Napisal bom cim bolj uvidevno in prijazno,da ne bom ispadel kot forumovec, ki bi ti rad povedal svoje.Samo en stavek.
Napacnemu solis pamet.Diabetes poznam se predobro,kot tudi poznam ketoacidozo(predvidevam,da tudi ti,ce ne uporabi strica googla),obenem poznam nevropatijo in polinevropatijo,kot tudi retinopatijo.Predvidevam,da za vse izraze prvic slisis,ampak ti bom kar lepo povedal,da ne bos zbegano gledala.
Vse nastane zaradi posledic dolgorocnega diabetisa,kot tudi odpoved ledvic, za kar sem pa stoprocenten da ves. :)Pises po dejstvih,ki so se uporabljala v casu ispred desetih let,ampak nic zato.Saj zato klepetamo,da se kaj naucimo.Ce zelis ti se razlozim tiste izraze,ter zakaj sploh pride do vsega.Dejansko kateri so razlogi okvar.
Kar se preverjanja sladkorja tice , vse drzi kar sem napisal.Kar se OH tice,ti bom pa povedal naslednje.Pri diabetiku v danasnjih casih mora biti prehrana temeljena na oh samo zaradi preprostega razloga.Ker pride do enakomernega dviga sladkorja,ter traja vse skupaj enakomerno,kar je lazje nadzorovati.V primeru diabetika.AMPAK, ce diabetik zauzije enostavne ogljikove hidrate deset minut pred pregledom krvi,se to v krvi pozna.In to posteno(seveda ce mu das kar nekaj enostavnih OH).Urin kaze na stanje ki je bilo,kri pa na stanje ki je trenutno.Po obeh stanjih ugotovis diabetes,ampak pri krvi ni treba psa z lonckom loviti in delati debila iz sebe po travnikih.Edino ta razlika je.To je pa tudi vse.Ce zelis ti lahko se pojasnim,kako je z mascobami pri diabetikih, ter tudi delovanje insulina,da ti bo bolj jasno,kot tudi trebusne slinavke in otockov.To kar si ti napisala, je nekoc drzalo
Ce bi dobro pogledala, bi videla da si v svojem postu samo potrdila moje besede,glede tega ,kaj je iz urina razvidno.Prejsnje stanje.Ampak ne,ti si vsekakor morala povedati,da se nekdo moti.
Nic zato.Pomembno je ,da si povedala na lep nacin in brez kaksnega sarkazma.Zato te spostujem
Da nadaljujem.Pred desetimi leti je bila uporaba urina zelo prakticirana,gledalo se je urin pa z listici Glukotest.Iskalo se je raven glukoze v urinu,ki je kazalo na stanje,ki je bilo prej.Sedaj v teh casih se gleda kri in se pri dobro vodenemu diabetesu sproti rihta,da ne pride do visokih sladkorjev v krvi,ti pa opisujes metodo ,pri kateri se je samo rihtalo ze nastalo slabo stanje.Torej visok cuker,ki je bil,ter se ga je potem moralo spraviti na normalno raven.To se je delalo vcasih,sedaj se cuker drzi pod trenutno kontrolo,zato pa se meri tudi sladkor.Razen ce se ti fucka za vse skupaj.Sicer ne vem kako imajo poslihtano to v kinologiji,ampak po besedah veterinarja so zdravila prakticno enaka.
Ce zelis ti razlozim se delovanja inzulinov,tako kratkorocnih kot tudi dolgorocnih.
Lep pozdrav in z spostovanjem,kot sem ze napisal prej