Stronghold se lahko da mladičem starim dva meseca (tako mi je rekel Burja), je pa zaščita proti notranjim (tudi proti srčni glisti, ki jo na obali prenašajo komarji) in zunanjim zajedalcem, razen proti klopom.
Trimesečnim mladičem se lahko da sprej Bio spot on ali kak drugi na naravni osnovi, to pa je zaščita proti klopom in bovham.
Proti klopom in bovham pa lahko daš brez problema domači zvarek :1 dcl olivnega olja, 10 kaplic et. olja čajevca in 10 kapljic et. olja citronela, to fajn zmešaš in namažeš na različna mesta po telesu, a ne tako da bo psiček ves masten. Malo pa je po tem nadišavljen
, a raje kot nič.
Frontline lahko daš, ko mladiček dopolni štiri mesece.
Advantix pa ne vem, a na navodilih piše, da ne dajemo mladičem mlajšim od 7 tednov, ampak jaz jim ne bi dala še pri 8 tednih, ker se mi zdi premočna zadeva.
Našo psičko smo dobili, ko je imela že dopolnjene štiri mesece in nam je vzreditelj rekel, da lahko že damo Frontline.
Mislim, da bi bilo trimesečnemu najbolje dati Stronghold in namazat z domačim zvarkom.
Naslednjič, ko daš, pa lahko že prakticiraš Frontline. Za Advantix pa ne vem kdaj lahko začneš. Naši psički sem ga prvič dala pred dvemi tedni (stara je tri leta in pol) in sem se prav bala kakšna bo reakcija, ker so nekateri psi na to alergični. A ni bilo nič, sem pa ugotovila, da je ta najbolj učinkovita stvar proti klopom
. Na Frontline niso vsi reagirali
.