mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.07.2024 : 13:59:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Nike je doma
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 134   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nike je doma  (Prebrano 276877 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #255 : sobota, 01.09.2012 : 23:36:32 »

A sta le dočakala, da se je šefica domov vrnila, reveža? Super vesela za vaju.  Cheesy Ampak ne bit preveč prijazna z njo, imamo slikovne dokaze, da vaju je med dopustom varala.  Angry
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #256 : nedelja, 02.09.2012 : 00:02:17 »

Hehe, se bolj sem svoja dva pogresaala, ko sem gledala te prelepe crnuhe. Tamkajsnji prostozivecki so res krasni, porihtani. Lacni sicer niso pretirano, ampak vodo so pa veckrat na dan prisli pit, ker je bilo res zelo vroce. Prijet se seveda ne pustijo, so pa vsak dan se ob istih urah pojavljali in tudi ppvedali, po kaj so prisli, da so dobili vedno svezo voddo, ker je bila v roku pol ure voda v posodici bljak mlacna.
Sem vprasala tamkajsnje zavetisce, ce jih smemo hranit, z macjo hrano seveda, ceprav ko so sosedje pekli na zaru, so sli tja...
Logiran
Iska
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.129


WWW
« Odgovor #257 : nedelja, 02.09.2012 : 00:15:15 »

 ljubezen Kiss
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #258 : sreda, 05.09.2012 : 23:14:21 »

Mačjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Še dobro, da je Jinxova eno super stran pri Bamfelci prilimala - glej kake noro nore fotke so tle Cheesy
Preklikaj vse na tej strani, te so prav zate ljubezen
http://www.thecatshouse.com/#mi=2&pt=1&pi=10000&s=0&p=3&a=0&at=0
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #259 : četrtek, 06.09.2012 : 09:28:42 »

Oooh 
Najlepše so mi tiste slike, kjer mački pomagajo ustvarjat  Wink


Sicer pa se jaz bojim na glavo padajočih mačkov  Sad
Pred leti smo bili na obisku ravno tam, od koder sem pripeljala Muckota. Tam je vse sorte živali in otroc so bili vedno navdušeni.
Tisti dan je njihova 6-7 kilska domača muca (cepljena, s/k) spala na omari v predsobi in ravno ko se je moja takrat 4 letna hči tam preobuvala, je reva mačja nekaj sanjala, se uprla v steno in padla tamali na glavo! Shocked

In pride tamala v kuhinjo, objokana, ves obraz okrvavljen, grozen pogled. Najprej sem jo zagrabla in pogledala oči, če so cele. Hvalabogu so bile nepoškodovane. Predstavljaj si, da maček pada in se skuša ujet na noge in pristane na otroški glavi in se seveda skuša oprijet...Če bi jo danes na balin obrila, bi videla brazgotine, dve manjši ima na čelu.
Mačka je prišla za njo, gledala, mijavkala, se skušala opravičit, ker je bila navajena ljudi in otrok in je res bila nesreča.

Iz Velikih Lašč do ljubljanske urgence je natanko 20 min, ko pelješ krvavega otroka. In potem uletiš tja z otrokom, ki ima glavo čist okrvavljeno, v glavnem, štala.
Sploh ni da bi razlagala, kako so me gledali, ko so vprašali, kaj se je zgodilo.
Z mano je bila sestra s svojimi štirimi otroki, od tega je najmanjši bil v vozičku, predzadnji pa z roko v gipsu. Pa seveda vsi umazani, ker so bili cel dan zunaj, pač na kmetiji, sej se jih zvečer skopa.
In sva šli obe in vseh 6 otrok v ordinacijo....ko je dohtar prišel, je kar obstal, sploh ni vedel, katerega naj najprej pogleda  Undecided

Ampak smo tamali razložili, da muca ni kriva, da je bila nesreča in se jih nikoli ni bala, ona ni imela nobenih travm zaradi tega.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #260 : četrtek, 06.09.2012 : 09:37:59 »

O kera štorija Shocked Shocked
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #261 : četrtek, 06.09.2012 : 09:42:13 »

Pa res, si mislim, kakšen šok za obe, mačko in tamalo!  Shocked Shocked
Ampak, se je dobro izteklo... Scena je pa bila verjetno neprecenljiva na urgenci... Grin Grin
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #262 : četrtek, 06.09.2012 : 12:15:24 »

Jaooo, Mačja - tale štorija bi pa genau zmagala na natečaju "življenje ni vedno zabavno" Grin
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #263 : četrtek, 06.09.2012 : 13:25:00 »

Oh, ima toga še pa još... dobite zvečer nadaljevanje, če se vam bo ljubilo brat Smiley
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #264 : četrtek, 06.09.2012 : 13:26:18 »

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa!  Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #265 : četrtek, 06.09.2012 : 20:22:39 »

Torej: nadaljevanje

Rane na glavi so le očistili in po pregledu plastičnega kirurga je padla odločitev, da šivanje odpade, ker bi s tem le povečali brazgotine. Injekcije tetanus ni dobila, ker je imela še aktivno vakcinacijo za to ob tistem cepljenju po pediatričnem programu rednega cepljenja otrok. Muca pa je tudi vsako leto cepljena proti kužnim boleznim in steklini, ker je notranje-zunanja, in imajo gozd blizu.

Las so rekli, naj ne peremo tik ob glavi, dokler se ne zaceli. Ja. Jaz, ki sem vedno trdila, da ne bom matrala punčk z dolgimi lasmi, sem imela seveda punčko z lasmi do sredine hrbta, ker je ona sama tako hotela. Ker je bil eden od prvih stavkov: Ne me strižt! Ta otrok je bil za ne peljat je v frizerski salon, ker je tam nadlegoval frizerko: A ne, da ne boš moje mamice postrigla? Ker je ne smeš, veš. Ker potem bo grda  Shocked
Nekako smo umili polovico las, ki so bili vsi krvavi in sklenili natančnejše drgnjenje glave preložiti na čas, ko bo glava cela.

Dva tedna kasneje pripeljem dete iz vrtca, pove, da je lačna in poje malico.
Nakar zgine. Najprej nič čudnega, ona pač taka je, se zabubi nekam in se igra dve uri skupaj. Kar je odlično za razvijanje koncentracije. Uro kasneje ona leži na trebuhu. Kaj pa je? Trebušček me boli. Aha. A spet nisi kakala? Smo imeli veliko problemov z zaprtostjo in za kakec bi ji skoraj lahko priboljške dajala.
Ampak njo zelo boli. To je otrok, ki ima visok prag bolečine, če si razbije koleno, ne joka, če pa jo grdo pogledaš in rečeš, da je lumpa, pa joka tako kot uni pajacki iz risank, ko jim solze špricajo vse naokrog. Otrok, ki ima rad vse, kar ima dve ali štiri noge in ni človek. Ki gre 3 km peš brez težav, ker gre na obisk h kokoškam (h kuram, tapravim). In zleze v kurnik, in ne šteka, zakaj se kokoške nočejo crkljat v naročju tako kot mucke. Ki zna tako izsiljevati, da sem mensezdi "nemško šolo" že takrat naredila summa cum laude. Enega psa vzgojit k poslušnosti, pha, piece of cake! Wink . Vsako uro nova fora, to je izziv.
Ta otrok je mene naučil Potrpežljivosti. In da premislim, preden rečem, ker izrečene besede ne moreš vzeti nazaj.

Takrat smo še imeli pediatrinjo, ki pride na dom in jo lahko kadarkoli pokličeš. Dve uri in pol po tem, ko je rekla, da jo boli trebuh, je bila zdravnica pri nas. Z enim pogledom je rekla, da je otrok TAKOJ za na otroško kirurgijo, da mora takoj na infuzijo, ker je čisto dehidrirana. Shocked Shocked. Da ona sumi na vnetje slepiča.

Pobereš oba otroka in spokaš v avto in greš. Tavelika drži tamalo, ker ji je zdaj že slabo in začela se je dvigati vročina. Med potjo začne bruhat, ustaviš na prvem pločniku, greš ven, potegneš otroka v naročje in bruha. Mimoidoči se ustavi, vpraša, če rabimo pomoč, povemo, da gremo v kliničnega, pa vseeno hvala.
Pridemo na otroško, stopi ven predstojnik, vpraša, kje je tista punčka, za katero je njegova stanovska kolegica ga klicala, da pride. Ura pol desetih zvečer. Gremo v ambulanto, kaj te boli, trebuh. Ok, bomo potipali. Joj, ne zdele, pravi dete, mene kakat!
Trije dohtarji pisano gledajo, jo nesem na stranišče, prinesem nazaj. Me zaslišijo, kaj je naredila, kako velika je bila klobasa, kakšne barve je bila, v enem kosu ali večih itd. Vse povem.
Povejo, da je tole pa tako atipično, da ne vejo, če je res slepič. Hvalabogu vzamejo kri in jo dajo v izolirnico. Priklopijo na vse živo. Reče ena zdravnica, evo, tlele ma pa mama stol, pa se kr usedte in boste z njo.

Vmes kliče oči, vpraša, če bi pikice papale jutri perutke, da pripravi kosilo. Sej res! Saj sploh nihče ne ve, kaj se dogaja! Rečem, lej, ne bomo nič jedli, mi smo na otroški kirurgiji, s tamalo je nekaj tako narobe, da še zdravniki ne vedo, kaj bi.
Aha. Kaj pa tavelika? Ona je zraven in me gleda z velikimi očmi. A pride oči pote? Neeee, jaz grem k Daretu. (takrat je bila prav zacopana v enega očijevih prijateljev, s katerimi smo bili res zelo veliko skupaj in je hotela na vsak način k njemu in njegovi).
U redu, reče oči, bom poslal Dareta in jo bom zjutraj jaz vzel.
Ob enajstih zvečer pride Dare, ga pripelje sestra noter, lej, oči je prišel. Pove ta velika, to ni oči, Daaaare je! In mu skoči v naročje. Bohsenasusmili, smo zmešani. Shocked

Ostaneva sami s tamiceno, vročina raste, dohtarji se vrstijo, gledajo, sprašujejo, se kunštvajo... Vprašam, zakaj srce neenakomerno trigira. Zaradi vročine. Predstojnik ob pol polnoči naroči sestram hladne obkladke, ki jih prinesejo in dajo na dete. Pride šef, reče, bemu kako pa to delajo in sam razporedi obkladke po telesu.
Pripeljejo prenosno mašino za slikanje pljuč. Zakaj pa to? Ker hočemo videti, zakaj težko diha  Undecided. Pljuča so čista, hvalabogu.
Kaj pa zdej? Zdej gremo na radiologijo, da z ultrazvokom pogledajo trebuh. Radiolog gleda, gleda, joj, pravi, meni se zdi, da bi znal biti slepič, ampak nisem stoposto. In gremo spet dol na kirurgijo.
In tako celo noč. Ko jo ta miljavžentič vprašajo, kje jo boli, reče mala, NE BOLI ME SPLOH! Angry
Žejna sem, bi pila coca colo. (ker to se pri nas doma pije samo za tavelike praznike, kot poseben privilegij). Zdravniki tega ne vejo, jim kar sapo zapre: a coca colo bi pila?HuhHuh?

Pride en abdominalni kirurg, pogleda, se posvetuje, pa drugi, pa tretji.
Naposled povejo, da ima za vnetje slepiča popolnoma netipične znake, poleg tega je premajhna, tako majhni še nimajo vnetja slepiča ponavadi.  Ma nemoj. In kaj zdaj? Če ni slepič, je oni ne bi brez potrebe rezali.
Dete pa čedalje bolj apatično, ne govori več, samo še stoka. (to je eden tistih momentov, ko si želiš, da te kar ne bi bilo)
Dopoldan prosijo za dovoljenje za operacijo, ker :"nekaj moramo narediti, sicer...."
Po 36 urah budnosti grem domov pod tuš in lahko potem pridem nazaj, tačas bo že nazaj iz operacijske.

---se nadaljuje

Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #266 : četrtek, 06.09.2012 : 20:34:04 »

Joj, vi ste imeli pa res pestro.
Pa js bi nadaljevanje kr takoj  Tongue  Prava Šeherezada si  Smiley
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #267 : četrtek, 06.09.2012 : 20:35:59 »

Jaoooo .... pa te reklame! Angry Lips Sealed
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #268 : četrtek, 06.09.2012 : 20:57:05 »

Joj, to pa je bolj napeto kot A.C.  Shocked

Sigurno je bilo vse OK, ampak bom do nadaljevanja kar držala pesti  Wink

Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #269 : četrtek, 06.09.2012 : 21:33:04 »

U matr, napeto kot štrumpantl Tongue. Nestrpno čakamo nadeljevanje Smiley.
Logiran
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 134   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Nike je doma
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines