Lep pozdrav z morja. Luna se čuva doma pri starših, saj je nisem hotela voziti na morje ker je predaleč (zoperno, ker sem morje razervirala veliko prej, kot ja prišla Luna k nam). Bodo drugo leto dopust planirali bližje domu.
Od zadnjega javljanja pa do sedaj se je Luna naučila novih ukazov in moram reči, da sem bila prijetno presenečena kako hitro se lahko 4 mesece star mladič nauči novih trikov.
Ukaz "SEDI" je osvojila najprej. V pol ure je že vedela kaj želim od nje. Ukaze potem seveda vsak dan večkrat urimo in nato Luno nagradimo.
Za ukaz "TACO" je potrebovala 4 ponovitve, v peto je dala taco sama! Kakšno presenečenje!
Ukaza "PROSTOR" in "V HIŠO (UTO)" se je naučila s pomočjo starejše psičke Gie, ki ukaza že obvlada - Luna jo oponaša in tako hitreje dojame kaj se od nje pričakuje.
Luna zna tudi že hoditi "POLEG" brez vrvice - ko vidim večino sptrehajalcev svojih psov, opažam, da je to za nekatere gospodarje nočna mora, saj jih pes vodi na sprehod in ne oni psa. Pri Luni (prej pri Gii in tudi pri pokojnem Rexu) sem se naučila, da ne smeš prehitro obupati, ampak vztrajati na vsakem sprehodu, večkrat popraviti psa, da res doajme kaj želiš od njega. Tudi po 30x na 1 sprehod sem globoko zadihala
in z mirno energijo popravila psa.
Ko pridem z morja, pa prilepim še slikce in dodam kakšen filmček.
Lunica, pogrešam te!!!