... sem vedno malo prepozna ko pokličem na oglase, pomislila sem že da mi pes ni usojen ampak bom ustrajala ...
Imaš popolnoma napačen pristop za iskanje mladiča.
Smiselno je, da kupci čekirajo oglase zato, da vidijo, katere psice imajo trenutno leglo ali so ga imele pred kratkim, nikakor pa ne dejanskemu iskanju psa za nakup. Če boš tako iskala, ga res ne boš nikoli našla, razen morda pri kateri od pasem, kjer je tudi številčnost predstavnikov (in s tem legel ter mladičev) velika. K nakupu se je treba spraviti bolj sistematsko - narediti seznam vzrediteljev, morda tudi lastnikov samic (pomaga internet, razstave in razstavni katalogi). Po tem seznamu se šele začne pravo raziskovanje - kdaj in kje bo kakšno leglo izbrane pasme, kakšni so rodovniki paritvene kombinacije ... Iz tega se izločijo ustrezni vzreditelji in paritvene kombinacije ter nadaljuje podrobnejše raziskovanje vzrej tistih vzrediteljev, ki smo jih postavili v ožji izbor.
Pri takem organiziranju nam ne more uiti nobeno leglo in zagotovo imamo možnost pravočasno rezervirati mladiča.