mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 01:46:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Pomije - hrana za pse in mačke
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pomije - hrana za pse in mačke  (Prebrano 42927 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #90 : četrtek, 05.06.2003 : 12:28:13 »

Kot ze v prejsnjem postu se enkrat povem, da ne pljuvam ne po BARF-u ne po briketih, prav tako ne po kuhani, doma pripravljeni hrani... Me pa res zanima, kaj je tako prekleto dobrega na BARF-u, da hocete "BARF-arji" vsiliti hrano vsem ostalim (tako se vsaj zazdi nakljucnemu bralcu te teme, kot mi je ze bilo povedano)?
Ali je po BARF-u pes zdrav? Moj in velika vecina ostalih je tudi po briketih...  Huh
Ali ima pes po BARF-u lepso dlako? Moj in vecina ostalih jo ima tudi po briketih...  Huh
Ali je BARF cenejsi? V to mocno dvomim, ker ce poracunate vse te vase "premium" sestavine, pride to kar vec kot ena 15 al pa 18 kilska vreca "tadobrih" briketov...  Huh
Se enkrat, nic nimam proti BARF-u, kuhani hrani ali cemurkoli drugem, moti me le to, da se res zelo trudite vsilit ta BARF brez nekih tehtnih argumentov vsem, ki majo pet minut cajta, da hrano za psa pripravijo sami... Jaz tega cajta pac nimam, zato bo moj pes verjetno vedno jedel brikete, vsaj dokler ne bo tehtnega veterinarskega razloga, da hrano menjamo oz. spremenimo... Pa mu, se enkrat povem, nic ne manjka, kljub temu, da vsak dan teka, nori, skace... Skratka, je normalen, zdrav pes. Cool
Pa res, dajte se vsaj zmenit, kaj ta BARF dejansko je... Enkrat je to vse, kar ni kuhano, oz. termicno obdelano, pol to vse ni BARF, pol so to spet zmrznjene ribe, pol nekaj podobnega ni BARF, pol so to koscki surovega mesa med briketi, pol spet ne...  Roll Eyes
Mater, vedno bolj se sprasujem, kdo je dejansko podkupljen pri vsej tej hrani... Shocked
Logiran
yo
gost
« Odgovor #91 : četrtek, 05.06.2003 : 12:43:15 »

Mene pa zanima, zakaj toliko kvalitetnega mesa, pa kosckov, pa omenjanje crkovine...
Ce bi bil BARF dejansko kopija naravne prehrane, bi psom dajali napol usmrajeno meso, pa se to bi morali dati kar celo zival, da bi pes pozrl kar pac v dolocenem momentu potrebuje (glede na aktivnost itd.). Pa se... sploh veste, koliko casa so divji psi brez hrane? Pa se... tekom zgodovine so psi bili naseljeni po razlicnih podrocjih in zato jedli popolnoma razlicno hrano - ne me hecat, da je Inka Orchid jedel isto hrano kot Sarplaninec, ta pa isto kot Malamut... A zdaj imamo pa BARF enoten za vse? Ma, sranje pa tako. Konec koncev sem ob prebiranju vsega moznega ugotovila, da bi vecina ovcarskih in pastirskih pasem morala jesti polento in mleko, pa kaksne zgance, meso pa naj bi bilo le obcasno... Zdaj sem napisala totalno skrpucalo... pa saj je vsa ta tema ravno temu podobna, tako da upam, da mi ne zamerite  Cool

Lp, Yo
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #92 : četrtek, 05.06.2003 : 12:58:31 »

Zdaj mi ni pa čisto nič jasno!  Huh Huh Sreča, da imam čas do septembra in preštudiram, kakšna naj bo hrana za kužka. Idejo sem imela dobro! Moj pes bo jedel vse (dobre stvari), malo briketov, malo doma pripravljene hrane. Kaj pa zdaj? Tako sem zmešana, da še briketov ne bi znala kupiti!!!

Lp
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #93 : četrtek, 05.06.2003 : 13:10:49 »

Gospoda, predlagam, da začnejo naši psi živet od čiste ljubezni. Je najcenejša, ne vsebuje konzervansev, ni potrebno, da je veterinarsko pregledana, e. coli, salmonela, paraziti se je ne primejo, edino tu in tam lahko koga zaduši.

V današnjem svetu je najbolj zdravo nič jest, nič pit in nič dihat. Po kakih 10 minutah si lahko zadovoljen, ker si umrl zdrav.
Logiran
Tanja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 129



« Odgovor #94 : četrtek, 05.06.2003 : 13:30:25 »


Citat

Pa se... tekom zgodovine so psi bili naseljeni po razlicnih podrocjih in zato jedli popolnoma razlicno hrano - ne me hecat, da je Inka Orchid jedel isto hrano kot Sarplaninec, ta pa isto kot Malamut... A zdaj imamo pa BARF enoten za vse? Ma, sranje pa tako. Konec koncev sem ob prebiranju vsega moznega ugotovila, da bi vecina ovcarskih in pastirskih pasem morala jesti polento in mleko, pa kaksne zgance, meso pa naj bi bilo le obcasno...


Yo me je spomnila na eno oddajo, ki sem jo gledala pred leti. Govorila pa je o azavakih ali slougijih (se ne spomnim več) v državah severne Afrike. Tam ljudje hrte še vedno uporabljajo za lov. In s čim so jih hranili? S kozjim mlekom in nekimi čudnimi palačinkami - mešanica moke in vode, pečeno na vročem kamnu.  Shocked Shocked Shocked Ja, samo to in nič drugega. Saj ljudje še zase nimajo. Na kakšen srečen dan pa jim pes v puščavi ujame kakšnega zajčka (za ljudi, ne pse).

To ni ne barf, ne briket, ne kuhana hrana. Kaj pa zdaj?Huh Ampak te psi še kar živijo, lovijo in se razmožujejo. In so čudoviti na pogled!!! Njihovi lastniki pa tako ponosni, da vsako leto po več dni potujejo do kraja, kjer se srečajo z drugimi lastniki, primerjajo pse, tekmujejo z njimi (v lovu na živo vabo) in nabavijo podmladek.

Vem, da to sploh ne sodi pod temo "pomije", ampak če se je tema razvila tako na široko, bo mogoče tudi to komu zanimivo slišati.
Logiran
yo
gost
« Odgovor #95 : četrtek, 05.06.2003 : 13:36:07 »


Citat

Yo me je spomnila na eno oddajo, ki sem jo gledala pred leti. Govorila pa je o azavakih ali slougijih (se ne spomnim več) v državah severne Afrike. Tam ljudje hrte še vedno uporabljajo za lov. In s čim so jih hranili? S kozjim mlekom in nekimi čudnimi palačinkami - mešanica moke in vode, pečeno na vročem kamnu.  Shocked Shocked Shocked Ja, samo to in nič drugega. Saj ljudje še zase nimajo. Na kakšen srečen dan pa jim pes v puščavi ujame kakšnega zajčka (za ljudi, ne pse).


No, pa naj se jaz povem, zakaj sem zgornje napisala. Po vseh problemih s prebavo, po preizkusanju vsega moznega, sem prisla do zakljucka, da Thoru ne dela tezav hrana, cez katero prelijem mleko. Za psa s prebavnimi tezavami dokaj cudno, za predstavnika ovcarske pasme pa morda niti ne...

Lp, Yo
Logiran
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #96 : četrtek, 05.06.2003 : 13:43:29 »

Yo, zanimivo, enako opazam pri Drimu, ki z veseljem zmaže v mleko namocene brikete (tudi kaj drugega), kar naj bi bilo nesprejemljivo za pse...

Aja, pa... Hehe, opazil sem se nekaj... Midva ocitno Drima tudi prehranjujema po BARF metodi, ker je crve, travo, polze... kar pac zunaj najde (ce sma seveda prepozna...). Huh, jaz pa tako glasno za brikete... C c c  Roll Eyes
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #97 : četrtek, 05.06.2003 : 14:48:00 »

Tudi Ovcar Runo (A. Cerkvenik) je zivel od mleka in polente!  Wink

Tomster ali ste že poskusili dezevnike, rahlo popecene od soncka? lp
Logiran

Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #98 : četrtek, 05.06.2003 : 14:53:27 »

Smo, smo... Pa tudi take namocene od kislega dezja Shocked;  ti peceni so verjetno radioaktivni od prevelike doze UV zarkov... Drim pa se kar veselo zivi naprej... Verjetno bo to res od tega "bio-BARF-a"... Wink
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #99 : četrtek, 05.06.2003 : 16:12:14 »

Furstenfeld, napisal si, da smo dolžni dajati psom hrano, ki jo imajo najraje. Pri mojih bi jedilnik zgledal nekako takole (po padajoči priljubljenosti):1.gnila ali vsaj usmrajena čreva in vampi, 2.kuhana drobovina, kurje kože 3. vegeterijanske hrenovke, 4. hrenovke, salame, sir in podobne zadeve ki jih dobijo za nagrado, mleko in mlečni izdelki, 5. usmrajeno ali kuhano meso, kuhane ribe 6. surova sveža govedina, 7. briketi, 8. makaroni, kruh, sladko sadje 9.riž, kuhana zelenjava, 10. surova zelenjava in surovo meso razen govedine

Ali mi lahko pojasniš, zakaj moje psice ne požrejo sveže ubitega plena? Včeraj so ujele tolsto podgano, jo pošteno razmesarile, a niso požrle niti koščka, niti niso polizale krvi. Prav tako niso požrle grlice, ki se je od avtomobila odbila v
pesjak in so jo samo nosile okrog. Nekoč so našle sveže povoženega zajca in se ga niso dotaknile (zanesljivo bi ga skušale požreti če bi tam ležal več dni)

Zakaj nekatere psice ne marajo svežega mesa ?

Kapitan Nemo: Ali mi lahko pojasniš, kakšna bolezen je pasji AIDS? Dobro poznam "mačji AIDS", vem da obstaja podobna zadeva pri govedu in perutnini, za pasjega pa nisem slišala še nikoli in nikjer. Ali gre za neko povsem novo zadevo?

Ali obstaja dokazan primer okužbe psa z BSE? Zadeve zadnje čase ne spremljam posebno zagreto, ampak kolikor vem do pred kratkim niso uspeli okužiti psa niti v laboratoriju, čeprav so se za to nadvse trudili (res pa so za okužbo zelo občutljive mačke).

Koliko časa je potrebovala Evkanuba, da je iz hrane umaknila sporni antioksidant EQ, potem ko je bil v Dog World objavljen članek, v katerem je prehranski strokovnjak prikazal, kako je bil poskus, s katerim so prikazali njegovo neškodljivost pogoljufan? Koliko časa so rabile Evropske firme da so iz hrane umaknile BHA in BHT, potem, ko je bil objavljen sum, da nista povsem neškodljiva?

Preveč kosti povzroča zaprtje, to drži, drži pa tudi, da obstajajo psi, ki kosti sploh ne prenesejo. Pri njih lahko že majčkena kost povzroči zelo hudo drisko. Res je, da dva psa za katera vem da imata to težavo nista zdrava, imata kronični kolitis. Seveda bi bil vzrok za to bolezen lahko tudi hrana (ali pa dednost ali avtoimunska reakcija...) ampak pred boleznijo noben od njiju ni jedel briketov.


Kako za vraga so uspeli preživeti psi, ki v življenju niso dobili drugega kot žitarice in mleko, če tega ne morejo prebaviti? Tako niso dolga stoletja hranili samo salukijev ampak tudi večino pastirskih psov.
Logiran
v.furstenfeld
gost
« Odgovor #100 : četrtek, 05.06.2003 : 17:28:13 »

Vidim ja da moram početi risati.Pa onda dobro.Evo Nanook, napisal bum Ti kak ja spremam hranu od koje nema driske, rahitisa  , gastritisa, dlaka se glanca i još kojekaj drugoga....

50%          MESO-govedinaIV, gobci
20%          RUMEN ili OMASUM
20%          KOSTI mljevene u pastu
do5%         JETRA
  5%         biljni i vitaminsko mineralni dodaci, žitarice
ENZIMI SE NE DODAJEJU.NEMA POTREBE!
Evo Nanook to bi bilo u grubo kak izgleda BARF, po meni.Tvrdim da je bolje od bilokojih briketa.
Kaj se tiče bakterija, moram reči da se slažem da postoji opasnost od njih.Ali to je več riječ o šlamperaju i potkupljivanju veterinarskih inspektora.
Inače, životinje u klaonicu dolaze zdrave i od svake, a numerirane su, se zeme uzorak tkiva koji ide na analizu.Meso je dakle čisto i zdravo, a kaj se posle događa, kad sirovinu otpelemo iz klaonice, ovisi o nama.Sve se događa u objektima registriranim za proizvodnju hrane za ljude.Ako smo odgovorni, zadržali bumo higijenu i niš se nebude dogodilo.Naravno incidenti su moguči.Ali za njih smo si u 99% slučajeva sami krivi.
Briketi se ne proizvode u objektima registriranim za proizvodnju hrane za ljude.To su objekti u kojima se rješava otpad od prehrambene industrije.Pa je takav i tretman.

A sad Lanabella.
Ja sigurno nikad i nigdje nisam napisal da smo pesima dužni davati ono kaj oni imaju najviše rad.Da pijem ili se drogiram, nebi bil siguran.Jer tak nekaj bi napisal samo pijan ili drogiran.Ali sam sigurno napisal da smo dužni, to je naša moralna obaveza, pese hraniti s njima, najprimjerenijom hranom.A to je čak i ono sve kaj si Ti napisala, prije nego briketi.
A kad smo več kod žitarica i mleka, zemi si malo literaturu po kojoj se ispiti na veterini polažeju, pa pogledaj kaj piše o beta saharidima i laktozi.Možda se onda nebumo morali natezati oko toga može ili nemože pes probaviti žitarice, i ako može, koje može i kak.Ista je priča o mleku.Zato neču posebno odgovarati na mudrolije "da ovčarski pesi imaju genetsku predisponiranost na mogučnost probavljanja mleka i žitarica"
Zna se koliko u kojem mleku ima laktoze i koliko je pes može po kili težine probaviti. Samo dve životinje imaju manje laktoze u mleku od kuje, a do njihovog je mleka dojti ko i do ptičjeg.Sve kaj je više, zove se driska.
Žitarice kao i sve biljke u svom sastavu imaju CELULOZU, a nju prerađuju samo RUMINANTI, jer jedino oni imaju enzime za to i ne samo enzime.A oni su biljojedi,a ne mesojedi.
Tomstar i nemrem se setiti ko sve ne, po vašim textovima se vidi ko je agresivniji, BARFERi ili briketaši.Po tim istim textovima, vidi se još i dosta drugoga.
Još nisam dobil odgovor koliko briketa za 8750kcal i koliko vode na tu količinu briketa.
Koji je izvor sirovine za briketiranu hranu?
Ajde stručnjaci!
Ima još toga, ali onda se setim da su pesi u stanju u kojem neznaju da se kost jede, pa mi se neda više pisati. Huh
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #101 : četrtek, 05.06.2003 : 20:28:56 »

Najlepsa hvala v. frustenfeld. Morda ves kako je z endo in mikotoksini pri BARFu? Lahko se vprasam, zakaj zmeljes kosti?
Kar se tice bakterij v surovem mesu...sem popoln paranoik in tistim testom prav nic ne verjamem, pa ce sama stestiram vse skupaj. Glede na "rokovanje" z mesom v mesnicah mocno dvomim, da je tam sploh kaj brez skodljivih bakterij.

Zakaj dodajas v BARF zitarice? Mnogo BARFerjev je namrec ostro proti temu. Prav tako se na veliko pljuva po zitaricah v briketih.

Nasla sem se tole (o kefirju; omenila sem ga nekaj postov nazaj):

Citat
The history of kefir is centuries old. The word "kefir" is said to have originated from the word "keif" which means" good feeling". Kefir is like yogurt, but with a greater variety of cultures and significant health benefits. Unlike yogurt, which typically contains only two or three different bacteria, true kefir contains a greater range of different microorganisms, each with its own unique contribution. This is what separates kefir from all other cultured milk products. Kefir is made by fermentation of  "kefir" grains, which resemble minute cauliflowers. The grains consist of casein and colonies of microorganisms that are grown together symbiotically. Kefir can only be made from pre-existing grains.

The cultured kefir added to Dr. Billinghurst's BARF DIET™  processes antimicrobial activity against a wide variety of gram positive and gram negative bacteria, helping to eliminate destructive pathogenic yeast and internal parasites. The cultured kefir in Dr. Billinghurst's BARF DIET™ also contains a unique extract of colostrum. All mammals produce colostrum, sometimes called "first milk" or "foremilk".  Research has shown that concentrated forms of colostrum are able to block the effects of harmful pathogens and aid in the maintenance of a healthy intestinal tract. Colostrum also contains other nonspecific immune factors including lactoferrin and lactoperoxidase, which help control pathogens or harmful bacteria. These natural immune components can recognize and resist multiple species of common bacteria such as E. coli, Staphylococci, Streptococci, Klebsiella, Enterococci, Pseudomonas, Clostridium Difficile, and Cryptosporidium.

Kefir is considered to be one of the richest sources of enzymes. It plays a vital role in the development of a healthy digestive tract and helps improve the immune system. Kefir contains minerals and essential amino acids, an abundance of calcium and magnesium. Rich in vitamin B1, B12, calcium, amino acids, folic acid and vitamin K, it is an excellent source of biotin which aids the body's assimilation of other B vitamins. Other benefits include bowel regularity and decreased lactose intolerance. Evidence shows that the appropriate strains of lactic acid bacteria in fermented milk products can alleviate symptoms of lactose intolerance by providing bacterial lactase to the intestine and stomach. Kefir is recommended to restore intestinal flora while recovering from illness or when being treated with antibiotics. It eliminates unwanted toxins and pollutants in the body, just like antioxidants do with free radicals. Kefir enjoys a rich tradition of health claims and is known around the world for its preventative characteristics.


Dr. Billinghurst's BARF Diet

Da ne bos mislil, da si izmisljujem. Veliko ljudi ga dodaja k vsakem obroku.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #102 : četrtek, 05.06.2003 : 20:31:12 »

Citat



A kaj če Ti to, za kojega vraga?


Grin Ah, tibetanski terierji in sorodne tib. pasme take in podobne stvari ze dolgo jedo gor na Tibetu. Ko smo ze ravno razpravljali o mleku in polenti za pastirske/ovcarske pse ter neki mokci in kozjem mleku za hrte...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
yo
gost
« Odgovor #103 : četrtek, 05.06.2003 : 22:37:00 »

Citat

Evo Nanook, napisal bum Ti kak ja spremam hranu od koje nema driske, rahitisa  , gastritisa, dlaka se glanca i još kojekaj drugoga....

50%          MESO-govedinaIV, gobci
20%          RUMEN ili OMASUM
20%          KOSTI mljevene u pastu
do5%         JETRA
  5%         biljni i vitaminsko mineralni dodaci, žitarice
ENZIMI SE NE DODAJEJU.NEMA POTREBE!


Kateri vrag je psom v naravi mlel kosti v pasto?
In kateri vrag je dodajal rastlinske in mineralne dodatke?

Citat

Žitarice kao i sve biljke u svom sastavu imaju CELULOZU, a nju prerađuju samo RUMINANTI, jer jedino oni imaju enzime za to i ne samo enzime.A oni su biljojedi,a ne mesojedi.


Pri zitaricah si se sam zasil - zitarice da ali zitarice ne?

Citat

A kad smo več kod žitarica i mleka, zemi si malo literaturu po kojoj se ispiti na veterini polažeju, pa pogledaj kaj piše o beta saharidima i laktozi.Možda se onda nebumo morali natezati oko toga može ili nemože pes probaviti žitarice, i ako može, koje može i kak.Ista je priča o mleku.Zato neču posebno odgovarati na mudrolije "da ovčarski pesi imaju genetsku predisponiranost na mogučnost probavljanja mleka i žitarica"
Zna se koliko u kojem mleku ima laktoze i koliko je pes može po kili težine probaviti. Samo dve životinje imaju manje laktoze u mleku od kuje, a do njihovog je mleka dojti ko i do ptičjeg.Sve kaj je više, zove se driska.


A kod nas zove se NEdriska - pa imam ovcarskog pasa. Pa kako se to desilo Huh

Citat

Ima još toga, ali onda se setim da su pesi u stanju u kojem neznaju da se kost jede, pa mi se neda više pisati. Huh


Pa tako blazno si izobrazen, da mi ne ves povedati - KAKO Huh
Enako je bilo, ko sem te vprasala - kaksna prehrana, da ne bo driske. Tvoj odgovor je bil: Ne vem, vprasaj Multiplo. Ko sem recept - mleko - nasla sama, sem lastnik "kojeg pas je u stanju u kojem nezna da se kost jede..."

Svasta!


Yo
Logiran
v.furstenfeld
gost
« Odgovor #104 : petek, 06.06.2003 : 00:06:15 »

Zakaj meljem kosti?Zato kaj sam na opisani način počel pripremati hranu u vrijeme dok sam uzgajal Dobermane, a oni moraju imati klinastu glavu.Znači, nasmeju glodati kosti da im se ne razviju masteteri i ne dobiju lisičji oblik glave.Mašina je bila skupa ko jedan bolji Mercedes, a sad kad je več ostala dobro je došla, jer tak zmljevena kost ne dela rupe na ambalaži.
Zadovoljna.
Kaj se tiče žitarica i ostalog bilja koje u sebi sadrži za pse neprobavljivu celulozu, da si pažljivo čitala kaj sam napisal, umjesto da si gledala de buš našla nelogičnost u mojim textovima, nebi sada postavila ovakvo pitanje.
Mleko.
Kuja ima u mleku 3,1% laktoze a svi drugi sisavci osim morskog lava i morskog konjiča, više.Dakle kad pas pojede mleko sa večom koncentracijom laktoze, dobiva drisku.(točka)
Zakaj tvoj pes nema problema s laktozom, znaš samo Ti.Kad mi to budeš mogla objasniti, počel bum hraniti na taj način.
A kaj se tiče Multiple, on ti je koliko ja znam, odgovoril kaj trebaš napraviti.Zakaj je prekinul kontakt znamo i Ti i ja i on, a i vjerojatno još neko.Sad si navalila na mene, kak bi me diskreditirala, a zaprav, hočeš namiriti račune s kojima ni Ti ni ja nemamo veze.
Inače imam na košti nekoliko tornjaka, kaj su došli sa pašnjaka, sa njima "genetski predisponirane hrane", trebala si ih videti kak su izgledali onda a kak nakon 6 tjedana na mojoj papici.
Kefir da, ali samo ako je hrana siromašna enzimima, a ova to nije.
Toxini, čini mi se da sam o tome na BARFu raspravljal sa Alešom.Nadam se da mi ne namještaš zamku, pa ču Ti kratko odgovoriti.Ako nema bakterija, Salmonelle,Escherichie,....i drugih kako ih zovu toxigenih bakterija, nebi trebalo biti niti toxina.
Mesarima kao što kažeš ne treba vjerovati, ali oni su pd budnim okom veterinarske kontrole, pa se ne trebaš bojati.Ali za svaki slučaj, ja Ti preporučam da kupuješ samo tam de je mesnica puna muha.Živih, naravno.Ako ih nema, znači da su se najele mesa koje nije zdravo pa su krepale.To meso nemoj ni Ti kupiti. Cheesy Wink
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Pomije - hrana za pse in mačke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines