mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.07.2024 : 07:24:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: bolhe
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: bolhe  (Prebrano 99059 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
MyMy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 233


« Odgovor #30 : torek, 10.08.2004 : 17:24:17 »

Ja..veterinar mi ne priporoča Frontline za mojga Orčota..Zdaj pa nevem kaj naj naredim..So bolhe lahko tudi nevarne??

LP MYMY
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #31 : torek, 10.08.2004 : 17:34:01 »

Ja bolhe so kar nevarne. S tem ko pikajo pse jih nervirajo, lahko je tudi kakšen kuža alergičen na bolšje pike in dobi vnetje, ki zelo srbi. V glavnem je to neprijetna zadeva.

Prenašajo pa tudi jajčece trakulj. Tako, da bi lahko rekli, da so kar nevarne.

Če srečam gospo iz sosednjega blika s čivavo jo povprašam, ok?

LP
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 233


« Odgovor #32 : torek, 10.08.2004 : 17:52:31 »

Ja..prosim jo vprašaj..Sem pa čisto pozabla da mamo doma nek šprej proti bolham..nevem kako se reče Dexter,Deksel..nevem točno..In nevem če je ta stvar premočna za čivavco?

lp mymy
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #33 : petek, 13.08.2004 : 10:09:39 »

Oj, Mymy; moja psica je tezka tocno 2 kg in se nima 4 mesece. Pa sem ji vceraj prvic dala ampulo Frontline-a. Namrec zadnjih nekaj dni se praska kakor zmesana! Vceraj sva zato obiskali veta; razlog praskanja so neki posebni klopi (zelo zelo majceni, da ga prakticno niti ne porajtas; eni so crni, drugi rumeni. Za te rumene, je nek poseben izraz, ki sem ga zal pozabila). Ti nesrecni zajedalci pa se nahajajo v Istri in jih je kuzika dobila na morju. Sicer zelo skrbim za njeno dlako in jo vsakodnevno razcesavam, pa teh malih nesrecnikov sploh nisem porajtala. Torej, da skrajsam: vet mi je dal Frontline, ki baje deluje preventivno (kot je bilo ze zgoraj napisano na klope in bolhe) in pa tudi kurativno. Torej naj bi po moji logiki ti majhni klopi pocrkali?! Upam, saj je grozno gledat psa, ki se pol dneva samo praska... Sem pa opazila, da se je nekaj ur po iztisnjenju ampule se intenzivneje praskala...
Aha, Frontline se lahko daje kuzom, starejsim od 3.mesecev in tezjih od 2 kg... Tako so meni razlozili; upam da se ne motim.
Logiran
RANA
Kaja Toroš
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 94


« Odgovor #34 : nedelja, 05.09.2004 : 11:32:18 »

ziv!
Imam vprasanje in mocno upam, da mi kdo zna pomagati!
No takole je: vceraj sem psicki dala ampulo Frontline, malo potem pa sem opazila dve bolhi, ki sta se plazili po njej. Seveda takoj panika, pa v banjo in sem jo skopala s samponom Zyzek. Ker pa se mi zdi, da naj psa po tem, ko mu das ampulo, ne bi kopal, zdaj ne vem, kdaj ji lahko spet dam ampulo oz. ali bo tista, ki sem ji jo dala par ur preden sem jo skopala vseeno kaj prijela???
Hvala za pomoc in lep soncen dan!
Rana
Logiran
Sassy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 515


« Odgovor #35 : nedelja, 05.09.2004 : 13:05:45 »

ja če se je že posušilo oz. je bilo res že nekaj ur zatem, je verjetnost da je že prešlo v kri, samo 100% pa nisem.  
mymy: meni so tudi pri veterinarju odsvetovali frontline ampulo za čivavo ker je premajhna. so mi pa rekli da se frontline spray dobi na hrvaškem in ker sem šla ravno na morje sem ga tam tudi kupila. bolje to kot da jo vozim vsak mesec k veterinarju na špricanje. in ta sprej lahko uporabljam tako za mačko kot za psa. samo za tavelikega pesjana so mi pa piporočili kapsulo ker bi porabila preveč spreja. sem pa izvedela tudi da je najhuje sedaj ko je vroče in bolhe skačejo kot nore, pozimi pa tega problema ni, zato je takrat najbolje izvesti čistilno akcijo stanovanja.  v glavnem jaz zdaj uvajam sprej na mački in čivavi, na tavelikemu pa ampulo in bomo videli kaj bo.
Logiran
Sassy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 515


« Odgovor #36 : nedelja, 05.09.2004 : 13:08:00 »

aja pa še to: zelo redko katera bolha ostane na psu, ker to ni njihovo stalno bivališče, stanujejo večinoma v tepihih, kavčih itd. na psa, mačko pridejo malo pogrizejo, pa spet nazaj.
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #37 : nedelja, 05.09.2004 : 14:04:38 »

Zdravo!

Jaz mam novofundlandca, ki se zadnje čase kar močno praska. Pred nekaj dnevi sem mu dala ampulo frontline-a in se je praskanje nekoliko ublažilo, čeprav se občasno še vedno praska pod pazduhami, po vratu in se grizlja in liže po nogah. Preden sem mu dala frontline, se je praskal kar naprej. Sprva sem pomislila na garje, ampak se simptomi nekako ne skladajo. Dlaka mu ni povsem izpadla, ampak se mu je samo zredčila in sicer na prsih in spodaj na stranskem delu trebuha. Na trebuhu se mu zdaj že počasi zarašča, na prsih pa ostaja isto. Potem sem z veterinarjevim namigom prišla do sklepa, da ima bolhe. Zdaj pa tudi v to dvomim, ker jih praktično nisem nikoli opazila, pa četudi psa veliko česem in sem v stiku z njim. Tukaj sem brala, da ste bolhe opazili celo, ko so lezle po vas Shocked. Jaz jih nisem. Ne vem ali zato, ker je pes črn ali pa jaz bolham nisem všeč  Roll Eyes. Pa še nekaj je problem. Na tistih delih telesa, ki sem jih navedla (prsi, vrat, noge), ima zelo nenavadno kožo. Ni hrastasta, ampak nekako hrapava. Se pravi, ni gladka kot recimo po hrbtu. Taka je še posebej na prsih in po vratu. Če med česanjem s krtačo podrgnem po njej, se kar praši...kot nekakšen prhljaj. Psa pa to nič ne boli, ampak mu celo paše. Pojma nimam, kaj bi to bilo. Ali ima kdo podobne težave oz. jih je imel?
Logiran
Sassy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 515


« Odgovor #38 : nedelja, 05.09.2004 : 17:49:47 »

ja verjetno ima malo izsišeno kožo. poletje, vročina, menjavanje dlake, itd. čez brikete mu daj malo olivnega olja, je zelo zdravo za dlako. morda se mu bo malo izboljšalo. ali si ga kaj kopala v zadnjem času pa nisi dobo sprala šampona? ali pa če je bil na morju ali kaj takega? pomoje ni nič resnega.. upam da bo vse v redu.
Logiran
sisi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 314


« Odgovor #39 : ponedeljek, 20.09.2004 : 10:12:23 »

Živjo!
Sama imam maltežanko staro leto in pol .Pred bolham sem jo zaščitla z tabletam program in ampulo frontline a glej ga zlomka letos na moru je dobila dve bolhi in panika je bila velika .Odstranili smo obe a vseeno se sprašujem kako to da je bolhi sploh dobila saj bi naj bila takšna zaščita več kot dovolj.Zanima me kaj se sploh še da kupiti za zaščito in da bolh res ne dobi.Naša je imela bolhi ,ki sta lezli po njej ne skakali.Kako opaziš bolho če je na kakšnem tepihu,koci ali kje drugje na tleh.S kom razkužiš prostor in se znebiš golazni.To me zanima preventivno saj nikoli ne veš kaj se lahko zgodi.LP in čim manj bolh! Wink
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #40 : ponedeljek, 20.09.2004 : 10:24:46 »

Sisi, frontline deluje tako, da ko se bolha napije, se zastrupi in umre. Program pa kolikor vem, samo sterilizira bolhe. Ti si najverjetneje bolhi našla še preden sta se uspeli prisesati na psa. Po mojem mnenju je tvoja zaščita čisto zadostna. Moraš pa vedeti, da so psi na sprehodu, v srečanju z drugimi psmi, vedno izpostavljeni možnosti, da domov prinesejo kakšno bolho. Kljub temu pa če imaš psa zaščitenega (frontline...), se bolhe ne bodo naselile na psu. Vseeno je pa dobro, da vsakih toliko časa s spreji proti bolham za predmete (dobiš jih v zoo trgovinah, pa tudi kje drugje med sredstvi za uničevanje mrčesa), pošpricaš ležišče psa. Če pa tvoj pes spi na kakšnih blazinicah, dekah, pa verjetno veš, da moraš tudi te redno prati.

LP
Logiran
Bianca
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 26


« Odgovor #41 : sreda, 22.09.2004 : 21:13:28 »

Tudi jaz sem bila že pri veterinarju dvakrat in mi je dal ampulo frontlina nekaj časa pomaga a je to samo en mesec al kako?
Kje pa lahko kupiš Frontline spray? Vet, pravi da ga nima Angry
Logiran
Sassy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 515


« Odgovor #42 : sobota, 25.09.2004 : 12:20:34 »

frontline spray dobiš na hrvaškem, pri nas se ga ne dobi, ne vem zakaj. če imaš večjega psa se ti bolj splača uporabljati ampule,  če je pes manjši pa spray.
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #43 : četrtek, 30.09.2004 : 15:05:08 »

 :oFrontline ampule delujejo sigurno, vendar jih je potrebno nanašati redno , vsake tri mesece, ker se delovanje navezuje, glede na nanos, podobno kot antibiotik, če ne doziraš točno ni učinka, učinek, pa tudi ni v enem dnevu Tongue Tongue
Logiran
sisi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 314


« Odgovor #44 : nedelja, 03.10.2004 : 00:05:26 »

Živjo!
Moja psička je imela program tablete in frontline ampulo pa je vseeno dobila bolhe.Res je da smo takoj opazili in ubili bolho a na psičko so vseeno prišle.Doziram točno po navodilu in ni bilo s tem kaj narobe tako ,da se sedaj bojim da bi bolhe dobila še kdaj.LP in čim manj te golazni! Wink
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: bolhe
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines