o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 22.11.2024 : 17:46:15
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
| Tema:
Lastniki večjih / manjših psov
Strani:
1
...
14
15
16
17
18
[
19
]
20
21
22
23
24
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Lastniki večjih / manjših psov (Prebrano 78372 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Tara04
rad pišem
Spol:
Sporočil: 481
Re: Lastniki večjih / manjših psov
«
Odgovor #270 :
torek, 23.08.2005 : 13:33:39 »
Ja nič ni za zanikat. Glede tistih pitbulov pa se je dogajalo po cesti in v parkih ko so jih lastniki odvezane sprehajali in med žrtvami so bili tudi otroci.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #271 :
torek, 23.08.2005 : 13:58:29 »
Glede psov , ki niso pod kontrolo lastnika smo pomoje že obdelali stokrat( povodec)... In še vedno tako radi vsi na plan izvlečete tiste "velike nevarne pasme"
In vedno znova in znova pogrevate star golaž.
Ne vem zakaj nihče ne omenja kolikokrat je kakšnega otroka pogrizel recimo pudelj, koker španjel, čivava, yorki........
Kaj vi mislite, da če bi se našli naprimer trije podivjani nemški lovski terierji( so majhni
).. pa ne bi bili sposobni ubiti otroka ali kaj ( govorim hipotetično, da ne bo spet kdo pograbu) Če so sposobni ubit jazbeca ... bi v svoji "zdivjanosti" bili tudi koga drugega......
Amapak seveda ne zgledajo tako grozno kot roti, AST-ji, dobermani.......
Prav luštna mala bitjeca so..... a ne? Oni drugi veliki pa zlobni grozeči psi
...... dajte no nehat že fantazirat....
Kolikokrat smo že predelali , da nevarnih pasem ni ! Nevarni so lahko kvečjemu njihovi lastniki. In njihova skrb-neskrb za psa
DDB: Sicer ne vem kje živiš... NY ali Rio..... da se dogaja toliko kriminala okrog tebe. Če ti tam ne paše se še vedno lahko preseliš. Če ti pa ustreza se pa prilagodi.
Kar se pa tiče moje okolice, sedaj živim na vasi ... pa se tudi mogoče dogaja kakšno kriminalno dejanje..... si upam trdit , da tudi danes kakšen lastnik zemljišča prestavil mejnik za kakšne pol metra na sosedovo
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
Sporočil: 1.804
«
Odgovor #272 :
torek, 23.08.2005 : 14:14:00 »
Pa dajte no... Koliko ljudi je umrlo v pasjih zobeh pri nas v zadnjih letih? Mislite, da se ne bi govorilo o tem? Koliko jih je pa umrlo pod kolesi avtomobilov?
Pa še nekaj - prosim, ne vlecite ven "pitbulov". Povsod po svetu je znano, da je vse, kar koga ugrizne, "pitbul" - pa čeprav je v resnici mešanec z labradorcem. Pitbuli so bili vedno načrtno selekcionirani na prijaznost do ljudi - ko so prišli ranjeni iz pasjega boja so morali nujno pustiti ljudem, da so jim zašili rane, razkužili praske itd. Če zaradi bolečin in stresa človeka niso spustili blizu, so poginili. Enostavno.
Preberite tole:
http://www.slo-apbt.com/forum/viewtopic.php?t=1283&highlight=%E8lanek
Je pa res - kdor išče gužvo, jo tudi najde...
Lp, 5ra
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
«
Odgovor #273 :
torek, 23.08.2005 : 14:19:04 »
Damayati selitev ni poceni in si je ne morem privoscit. Ce preberes moj nick bos vidla, da sem tudi jaz lastnik "nevarne" pasme. Rott je bil samo primer, ker ste mi ze za njega trdili, da me ne more ubit, kaj bi sele bilo, ce bi dal za primer terierje. Bojim se samo malih psov in so mi oni "veliki pa zlobni grozeči psi", velike imam rad, ker vem da so mucike(ce so dobro vzgojen)
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #274 :
torek, 23.08.2005 : 14:30:57 »
DDB: ali veliko preveč filme gledaš..... ali preveč pokadiš...... sigurno pa močno " bluziš"...
Drugače forumaši tukaj beremo kar veliko tem in nismo omejeni samo na eno.
Pri lovcih si zapisal, da te lovci in ostali ne marajo ker si iz premožnejše družine, in se voziš z avtomobilom( kar tudi jaz dvomim , da imaš izpit), ki je več vreden kot, celotno premoženje nekaterih, v nedavnih postih si bil človek z 30-letno tradicijo pisanja na računalniku, policaji te ne marajo ker kadiš in te nadlegujejo ker si najstnik......... sedaj si že socialno ogrožen revež , ki nikakor ne more pobegniti iz " krime- city-ja"....... nekaj časa svojega psa treniraš samoobrambe na vratne arterije( primerjava kosti-mišice -arterija), še prej si ga učil biti mucica ob dunajcih, pred tem si bil rambo z elektrošokerjem-sedaj so ti grozeči že mali terierčki.....
meni tele tvoje definicije niso več nič jasne...... sory
Logiran
Tara04
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #275 :
torek, 23.08.2005 : 15:12:40 »
Jaz sem omenla kar sem slišala!!!
Yorki in čivava pa ne bosta ubila človeka!!
In tudi če jaz se mirno sprehajam po ulici z mojo psičko mi lahko izzaovinka pride kakšen pes ki se recimo ustraši in popade mene ali mojo tamalo!!!!
Ne živite v pravlici, morete se zavedat da nevarnosti obstajajo takšne in drugačne in z njimi se moremo sprijaznit ne pa si zatiskat oči kot tu mnogi počnejo!!!
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.546
«
Odgovor #276 :
torek, 23.08.2005 : 15:53:56 »
Citat: Tara04 , torek, 23.08.2005 : 15:12:40
In tudi če jaz se mirno sprehajam po ulici z mojo psičko mi lahko izzaovinka pride kakšen pes ki se recimo ustraši in popade mene ali mojo tamalo!!!!
Zgodilo se je že da so psi malih pasem (govorim za Ameriko) popadli dojenčka. Ne spomnem se več za katero pasmo je šlo (lahko je bil tudi mešanček).. omenjeno je bilo da ima pes 3 kg. No, ta pes je tako izmaličil obraz dojenčku da se potem ni več vedelo do kolikšne mere se bo potem sploh dalo popraviti obraz, da ne govorim o psihičnih posledicah. VSI psi brez nadzora so potencialno nevarni. Tu nismo samo odrasli ljudje ampak tudi nebogljeni otroci ki jim mini pasme lahko prav tako povzročijo škodo in trajne posledice.
Potem tu obstaja še nevarnost za lastnika malega psa... Ponavadi so majhni psi veliko bolj nevzgojeni.. pač, saj ne rabi šole... Če moje 3 kg "ščene"
začne lajati in se zaganjati v velikega recimo 30 kg psa in potem temu psu "prekipi" in se zažene v malčka, jaz pa bom seveda posredovala in branila mojo malo "mrcinico" bo pes najverjetneje zelo pogrizel mene. Kdo je tu kriv? JAZ in moj NEVZGOJEN cucek, saj je moj mali dal povod za napad velikega psa.
Jaz mislim da tu ni res da so eni psi bolj nevarni od ostalih. Res je da imajo eni bolj, drugi manj močen ugriz, ni pa prijetno ne če te ugrizne mali ne veliki.
Ko sem imela 7 let je k nam na dvorišče pridivjal sosedov terierček (max. 5 kg) in me (po mojem mnenju brez razloga) ugriznil v koleno. Toliko časa me ni spustil dokler mama ni pritekla z metlo, ki jo je po poti pobrala. No v tem času mi je koleno pošteno zmrcvaril do kosti. Še danes se mi pozna brazgotina, sem se pa tistega psa bala vse dokler ni poginil. Že ko sem zaslišala da je zalajal sem bila vsa zelena...
Lp, Mojca
PS: pa da ne bo kdo mislil.. doma ima eno 3kg punco, in tri 10 kg pse, nobenega velikega. Pa vseeno mislim da ni prav da se samo čez lastnike velikih pasem pljuva češ.. če me tvoj ugrizne mi lahko odtrže roko, če te pa moj pa ti odlomi noht
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #277 :
torek, 23.08.2005 : 15:55:17 »
Citat: Tara04 , torek, 23.08.2005 : 15:12:40
Jaz sem omenla kar sem slišala!!!
Ne živite v pravlici, morete se zavedat da nevarnosti obstajajo takšne in drugačne in z njimi se moremo sprijaznit ne pa si zatiskat oči kot tu mnogi počnejo!!!
zakaj pa majhni psi npr. yorki ali pa čivava ne bi mogla ubiti človeka?
primer 1. Človek hodi po poti in ima v ustih bombon.... priteče nesocializiran majhen pes se zakadi v človeka-> človek se ustraši pogoltne bombon( sapnik) in se zaduši-> umre.
primer2. Človek hodi po pločniku prileti mali nevzgojeni pes se zakadi proti njemu -> človek se spotakne in pade z glavo udari v rob pločnika , izkrvavi-> umre.
primer3. človek mirno hodi po parku ima slabotno srce ... iz za ovinka se pripodita dva majcena kužka... se jih ustraši-> mu odpove srce -> umre
lahko bi še nadajlevala
Kar se pa tiče tega , da se nekateri ne zavedamo nevarnosti okoli nas in si zatiskamo oči..... zavedamo se kužnih bolezni katere pestijo svet, zavedamo se prometa na cestah in nevarnost ki nas lahko doletijo vsak dan , ko smo za volanom,zavedamo se splošnih bolezni rak, kap itd., zavedamo se narave in kako majhni smo ko se le ta razbesni v svoji veličini....zavedamo se marsičesa.... nekateri se celo bojijo , da jih bodo pobili marsovci.....
mislim , pa, da so slednje napisane veliko večja nevarnost( razen marsovcev
), kot ,da nas požre velik pes.
In ni mi jasno zakaj toliko paničarite, nad velikimi psi... v končni fazi, saj ste zraven ,ko vodite na sprehod svojega majhnega kužka. Ali ne?
Vaš pes ima vas, ki ste ja večji in bolj iznajdljivi za obrambo kot nebogljeni majhni kužki...... ali obstaja še večji pes kot je človek?( razen maxi pes Fik v risanki)
Logiran
Tara04
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #278 :
torek, 23.08.2005 : 16:11:10 »
No, sej sem par sporočil prej napisala da obstajajo nevernosti takšne in drugačne in da jaz ne paničarim ko grem ven samo sem pozorna kaj se dogaja okoli mene in ne hodim brezglavo po ulici.
Glede tega koliko se zavedamo kakšnih bolezni in drugega se lahko zavedamo kolikor hočemo ampak ne naredimo nič da bi to preprečli. Pasmo spet na začetku......
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.634
«
Odgovor #279 :
torek, 23.08.2005 : 16:28:35 »
Citat: damayanti , torek, 23.08.2005 : 15:55:17
primer 1. Človek hodi po poti in ima v ustih bombon.... priteče nesocializiran majhen pes se zakadi v človeka-> človek se ustraši pogoltne bombon( sapnik) in se zaduši-> umre.
primer2. Človek hodi po pločniku prileti mali nevzgojeni pes se zakadi proti njemu -> človek se spotakne in pade z glavo udari v rob pločnika , izkrvavi-> umre.
primer3. človek mirno hodi po parku ima slabotno srce ... iz za ovinka se pripodita dva majcena kužka... se jih ustraši-> mu odpove srce -> umre
lahko bi še nadajlevala
ti kar
sem se tak nasmejala, ko sem to brala ... bi že lahko spadalo skoraj v razvedrilni kotiček
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #280 :
torek, 23.08.2005 : 17:04:39 »
Citat
Če moje 3 kg "ščene" začne lajati in se zaganjati v velikega recimo 30 kg psa in potem temu psu "prekipi" in se zažene v malčka, jaz pa bom seveda posredovala in branila mojo malo "mrcinico" bo pes najverjetneje zelo pogrizel mene. Kdo je tu kriv? JAZ in moj NEVZGOJEN cucek, saj je moj mali dal povod za napad velikega psa.
Ce je tvoj privezan, veliki pa odvezan, je kriv lastnik velikega. Ce sta oba odvezana, sta v bistvu kriva oba. Ce je tvoj spuscen, veliki pa privezan, si kriva ti. Ce sta oba privezana, je kriv lastnik velikega.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #281 :
torek, 23.08.2005 : 17:27:59 »
Aja, po zakonu pa je mislim da tako, da je kriv tisti, ki ugrizne? Ve kdo morda bolj tocno? Meni je bilo receno, da je recimo v primeru, da je moj privezan in ugrizne spuscenega psa, ki je prisel in ga napadel, kriv moj-ker je ugriznil. Ne un, ki je napadel.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Joni
odvisnež
Spol:
Sporočil: 799
«
Odgovor #282 :
torek, 23.08.2005 : 17:56:10 »
Citat
DDB: ali veliko preveč filme gledaš..... ali preveč pokadiš...... sigurno pa močno " bluziš"...
Drugače forumaši tukaj beremo kar veliko tem in nismo omejeni samo na eno.
Pri lovcih si zapisal, da te lovci in ostali ne marajo ker si iz premožnejše družine, in se voziš z avtomobilom( kar tudi jaz dvomim , da imaš izpit), ki je več vreden kot, celotno premoženje nekaterih, v nedavnih postih si bil človek z 30-letno tradicijo pisanja na računalniku, policaji te ne marajo ker kadiš in te nadlegujejo ker si najstnik......... sedaj si že socialno ogrožen revež , ki nikakor ne more pobegniti iz " krime- city-ja"....... nekaj časa svojega psa treniraš samoobrambe na vratne arterije( primerjava kosti-mišice -arterija), še prej si ga učil biti mucica ob dunajcih, pred tem si bil rambo z elektrošokerjem-sedaj so ti grozeči že mali terierčki.....
meni tele tvoje definicije niso več nič jasne...... sory
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
«
Odgovor #283 :
torek, 23.08.2005 : 17:56:43 »
Da razlozim. Na zacetku smo ziveli v bloku, kjer sem spoznal v bistvu vse, ki jih poznam(tudi lovce). Nato so starsi napredovali in smo se preselili v hiso. Sedaj imamo se hiso in avte, vendar pa podjetje propada in imamo velikanski dolg(okoli 30miljonov), to pa vemo samo mi in vi, po kraju tega ne razglasamo(navzven zgleda vse vredu) nikoli nisem napisal, da imam 30 letno tradicijo na racunalniku(imam ga 11let). Prekrsek zaradi kajenja sem imel par let nazaj. Star sem 18. Brez izobrazbe in delu pri podjetju, ki propada, mislim, da sem socialno ogrozen revez, nisem pa omejen samo na mojo soseko in hodim tudi drugje, sploh pa je kriminal povsod. Za psa nisem NIKOLI napisal, da ga treniram obrambe(mladica se sploh ne sme trenirat zacne se lahko pri 18 mesecih), nisem napisal da ga ucim napada na vratno arterijo, ampak kaj bi lahko naucen rott(moj ni rott) naredil. Napisal pa sem, da bi ze moj lahko pregriznil misico, ker zgrize kost, vendar pa moj pes nikoli v zivljenju ne bo grizel ljudi, ker ga solam samo na lep nacin, kolicino dunajskih za nagrado pa zmanjsujema in je res mucika(si brala temo-podrejenost?). Rambo z elektrosokerjem ne, prej navaden fant z nijm. Vedno so mi bili grozeci mali psi(ne samo terierji, predvsem cucki) shocker pa imam ravno zato, ker je moj pes taka mucika, da ze proti malim psom potrebuje obrambo. Upam, da sem ti vsaj malo pojasnil, vem, da znam bit nerazlocen. Ce se kaj ne razumes kar povej.
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
«
Odgovor #284 :
torek, 23.08.2005 : 18:04:29 »
Citat: Nanook , torek, 23.08.2005 : 17:04:39
Ce je tvoj privezan, veliki pa odvezan, je kriv lastnik velikega. Ce sta oba odvezana, sta v bistvu kriva oba. Ce je tvoj spuscen, veliki pa privezan, si kriva ti. Ce sta oba privezana, je kriv lastnik velikega.
Sele zdajle sem videl. Bral sem primer ko je clovek izival psa in ga je ta ugriznil. Lastnik psa je bil oproscen, ker, ce nebi bilo povoda on nebi napadel, zato si je sam kriv, lastnik pa tega ni mogel predvideti-pise tu na mojpes
Logiran
Strani:
1
...
14
15
16
17
18
[
19
]