Tudi za ostale, s solato vred (btw - zakaj je bolj etično odreči se mesu in ne zelenjavi? Čisto resno mislim, ne provociram nikogar.
hehe, mičkeno pa vseeno provociraš
in tako je tudi prav, da se malce zmiga kaka siva celica
umori solat in fižolčkov nemesojedcem ful štrlijo iz ušes - jaz to poslušam že kakih 22,23 let in verjemi, to je res nadvse dolgočasno.
gre za preprosto izbiro tistega, kar občutimo kot manjše zlo.
če ni jasno o čem govorim, lahko primerjamo Abbo s trpečo solato - verjetno je jasno, ob katerem prizoru normalnega človeka malo zvije, medtem ko ob drugem ostane neprizadet.
imho je finta v tem, da imamo več empatije do bitij, ki imajo nam bližjo stopnjo zavesti.
jaz ne jem mesa (ker sem pač enkrat videla prizor, kako so v klavnico vlekli eno kravico in me je zrukalo do fundamenta), zelo preprosto živim in glede na izbiro manjšega zla, poskušam narediti čimmanj škode bitjem, ki so na nam bližnji stopnji zavesti.
moja dva mackota možnosti izbire nimata, ker so takšne odločitve lastne samo človeku, sama pa nisem fanatik tiste sorte, ki iz zveri poskušajo delat vegiče.
v tem smislu se trudim narediti kar najmanj škode oz. izbiram najmanjše možno zlo.
pretežno kupujem mačjo hrano proizvajalcev, ki so niso na na šitlistah zaščitnikov živali (zaradi testiranj, nehumane vzreje ...) in se skušam v največji možni meri izogniti tistim, ki so.
Lanabela ima v določenem smislu prav - vsaka rešena žival povzroči xy smrti. ampak jebiga, jaz bi imela par let zelo zoprne sanje in težave sama s sabo, če mačka ne bi pobrala z nenaseljenega dela otoka, kjer bi ziher umrl.
to je moj mali skromni prispevek in najboljše kar lahko naredim s svojimi skromnimi močmi, ampak parim kravam, prašičem ... (kaj pa vem, koliko en mesojedec v lajfu poje živali) bo pa prihranjen matr kolesja industrijske proizvodnje mesa.
a se splača? meni se.
v končni fazi smo v tistem koncu foruma, kjer se par ljudi brezkompromisno bori za vsako življenje.
tudi njim se.
no, to je ena taka zmerna vegetarijanska etika.
drugi naj razčistijo s sabo, načeloma se ne vtikujem in jih s svojimi stališči praviloma ne bremenim.
ampak umori kumar so res obupno zguncani in vegičem povzroča resne okvare ušes ... ne jim tega delat ... milost