Tole zagotovo paše semle, čeprav projekt ni omejen le na mačjo, temveč je zraven tudi pasja dlaka
Na sliki: Prava Runotova Volna - volna iz pasje in mačje dlake, 2016. Foto: Nada Žgank.Vabimo vas na
odprtje razstaveMARIJA MOJCA PUNGERČAR:
PRAVA RUNOTOVA VOLNAv četrtek, 25. avgusta 2016, ob 19. uri v Galerijo Kresija, Stritarjeva ulica 6, Ljubljana.
Razstava bo na ogled do četrtka, 8. septembra 2016.Spremljevalni program razstave v torek, 6. septembra 2016:
delavnica za otroke ob 17.00 uri in javno vodstvo ob 18.00 uri.
Oboje bo vodila Marija Mojca Pungerčar.
"Naslov projekta je parafraza oznake »Prava runska volna«, ki je uradno ime za označevanje izvora in načina pridobitve ovčje dlake, iz katere se izdeluje volna. V projektu preiskujem možnosti izdelave tekstilnih izdelkov iz pasje in mačje dlake. K temu razmisleku me je pred mnogimi leti napeljal moj oče, ki je ob pogledu na gost kožuh mojega psa izjavil: »Jopica.«
Dlako psov in mačk so za potrebe projekta darovali donatorji iz vse Slovenije. V projekt sem vključila tudi njihove izjave. S podarjeno dlako sem delala pazljivo, zavedajoč se, da dlaka domačih ljubljencev ni samo dlaka, tako kot človeški lasje niso samo lasje."
Marija Mojca PungerčarVeč informacij ...