Da sem pristala na tem forumu, gre
krivdo zahvalo pripisati.....MILI in njenim srce parajočim zgodbam, ki so me globoko pretresle. Ni mi dalo miru, dokler nisem odkrila vira njenih "twittov".
Glede na pomanjkanje zapisov zadnje čase se resno sprašujem, če je ta prelestna macica sploh še z nami
Sicer pa se je dogajalo vmes vse sorte in smo prišli do točke, ko vam ponosno predstavljam našega prvošolčka:
http://shrani.si/f/5/tm/Vrv9lOp/20130302145259.jpg[/img]]http://shrani.si/f/1s/12M/1BUguZNV/20130302144732.jpg[/img]]Po tehtnem razmisleku sem odpeljala mladino na hribček, kjer smo vsega hudega vajenim prijaznim in potrpežljivim puncam demonstrirale najstnico, ki
ne ve, če bi mela psa, kaj pa če se ne bo navadila in potem kaj saj ga ne moreš dat nazaj, ker je živo bitje in najstnico
narobusolz so plave oči, ker a zdej pa ne bom mela psa, ker se sister zmišljuje do ravno tako vsega hudega vajene matere, s tem, da ni tako potrpežljiva, kot so horjulske punce. Itak sem ju spomnila na znano dejstvo, da odločam jaz in moja bo zadnja.
Tista, ki je histerirala, itak ni verodostojna. Ona rabi nekaj več časa, da sprejme spremembo, ampak potem čist not pade. Mene ne more več na tanek led speljati, jo poznam
u dubinu duše Do dneva D, ko smo šli malega iskat, je že mencala od nestrpnosti in pospravila celo stanovanje, da ne bo Maxie prišel v umazano.
Hvala res, nisem vedela, da drgač pa živimo u svinjaku
!
Od Smetke junior starejše smo prevzeli lučkarja in zapomnila sem si: on se mora prilagajat vam, ne vi njemu. To imam ves čas v mislih in se mi mora revež umaknit vsakič, ko mi je na poti.
Prišli smo domov popoldne, in...............in nič.
Nike ga je pogledala in si mislila svoje, Mucko je spustil čeljust in do zdajle še ne ve, kaj za ena reč je to.
Ga gre povohat, pa stran, pa spet, pa spet.
Nike mu je razložila, da je ona queen of the house. Če mu je ona na poti, sedi in se ne premakne. Če pa mu je Mucko, gre mimo in se mora Mucko umaknit.
Nihče od njih ni spustil nikakršnega glasu.
Potem je Maxi malo pocvilil pred balkonskimi vrati in sem veleumno gruntala, kaj pa če ga kam tišči ??
Ga pelje tamala ven in res, je opravil svoje, me pa vse navdušene, ker smo dojele, kaj hoče.
Seveda sem imela pomoč, saj se nisem tok pametna rodila, ane, - hvala NoJinx
Danes smo odšle bejbe v pasjo šolo
Nike, Mucko in Maxie so ostali doma spuščeni, pujski zaprti.
Ob prihodu domov me ni čakala nobena gasilska brigada pred blokom, noter tišina....ko smo vstopile, je prišel Maxi z mahajočim repkom, mačkona pa sta spala vsak v svoji košari v predsobi in sta nas le ošinila s pogledom.
O pasji šoli pa kasneje..
- to be continued-