mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 30.09.2024 : 10:18:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 51   Dol
Natisni
Avtor Tema: Psi brez povodca  (Prebrano 145678 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #135 : sreda, 05.10.2005 : 22:09:52 »

Si upam trdit da ga....sicer morem kdaj naredit par "glasnih" korakov v drugo smer ali bolj napet glasilke.Ce sem bolj precizna mi v 1,5 leta,pri 2-3h sprehoda na dan enkrat ni prisel na odpoklic.Ni cistih 100%,ne?Smo pa prekleto blizu....
Lp
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #136 : sobota, 08.10.2005 : 13:16:12 »

Odpoklic? Hihi, bi lahko odprli novo temo, če že ni odprta Wink

Zakaj bi trošila svoje glasilke, zakaj bi divjala za psom in bila optimist, da ga bom prestregla, zakaj bi ga imela na 10m povodcu, da bi se še fentala čezenj Grin, zakaj bi nosila prekleto težek flexi... ??

Enostavno, če srečamo nasproti psa, se POČAKA. Od oxe včasih/ponavadi (kakorkoli že) zahtevam, da se vrne k meni, pri Tayosu pa raje ne tvegam in ga ne postavljam (še ne) na razne preizkušnje in se med tem negotovno sprašujem ali bo prišel ali se bo raje zapodil?! Enostavno me mora počakati, jaz grem do njega, ga celega prehvalim itd, potem pa se odločimo ali bomo kužka pozdravili ali ne, ali se bomo privezali ali ne...  Smiley
Opazila sem, da nam to pač bolj leži (čakanje, ko je nasproti pes), druge situacije so spet druga zgodba Wink

lp
Teja
Logiran
mari
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 17


« Odgovor #137 : sreda, 19.10.2005 : 13:42:48 »

Ojla!

Ta problem poznam tudi jaz. S fantom redno vsak dan hodiva v bližnji lokal s psico (zlata prinašalka), zato jo tam že vsi poznajo. VEDNO sediva na terasi, pes pa pod mizo na povodcu in prostor, vendar se vedno najde kdo, ki bi jo rad pobožal. Mene to zelo moti, saj pridem na kavo, da se zbudim in se mi ne ljubi ubadat še z otroki in mamicami, če lahko pobožajo psa.

Naj se pa zgodi, da psu v nekem trenutku to ne paše in ugrizne, kljub temu, da je drugače prijazna. Kdo bo odgovarjal: JAZ, ker nisem imela psa pravilno zavarovanega (al kej tacga že Huh).

Tudi na sprehodih se dogaja isto, s tem da se najde kdo, ki gre mimo in mimogrede še poboža psa. Kaj če se pes ustraši!?!

Izkušnje so me naučile in sedaj hodiva na sprehode samo še po gozdnih poteh, kjer skoraj ni možnosti, da bi koga srečali.

Lokal pa še vedno obiskujva, vendar psa ponavadi prav skrijeva v kot, saj me skrbi, da bi pes lahko koga ugriznil.

Mene to spravi iz tira. Tako kot ne moreš tujemu človeku zlesti v voziček s še toplo pridobitvijo, ne moreš riniti v psa, če ga ne poznaš!

Lp Mari (mogla sem se izpovedat)
Logiran
rožica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 420


« Odgovor #138 : sreda, 19.10.2005 : 14:13:35 »

Oj!

Včeraj me je pa tole tako razkurilo: grem z Atosom na sprehod (bil je na povodcu), pa nasproti zagledam nekega mešanca srednje rasti, ki je bil spuščen, zraven njega pa lastnica. Pes že na daleč postavi uhlje pokonci in nepremično gleda. Sem se že pripravila na morebiten napad (hvalabogu ni bilo nič), ko mi gospa na daleč zavpije: Upam, da ne bo nič naredil! (misila je svojega psa). Halooooo? Če ni prepričana v svojega psa, naj ga ima na povodcu. Ampak ne, ona veselo mimo brez da bi ga prijela ali pa vsaj k sebi poklicala Angry No potem sta se le povohala. Samo če bi pa v mojega psa skočil bi ji pa povedala svoje Angry Angry

Lp, Urša
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #139 : četrtek, 20.10.2005 : 12:03:20 »

Citat
Mene to spravi iz tira. Tako kot ne moreš tujemu človeku zlesti v voziček s še toplo pridobitvijo, ne moreš riniti v psa, če ga ne poznaš!

Take zadeve se meni stalno dogajajo. Psice zgledajo prijazne, bele so pa še smejčkajo se, dajmo jih. Če so odvezane malo manj, ker se psice vsiljivcem lahko izognejo. če so na povodcih ali privezane, so pa lahka tarča. Pri tem otroci, pa še celo odrasli ne obvladajo niti najmanjše osnove pasjega ( kaj šele človeškega človeškega) bontona. Tako se redno dogaja, da medtem ko psice tečejo mimo stegujejo roke in jih grabijo za dlako, otroci pritečejo od zadaj in zgrabijo psa za rep, v najboljšem primeru za dlako na hrbtu. Meni je to sicer zoprno, vendar sem vedela da bo tako že takrat, ko sem se odločala za pasmo (jaz nikoli ne silim v tuje pse, ampak pri samojedih mi pa roka včasih kar sama uide). Zato sem vsako psico posebej že od malega navajala na take neprijetnosti, tako da jih nenaden poteg za rep ali "napad" od strani ne prestraši. Tudi dobro vedo, dase kričečih in bežečih človečkov ne sme loviti. Lahko se jih pa liže po obrazu, lahko se jim vzame priboljške ki jih imajo v rokah...Tiste bolj velike se lahko tudi potaca z blatnimi tacami, če piskajo in silijo vanje. Jaz se zaradi nesramnežev niti najmanj ne sekiram.  psice so navajene, da ljudi, ki se za njih ne zmenijo, pustijo pri miru. Če kdo sam sili vanje, naj posledice pripiše sebi. Prepričana sem, da nobena psica ne bo ugriznila vsiljivca ali vrgla otroka po tleh. Kar se tega tiče, jim povsem zaupam.
Če se mi ljubi in če so ljudje ki se vtikajo v pse sicer kolikor toliko simpatični, jih naučim, kako se pravilno pride k psu. Če so mi pa zoprni, pa si jih malo privoščim ( recimo mamici potem ko je psica prelizala njenega malčka naročim, naj otročička dobro umije, ker je psica malo prej žrla sočno mrhovino,  tistemu, ki ima polne roke dlake, ki jo je spotoma izpulil psici iz kožuha pa mirno povem, da se je malce prej valjala po dreku. Ponavadi zaleže. Za dolgo.
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #140 : četrtek, 20.10.2005 : 23:23:46 »

Moja sestrična ima NO-ja, ki ne mara božanja drugih ljudi. Božajo ga lahko samo, ko se on odloči. Enkrat pa se ji je zgodilo, da je k psu pritekla majhna punčka in ga objela za vrat. Pes jo je na srečo samo otresel stran od sebe. Res grozna situacija.
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #141 : petek, 21.10.2005 : 00:18:17 »

Joj, otroci! Pa jaz ne vem, če rečem, ni ga treba pobožat, ali pa ne danes .... NIČ, gluho. Pa ga dejmo! Saj Kala božanje ne moti, moti ga kričanje, cviljenje in ostali otroški zvoki, ker ponavadi pritečejo v paru ali več! Mislijo, da če ma kuža lepo dlako in je majhen, da pa ga lahko kar v roke primejo in domov odnesejo. grrrrr Angry
Drugače pa je pri nas v okolišu ena žensk, ki nima svojega psa nikoli privezanega. Pes laja na tekače in mimoidoče, seveda pa se v vsakega psa zakadi. In sem ji že 3x rekla, naj psa priveže, ker jaz ne mislim bit vedno v strahu, kdaj bo priletel na naju. Prav na živce mi že gre in tudi njen pes se mi zdi, da je že pogruntal, ona pa seveda še ne. In zdaj kar rečem psu: Pejt stran, pa se kar obrne pa me malo čudno gleda, ona pa tudi, mater, kot da sem mu kaj naredila! Samo point je v tem, da ga še vedno ne priveže. Gleda in se smeji. Jaz bi jo najraje počla, mater. Shocked Angry Me prav pogreje, ko jo vidim. In če ji kaj rečem, je kar tiho, samo gleda me!  Sad
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #142 : petek, 21.10.2005 : 10:55:00 »

Take zadeve se meni stalno dogajajo. Psice zgledajo prijazne, bele so pa še smejčkajo se, dajmo jih. Če so odvezane malo manj, ker se psice vsiljivcem lahko izognejo. če so na povodcih ali privezane, so pa lahka tarča. Pri tem otroci, pa še celo odrasli ne obvladajo niti najmanjše osnove pasjega ( kaj šele človeškega človeškega) bontona.

Jap zato jaz svoje male pudlice (ki mimogrede sploh ni bil anagelček)med drugim nisem nikoli upala privezat pred trgovino, čakala je vedno odvezana, da se je lahko umaknila.
In zato je bil moj naslednji pes doberman...pol je bil pa mir, noben mu ni padal z avrat  (čeprav je bil neskončno bolj prijazen in priljuden od pudlice)
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #143 : petek, 21.10.2005 : 10:59:24 »

Maricka, ne nazjat nje, daj psa. Hitrej jim potegne.

Ko je bil Tari se mali (pa jaz tudi) sem to s tecnim frocom resila tako.... da sem ga klofnila. Ker sva bila oba se froca, ni bilo posledic.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #144 : petek, 21.10.2005 : 11:15:25 »

Mi smo imeli pa včeraj prav dan za ga pozabit Angry
Popoldne smo bili na sprehodu in iz cistega mira iz stranske ulice pridirja terier brez povodca seveda in napade.Psa sta se seveda stepla, na srečo brez hujših posledic, vsaj fizičnih.
 In kot , da ne bi bilo dovolj nas je zvečer napadel še sosedov basenji, tokrat jo je na zalost skupil se moj dragi , ker se mu je pes zakadil v nogo, strgal hlace in potem "poračunal" še z kevinom.
Tako sem bila jezna oz. besna, da je res malo mankalo, da bi ga s špičaki nabila v ta zadnjo!!! Še dobro, da ne pozabim, da pes ni nic kriv ampak lastniki!!!
Mislim haloooo...mi hodimo v šolo, da našega socializiramo, se menimo z vsemi moznimi prijaznimi samci, da se navadi komunicirat z njimi in potem po takem dnevu pademo nazaj za 10 korakov v socjalizaciji.
Bo očitno res potrebno nosit s seboj solzile Undecided
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #145 : petek, 21.10.2005 : 11:18:39 »

Maricka, ne pusti se in zahtevaj, da psa priveze. Meni je zadnjic mojo starejso psico, ki je poleg mene privezana cakala, da bova vstopili v stanovanje, zagrabila precej velika mesanka (kao bulmastif ali nekaj podobnega). Lastnica (smrklja) je sploh ni mogla priklicat k sebi, se potem, ko je prisla cisto zraven je ni imela za kaj prijet, ker je psica vedno brez ovratnice. K sreci sem jaz tiscala koleno zraven, tako, da razen dveh luknjic na glavi in uhlju vecjih ran ni bilo. Lastnica pa se ni niti opravicila.
Vceraj smo imeli ponovno srecanje na sprehodu. Obe psici odvezani, vendar moja cisto poleg mene. In ko sem videla, da psico zdaj sprehaja druga smrklja in da je kljub mojim opozorilom sploh ne poklice, sem mojo privezala, dvignila v narocje in cakala, da bo psica prisla na doseg mojih nog, ker bi dobila brco direkt v glavo. No, ocitno so psi res pametni, ker sploh ni upala priti cisto blizu, je pa delala greben in tiho rencala z enega metra. Smrklja pa se je drla, da je cisto prijazna, da bi se samo igrala. Angry No, tudi njeno igro poznamo vsi lastniki psov v blizini, saj ima psica kaksnih 50 kg in veselo skace po vseh psih ali lastnikih. Ful smo vsi navduseni, ko nam skoraj polomi pse (ali celo ugrizne kar se je do sedaj menda zgodilo le z mojo psico), poleg tega pa se nagravzno slini. No, vceraj sem jih zadnjic opozorila. lp
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #146 : petek, 21.10.2005 : 11:21:32 »

Aja maricka hehe, namesto da reces, da ga ni treba pobozat, se oštro zaderi "ne ga bozat". Ves kak eni odskocijo. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #147 : petek, 21.10.2005 : 11:26:07 »

Problem pri temu terierju je ta, da ga ocitno puscajo samega iz stanovanja in mi gre ze posteno na zivce, da morem gledat, da s kje ne pridirja, ker vcerajsnji napad ni bil prvi, ampak ze tretji in jih imam res ze dovolj. Danes bom stopila v kontakt z ljudmi iz drustva in jih povprasala za nasvet, oz. pomoc pri osvescanju lastnika!!
Sosedov basenji ima pa super lastnike, z eno ocitno napako - zaupaju psu, ki zaupanja ni vreden!!!
Logiran
rožica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 420


« Odgovor #148 : petek, 21.10.2005 : 11:27:03 »

Še ena prigoda s psom brez povodca. Peljem Ronija po eni strani cesti- seveda pripetega- na drugi strani pa mirno par deset metrov naprej pred lastiki hodi dalmatinec. Že prej sem bila začudena, da imajo ljudje ob prometnih cestah kar spuščene pse. No ta dalmatinec zagleda Ronija, Roni njega, in dalmatinec skoči na cesto. Pri tem je lastnik dalmatinca glasno zakričal Neeeee in še bolj glasno zaklel. Potem se je drl na ubogega psa (hvalabogu je voznik avtomobila zavrl in obšel psa- do nesreče pa je le malo manjkalo), ga privezal in ves namrščen, češ kako neumen pes, odšel Angry
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #149 : petek, 21.10.2005 : 11:28:27 »

Ma kaj so te ljudje bolj stari ali mladi? Ker jaz imam naceloma vec tezav s tastarimi, ceprav so seveda tudi izjeme.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 51   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Psi brez povodca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines