj image gradil na kvaliteti mora to tudi udejanjat, drugače ga bo konkurenca, če nihče drug, povozla. Tu je pa meni čisto vseeno zakaj nekdo dela dobro hrano, ker ga tako skrbi zdravje mojih psov, ali njegov dobiček. Gre mi samo za to, da so rezultati na pseh "pravi". Kaj mislite, da Renaulta res tako skrbi za vašo varnost, da je sedaj za laguno kot prvi v svojem razredu dobil pet zvezdic za varnost še megan. Briga njih, samo vejo, da bodo tak avto lažje prodali. Meni pa je pomembno, da sem jaz varen v njem. A razumete primerjavo?
LP
Musher
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #162 : sobota, 07.12.2002 : 00:39:52 »

Musher, Nanook sem na te linke odogvoril že na drugem pasjem forumu; sem že preštudiral te linke in so "vredni pozornosti", a ostajam do njih skeptičen (kot Jelena na dr. Billinghursta Grin). Kot sem že večkrat omenil, skrbijo me pasje trakulje in nekateri drugi paraziti, ne pa toliko salmonelce...če bi bile te res tako nevarne, bi družina psov že zdavnaj izumrla?
S tvojim razmišljanjem se v osnovi dokaj strinjam, ne pa povsem, a ni važno. Kot rečeno , iščemo resnico in mi je vseeno, kdo ima prav. Če se izkaže, da imaš ti, v redu  Cheesy Cool, glavno , da se izkaže.
V bistvu sem najprej napovedal, da bom tule tiho, dokler ne preberem Kammererjeve knjige. Je še nimam, pa kakšne druge tudi ne, tako da se bojim, da bolj "na pamet" zagovarjamo vse te teorije (kar pa navsezadnje ni nič narobe Wink).
Gotovo imaš prav v tem, da je potrebno upoštevati različne faktorje, ki istočasno medsebojno povezano vplivajo na razvoj in delovanje psa : jaz tudi ne bi kar tako izključil genetskega faktorja, napačnega hranjenja (preobilnega) ipd...
Kot zanimivost k tej debati povem, da sem danes po naključju dobil info od predstavnice "ene tuje umetne pasje hrane, ki je nekoč že bila pri nas na trgu, pa se sedaj vrača na naše tržišče" : oni po novem dodajajo surovo meso na koncu postopka briketiranja, tako da je meso v briketih surovo, samo posušeno. To govori v prid BARF metodi  Wink! Kot 2. zanimiv podatek v zvezi s tem : potrdila je na podlagi najnovejših seminarjev o briketih, da so res ugotovili povezavo med rižem in sladkorno boleznijo (in po novem se riž umika iz briketov boljših znamk!) ? Podatek je "zaupen in neuraden" , vzemite ga z rezervo (do uradne potrditve), a če se izkaže, da je resničen ? = pomeni, da so ga zopet lomili (potrditev Kammererjevih tez)...
Ja , zelo kompleksno, zahtevno področje, vsak pač verjame v tisto, čemur zaupa, jaz zaenkrat na vsak način podpiram v. Furstenfelda in njegov način poštenega razmišljanja. Kaj je res ali bolj res ( odvisno od vsakega posebej )- bo čas pokazal. Mi se pa veselo učimo dalje, moram reči, da postaja tale debata zanimiva. Večina bo zanesljivo ostala glede hranjenja tam, kjer dosedaj , če smo pa samo enega pesjanarja osvestili v smeri bolj zdrave prehrane in bo morda posledično en sam cucek ostal zdrav do pozne starosti- pa je bila tudi koristna  Cheesy lp
Logiran
v.furstenfeld
gost
« Odgovor #163 : sobota, 07.12.2002 : 14:10:20 »

Kapitan Nemo,
Ako imaš problema oko nabave knjige, javi se na slijedeču adresu: natasa.borovnjak@algoritam.hr
Knjiga postoji samo na njemačkom jeziku i to je razlog  zašto ju nisam kupio.Ako bude kakovih problema ili bude potrebna bilo kakva pomoč oko kontakta, podizanja knjige, slanja u Sloveniju ili bilo što drugo, tu sam.Čeka se oko mjesec dana.
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #164 : ponedeljek, 09.12.2002 : 00:34:23 »

Hvala, Rado, bom videl, če bo "po novoletnih darilih" ostalo kaj  "novca" za izobraževanje  Huh
Danes smo se mnogi srečali na GR - Lj Cheesy (tudi s Kajo  Cheesy, Musherjem , Jano, Altervito, Mojco  Cool ;Sally, nsem vedel, da pridem in ostal brez fenomenalne kosti z nicknamemo Press Cry ), zanimivo...sem pa šefico prepričal v smeri "zdrave prehrane" (po zaslugi te niti Grin) - kupili smo dvoje "THE MISSING LINK" = to je nov pristop k optimalnemu prehranjevanju. V glavnem proizvajalec trdi, da "umetne hrane" nimajo vsega in oni prodajajo naravne human grade dodatke k umetni prehrani! Reklama se bere kot BARF (samo da je posušen), vsebuje encime in probiotične snovi, omega3 +6 esencialne maščobne kisline, vlaknine, rastlinske snovi, vitamine, minerale v sledovih in formule plus še GLUKOZAMIN! To je naravna snov, ki se nahaja v hrustancu in stimulira nastanek kolagena, beljakovine, ki povezuje in krepi sklepe . Glukozamin hidroklorid pridobivajo iz hitina rakovih oklepov in ga priporoča AAFCO. Ne vsebuje pa kondroitina in MSM, ker se tu postavlja ? prenasičenosti in nevarnosti za ledvice (o tem smo že nekaj nekje).
Kupili smo en rastlinski "manjkajoči člen" za mlade živali z "jodiranimi" algami in enega za starega psa z glukozaminom. Bom poročal, kakšni so uspehi. Kaj hočemo, bolje manjkajoči člen...če že šefica ni za surove kosti  Grin
Se pa postavlja vprašanje, zakaj potem druge hrane pravijo, da imajo vse potrebne snovi za popolno prehrano psa? Pa tiste pravljice in "gluposti" o uravnoteženih obrokih. Pha, no passaran!
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines