mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 21.11.2024 : 21:56:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Kaj pa, ko ti psa nočejo cepit???
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kaj pa, ko ti psa nočejo cepit???  (Prebrano 23687 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Smetka
mega
Sporočil: 20.189

« Odgovor #30 : četrtek, 09.06.2011 : 14:44:40 »

natis, daj ti bolj počasi  Smiley. Če nisi imela problemov, je to samo zato, ker nekdo ni opravil svojega dela tako, kot bi ga moral.
Yo, v bistvu gre tako, da pridobiš pogodbo - potrdilo o plačilu, karkoli ne zato, ker bi bilo to važno za karkoli drugega kot zato, da ti ne bi kdo kraje pripisal. Ko to imaš, ti jo veterinar brez posledic zase vpiše v register in označi tuj čip, tuj potni list in nepopolno dokumentacijo in na drugi strani obrazca vpiše tvoje podatke, nakar se avtomatično zgodi takšno obvestilo na ekranu:

VURS - Centralni register psov
ZAVETIŠČE HORJUL Št. obvestila: 1000315-2011-P383262
SMREČJE 55
1354 HORJUL

OU OBMOČNI URAD POSTOJNA
KOLODVORSKA CESTA 5A
6230 POSTOJNA

OBVESTILO
o neizpolnjevanju pogojev za vstop v / premik znotraj RS/EU po Uredbi Sveta št. 998/2003

Obveščamo vas, da smo dne 2.6.2011 pri prvem vpisu psa TINA, z identifikacijsko številko
191100000464012, last ZAVETIŠČE HORJUL, stanujoč/a SMREČJE 55, HORJUL, 1354 HORJUL,
ugotovili, da pes ne izpolnjuje pogojev za nekomercialne premike znotraj RS/EU.

Ker pes ne izpolnjuje pogojev za vstop v / premik znotraj RS ali EU, se za psa ne izda Potnega lista
za hišne živali, dokler o tem ne odloči uradni veterinar OU skladno z obveznim navodilom o prvem
vpisu psa v Centralni register psov št. 007-27/2008/2 z dne 10.2.2009.

Pri odločitvi se upoštevajo določbe 14. člena Uredbe (ES) št. 998/2003 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 26. maja
2003 o zahtevah v zvezi z zdravstvenim varstvom živali, ki se uporabljajo za netrgovske premike hišnih živali (v nadaljnjem
besedilu: Uredbe (ES) št.  998/2003) oziroma Pravilnika o veterinarskih pogojih za promet in trgovanje na teritoriju EU in
uvoz iz tretjih držav živali, živalskega semena, jajčnih celic in zarodkov, za katere pogoji niso določeni v drugih veterinarskih
predpisih, ter za promet in trgovanje z živalmi domačih vrst, ki se gojijo v živalskih vrtovih (Ur.l.RS, št. 115/06 s
spremembami).

HORJUL, 2.6.2011 Veterinar:
UP_POZAVETHORJUL,
ZAVETIŠČE HORJUL
žig

Potem počakaš, da dobiš vabilo z VURSa in urediš zadevo po njihovi odločbi.
Logiran

Yo
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836

« Odgovor #31 : četrtek, 09.06.2011 : 14:45:38 »

Psica je iz Hrvaške. Ima potni list in je čipirana. Zdaj je stara 13 tednov in pol, sem je prišla z 11-imi tedni.
Logiran
Yo
živim tukaj

« Odgovor #32 : četrtek, 09.06.2011 : 14:47:18 »

Ja, v redu, samo jaz še vedno ne razumem, kaj točno mi manjka?
Logiran
Smetka
mega

« Odgovor #33 : četrtek, 09.06.2011 : 14:48:46 »

Super, da je iz Hrvaške, potem ne bo neke silne drame. Pejt jo vpisat, pa počakaj, da ti določijo z odločbo, kaj moraš narest (cepljenje + 3 tedne karantene, potem dobi naš potni list in je možen premik kamorkoli). Brez tega (brez posledic za veta, ki vpisuje) legalno ne bo šlo.
Logiran

Smetka
mega

« Odgovor #34 : četrtek, 09.06.2011 : 14:49:17 »

Nič, če nimaš sitnega veta, ki bi ti obesil, da si jo ukradla.
Logiran

natis
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.518

« Odgovor #35 : četrtek, 09.06.2011 : 14:49:58 »

žal so mi ukradli računalnik z mailom od VURS-a, da ti dokažem da da imam prav.

zato tudi ne vem točnega imena potrdila ... napisano je bilo, ker imata SLO in HRV dogovor o nekomercialnem premiku živali potrebuješ točno to kar sem napisala, če je pes star manj kot 3 mesece. če je star več kot 3 mesece, mora biti cepljen proti steklini.

računa ti vzreditelj, če ni pravna oseba ne more napisati. zato se pri vzreditelju pišejo pogodbe (in prav je tako!!).

če pa VURS daje drugačna navodila .....

Yo najlaže in nelegalno. če v potnem listu ni tvojega imena jo cepi na hrvaškem. oboje kužne in steklino
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #36 : četrtek, 09.06.2011 : 14:52:57 »

Natis, a mislis tole:
"Opombe:
V primeru potovanja z mladičem (mlajšim od 3. mesecev in necepljenim proti steklini) mora biti v potnem listu v delu XI. pod rubriko drugo (others) s strani veterinarja vpisana in potrjena izjava, da je bila žival na kraju rojstva brez stikov z divjimi živalmi, ki bi lahko bile izpostavljene okužbi s steklino ali v spremstvu mater, od katerih so še odvisne."
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
natis
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.518

« Odgovor #37 : četrtek, 09.06.2011 : 14:54:03 »

e to, hvala nanook

sicer je pa že jana zgoraj napisala isto kot jaz.

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #38 : četrtek, 09.06.2011 : 14:54:12 »

Ok, na linku je skenirano Obvezno navodilo o postopku prvega vpisa psa v CRPsi, zato ne morem nič citirat, prepisovat pa ne grem.

http://www.vurs.gov.si/fileadmin/vurs.gov.si/pageuploads/PDF/Spletne_app/Obvezno_navodilo_za_prvi_vpis_psa_v_CRPsi.pdf
Logiran

Yo
živim tukaj

« Odgovor #39 : četrtek, 09.06.2011 : 14:54:49 »

Pogodbo bom že dobila, če je samo to problem, saj sva z vzrediteljico v stikih.

Yo najlaže in nelegalno. če v potnem listu ni tvojega imena jo cepi na hrvaškem. oboje kužne in steklino

Ja, a potem jo naj grem zdaj spet čez mejo vozit? Aja, je ne morem, ker zdaj pa ima 3 mesece in mora bit cepljena proti steklini...
Logiran
Smetka
mega

« Odgovor #40 : četrtek, 09.06.2011 : 14:55:06 »

Ja natis, saj. Nekaj manjka, da je ne vpišejo, ne?

Ne rabiš pogodbe, rabiš potni list, v katerem je vpisano tvoje ime, je žival čipirana in cepljena proti steklini tri tedne prej. Kuga in kužne bolezni nimajo veze z ničemer. Če to imaš, potem gre za nekomercialen premik in je vpis mogoč takoj s popolno dokumentacijo. Če česa od tega nimaš, gre za komercialen premik, pri katerem se reči precej zakomplicirajo ("pošiljka" mora biti vnaprej napovedana, ker si sicer v carinskem prekršku in spremljati jo mora TRACES spričevalo).

Ali nima vpisa v "others" ali ni na njeno ime potni list. In imaš prav, najlažje je uredit to dol, s tem, da mora spet prečkat mejo nelegalno. Če jo gredo na obstoječe papirje zdajle vpisovat in delajo tako, kot je treba, potem se neizogibno "zgodi" komercialen premik.
Logiran

Yo
živim tukaj

« Odgovor #41 : četrtek, 09.06.2011 : 14:57:29 »

Seveda je na njeno ime potni list in tudi nalepkica od čipa je noter.
Logiran
Smetka
mega

« Odgovor #42 : četrtek, 09.06.2011 : 14:57:56 »

Na koga je vpisana na Hrvaškem? Na nikogar?
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #43 : četrtek, 09.06.2011 : 14:59:29 »

Jst pa tukaj moram nekaj povedat, glede na to, da se na vsakem koraku jajcamo nad preprodajalci, švercerji in podobnimi štosi - a v takih in podobnih primerih je pa vse ok? So takrat, ko gre za koga med nami, nelegalni postopki sprejemljivi, ko gre pa za koga drugega, pa ne?

Sorry, ampak bi bla res med srečnejšimi, če bi se najprej mi držali "pravil igre", potem pa kazali s prstom na druge - tudi na VURS.
Logiran

Smetka
mega

« Odgovor #44 : četrtek, 09.06.2011 : 14:59:42 »

natis, ne vem, od kdaj imaš mail, mi smo zadnja dva tedna obrnili okrog vse predpise z OU Postojna in glavnim uradom. Tistole kopirano obvestilo je za malo več kot teden dni "star" vpis cepljene hrvaške psice.
Logiran

Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Kaj pa, ko ti psa nočejo cepit???
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.