mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 17.07.2024 : 01:52:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Dalmatinci - čvek
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dalmatinci - čvek  (Prebrano 146260 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
pantheraunica
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 158


« Odgovor #420 : sreda, 27.07.2005 : 13:31:48 »

svaka cast hipo!! k da bi se telepatsko pogovarjala saj sva priblizno isto napisal in v istem casu objavla!! pa se se nisva nikoli v zivo pogovarjala... zakaj ne prides kdaj do mene na razstavi-jaz ne grizen in ne tepem brez potrebe, ce pa tepem sem hud, anede tomaz??
moram te malo popravit; royal flash ima slusni test in je vse ok, ker ga ima tudi njegova sestra in ni ok! aha, zdaj mislim pa da smo ga dobili na se eni lazi, tega tomaza pokvarjenega!! zgleda da vam je vsem povedal da royal nima slusnega testa da nebi kdo logicno sklepalda ga ima pol tudi njegova sestra ki je na eno uho gluha!!! pa se trije bratje iz tega legla so bili popolnoma gluhi in en na eno uho!! to vse vem ker sva bila skupaj pri moji prijateljici svetlani klipikovi ki je vzrediteljica od omenjenih psov in sva pse skupaj peljala dol! jaz sem  mu svetoval naj jih proda za hisne ljubljencke ker niso primerni za vzrejo on pa je kasneje rekel da moreta kaj zasluzit in da ga itak briga ce je psica gluha saj pri nas ni treba testa!!! umes sem mu podaril psico hart of gold pantheraunica katere oce je oce od flaykota-eden najboljsih dalmatincev in plemenjakov vseh casov;multi ch. knight of gold at theakston!! on njenega super potencijala seveda ni znal izkoristiti ker je glupo paril ker nima pojma!!! pa se glup je ker na svojo stran ne napise da je psica moje vzreje(ime je napisano psarne pa ni) in si s tem dvigne ranking ker je moja psarna zelo priznana in ena vodilnih v evropi!! naj samoomenim da trenutno pes pantheraunica star at sea (lastnik predsednica mađarskega dal kluba) raztura evropo in je trenutno naj dalmatinec na madarskem. on je flaykotov sin! pa se ena psica ki je v nemciji, ki je unukinja flaykotova in je ze tretja moja generacija sampionov!!
saj ze dolgo razmisljam da bi nardili klub in prevzeli vzrejo v svoje roke toda pocasi bo treba it ker tudi zaradi te zelje sem dobil mojo prepoved ker so se trenutni predsedniki vzrejne komisije ustrasili da bodo zgubili stolcke!!
hvala za podporo vsem prijateljem dalmatincev...
grega
Logiran
hipo
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 342


« Odgovor #421 : sreda, 27.07.2005 : 13:50:12 »

Citat
moram te malo popravit; royal flash ima slusni test in je vse ok
no, tega nisem vedla,...zakaj za boga ne piše tega v slo rodovnikih??
mi pa takrat ni nihče tega rekel, čeprav sem vprašala lastnika psice če ima vsaj oče slušni test, pa niso vedeli nič!
sicer sem pa iskala psa zase, ampak če bi ga še enkrat že vem kam bi ga šla iskat Wink

kaj naj še napišem?pantheraunica, upam da se boš še naprej trudil in ne obupal, kljub temu da nekateri znižujejo nivo kvalitete slovenskih dalmatincev, ker če pomislite kje bi bili brez vsaj ene kvalitetne psarne?
No potem se pa vidimo v trbovljah, pa kakšno rečemo, ampak vedno samo okrog letaš in nočem motit Smiley
Logiran
hipo
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 342


« Odgovor #422 : sreda, 27.07.2005 : 16:43:54 »

Citat
umes sem mu podaril psico hart of gold pantheraunica katere oce je oce od flaykota-eden najboljsih dalmatincev in plemenjakov vseh casov;multi ch. knight of gold at theakston!!
no sem pozabla napisat...meni je tudi ful žal te psice, če se ne motim je iz enega zadnjih legel kar jih je knight of gold paril.
žal mi je ker verjamem da ima dober razstavni in vzrejni potencial, seveda če se vse dela s pametjo.
tako pa ima zaklučen samo en šampionat-in še tega predvidevam da po Gregorjevi zaslugi...
marsikdo bi bil vesel da bi lahko vzrejal s tako dobro linijo, eni pa žal ne vejo kaj imajo Sad
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 158


« Odgovor #423 : sreda, 27.07.2005 : 16:51:18 »

oj!
spela, napisal sem ti odgovor na tvoje vprasanje o prehrani psa na tomazev forum;http://www.slo-skripte.com/forum.cgi pa bomo videli koliko casa bo zdrzal gor...
odgovor ponavljam tle gor;spela,
kot vzreditelj s dolgoletnimi izkusnjami v vzreji dalmatincev naj ti povem da ni res da v casu menjave zob pride do driske kr tako. vdeno obstaja razglog ki je ponavadi povezan s prehrano. ocitno je da je problem hrana eurosupreme ker ti nisi prva ki i9mas probleme-veliko kupcev mladicev pri tomazu se je ze zalilo na take probleme nakar smo jim pri nas v purini breders clubu pomagali izbrati primerno vrsto pupy hrane in od takrat je z njimi vse ok! eurosupreme ni superpremijum hrana in spada v nizkokvalitetne hrane!
priporocam ti da se cim prej javis v kateri od mnogih trgovin kjer imajo purino ali pri meni osebno na 041-338-830 in z veseljem ti bom pomagal...
gregor nemanic
www.pantheraunica.net

vsi ki imate kakrsne koli probleme glede prehrane vasega dalmatinca mi se lahko javite in vam bom pomagal. in ker ze racunamo na organiziranje kluba ljubiteljev dalmatincev slo naj povem da imate vsi lastniki dalmatincev popust pri nakupu hrane purina pro plan ki bo najverjetneje tudi sponzor nasega novega kluba! vse info dobite na moji tel st. 041-338-830
hvala
gregor
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 158


« Odgovor #424 : sreda, 27.07.2005 : 16:55:36 »

pa se to; pri pregledu tomazevega foruma sem najdu se eno njegovo svinjarijo povezano s masovno vzrejo; on namrec ni vedel da se je n jegova psica oddajala in prodala drugemu lastniku, ker ga seveda to ne brige ampak samo masovno vzreja in zgublja kontrolo nad mladici in lastniki- tako najlazje pride tudi do nerodovniskih mladicev¨!! z nasimi mladici se to ne more zgoditi!!
prepricajte se sami http://www.slo-skripte.com/forum/dalmatinac/53.shtml to je ta tema na fotumu. tema se imenuje NOV DRUZINSKI CLAN!
sramota
hvala
grega
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #425 : sreda, 27.07.2005 : 20:08:04 »

Ker je gluhost pri psih zelo pereca tema (me veseli, da cezdalje bolj  Smiley) in ker ima kolega gluhega dalmatinca, me zanima kaj se je do sedaj pri nas naredilo konkretnega, da bi vzrejne komisije zahtevale slusne teste? V mislih nimam le slusnih testov za dalmatince, temvec tudi za dogose. Ker gre za dve popolnoma razlicni pasmi (ki sta tudi v razlicnih grupah) najbrz zaplankanost vzrejnih komisij ne more biti tezava v obeh primerih. Kako se sploh sestavi vzrejna komisija? So v njej vedno isti clani? Kdo potem sedi v komisiji pri dalmatincih in kdo pri dogosih? hvala in lp
Logiran

pantheraunica
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 158


« Odgovor #426 : četrtek, 28.07.2005 : 09:33:09 »

ojla!
kaja, o tem sem ze razmisljal da bi zdruzil te dve pasme v en klub... ker sem pri obeh pasmah eden vodilnih oseb v evropi kar se vzeje,razstavljanja in lastnistva tice. pa tudi vecina lastnikov obeh pasem se med sabo ze zelo dobro poznajo, ker so vsi nekako preko mene povezani in so se tako spoznali. kaja pasmi sta med sabo zelo povezani saj so oboji gonici in pred casom sta obe pasme bile v 6.fci skupini!
slusni test je tezko zahtevati pri nas ker ni aparata za test,ampak s klubom pride tudi aparat...
trenutno sedijo v komisiji za dalmatince; jelka simcic-imela pred 20 leti eno napolrodovnisko psico, ni nikoli razstavljala niti vzrejala pa tudi na specijalke ne prihaja da bi bila na tekocem! potem je milos kus-ki je sicer imal eno leglo pred 20 leti potem pa nikoli vec nic. razstavljal ni nikoli pa tudi psi iz tega njegovega legla niso prisli ne na razstave niti v vzrejo saj niso bili primerne kvalitete. mogoce je on sodnik ni pa sodil odkar jaz vem za razstave(10 let) in ga je nemogoce videti na razstavah pri nas kaj sele v tujini, kar pomeni da ni na tekocem kaj se v pasmi dogaja!! potem je se par pacijentov ki sploh nikoli niso meli veze z dalmatinci!!
taka je sestava nase komisije za sarplanince,hrvaske ovcarje in dalmatince! v vzrejnih kombinacijah ki jih ponavadi dela kus je videti samo izracune koliko mladicev bo crnih in koliko rjavih- samo teoraticno- o tipu pa sploh ni govora se manj pa o linijah ker jih sploh ne poznajo! dobro jim grejo o rok prepovedi in zatiranje vzrediteljav in pa ambicioznih mladih ljudi ki hocejo kaj narediti!!! pol se zraven prestejte tomazevo masovno nekvalitetno vzrejo in rezultat je jasen;dalmatinci so na pragu izumrtja v sloveniji!!
tako da srco upam da bom uspel kaj narediti glede kluba in kasneje tudi vzreje kajti mislim da mi bojo dali vsa pooblastila,ker mislim da moje znanje in kvaliteta psov niso vprasljivi...
tudi glede moje prepovedi; so me nekatere vecje zivine iz kzs ze prosile naj dam prosnjo za ukinitev moje prepovdi po 2 letih in da jo bodo ukinili, kar pomeni da priznavajo napako in se hocejo pokesat, toda jaz bom prej dobro razmislil... to je res sramota za slovenije saj me ljudje po celem svetu sprasujejo kako je mozno da imam jaz in mji psi prepoved ce pa zmagujejo in so vzrejno super! na vecini najvecjih razstav v evropi pa se vedno pojavljam skoraj samo jaz in redko kdaj se kdo od slovencev-razen sodniki ki se itak v rit lezejo da bi okoli sodili in ne sodijo zato ker bi imeli za sabo velike karjere vzrediteljev ali razstavljelcev...
hvala
gregor nemanic
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #427 : četrtek, 28.07.2005 : 11:57:39 »

Hvala za odgovor. To, da je bil dogo v 6 grupi pa nisem vedela. Njihove zgodovine zal ne poznam tako dobro, pa tudi pasma nekako ni na mojem seznamu pasem, ki bi ji zelela imeti. Kar pa seveda ne pomeni, da ne bom prva pozdravila uvedbe slusnih testov zanje (in za vse ostale rizicne pasme!!!), saj mislim, da je to vsaj tako pomembno kot slikanje kolkov ali ocesni testi pri kaksni drugi pasmi.
Pa pustimo casu cas. Vmes pa seveda ne bi bilo slabo kaksno psico sterilizirati, pa kaksnega psa kastrirati.  Wink lp
Logiran

pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #428 : četrtek, 28.07.2005 : 18:04:14 »

Meni se zdi ta Knight Of Gold At Theakston fantasticen pes. Sem nasla dve sliki, ce koga zanima:
http://www.dalmatian-puppy.com/images/KnightOfGoldAtTheakston.jpg
http://www.dalmatiner.se/bilder/Eddie%202%20Aug.jpg

Na spodnji naj bi bil star 11,5 let(ce sem prav razumela Tongue). Iz katere psarne pa je ta pes in kaj se zdaj z njim dogaja Huh Mogoce kdo ve(grega?)
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #429 : četrtek, 28.07.2005 : 18:13:12 »

Iz katere psarne pa je ta pes  Huh
Eh, sem ze ugotovila, da je iz psarne Theakston (jasno Roll Eyes ). Me pa se vedno zanima kaj se zdaj dogaja s tem psom(je mogoce ze pokojni Huh ).
Logiran
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #430 : četrtek, 28.07.2005 : 22:47:02 »

Samo prvo kot prvo, če želimo imeti v Sloveniji kvalitetne dalmatince, bi morali preprečiti parjenje nerodovniških dalamtincev, šele potem pa bi bilo treba razčistiti oz. počistiti psarne, ki ne delujejo čisto po pravilih.(to , da mora pes imeti opravljen test sluha se popolnoma strinjam , da bi bilo treba v SLoveniji uvesti Wink) Vglavnem, ne smemo pozabiti koliko je nerodovniških dalmatincev. Saj ne rečem da niso nekateri lepi, samo se večini že na prvi pogled vidi , da nimajo rodovnika in jih pač parijo že mogoče zato ker so tak "lepi" če imajo eno ali pa obe okici modri, po drugi strani pa sploh ne vejo da to ni pravilno in prenaša gluhost,... mislim, da bi bilo prvo treba preprečit takšne paritve, potem pa lahko naredimo korak naprej.

Lep pozdrav in brez zamere,
Jasmina

To je čisto res! Doma imamo nerodovniškega dalmatinca (ni čistokrvn), ki ga je ata na žalost kupil preko nekega posrednika v Mariboru (ali celo agencije-on se namreč nič več ne spomni Angry) Pes je bil v slabem stanju...Zdaj je zdrav, vesel  in razvajen dalmatinko...

Pred kakim letom pa me je veterinar vprašal če bi parla Karota z eno psico od njegovih prijatlov...Too much! Moj odgovor je bil, nikakor ne! Ne podpiram tega. Sploh pa je vedno več dalmatincev v zavetiščih-le zakaj.  Huh.. Zaradi neodgovornih vzrediteljev, ki prodajo psa neodgovornim ljudem...in začarani krog je sklenjen....Žalostno!

Pantheraunica: Kdaj ti poteče vzrejna prepoved? A s kerim od svojih psom treniraš agility al pa kaj podobnega? Študiram namreč, da bi meli še enga dalmatinčka-tokrat rodovniškega. Nekak so nam zlezli pod kožo...
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #431 : petek, 29.07.2005 : 00:41:33 »

cara, pa saj pu vseeno vzreja. Je pa v slo agilityu dalmatinec, ki zelo uspesno tekmuje. Vem, da je bil velikokrat ze na stopnickah. Te psi se zelo obnesejo, samo jih moras ze od majhnega uciti, da se osredotocijo na agility, saj jih zelo rado zanese drugam (kam izven parkurja Tongue).
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 158


« Odgovor #432 : petek, 29.07.2005 : 09:07:57 »

Pozdravljeni!
hvala pia-ja res je jaz lahko vzrejam in sicer preko srbije... in celo boljse je, bolj enostavno;ni vzrejnih pregledov, rodovniki so cenejsi in lepsi in imajo 4 generacije pa vse je manj komplicirano!!!
tudi nekaj mojih dalmatincev tece agility, redvsem v tujini ker tam je najvec mojih psov. pa tudi izpite poslusnosti delajo na ful, vecina tudi v sloveniji.
pia; night of gold at theakston, ali po domace old eddie-stari edi, je ze nazalost mrtev tri leta! bil je star 14 let ko je umrl in zadnje leglo ki ga je imel pri lastnici je bilo leglo iz katerega je flayko, zadnje izven njene psarne pa je bilo moje leglo na h iz katerega je tudi heart of gold pantheraunica- psica ki zivi pri tomazu... knight of gold je definitivno najslavnejsi in najboljsi vzrejni pes v evropi vseh casov, flayko pa je sigurno njegov najboljsi in slaven sin!! flayko je produkt linijske vzreje na knight of gold 1:4!! moja sreca je se ta da preden je nardil flaykota, old ediee ni paril skoraj 5 let ker je mel prometno nesreco in je zato flayko uporaben v vseh moznih kombinacijah linijske vzreje na knight of golda!
drugi pes ki je zaznamoval skandinavijo je t-cart unicus ki je oce od mojga t-cart ediia in moja t-cart zilwre. unicus je bil grd pes je pa dal vec kot 20 multi sampionov in 4 svetovne prvake...
trenutno nabolj slaven plemenjak in razstavni pes v skandinaviji pa je jillocs man at the miror ki pa je oce mojga curias outstanding oliverje ki je bil top dalmatinec svedske 2004!
kar pomeni da so najboljsi dalmatinci zadnjih parih letih pri meni doma!!! in glupi tomaz se je odpovedal moji pomocikar se vzreje tice in je sel v vzrejo z polkvalitetnimi alinetipicnimi psi katastrofalnega zdrastvenega stanja... za to moras biti prirojeno retardiran!!
hvala
gregor nemanic
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 158


« Odgovor #433 : petek, 29.07.2005 : 10:08:20 »

zanimivo!
prvcerajsnjim me poklice en gospod in vprasa za dalmatince mladice... zanimal se je za psicko. pol zacne govorit kako je ze gledal nekatere mladice pri nas v slo in rece da je bil tudi v krskem. in da tam ni melnajboljsi obcutek in da je ful smrdelo naokoli in v boksih kjer psi spijo zunaj! rece tudi da mu je mene preiporocil robert in meta bogataj-oni ki so delali na slo tv oddaje za otroke... in da je robert bil tudi z njim v krskem na ogledu! in tudi on ni mel dobrega obcutka, kvecjemu so mu se psi smilili in so bogi ker tako zivijo tam, pa se zdelo se mu je da so nekateri gluhi ker niso sploh reagirali na zvok in pa so se drzali sami zase-nekateri so celo kazali znake agresije!! tomaz ima namrec se 6 mladicev doma starejsih od 5 mesecev!! ena psicka naj bi prebolela parvovirozo(ne vem ce je bolezen tocna saj se clovek ne spozna toliko) in naj bi se lih kar skinila iz infuzije... gospod mi je rekel da mu je tomaz dobesednovsiljeval mladica in mu rekel da se mora takoj odlociti in dati aro! on pa je hotel mladica prevzeti sele cez dva tedna ker gredo na morje... poleg smrada in neurejenega bivalnega prostora za pse mu pri tomazu ni bilo vsec njegov odnos do psov in pa nacin dela z njimi; ta mu je namrec rekel da on svoje pse napoka v katrco in jih pol na eni potki spusti ven in da gas ti pa laufajo za njim kot vtrgani. to je ocitno robertu bogataju bilo prevec saj mu je rekel da kako se ne ukvarja sam z psi in laufa z njimi ob kolesu ali pa celo sam- pa bi lahko se malo shujsal...
skratka clovek ki je psa kupoval je znan arhitekt in mu dnar ni problem... ko pa se je potem z mano pogovarjal je rekel da ima dober obcutek in da je siguren da se bova zmenila za mladica... vceraj je bil pri meni in ker jaz imam samo eno psico se od vse osmih mladicev iz zadnjega legla se mu jo tudi pokazal... omenil pa sem mu tudi leglo od flaykota v sibeniku in mu rekel da tam sigurno lahko dobi kaj... covek je rekel da je estetik po dusi in da bi mel rad lepega psa nebi pa razstavljal... to je mene malo sokiralo ker sem jaz to psico(oce oliver-mama dolce de gabritho) pustil zase kot zelo perspektivnega psa visoke kvalitete in jo kljub stevilnim ponudbam iz tujine za 1400 evrov in vec nisem hotel prodati!! nakar sem temu gospodu pojasnil da gre psica lahko samo stran od mene ce mi novi lastnik obljubi in podpise naslednje pogoje; mora biti razstavljana in mora imeti vsaj eno leglo na moje ime s tem da so vsi mladici moji!! pa se ceno sem mu rekel ker sem mislil da ga bom na ta nacin lazje odbil od nje... ko pa je clovek videl moje pse in tamalo in pa kako nasi psi in mi zivimoje rekel da pristaja na vse pogoje in da mu ni zal placat vec kot duplo ceno kot je v slo za takega psa iz take renomirane psarne!!! dal je aro in presrecen odsel na morje-ponjo se vrne 5. avgusta!!!
resume-povzetek;dejstvo je da tomaz ne more prodati mladicev za pol manjso ceno kot jaz,ki jih lahko prodam zelo drago in celo za razstave in vzrejo, dejstvo je tudi da so mu mladici zboleli, kar lahko pomeni da niso bili cepljeni(oni ali odrasli psi) i da zivijo v katastrofalnih pogojih,dejstvo je da pri njemu smrdi po dreku in da bogi psi spijo v svojih iztrebkih,dejstvo je da je njemu samo v interesu prodaja nekvalitetnih mladicev in vzreja le teh!!!
kaj se reci, se en dokaz vec da sem imel prev ko sem vas opozarjal kdo je tomaz in da ne kupovat mladicev pri njem in ga s tem podpirat in obenem podpirat masovno vzreje nekvalitetnih mladicev...
upam da bo kdo kaj ukrepal glede njega in ce sam vas psi kaj smilijo in ce jim hocete pomagat dejte ukrepat!
skratka zalostne zgodbe se vrstijo in sem ziher da ni tam zadnja kajti predstavljajte si kaj bo ko bo tomaz zacel razdajat te mladice ker jih ne bo mogel prodat in bodo bez kontrole prsli v roke ljudi ki bodomeli nerodovniska legla bolnih in karakterno slabih dalmatincev.
ZA ZJOKAT!!!
grega nemanic
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 158


« Odgovor #434 : petek, 29.07.2005 : 13:20:31 »

aja, pa ne si mislit spet da sem jaz vedno tisti hudobni ki pljuje po drugih, ker sem prepotenten in hocem biti v ospredju... za vse kar recem imam argumente in dokaze!!
pa tudi nesmete pozabit-se posebno tomaz-da sem mu ponudil deal pred parimi meseci ko je prisla gina na slusni test v slovenijo in je celo prvi trenutek sprejel ponudbo toda kasneje ni duha ni sluha. ker mu verjetno financna bilanca prodaje shit pupyev ne spodnese se enega stroska. ce pa bi se takrat pokoril in prisel na slusni test in malo spremenil svoj nacin dela in razmisljanja glede vzreje bi danes ze verjetno lahko imel vse mladice prodane in bi bil miren kar se novih obsodb in grajanja tice!!! toda on hoce vztrajat po svoje in zdaj ima rezultat; se vedno 6 mladicev doma ki so stari 5 mesecev ali celo vec, poleg tega pa so mu zboleli z parvovirozo in mora jih prodajati po smesno nizkih cenah... ce pa bi se spametoval in priznal napake bi mu jaz, ki sem vse mladice prodal brezproblema in se celo za razstave po neprimerljivo visjih cena od njega,pomagal prodati nekaj mladicev kar meni ni problem ker je moja psarna, zavoljo vrhunskih rezultatov in pa svtovnih krvnih linij toliko bolj slavna in priznana kot vecina ostali dalec naokoli...
tomaz kr lezi se globje v drek; zate se veselim da ti smrdi ni mi pa vseeno za boge mladice in psice se posebno za mojo goldi katero ti nebom nikoli oprostil in jo bos ze enkrat moral placati... VSE SE VRACA VSE SE PLACA!! z njo bi lahko bilokdodrug lahko naredil veliko vec in ji omogocil boljse zivljenje kot si ti ker pojma nimas kaj je vzreja in vzporedno s tem kaj je ljubezen do psov!! SRAM TE BODI-GNUSIS SE MI!
dol z masovnimi vzreditelji brez kvalitete!
gregor nemanic
www.pantheraunica.net
Logiran
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Dalmatinci - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines