mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.07.2024 : 18:31:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 51   Dol
Natisni
Avtor Tema: Psi brez povodca  (Prebrano 142274 krat)
0 članov in 29 gostov pregleduje to temo.
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #285 : sreda, 19.07.2006 : 22:47:46 »

No jaz imam pa tudi problem s povodci.Sicer imam dva psa vendar je le eden malo mocnejsi,jaz pa se trudim biti odgovornejsi , da ne bi prislo do neljubih dogodkov.Moj malo mocnejsi pes je na javnih krajih vedno na vrvici kar se okolica dobro zaveda in si vcasih to vzame v zakup.Stvar nekako deluje takole.Pes rencece prileti nad mojega psa jaz pa se zaradi ljubega mira in da se moj pes ne bo pokvaril umikam ritensko , medtem ko naju pes napada.Naj kot v opozorilo povem,da nas je nek pes napadel ze vec kot desetkrat,tudi po mojih opozorilih pa je bil spuscen.Sicer ne naslednjih nekaj dni,vendar je bilo vse skupaj kmalu pozabljeno.Moj pes ni agresiven,ima mocan teritorialni nagon,ki pa ga uspesno brzdam.Dejansko na komando da ljubcka drugemu psu,ce jaz tako zelim,ampak da ne bo pomote,ce ga bo hotel kaksen pes napasti ne bo imel problemov z samoobrambo,ima jo bolj zaradi mene,ker jaz to nocem v strahu da moj pes ne bo nikoli vec isti.Kot sem ze omenil se marskikaksen pes zaganja,vcasih imamo tudi po dva bliznja srecanja,nedavno pa smo okusili spet eno teh srecanj.Na sreco sem psa uspesno odmaknil,a lej ga zlomka kaj se mi je pripetilo kasneje zvecer.Hodil je na vrvici ter mocno potegnil in je zlomil karabin in sicer najmocnejsa vrvica in karabin kar sem jih videl v prodaji,.Jaz sem pristal na riti,pes pa svoboden kot zajcek.Vzgoja je obrodila sadove in je bil hitro pri meni,jaz pa sem naslednji dan sel v planinsko trgovino in kupil karabin za sportno plezanje , ki zdrzi 3 tone in pol.Kar zamislil sem se,kaksen hudic bi bil ce bi se karabin zlomil par ur poprej.Jaz bi imel obcutek vesti,neodgovoren lastnik bi bil zalosten in optozeval ves svet,predvsem mene in mojega psa,a se hvalabogu to ni zgodilo.Kaj pa ce bi se?!No pri nama ni vec te moznosti,vendar naj neodgovornezi vedo da se to lahko zgodi,jaz sem kar debelo pogledal,sedaj pa iscem nekoga ki bi po narocilu naredil vrvico,ki bi drzala celo slona.Razocaran nad vodniki,se vedno znova podajamo na sprehode in upamo,da kaksna tecnoba ne bo prisla napadati moje pse,vendar sem ze izgubil upanje ,se pa se odlocam ali naj zacnem vsem klicati za vrat policijo ali pa naj se kar do komandirja policijske postaje odpravim in se zmenim za kaksne rutinske sprehode policajov,ki bi nasi drzavi prinesli malo vec denarja neodgovorne vodnike pa bi naucili pameti.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #286 : četrtek, 17.08.2006 : 23:03:48 »

*LuNa*, ni za posploševat, da so vedno tamali psi spuščeni in napadalni, veliki pa pridni in privezani. Situacij je milijon, takšnih kot jih opisuješ ti in tudi obratnih, kot v mojem primeru, ko moram svojo majhno psičko na povodcu braniti pred velikimi napadalnimi psicami, ki se po centru Ljubljane vedno sprehajajo brez povodca, njihovi lastniki pa medtem preštevajo oblake.

Ni ne črnih ne belih, ampak imaš vsepovsod vse.
Logiran
majča
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #287 : petek, 18.08.2006 : 17:29:38 »

Tudi mene zelo zelo motijo lastniki s spuščenimi psi, ki jih ne obvladajo. Tako se jaz na sprehodu vedno ubadam s tem, da ne bo ravno takrat zunaj en moški  s spuščenim dobermanom, ki nič ne uboga, tip je vedno nekje 30metrov za njim, pa niti povodca nima s sabo, da bi ga pripel. In pol vpijem, naj ga prime, on pa da ne bo pes nič naredil. Briga me! Če sem mu rekla da ga prime, naj psa prime. Ker meni tudi če sem brez psa ni prijetno, da bi njegov pes okrog mene skakal. Bedno je, da se moramo mi z vzgojenimi psi ubadat s takimi primeri. Saj pri kakšnih pomaga, če psu rečeš nej gre stran, z nogo ob tla butaš, vržeš kamen v njegovi smeri, samo pri večini pa ne. In resno razmišljam, za lastno varnost npr., pri teku, pa tudi za varnost moje psičke med sprehodi, da bi nabavla šoker. Ker kaj naj js naredim, ko se proti nama zapodi en renčeč nemški ovčar ali pa npr. 2 spuščena rotvajlerja  . Meni to ni nič prijeten občutek .
In npr. ta moški s tem dobermanom je znan večim sprehajalcem psov. Živi pa ravno ob gl. cesti, tako da če bi hotela normalno kam priti, bi mogla iti mimo, samo kaj ko pa nimajo ograje, pes pa spuščen in pikira na mimoidoče s psi. Kolegica ima višavskega terierja in se sploh ne upa mimo. Jaz pa tudi ne. Grem kar čez travo, pa tut če je meter visoka Roll Eyes
Uglavnem se mi zdi to res velik problem. Ne rečem, če bi te vsaj upoštevali, samo ne, taki niti pomislijo ne na druge, saj je njihov pes itak car, za druge jih pa boli... Shocked Še najbolj se pa sami nosijo.
Ja, ne morem pa ravno rečt, da je naša napadalna, ker miga z repom tako očitno, da se ne bi dal skrit.Prijazna prinašalka Cheesy Še smejat bi se začel. Kako bi bila jaz vesela, če bi uvedli kakšne kazni ali pa nekaj  kar bi pomagalo. Ima kdo kak predlog? Ne zdi se mi pravično, da ne morem v miru uživat na sprehodu s psičko, ampak se ukvarjat z nevzgojenimi psi.

Kaj bi dala, da bi bili vsi uvidevni en do drugega. Naša psička je zelo zelo prijazna, pa jo vseeno vedno ko na daleč vidim da prihajajo ljudje, pokličem ali pa ji rečem da me počaka in jo pripnem. Ker razumem da marsikomu ni prijetno, ko en radoveden (ali bohnedaj agresiven) peso teče proti tebi.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #288 : sobota, 19.08.2006 : 10:19:51 »

Moram priznati, da me je minilo vsako veslje it še na sprehod v naš park. Tam se namreč zbirajo "skrbniki" psov, njihova glavna zabava je seveda klepet, psi pa odvezani in terorizirajo okolico. Ponavadi se vsi zapodijo v Annie, jaz se poskušam pravočasno umakniti, kar pa je seveda nemogoče, ker so cucki ( pardon izrazu, ampak se vedno razjezim) popolnoma brez nadzora. Annie je sicer sterlizirana, ampak zelo privlačna za vse samce in jo seveda vsi poskušajo ****. tako je razvila že precejšen strah pred psi. Na žalost tudi na bližnjem travniku ni kaj boljše. Tega "saj ne bo nič naredil" ne morem več slišati!!!!!! Da pa ima moj pes 6 kg in jo lahko kak 30 kg pes poškoduje pri igri, pa tako ne morem nobenemu dopovedati.

Zadnjič sem v parku ponorela. S prijateljico sva šli na sprehod, najina psa seveda na povodcu, ko "priskaklja" proti nama samojed za njim pa še afganistanki hrt ( le-tega je lastnik le pripel). seveda je lastnik samojeda zavpil iz daljave, da je prijazen.  Huh nikakor mu nisva mogli dopovedati, da sploh ni fora v tem, da imam jaz malo in lahko psičko, da ko samojed skače po njej, jo lahko poškoduje, da se že tako boji psov,... nič... potem sem pa jaz znorela, postala primitivna in se totalno zdrla na lastnika.  sram priznam, sramota.... annie sem že prej pograbila, nakar greva stran, samojed seveda za nama. In potem lastnik naju nadere, če ne znava počakat, da lahko on psa pripne!!!  Lips Sealed

kaj naj v taki situaciji naredim? je "vzgojno", da annie dvignem, če se trese od strahu, ker jo drug pes nadleguje? če je bil pes precej večji ( boksar, n. ovčar,...) sem jo dvignila, če je bil kak njej primeren, sem počakala, da se sama zmeni. če jo je bilo preveč strah, pa sem pač šla stran ( pes pa za nama  Grin ). Najbolj ponorim, ko sem prepozna in si jo kak samček že "vzame", pa ponavadi slišim le pusti jo, naj uživa. ona pa cepeta in ji ne uspe poredneža spravit dol. sem ugotovila, da imajo samčki krasen prijem s sprednjimi tacami in je prav problem ga spravit dol. REs ne vem, ali sem imela do zdaj smolo, da srečam večinoma le take lastnike...

Moram pa pohvalit enega gospoda z boksarjem. Edini mi je rekel, da ne bi niti on pustil, da se igrata, ker je njegov precej večji in ve, da bi lahko mojo nehote poškodoval.

ne vem pa niti, kaj naj z annie, ker jo je res hudo strah že večine psov, prej je nikoli ni bilo  Sad
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #289 : ponedeljek, 21.08.2006 : 23:45:36 »

Majhen utrinek iz danasnjega sprehoda Smiley
Po res dolgem sprehodu sva se z mojim kuzkom vsedla na eno klopco ob zelo prometni sprehajalni stezi,psa pa sem zavezal za klopco,da sem lahko bil brez skrbi in mirne vesti.Ker se je ze tema delala,vse skupaj ni bilo vidno,le ko so bili ljudje blizu ali kuzki.Ljudje so se mirno sprehajali,psi na povodcih pa tudi,moj pes je bil pa na prostoru.Z druge strani klopce,torej tista stran na kateri moj kuzek ni lezal,je pa prihajala zenska z dvema jazbecarjema,ki sta bila oba spuscena.Zacuda je le en jazbecar sel k mojemu psu ,oziroma se je priblizal do klopce,ko je zenska zagledala mojega psa.Zacela se je dreti : Ojej! Ojej! O moj bog! Ojej in naredila tak kraval da ne mores verjet.Jaz sem mislil da ji je kdo od najbliznjih crknil,zacuda pa se je njen pes obrnil stran in sel k njej.Moj tudi trznil ni.Zenski sem lepo rekel:Gospa to se ne bi zgodilo,ce bi se drzala zakona.Ona pa mi je odpela zgodbo kako so njeni prijazni psi in nikomur nic nocejo.Jaz sem ji se enkrat lepo rekel da so zakoni za vse in ne samo zame in da se definitivno ne bi ustrasila , ce bi bili na vrvici.Ker pa je zenska venomer svoje dejanje opravicevala,sem na koncu popenil,ter sem se pred drugimi lastniki psov rekel,da ce se naslednjic kaj takega zgodi,da ji isti trenutek posljem policijo.Jaz sem se pocutil kot primitivec,ona si je mislila da sem primitivec Smiley, ampak vcasih mi gre pa res res res res na zivce,kako lastniki prijaznih kuzkov gledajo na zadeve in obremenjujejo okolico,obenem iscejo vsepovsod izgovore,na koncu pa jim kdo se fenta psa,ker so nesposobni svojega psa pripeti na strik.Da jih ni sram.
Logiran
tanja040
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 217


« Odgovor #290 : torek, 22.08.2006 : 08:18:26 »

Prav si ji rekel, babi zmešani. Cheesy
Jaz mam tudi zelo prijaznega psa, pa je vedno privezan in tudi, če ga spustim, Grin se ne bo niti za en meter premaknu, kar čaka, da ga pripnem, folk se mi pa reži. Grin Grin Grin Cool
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #291 : sreda, 23.08.2006 : 00:10:31 »

Saj tisti post ni letel na vse ampak bolj na neredke posameznike Smiley
Tako da upam da ne bbo kdo vzel osebno Smiley
Logiran
Ninca10
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 644


« Odgovor #292 : sreda, 23.08.2006 : 12:45:40 »

Varja, nekam znano se mi slisi tole nadlegovanje...no jaz sem se primera lotila drugace...glede na to, da besede ne pomagajo nic, oz so "nepotrebne" (šccc nic ni pomagal v mojem primeru), ce se pes prosto sprehaja brez gospodarja, ki ga le "gleda z okna, ko pije svoj kofe, al pa se to ne"...

namrec meni si tudi psi nadlegovali Ganya in se je malcek sprva bal...pa mi je bilo en dan dovolj in sem prijela povodec in 2 psa, ki sta se nama je prlblizala prav fajn namlatla...ljudje so sicer samo gledal, ampak od takrat z psoma, nimam nobenih problemov vec, do takrat pa sem jih imela obvezno...

Pa ce bi bil lastnik zraven in ga ne bi pripel, bi ga pravtako nabutala, me prav nic ne briga...ce je moj lahko na striku, bo bil pa se njegov...
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #293 : sreda, 23.08.2006 : 13:39:33 »

Pazi da ne bos enkrat nabutala psa,ki ti bo pokazal svoje Smiley
Logiran
Živalca
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42


WWW
« Odgovor #294 : sreda, 23.08.2006 : 13:41:32 »

Vem, da moraš po zakonu psa imeti privezanega na vrvici, ampak mi našega spustimo z vrvice, da se razdivja. Seveda mu nataknemo nagobčnik. Ker živimo blizu gozda, psa zmeraj peljemo po gozdnih stezah, po katerih pa ne hodi veliko ljudi. Zato tudi ni nevarnosti, da bi komu kaj naredil.

Pred kratkim sva ga s sestro peljali na sprehod in se vmes pogovarjali. Malo naprej, sem med grmičevjem zagledala nekaj rdeče barve in takoj sem pomislila, da se nekdo sprehaja. Svojega kužka sem poklicala po imenu in ta se je ustavil, ter počakal, da sem ga pripela na vrvico. Bila sem malo presenečena, da je počakalo, ko pa se je v bližini nekdo sprehajal. Zdaj vsaj vem, da ni nevarnosti, da bi komu kaj naredil, saj me uboga.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #295 : sreda, 23.08.2006 : 13:43:39 »

Noben pes ni stoprocenten zal,a tako pac je Smiley
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #296 : sreda, 23.08.2006 : 15:55:38 »

V nedeljo smo bili na Vitežkem turnirju v Predjami. Ljudi kot toče, da si se komaj premikal. Na prireditvi je bilo tudi kar nekaj psov, a glej ga zlomka, na hribu zagledam psa, ki veselo spuščen teka levo in desno  Shocked... lastnica pa je z družbo sedela na obronku in se veselo smejala, ker pes ni hotel k njej, ko ga je poklicala   Roll Eyes
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #297 : četrtek, 24.08.2006 : 13:39:49 »

Zato tudi ni nevarnosti, da bi komu kaj naredil.

Živalca,

pravijo, da ima vsak pes "kosmata ušesa". Da te ne bo kdaj presenetil in nepričakovano napadel koga. Nihče ne ve, kaj vse lahko psa razdraži oz. pripelje do tega, da nekoga napade. Jaz imam angleškega buldoga, ki ga je sama dobrota, prijaznost in veselje, pa vendar nisem čisto prepričan, da v kakšni posebni situaciji ne bi koga ugriznil ali pa napadel drugega psa. Zato sem zagovornik psov na povodcu.
Logiran
Živalca
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42


WWW
« Odgovor #298 : petek, 25.08.2006 : 14:21:33 »

Seveda mu za vsak slučaj na sprehodih nataknemo nagobčnik, tako, da ne more nikogar ugrizniti. Sicer pa po poteh, kjer ga sprehajamo ne hodi veliko ljudi. Redkokdaj se tam kdo sprehaja. Z vrvice ga spustimo šele v gozdu. Ker je velik pes potrebuje veliko gibanja, če pa bi bil pripet na vrvico se nebi mogel dovolj razgibal. Tako pa lahko še zavije s poti, se zapodi za kakšno srno (ki je seveda nikoli ne ujame), divja po travniku...
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #299 : petek, 25.08.2006 : 15:09:30 »

Živalca, a veš da prav prekleto veliko razkirate s tem ko se podi za srnami. Kaj če ga poči kak lovec? Poleg tega pa tudi srne potrebujejo svoj mir!
Logiran
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 51   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines