Minilo je leto dni, odkar so mi s hribčka dovolili odpeljati Pepo. Od trenutka, ko me je prvič pogledala v oči, sem jo dojemala kot “mojo”. Pojma nimam, zakaj, ampak nisem si je mogla izbit iz glave. Takoj, ko sem jo prinesla domov, sem imela občutek “no, zdaj smo pa končno kompletni”. In smo še vedno.
Pepi je zelo igriva muca in odkar je ona z nami, je tudi Nike precej bolj razigrana. Lovita se in afnata skupaj, ravno tako z Mucom. Pepi ga povabi in norita. Ko imajo dovolj, drug drugemu umijejo uhe in se zleknejo, kjer pač pride.
Ne vem, če Pepi Maxija šteje za psa. Glede na to, kako se buca vanj in si delita posodico s hrano, bi prej rekla, da ga ima za mačka.
Pepi je prišla kot tipična muca horjulske vzrejne linije – lepo vzgojena, sobno čista, nekonfliktna, crkljiva naramna mačka. Taka je tudi danes, le pridobila je še par dodatnih veščin – skakanje na pult, metanje stvari z njega, plezanje na zgornje viseče kuhinjske omare, zavezovanje in odvezovanje vezalk, ravnanje notranjih žaluzij, likanje perila, gretje brisač, pitje vode iz kozarcev, pospravljanje po omarah in še in še.
Letos je bila tudi okrasek naše novoletne jelke. S takim veseljem je plezala po njej, da jo je bilo užitek opazovati. In kako grdo me je gledala, ko sem jelko pospravila! Tudi sicer je igriva pikica, ki se zna zamotit s koščkom ovijalnega papirja bolj kot z najdražjo mačjo igračo. Ali pa z navadno mehko elastiko, da o svinčnikih ne govorim. Večkrat pravim, da Pepi piše. Zelo rada se uči, kar pomeni, da nadzoruje utrjevanje snovi naše mlajše omladinke z ležanjem na njej, ob njej, na pisalni mizi. Na zvezkih in učbenikih sicer ne leži, jim pa rada označi vogale, da tako naša tamala ve, do kam se je že naučila in kje je ostala. Obe imata tudi zelo radi torbice, ena sicer za prenašanje stvari, druga za spanje. Torbico, ki je nisi uporabljal dan prej in ni bila pospravljena, moraš obvezno pregledat, da ne boš še dodatnih treh kil sabo odnesel!
Še vedno me vsakič, ko jo pogledam, prime iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii in bi jo premečkala. In ko pride k tebi še topla od spanja in jo stisneš, bi jo pojedel, ne samo prelupčkal. Naš sonček je.
Hvala, ker je lahko pri meni.
http://shrani.si/f/M/Ig/22TrjFvz/20141226011226-1.jpg[/img]]http://shrani.si/f/W/xI/20Bl0Cy0/1/20150124115903.jpg[/img]]