mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 21.08.2024 : 18:16:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 51   Dol
Natisni
Avtor Tema: Psi brez povodca  (Prebrano 143923 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #255 : četrtek, 06.07.2006 : 16:36:48 »

Aha, dobra tema, sem ravno prav razkurjena.
V nasem bloku zivi 11 psov - in glej ga, zlomka, samo nasi dve sta vedno na povodcu. V naselju jih je nesteto - pa so samo olikani psi na povodcih. Zanimivo, ane? Mi sploh ni jasno, kako si ljudje v strnjenem naselju, kjer se veliko ljudi boji psov, lahko privoscijo imeti spuscene pse?! Pa tudi mack je v okolici ogromno - sama se jim pac na dalec izognem, ker se jih bojim (ja, pac, no), o njihovih "lastnikih" raje sploh ne govorim, ampak sigurno vsak dan vidim kaksnega psa, ki preganja kaksno macko - da o tem, kako kaksen lastnik psa ponosno pove, kako je njegov srcek raztrgal ubogo macjo dusico, raje sploh ne razpravljam.
Ravno med opoldanskim sprehodom sta mi v razmaku petih minut vecjo psicko napadli dve psicki. Ena je bila na fleksiju (seveda ne zataknjenem, ko smo se srecali), lastnica se je pa samo neumno zarezala in rekla, da je mislila, da je moja samec. Me zanima, kako bi se rezala, ce se moja 27-kilska mrcina v primeru napada male pudljice ne bi ulegla nanjo, ampak bi jo napadla nazaj. Je res tezko vprasati, katerega spola je, ce ve, da njena psicka ne mara drugih psick? Druga je bila pred trgovino, seveda odvezana, fleksi pa zraven nje na tleh. V loku smo sle mimo nje, ker je nisem prepoznala, hudic se je pa vseeno zagnal v mojo psicko. Na to se niti ni poskusila uleci (verjetno zato, ker je je bilo kar nekaj skupaj, pa se popolnoma podivjana je bila), ampak je odcvilila stran. Sestra je tega vrazicka prijela za fleksi in pocakala lastnico, ta ji je pa rekla, da se zadnje case zaganja v druge psice. Verjetno je samo nasa familija tako cudna, da si psa ne upa pustiti pred trgovino samega, odvezanega pa niti slucajno ne.
Potem pa so tu se zagovorniki "pasje svobode", ki jih ne premaknes za tisocinko milimetra. S temi so bile pozimi, ko se je Luna gonila, cele ceremonije. Cucek nadleguje mojo psico, ji gre tako zelo na zivce, da renci nanj, mamca pa se naprej tuli, da ga noce omejevati s povodcem. Pa ni panike, ce zato omejuje mene in mojo mrcino, ane?
Pa se ena dobra: moja mrcina pa sigurno ni pridna, ker je na vrvici. Res, grozna mrcina, jaz pa najbolj zlobna, ker nocem, da jo zbije avto, motor, NLP... karkoli!
Verjetno nihce nima nic proti pasji igri - kontrolirani, seveda. Ampak kako pa nekateri ne razumejo, da manjsa psicka ne mara zivahnih psov, ker je pac bolj mirne sorte (razen doma, kjer ji raste ze tretji rozicek Cheesy ). Nekateri ocitno mislijo, da se lahko kar sami odlocijo, s katerim psom se bo njihov igral - zakaj tocno naj jaz (ali mama ali sestra) ne bi imela nobene besede pri tem?
Ja, lenoba lastnikov. Cik, mobitel, pa se rozice zraven nabira, pa tezi, naj spustim psici, da se bodo igrali. Naj si mislijo, kar si hocejo, ni moj problem, ce se jim ne da ukvarjati s psi. Meni ni tezko veliki zivahni psici metati zogice ali frizbija, "da se zlaufa", manjsa pa tako ali tako samo za vecjo tece, ker ji zogice niso zanimive. Ce pa pelje psa pred blok, pa sploh nima pravice pricakovati, da bom jaz zraven nje sedela, zato da se bo njen "zlaufu" na tistih nekaj kvadratnih metrih trave. V okolici je ogromno povrsin, kjer so psi lahko spusceni, in ce bi res hotela psa razmigat, bi ga peljala sto metrov stran.
Pa naj si nabirajo kilogramcke taksne lenobe, jaz si jih zaradi njih ne bom Cheesy
Ja, pse na vrvice!! Se nekateri lastniki bi jih potrebovali! Danes ima res vsak lahko psa...
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #256 : četrtek, 06.07.2006 : 17:10:11 »

Se strinjam. Tudi jaz mam počasi dost lastnikov, ki imajo spuščene pse, ki se potem zaganjajo v mojo psico. Potem so pa še tako neodgovorni in leni, da se rajši pol ure derejo in kličejo svojega psa, ki ga itak ne posluša, z razdalje, namesto da bi se premaknili in ga privezali. A bo res potrebno uvest še kakšne kazni za odvezane pse in nepobiranje kakcev???

Kar se pa tiče "zlaufanja" psov: naš sosed je bolj lene sorte, pa mu vseeno dobro uspeva psa zlaufat - kolo pa zraven psa na štriku.
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #257 : četrtek, 06.07.2006 : 19:04:54 »

Citat
kolo pa zraven psa na štriku.

Pri teku ob kolesu delajo popolnoma druge mišice,kot pa kadar se pes prosto giba in teka,kot to njemu odgovarja.


Lp
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #258 : četrtek, 06.07.2006 : 22:14:01 »

absolutno podpiram predpis, da morajo psi na povodec. In tudi izvajanje sankcij, če niso.
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #259 : četrtek, 06.07.2006 : 22:46:21 »

jaz se tudi strinjam da morajo biti psi na povodcu.
zadnjič sem šla na sprehod s psičko in pri eni hiši sta se v njo zakadila dva majhna psa.mojo psičko sem dala bolj na kratko(nevem kaj bi naredila,če bi jo eden ugriznil,ker na srečo še ni imela te izkušnje in tudi upam,da je ne bo imela,ker pusti posledice) lastnica tistih dveh kužkov se je pa samo smejala in rekla "kva se bojiš sej maš velzga psa naša dva novta nč naedla".
kaj bi pa biloče bi naša kaj naredila?kdo bi bil kriv?jaz in moja psička verjetno,ker ni imela nagobčnika(zakaj bi ga imela,če je prijazna ampak halo v takem primeru ko nanjo skačeta dva psa bi pa lahko naredila kaj)zmeraj me jezijo taki ljudje.
omislijo si psa potem pa imajo spuščenega(nič ne rečem če je pes vzgojen  ne pa niti malo...
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #260 : četrtek, 06.07.2006 : 23:36:21 »

Danes pridem v Tivoli s psom in otrokom in me takoj na začetku ustavi odvezan pes. Ko je rinil v Belka sem ga z nogo odrinilia potem pa se oglasi njegova lastnica. Na opozorilo, da bi moral biti pes privezan mi je prav ravnodušno odgovorila, da njen pes pa tako ali tako nikogar ne ogorža in nadleguje. Hallo! A jaz in moj pes sva pa Huh?
Kaj mi gredo taki pametnjakoviči na živce grrrrrr
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #261 : četrtek, 06.07.2006 : 23:51:34 »

Pmaxi takih je ful preveč in vse preveč jih ima po mestu spuščenih psov. Najbolj me pa jezijo taki, ki vedo, da imajo nevarne pse in jih vseeno spuščajo. Tak primer je tudi pri nas.  Imajo eni psičko pasme pitbull (pa ne me narobe razumeti, nimam nič proti sami pasmi, samo proti lastnikom), ki je izredno agresivna do ostalih psičk in tudi je že napadla dve drugi psički (za toloko vem), a vseeno jo lasntniki spustijo tako na gradu kot drugje v parkih. Se je pa zgodilo, da so lastniki te psičke sedeli v lokalu in psička je lepo spuščena bila medtem, ko  lastniki veselo klepetali, pride mimo  ena punca s psom in psička plane proti njemu, a ker gospodarica tega psa to psičko poznala zakriči po imenu in šele takrat se lastniki te psičke spomnijo, da bi jo bilo dobro prijeti. Kaj bi bilo, če bi šle takrat mimo midve z Asko ne vem, ker bi jo  ta psička 100 % napadla....lp
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #262 : petek, 07.07.2006 : 00:55:46 »

Vidim, da vas ima veliko probleme s spuščenimi psi. Jaz jih (na srečo) nimam. Ok, 1x sem doživela napad višavca na mojo psico in na kolegičino psico staffordko, to je pa tudi vse (vsaj kolikor se trenutno spomnim). Pa imam včasih željo kakšnega pseta poslat z brco nekam - to se mi je porodilo ob napadu višavca na Shivo, ampak sem se zadrževala. Ko je malo pseto napadlo še 1x, sem rekla lastnici da ji ne morem garantirat da Shiva ne bo izgubila živcev (to je bila samo "grožnja"). Šele takrat je šla baba po psa in ga dala na povodec.

Ja kaj, a ni FAJN gledat eno malo nevzgojeno mrcino in eno veliko, ki je potrpežljiva še in še, ko malo ščene maltrerira mojo psico? Ja, veliko osebkov, ki so bili zraven, se je smejalo na vsa usta češ, kaj pa taki mali pes lahko naredi moji psici. Kaj ji lahko naredi? Glede na to, da jo je grizel za zadnje tace, ona pa tega ne mara, bi se lahko marsikaj zgodilo. Na srečo imam svojo psico VEDNO pod kontrolo, tudi če se prosto giblje (psiha). Kaj bi pa bilo če bi slučajno moja psica odreagirala po svoje? Tako, kot bi vsak, ki mu gre nekaj pošteno na živce? Hja, verjetno bi se po hitrem postopku znašla pred kakšnim sodnikom. Jaz, da ne bo pomote. Moja psica je  BUUUUUUU - sigurno zato, ker je črna, ima rjave ožige in nima repa. Angry

Še sreča, da ima moja druga psica rep. To itak vsi laiki zamenjajo za "prijaznega mešančka". Lips Sealed

Adijo pamet!

Lp, F.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #263 : petek, 07.07.2006 : 08:56:12 »

Ja, kot je napisal/-a fortuna, prijazni mesancek pa itak ne bo nikoli nic naredil. Kaj pa bo, ko bo moj prijazni mesancek enkrat imel "poln kufer" vsega? V igri jo lahko grizlja samo nasa druga psicka (njeno grizljanje je bolj zgackanje, sem ji svojo roko nastavila in preverila, kako ona to izvaja), na tiste zunaj se uleze, razen ce so mladicki.
Vceraj je ze bila nervozna ob srecanju s psi, ki jih ne pozna in samo upam lahko, da to zaradi dveh neodgovornih lastnic ne bo tako ostalo.
Pa se eno vprasanje. Vsi lastniki "napadalnih" psov (takih, ki so ze kdaj napadli, pa tudi takih, ki napadajo vsepovprek) pravijo, da so postali napadalni po tem, ko je bil njihov pes enkrat napaden. Je to mozno? Nikakor si ne morem predstavljati, da bi zdaj moja psica postala taksna. Pa saj verjetno pes ne postane tak kar cez noc oziroma zaradi enega samega napada? Cisto sem zmedena, kaj takega se mi do vceraj se ni zgodilo. Vsi samo tulijo o nekih slabih izkusnjah, moja psica pa jih z ostalimi psi do vceraj resnicno ni imela. No, kaksen pes/psica je ze zarencal nanjo, pa mu je glasno povedala svoje, kaksna zivcxna psicka je tudi ze iskala prepir, pa Luna verjetno ni cisto vedela, kaj hoce, pa se je preprosto ulegla nanjo, ampak direkten napad? Ne vem, bo treba verjetno malo pocakati...
Mi pa sploh ni jasno, kako imajo lahko take pse spuscene. Ce jim ze za okolico "dol visi", bi pa lahko vsaj na svojega psa mislili. Res zanimivo, da so pri nas samo vzgojeni psi, ki imajo odgovorne lastnike, lahko na povodcih.
Logiran
brina05
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 157


« Odgovor #264 : petek, 07.07.2006 : 09:15:06 »

Hm, da bi bil pes napadalen po napadu? Ne vem, možno.  Undecided
Mojo Brino je, ko je bila stara nekje 3 mesece, napadel bratov mešanec,   Angry ker se je uboga reva mu preveč približala. Zgrabil jo je, vrgel v zrak  Cry  in hvala bogu, da mu je takrat nekako ušla. Zgodilo pa se je zaradi mamine nepazljivosti.  Angry  Posledic fizičnih in duševnih ni bilo, razen tega da se ga je izogibala.
Brina do drugih psov danes ni napadalna.   Smiley 
Je pa zanimivo, da zdaj ko je že večja in po sterilizaciji, se pa s tem psom razumeta. Zanimivo, ne?

Pa tudi po napadu nekega labradorca na mojega starejšega psa, je ta še vedno prijazen do vseh. Kljub temu, da je na vrvici na sprehodu. Če je pes, ki je zraven tečen, ga nekaj časa tolerira, potem pa mu pokaže da je dovolj.  Grin
Dovolim mu, da se z vsakim psom povoha-pod nadzorom, seveda-in greva mirne volje naprej.

Lp, Irma
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #265 : petek, 07.07.2006 : 09:42:17 »

luncica

ja, lahko je vzrok pasje agresivnosti na druge pse samo ena slaba izkušnja, naj ti povem moj primer;pred Žiži smo imeli kokršpanjelko Kajo, katera je bila,do svojega sedmega leta najbolj nežno bitje pod soncem ,tako do drugih psov, mačk in ljudi, dokler je ni napadla terijerka in se zaganjala vanjo, skakala po njej, medem ko je moja (seveda na povodcu) le začudeno strmela in se ji umikala ter se skrivala za moje noge.Tudi mene ni ubpoštevala, tako, da sem  komaj preprečevala najhujše.Naenkrat pa je bilo Kaji dovolj in je šavsnila proti terierki in še sreča, da jo je le rahlo zagrabila in zgrešila vrat, kajti ne vem, kaj bi se takrat lahko zgodilo terierki saj je bila naša kar nekoliko večja od nje in šele, ko sem mojo marcinico dvignila v naročje, je psička počasi odnehala z napadanjem. Počasi se je le prikazala njena lastnica, ki se je začela opravičevati za napad in lahko si mislite kako sem jaz to opravičilo sprejela.
Ampak, bistvo te zgodbe je, da je od takrat moja Kaja postala zelo nezaupliva, do drugih psov in nobenemu ni več dovolila, da se ji preveč približa ter z renčanjem opozarjala, tako da smo vedno zelo pazili, ko se nam je približeval kakšen pes, z mucami se je pa še vedno lepo razumela.
Včasih je res dovolj samo ena slaba izkušnja, ki psa zaznamuje za celo življenje in ravno zato sem velika zagovornica povodcev, pa naj si bo za male ali velike pse.Ne maram, ko mi nekdo zatrjuje, da njegov pes zelo uboga in obvlada odpoklic ter zato ne rabi povodca saj
je ravno zato hodil z njim v šolo , ne zaveda pa se da je pes še vedno žival, ki bo v danem trenutku lahko reagirala tako kot najman pričakujemo.

LepDan
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #266 : petek, 07.07.2006 : 11:16:01 »

No, prav tega se bojim. Zdi se mi bolj logicno, da bi si ti mali teroristi zapomnili, kateri pes jih je napadel, da pa napadajo kar vsepovprek... Zaenkrat se zanasam na to, da sta nasi mrcinici miroljubni, ostalo bo pa ocitno pokazal cas - tudi psi so si zelo razlicni med sabo. Se bom morala pac potruditi, da ne bom zivcna ob srecanju z nepoznanim psom/psico. Pocasi... Brina in Žiži (nasla sumnike), hvala za odgovora in lp.
Logiran
brina05
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 157


« Odgovor #267 : petek, 07.07.2006 : 12:06:16 »

Prijateljičinega psa je sodedova psicka napadla in zdaj laja samo na njo. Pes si zapomni, ni dvoma. Ni pa dobro, če z napadom poveže vse pse. Tukaj pa je potem težava.
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #268 : petek, 07.07.2006 : 13:50:11 »

Pri nas imamo pa težavo z majhni rjavo mešanko, ki se dere in zaganja v vsakega psa, ki gre mimo bloka. Vedno je spuščena. Lastnik pa nič. Sem zadnjič zagrozila, da se lahko zgodi, da bo moji enkrat prekipelo (čeprav močno dvomim), pa mi je rekel citiram: "Ma nema veze, če jo bo zgrabla, jo bo pač zgrabla. Neka se psi zmenijo med sobom. Moja je stara pa to samo tko pokaže tvoji."  Shocked  Shocked  Shocked
Ne vem več kaj naj naredim. Izogibam se, kolikor se pač lahko, srečanjem. Gre pa psička na živce večini, ki ima večje pse, saj se zaganja samo v njih. Res samo čakamo, da bo prišlo do nesreče.
Naj še enkrat "priznam", da tudi jaz mojo pesjanko spuščam, vendar le takrat ko je "varno" in jo obvezno privežem, če vidim, da prihaja neznan pes. Je pa res, da se z večino psov v okolici razume (do zdaj se samo z 3mi ne, pa še to ker se oni z njo ne).
lp
T.
Logiran
tanja040
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 217


« Odgovor #269 : petek, 07.07.2006 : 14:20:13 »

Tudi pri nas je velik problem,ker so psi odvezani.Danes greva na sprehod in naproti nama gre odvezan pitbul, lastnik je mulc in 20 metrov za psom hodi.Jaz pa gas v en blok in čakam.Pol se mi pa utrga, ker naju je vidu in še vedno ga ni dal na povodec.Psa pustim v bloku jaz pa ven, izrekla sem mu par krepkih on pa mirno naprej niti trznu ni.Imam občutek, da me bo enkrat pričakal in pol ne ven ,kaj bo.
Mislim, da bi mogle biti velike kazni pol pa se bo kaj premaknilo.Ali lahko sploh,kaj naredim če vidim odvezanega psa, ki pa še zdaleč ni prijazen? Ali se bom mogla skrivat po blokih kot kakšen zajček. Angry
Logiran
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 51   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines