o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 26.11.2024 : 18:25:43
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Dalmatinci - čvek
Strani:
1
...
12
13
14
15
16
[
17
]
18
19
20
21
22
...
59
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Dalmatinci - čvek (Prebrano 152357 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
čara
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 224
Re:Dalmatinci
«
Odgovor #240 :
sreda, 22.12.2004 : 12:19:37 »
Hvala lepa za odgovore in pomoč. Zdaj me nekaj časa ni bilo na forumu in sem seminarsko že oddala
p.s. Kako je mogoče, da ima dalmatinec na sliki rep povešen? Moj venomer maha
Včasih je prav nevarno, če stoji blizu rože ali pa stojala za CD
papa
Logiran
hipo
rad pišem
Spol:
Sporočil: 342
«
Odgovor #241 :
sobota, 25.12.2004 : 00:23:17 »
Čara, a si dobila potem te podatke ki si jih iskala?Daj napiši malo kakšni so bili rezultati,ker me ful zanima!!!
Pa upam da bo dobra ocena....
hm,mene pa bolj moti ko tepe s tem repom okoli ker res fino zaboli ko te zadane
LP,petra
Logiran
čara
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #242 :
ponedeljek, 27.12.2004 : 17:37:17 »
Hej! Potem sem priredila zadevo in je nastala tabela, namesto grafikona. Tako, da ni nobene statiske, sem se prepozno spomnela poslati maile vzrediteljem
Najbolj smešno je, ko z repom maha po radiatorju, kot bobnar na činele
papa
p.s. Če dobim nezadostno al pa se zgodi, da bo moral celotni razred vse na novo delat, potem bom pa res definivno morala nardit tale grafikon
Logiran
hipo
rad pišem
Spol:
Sporočil: 342
«
Odgovor #243 :
ponedeljek, 27.12.2004 : 18:17:59 »
hm...bolj malo nas je izgleda lastnikov dalmatincov na forumu...
No,ampak vseeno me zanima, kako je z njimi pozimi?ali je veliko nevarnosti da bi se prehladil?ker recimo,podnevi je že lahko spuščen in teče okol,ampak ponoči greva pa bolj počas, ali pa če stoji nekaj časa pri miru?
a je pametno da mu kakšen plašček "vržem" gor?
LP,petra
Logiran
čara
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #244 :
torek, 28.12.2004 : 19:34:43 »
Živjo!
Mi nikoli nismo uporabljali plascka in ga ne bomo, ker ga nasa zverinica ne prenese!
Je pa treba pazit, da pes ne pije mrzle vode, se manj luze od ledu! Na sprehodu ni problema, ker je v gibanju.(sploh ko prvic zagledajo sneg, takrat majo najvecji zur)Če bi zunaj spal ipd. bi ga pa res zeblo.
papa
Logiran
Multipla
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 165
«
Odgovor #245 :
sreda, 29.12.2004 : 23:54:21 »
:)DALMATINČEK IŠČE NOVE LASTNIKE:
Dalmatinček star 3,5 let ,zelo dobro socializiran ,navajen življenja v družini z otroci ,išče nove lastnike .Oddajajo ga zaradi pomanjkanja časa za njega in zaradi sprememb v družini.Ime mu je Lucky.
Interesenti me lahko pokličete tudi na mob.041-680-668 Tomaž
Logiran
airedalec
novinec
Spol:
Sporočil: 5
«
Odgovor #246 :
nedelja, 02.01.2005 : 13:37:41 »
Citat: dalmatinka , torek, 11.11.2003 : 15:03:00
Pri izbiri mladička je poleg zunanjosti predvsem pomemben tudi karakter psa! Če je to tvoj prvi pes, naj ti strokovnjak pomaga pri izbiri mladička. Dobro je poznati oba starša. Zelo nezaželjeno je, če je dalmatinec plašen, kar lahko kasneje pripelje do agresnivnosti do drugih psov ali celo do ljudi, kar je lahko zelo neprijetno!
Pozdrav, šampijonka
Želim tebi in Boniju še veliko uspehov v novem letu
2005
Ps: Enako želim vsem pasjim ljubiteljem
srečno
Logiran
dizzy
novinec
Sporočil: 17
«
Odgovor #247 :
ponedeljek, 03.01.2005 : 10:43:58 »
Živjo!
Jaz mojo dalmatinko oblečem samo če pošteno dežuje, ker ne mara močnega deževja (mogoče jo debele kaplje bolijo?) in pozimi, če je pod -10stopinj, vendar jo slečem takoj, ko pokaže , da je ogreta ( začne se drgnit ob mene).
Vsem SREČNO 2005!
Dizzy
Logiran
Yo
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.836
«
Odgovor #248 :
četrtek, 06.01.2005 : 13:59:49 »
Na Gmajnicah se nahaja Billy, samček, star 3 leta:
http://www.ljubljana.si/zavetisce/zivali/slike/5.1.2005/DSC01688.JPG
Lp, Yo
Logiran
shait
še malo sramežljiv
Sporočil: 92
«
Odgovor #249 :
ponedeljek, 10.01.2005 : 16:58:52 »
Citat
hm...bolj malo nas je izgleda lastnikov dalmatincov na forumu...
hypo,
lastnikov dalmatincev je ogromno, samo kaj ko nas naši dalmatinci polno zaposlijo in enostavno ni časa za forume, društva,...
Mi Shait ne dajemo plaščka samo včasih jo malo "zmasiram" preden greva ven toliko da ne bi dobila krče v tačke.
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 158
«
Odgovor #250 :
torek, 01.02.2005 : 18:10:15 »
Pozdravljeni!
dolgo nisem nic pisal ker sem bil ful zaseden zato vam malo pozno vsem voscim vse naj v novem letu in pa obilo uzitkov in uspehov s vasimi pikastimi.
nazalost sem se moral javit ker me je spet prisilil nepridiprav in ne zato da bi z vami delil izkusnje o dalmatincih in komu kaj pomagal ce je kje treba;ce pa kdo ima kako vprasanje naj se mi javi na email...
preden zacnem spet pljuvat kot nekateri pravijo vam tokrat dam moznost da se sami prej prepricate o nekaterih dejstvih...
kot prvo si poglejte malo mojo stran; posebno bodite pozorni na izgled in poreklo psov, pa tudi na razstavne uspehe in pa na mesta in drzave kjer in kako pogosto so desezeni razstavni uspehi mojih psov. probajte si priblizno zracunat(nahitro) koliko naj bi stalo se zapeljat v te drzave in koliko stane hotel v vsaki posamezni drzavi. poglejte se kaksne zdrastvene preiskave imajo narejene moji psi...
vse to skupaj malo sestejte, recimo za obdobje enega leta in dobili boste priblizen znesek vlozenega dnarja v pse; seveda truda in ljubezni noben ne more zracunat pa tudi placat se ne da! naredite to samo da boste imeli info ki bo zelo pomemben za nadeljevanje debate ki se pride tu gor-bo pa zelo zanimivo, saj me poznate...
ko to sestajete pejte se na strani drugih vzrediteljev ki prebivajo v slo in dobili boste nekaksno priblizno primerjavo le tega.
ko ste to naredili poglejte pod predvidena legla kjer sem objavil info o mladicih. zraven je tud eden komentar-tudi njega preberite in malo razmislite...
za foro (samo za res firbcne) pa se lahko poklicete na KZS in se delate kot da kupujete mladica dalmatincka in prijazne gospe vam bodo ponudile tel. cloveka kjer lahko povprasate po mladicu...me prav zanima kaj vam bojo povedale...
ko vse to nardite si specite kokice in kupte pivo najdite udoben stolcek in imeli boste kriminalko na moj pes netu. obcutljivim na tezke zaljivke in krvave scene ogled odsvetujemo.
ta cas ko boste vi delali predpriprave bom jaz pisal scenarij;za info glavna moska vloga pripada meni sporedna pa njemu...
se tipkamo.
imejte radi svoje dalmatincke kot jih imamo mi in nikoli ne mislite da boste z njimi sluzili denar-rajsi si poiscite sluzbo!
Gregor Nemanic
lastnik najboljse psarne dalmatincev v sloveniji vseh casov-Panthera Unica
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #251 :
četrtek, 03.02.2005 : 11:10:34 »
Najava legla
Citat
V (že 4. leto zapored!) najuspešnejši psarni dalmatincev v Sloveniji "
PANTHERA UNICA
" pričakujemo v februarju 2005 izredno perspektivno leglo dalmatinčkov z rodovniki.
Oče:
Honey's Knight Panthera Unica
Mati:
Spanish Flirt Panthera Unica
(hčerka najuspešnejšega psa vseh pasem v Sloveniji za leto 2003 - Multi Ch.
T-Cart Man of Gold
)
Vsi mladički bodo elektronsko slušno testirani (BAER test), saj je pasma podvržena gluhosti. Starši imajo opravljene vse potrebne zdravstvene teste po evropskih normativah (slušni test, slikanje kolkov,...).
Naš največji uspeh je
zadovoljen novi lastnik
, ravno zato poleg lepote (naši psi zmagujejo širom po Evropi!) veliko damo na zdravje naših psov.
Pozanimajte se več o pasmi ali pa rezervirajte vašega pikca pri nas ŽE DANES!
Več informacij:
http://www.pantheraunica.net
info@pantheraunica.net
+386 41 338830 (Gregor)
Komentar Multiple
Citat
Re: Dalmatinci
Lep pozdrav!
Pantheraunica ima v Sloveniji še 4 leta prepovedi vzreje zato prosim ,da ne zavajate bodočih lastnikov vaših dalmatinčkov ,da potem ne bodo zopet tel.klici k nam v Krško ,kdaj bodo dobili rodovnike !!!Mladiči iz najavljenega legla ne morejo dobiti slovenskih rodovnikov-Panteraunica.
Podatek ,da bodo opravljeni vsi slušni testi bi pa tudi jaz toplo priporočal ,zato ker je ta vzrejna kombinacija v zelo,zelo ozkem sorodstvu.Kar pa za dalmatince ni priporočljivo - veliko mladičev bo imelo modre oči in "plošče" ,da o gluhosti ne govorimo.
Odgovor na komentar...
Citat
Re: Dalmatinci
Pozdravljeni!
Multipla, verjetno ste malo moteni, oz. nepismeni, ce ne vidite, da v mojem oglasu nikjer ne pise, da bodo mladici dobili slovenske rodovnike. Dejstvo je, da ima moja psarna prepoved vzreje v Sloveniji se 3 leta, toda v casu prepovedi je bil nas Multi Ch. T-CART MAN OF GOLD proglasen za najlepsega psa vseh pasem v Sloveniji v letu 2003 (garantiram vam, da bi zmagal tudi v letu 2004, vkolikor bi razpis bil objavljen). To in pa druga dejstva kot so, da vecina nasih dalmatincev, ki jih uporabljamo v vzreji zivi v Sloveniji, da imam slovensko drzavljanstvo in zeljo, da naredim nekaj za to drzavo mi daje vso pravico, da govorim, da je Panthera Unica slovenska psarna, kot je bila od samega zacetka - od njene registracije pri KZS. Od takrat pa se pri dalmatincih pri nas tudi vse vrti okoli nase psarne (razstavni uspehi in vzrejni uspehi), drugi sploh ne obstajajo, ceprav so prisotni.
Mi bodoce kupce ne zavajamo in jim ne lazemo (kot jim vi), ne prodajamo jim rodovnikov, ampak prvenstveno zdrave pse (z veterinarskimi dokazili), od starsev, ki so zdravstveno pregledani in zelo uspesni na razstavah.
Nasa vzrejna prepoved je izrecena brez pravne podlage, zato je le se vprasanje casa kdaj se bo prenehala.
Vsi veliki borci v zgodovini so se borili za nekaj boljsega, pravicnega in proti sovraznikom, okupatorjem in zato bili zatirani, ponizani, muceni in zapirani (suspendirani). Ampak volje in zelje jim ni zmanjkalo in postali so voditelji, junaki in ljubljenci ljudstva. Ker sem se na podoben nacin boril za pasmo dalmatinec, predvsem za vecjo zdravstvano skrb in pravicno vzrejo sem moral na podobna pota kot zgoraj omenjeni, zato sem na to ponosen...
Multipla, dejstva so:
- noben pes vase vzreje do sedaj ni bil odlicno ocenjen - ne na razstavi ne na vzrejni oceni
- vecina vasih psov nima veterinarskih dokazil o zdravstveni brezhibnosti
- ljudem lazete (in ocitno tudi sam sebi), ker vzrejate s psico Rachel od Chlpiku, ki je na eno uho gluha, za kar imate slusni test doma, kar tudi sam dobro vem, saj sem bil prisoten ob nakupu te psice in njenega brata (poleg tega pa ste bili obvesceni, da sta bila v tem leglu se 2 brata popolnoma gluha, in 2 na eno uho gluha)
- se en dokaz, da ste ljubosumni in zavidate nasemu dobremu delu v vzreji in na razstavah z dalmatinci je ta, da na svoji internetni strani ne objavite popolnega imena psice (Heart of Gold Panthera Unica), ki prihaja iz moje vzreje in je vas dalec najuspesnejsi pes - vse uspehe pa sem naredil jaz, zal pa stroskov za vse razstave (poti, prijave) se danes niste poravnali
- ocitno je, da vas ne zanima vec kot zasluzkarstvo s psi in obrekovanje drugih, ker se vas zelo tezko vidi na razstavah, se manj pa na klinikah pri preventivnih pregledih starsev in mladicev
- se en dokaz, da je moja vzrejna prepoved produkt osebnih zamer in ljubosumja tistih, ki v svoji kinoloski karieri niso nikoli nic dosegli je ta, da je v ljubljanskem katalogu pes moje vzreje bil prijavljen pod tujo rodovnisko st., kot vzreditelj pa so na KZS objavili: Gregor Nemanic, SLO. Rezultat te najvecje slovenske razstave ze tako poznate, vendar naj se enkrat omenim, da je pri dalmatincih zmagal pes moje vzreje Panthera Unica, ostalih slovenskih dalmatincev pa ni bilo na spregled.
Za vse napisano se lahko prepricate na moji spletni strani
http://www.pantheraunica.net
P.S.
Multipla, v tako kratkem casu vzreje sem nanizal toliko razstavnih in vzrejnih rezultatov, da vem, kaj bo prislo iz katere kombinacije in to kar jaz delam so v Skandinaviji delali pred 6 leti in bili pri tem nadvse uspesni. Tudi T-Cart Man of Gold (eden najuspesnejsih razstavnih in vzrejnih dalmatincev v Evropi) je produkt ozkega linijskega parjenja na Knight of Gold at Theakston
...nadaljevanje pisanja v vezi dalmatincev lahko spremljate na forumu pod temo Pasme/Dalmatinci (
http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=146
)
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #252 :
nedelja, 06.02.2005 : 00:47:16 »
z veseljem sporocam, da je danes na najvecji madzarski razstavi CACIB budimpesta ponovno briljiral pes iz nase vzreje, Flyerjev sin (iz enega izmed tistih "slavnih" prepovedanih legel)
panthera unica star at sea
ki se je do BOB-ja povzpel iz razreda vmesnih ter premagal ostalo konkurenco iz madzarske, italije, poljske, rusije... kasneje je v BIS-u dosegel tudi odlicno 2. mesto v VI. grupi
eni kupujejo (in dobijo) pse, eni pa (na zalost) samo slovenske rodovnike s katerimi si lahko obrisejo...
Logiran
čara
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #253 :
nedelja, 06.02.2005 : 20:13:42 »
Lepa zverinica!
Če lahko vprašam. Zakaj ste sploh dobili propoved?
papa
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.029
«
Odgovor #254 :
torek, 08.02.2005 : 02:53:20 »
ma me jezik srbi...Zato, ker je namesto da bi bil ponižen, ko bi to moral biti, "namišljene" avtoritete poslal od koder so prišli, naredil sceno in kažin, ter odšel. Detajle naj pa sam razlaga.
Sedaj neizmerno uživa vsak trenutek, ko njegovi psi, ki bi "ne smeli" bit skoteni, stojijo na stopničkah. Se grem stavit da pokvarjenec planira že naslednjo prepoved , kako jo bo dobil, ko mu ta poteče
.
V nedeljo je "sobotni as" Panthera Unica Star At Sea tudi nekaj dobil. Čudno da se "največji kinolog slovenije" še ni prišel "duvat" spet semle...
Logiran
Strani:
1
...
12
13
14
15
16
[
17
]