o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 17:33:54
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
| Tema:
Lastniki večjih / manjših psov
Strani:
1
2
3
4
5
6
[
7
]
8
9
10
11
12
...
24
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Lastniki večjih / manjših psov (Prebrano 78599 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
Re: Lastniki večjih / manjših psov
«
Odgovor #90 :
nedelja, 07.08.2005 : 10:31:14 »
No pa pustimo popolni svet
Gremo nazaj na lastnike in njihove pse.
Se še spominjate napada dveh RW na tisto punco, nekje drugje, pod to temo je tekla vroča debata o odgovornosti lastnikov. In neka lastnica pudlja je napisala " pes naj bo pes in ne neka šolana pokveka." Meni se je ob tej izjavi dvignilo kosilo v grlo. Pa , da ne boste mislili ni edina z takim mnenjem.
V moji okolici živi lastnica male maltežanke( o njej sem že pisala v tem forumu- pasja ljubezen) Tudi ona je takega mnenja. Pač maltežanka je mala ljubka psička po izgledu in ni sposobna narediti večje škode nekomu. Ravno 14 dni nazaj se je pripetil incident z to isto psičko..... ugriznila je otroka starega tri leta. Kdo je kriv???
Tretji primer: moja sestrična- lastnica nekega majhnega cefizeljna-mešanca med čivavo in še nečim pritlikavim. Njen Jonny je porazen. Pa je stalno z njim. Samo osnovnega šolanja mu pa ni sposobna nudit. Pes oblaja ( po tamalem) vsakogar, sploh ni pomembno ali je to pes ali človek ali otrok. Cefizelj je vsemogočen- absoluten vladar okolice. Seveda ko "zagusti" in ko se nekemu psu Jonny-jevo obnašanje popne do vrha živcev in ko naredi grbo, pa moja predraga sestrična dvigne Johnnyja v naročje..... in potem on dobi še večjo moč in oblast.... ker potem pa ni več majhen kužek ampak " kralj na betajnovi".
Pa da ne bomo sedaj zopet metali vseh lastnikov majhnih psov v isti koš...... obstajajo tudi lastniki večjih psov, kateri svojega nevzgojenega psa pustijo drezati v druge.
Tako , da tukaj razglabljat in definirat pse na majhne in velike je totalno brez veze. Obstajajo predvsem vzgojeni psi in nevzgojeni psi. Vestni lastniki in nevestni lastniki.
Tudi mojega Damsterja je napadla psica NO , ko je bil star 3 mesece in pol. Pa danes zaradi tega nima nobenih problemov z srečanji. To smo odpravili v mali šoli. Res pa je, da od takrat malo bolj previdno izbira kolega za igro. V kolikor mu nasprotni pes nakaže pri igri, da je šel korak predaleč z svojo strapanostjo se umiri.
V primeru napada, na mojega psa na povodcu iz strani drugega, pa ordinira njegova vrla lastnica( to sem pa jaz
)
Zadnji incident z malim nevzgojenim "ščenetom" in njegovo prevzetno lastnico se je pač končal ; za "ščeneta" v potoku- za lastnico pa hladen tuš psovk in moralnega lajanja o vzgoji iz moje strani. Od takrat naprej se me lastniki nevzgojenih psov izogibajo.
Logiran
Tara04
rad pišem
Spol:
Sporočil: 481
«
Odgovor #91 :
nedelja, 07.08.2005 : 12:04:50 »
Problem je v tem, da če velik pes napade velikega, jo odnese večinoma z poškodbo, Če pa napade majhnega pa malemu ni pomoči, ker ga enkrat stisne in je konec. Kdor nima majhnega psa tega seveda ne more razumet.
Jaz verjamem, da so vaši psi prijazni in vzgojeni ampak so še vedno psi in ne moreš nikoli vedet kaj ga v trenutku piči, lahko ga še tako dobro poznaš. Še jaz za mojega malega ne morem dat roko v ogenj da nebi kakega vgriznil.
Zato pa jaz 100% podpiram da morajo biti VSI psi na povodcih in tako nebi bilo nobenega straha in problema.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #92 :
nedelja, 07.08.2005 : 12:24:54 »
Citat: Tara04 , nedelja, 07.08.2005 : 12:04:50
Problem je v tem, da če velik pes napade velikega, jo odnese večinoma z poškodbo, Če pa napade majhnega pa malemu ni pomoči, ker ga enkrat stisne in je konec. Kdor nima majhnega psa tega seveda ne more razumet.
Vsi smo imeli na začetku majhne pse, in to zelo nebogljene
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
«
Odgovor #93 :
nedelja, 07.08.2005 : 13:55:41 »
Citat: Tara04 , nedelja, 07.08.2005 : 12:04:50
Problem je v tem, da èe velik pes napade velikega, jo odnese veèinoma z poškodbo, Èe pa napade majhnega pa malemu ni pomoèi, ker ga enkrat stisne in je konec. Kdor nima majhnega psa tega seveda ne more razumet.
Jaz verjamem, da so vaši psi prijazni in vzgojeni ampak so še vedno psi in ne moreš nikoli vedet kaj ga v trenutku pièi, lahko ga še tako dobro poznaš. Še jaz za mojega malega ne morem dat roko v ogenj da nebi kakega vgriznil.
Zato pa jaz 100% podpiram da morajo biti VSI psi na povodcih in tako nebi bilo nobenega straha in problema.
tara pes je se vedno pes? zakaj si podcenjevalna do psov. zakaj nebi bili vsi ljudje na povodcih?? ker je vecja moznost, da te bo napadel clovek kot pa pes. kot da bi poslusal hitlerja, sam da mas namesto zidov pse. jaz dam roko v ogenj, da moj brez razloga ne bo ugriznil. jaz ne vrjamem, da sploh, kateri pes ugrizne brez razloga. pa tudi, ce je razlog slaba vzgoja, razlog je vedno. damayanti moj prvi pes je imel 70kg. a bomo dali vsako zivo bitje na vrvico, sam zato, da se ljudje ne bodo bali?? nemci so ubijali zide iz straha da bojo prevzeli njihove sluzbe. strah ni razlog za ubijanje mucenje ali kaksno drugo zlorablanje zivali.
Logiran
tjashybosty
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 122
«
Odgovor #94 :
nedelja, 07.08.2005 : 14:04:02 »
Citat: Matic. , petek, 29.07.2005 : 21:55:16
Itak se buldogu že iz aviona vidi, da se mu komaj da hoditi, kaj šele, da bi koga ugriznil.
No, tole ne leti direktno nate in na vse buldoge, a nekaj časa nazaj se je en tak 'len' odvezan buldog zakadil za mojo štirimesečno maltežanko, ki je šla na povodcu mimo njega oddaljena dva metra
. V trenutku sem spustila iz rok vse, od torb, do fleksija in sem lovila mojo Šio, ki je bežala pred očitno norim buldogom. K sreči ji ni bilo nič, ugriznil jo je 'samo' za dlako, a reva je imela rep med nogami še dobre pol ure, njegov lastnik, Italijan, pa iz sebe ni spravil drugega kot: 'Alora, alora...'?
! Sem mu povedala oziroma izkričala svoje, ter mu zagrozila s policijo, v koliko se ne pobere drugam. Nič nimam proti buldogom, a če je popadljiv, bi pač moral biti privezan in po možnosti nositi še nagobčnik. K sreči se naslednjega psa ni ustrašila, sem se ga pa zato jaz, čeprav je pitbull izgledal čisto prijazen, in mala je šla na drugo stran ceste. Čez eno uro smo se ponovno srečali in sem, sicer s strahom, pustila psa, da gresta drug mimo drugega. Pitbull je veselo mahal z repom in se oblizoval, Šia ga pa ni niti pogledala
.
S kužiko obiskujeva malo šolo, nato bova šli še v nadaljevalne tečaje - za tiste, ki ne poznate šolanih malih psov
, na sprehodu po urbanih predelih je VEDNO na povodcu, povoha se z vsakim psom, s katerim se hoče, pa naj bo to pinč ali argentinska doga, včasih se s kakšnim tudi poigra. In ja, včasih tudi laja na kakega psa, se mu obeša po ušeskih in tako naprej, a konec koncev je še mladič in pričakujem, da jo bo to minilo. Če pa vidim, da k nama teče spuščen pes, pa malo obvezno dvignem, ker sama prosi za v naročje, se pač ustraši nekoga, ki tristo na uro prišiba k njej
.
Tudi še nisem srečala lastnika 'velikega' psa, ki bi se obregnil ob mojega, da je na baterije - se pa to dogaja, ja - poleg tega pa z vsakim poklepetam, medtem ko se psa ovohavata in večina 'velikih' psov je izredno previdnih in pazijo, da 'malega' psa ne bi pohodili.
Skratka, moj mali histerični cucek se šola, je na povodcu in se ne zaganja v pse in ljudi
.
Pozdravček, Tjaša.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.634
«
Odgovor #95 :
nedelja, 07.08.2005 : 14:16:57 »
Citat: dogue de bordeaux , nedelja, 07.08.2005 : 13:55:41
jaz ne vrjamem, da sploh, kateri pes ugrizne brez razloga. pa tudi, ce je razlog slaba vzgoja, razlog je vedno.
Tukaj se podpišem;)
Logiran
n3wfka
rad pišem
Spol:
Sporočil: 343
«
Odgovor #96 :
nedelja, 07.08.2005 : 14:20:07 »
tara pes je se vedno pes? zakaj si podcenjevalna do psov. zakaj nebi bili vsi ljudje na povodcih?? ker je vecja moznost, da te bo napadel clovek kot pa pes. kot da bi poslusal hitlerja, sam da mas namesto zidov pse. jaz dam roko v ogenj, da moj brez razloga ne bo ugriznil. jaz ne vrjamem, da sploh, kateri pes ugrizne brez razloga. pa tudi, ce je razlog slaba vzgoja, razlog je vedno. damayanti moj prvi pes je imel 70kg. a bomo dali vsako zivo bitje na vrvico, sam zato, da se ljudje ne bodo bali?? nemci so ubijali zide iz straha da bojo prevzeli njihove sluzbe. strah ni razlog za ubijanje mucenje ali kaksno drugo zlorablanje zivali.
Daj, dogue, bodi realen! In beri tisto, kar piše! Tudi jaz ne verjamem, da psi napadajo brez razloga, ne verjamem pa tudi, da jaz(ali pa kdo drug) poznam vse razloge, ki bi mojega (ali pa kakšnega drugega) psa pripeljali do tega, da bi napadel. In pes mora biti na vrvici, pa ne glede na to, če bi ti dal roko v ogenj, da nikogar ne bi napadel. To je zaradi njegove varnosti in obzirnosti do drugih ljudi. Misliš, da vsi zaupajo tvojemu psu in, da vsi vedo, da ne bo nikogar napadel? Sploh pa, ali nisi ti v neki temi pisal o tem, da ne bi pobiral kakcev, ker ti, medtem, ko ti pobiraš kakec, pes lahko zgrize kakšnega otroka? Kaj potem: Imaš psa na vrvici ali ne? Je popadljiv ali ni? Mu zaupaš ali ne?
Lp
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.065
«
Odgovor #97 :
nedelja, 07.08.2005 : 14:20:48 »
Citat: tjashybosty , nedelja, 07.08.2005 : 14:04:02
No, tole ne leti direktno nate in na vse buldoge, a nekaj časa nazaj se je en tak 'len' odvezan buldog zakadil za mojo štirimesečno maltežanko, ki je šla na povodcu mimo njega oddaljena dva metra
. V trenutku sem spustila iz rok vse, od torb, do fleksija in sem lovila mojo Šio, ki je bežala pred očitno norim buldogom. K sreči ji ni bilo nič, ugriznil jo je 'samo' za dlako, a reva je imela rep med nogami še dobre pol ure, njegov lastnik, Italijan, pa iz sebe ni spravil drugega kot: 'Alora, alora...'?
! Sem mu povedala oziroma izkričala svoje, ter mu zagrozila s policijo, v koliko se ne pobere drugam. Nič nimam proti buldogom, a če je popadljiv, bi pač moral biti privezan in po možnosti nositi še nagobčnik.
A pa si ti 100% da je bil buldog?
Še nikoli nisem videla buldoga, ki bi se zagnal v karkoli...
saj ne rečem, da ni mogoče, ampak vseeno...
Logiran
n3wfka
rad pišem
Spol:
Sporočil: 343
«
Odgovor #98 :
nedelja, 07.08.2005 : 14:34:36 »
Citat
ni vazno kak je pes socialziran vedno je moznost ugriza.
drugace ni napadalen, niti ne kaze znakov agresije, razen ko me ni zraven(kar je znacilnost pasme), pa ko je noc. ne znam razlozit sam ko je tema so mu vsi sumljivi.
Dogue de Bordeaux, tole si ti napisal!
Se pravi, da bi morali biti psi na vrvici.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #99 :
nedelja, 07.08.2005 : 16:23:05 »
damayanti moj prvi pes je imel 70kg. a bomo dali vsako zivo bitje na vrvico, sam zato, da se ljudje ne bodo bali?? nemci so ubijali zide iz straha da bojo prevzeli njihove sluzbe. strah ni razlog za ubijanje mucenje ali kaksno drugo zlorablanje zivali.
S tem, ko si imel(imaš) 70 kg psa , si imel(imaš) enako odgovornost kot nek lastnik 4 kg psa.To bi moral predvideti , takoj ko si ga nabavil-,da bo pes nekoč 70Kg in se ga bodo ljudje zaradi velikosti bali.
In nekateri ljudje pač ne marajo psov, nekateri se jih bojijo, nekaterim se psi gnusijo.... itd. Skratka določenim ljudem je neprijetno v pasji družbi, nekaterim v mačji, v kačji itd.... Nekaterim je že celo neprijetno v človeški družbi......100 ljudi -100 čudi.
( jaz osebno ne maram pajkov in ostale golazni, in zaradi mene je lahko plemensko-raztavna-lepotna prvakinja tarantela pa bi jo zaplinila z najvičjim užitkom
Toliko o nacizmu- iz tega vidika me lahko mirno primerjate z njimi.
)
Samo ljudje se imamo za superiorna bitja in smo si nekatera druga bitja podredili, jih iztrgali iz njihovega naravnega okolja( že stoletja nazaj- recimo pse ).... Sedaj je pa naša naloga , da za ta bitja poskrbimo......Ali ne? A je fer?
In primerjat nekoga ki psa pripne na povodec ob srečanju z drugim psom, z Nacisti med drugo svetovno vojno je pa totalno mimo.
Temu da psa daš na povodec ,se prej reče odgovornost. Včasih je potrebno samo dve minuti povodca , ko greš mimo nekoga , ki se psa boji. Potem pa lahko zopet mirno odpneš psa in ti prosto hodi poleg ali pred tabo.
Z omenjenim dejanjem zgolj pokažeš spoštovanje do okolice in mimoidočih.
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
«
Odgovor #100 :
nedelja, 07.08.2005 : 17:02:51 »
Citat: n3wfka , nedelja, 07.08.2005 : 14:20:07
Daj, dogue, bodi realen! In beri tisto, kar piše! Tudi jaz ne verjamem, da psi napadajo brez razloga, ne verjamem pa tudi, da jaz(ali pa kdo drug) poznam vse razloge, ki bi mojega (ali pa kakšnega drugega) psa pripeljali do tega, da bi napadel. In pes mora biti na vrvici, pa ne glede na to, èe bi ti dal roko v ogenj, da nikogar ne bi napadel. To je zaradi njegove varnosti in obzirnosti do drugih ljudi. Misliš, da vsi zaupajo tvojemu psu in, da vsi vedo, da ne bo nikogar napadel? Sploh pa, ali nisi ti v neki temi pisal o tem, da ne bi pobiral kakcev, ker ti, medtem, ko ti pobiraš kakec, pes lahko zgrize kakšnega otroka? Kaj potem: Imaš psa na vrvici ali ne? Je popadljiv ali ni? Mu zaupaš ali ne?
Lp
je na vrvici, ker mi je ze enkrat skocil na cesto. ni popadljiv v tisti temi sem pa mislil, da ce bi jaz stran gledo in bi ga kaka puncka izivala. zagotovo je zmozen napada, ampak ne napada brez razloga.
damayanti tebi sem napisal samo prvi stavek odstavka, ki si ga citirala. to da je bil moj pes 70kg, ker si napisala da smo vsi imeli na zacetku male.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #101 :
nedelja, 07.08.2005 : 18:29:17 »
Citat
ni popadljiv v tisti temi sem pa mislil, da ce bi jaz stran gledo in bi ga kaka puncka izivala.
Ne glede na to, da bi ga punčka izzivala, odgovornost za napad bi bila tvoja. Njeni starši bi tožili tebe...... skratka, nikoli nisi 100% kako bo pes reagiral. Majhen ali velik, oba morata biti v urbanem okolju pod kontrolo. Živimo pač v družbi, kjer imajo vsi pravico svobodno in brez strahu hoditi po ulici (s tem mislim ljudi, ki se psov zaradi tega ali onega razloga bojijo).
lp
Logiran
Ozzy
odvisnež
Spol:
Sporočil: 545
«
Odgovor #102 :
nedelja, 07.08.2005 : 18:30:20 »
Ivana, kot prvo nisem govorila o spuscenih psih, ampak o igri dveh psov totalno razlicne velikosti, ki pa ju to ne moti. In ce enega velik pes ne moti, mislim, da se da tudi ostale vzgojit na taksen nacin. o pa je potem s kom bos ti dovolil igro tvojemu psu ali s katerim psom se bo tvoj pes rad igral. Pa BTW (se ze ponavljam) sem bila tudi sama lastnica maltezana in se je zelo dobro razumel tudi s sloni. Prav nic ga ni motilo, ko je njegov slonji prijatelj pridirkal proti njemu, ker je bil pac tako naucen. Za tuje pse in pse, ki jih ne poznam pa se strinjam da ne mores kar pustit. V takih primerih me moti samo to, da ko grem na sprehod s svojim privezanim slonom, ki gre lepo svojo pot, me na cesti vcasih tudi po 5x zmotijo mali psicki, ki od dalec skacejo v mojega in rencijo. To zame ni socializiran pes in samo zato, ker je majhen in ga lahko lastnik z enim prstkom drzi za vrvico tudi ko vlece, se ne pomeni, da to lahko pocne. Vsak pes mora v solo...moj malti je naredil A izpit in mu prav nic ni skodilo. Ce ne o, je bil vsaj socializiran in ni histericno skakal v vse kar je bilo vecje od njega.
Balu - jaz vem za primere oblacenja civav in celo skupni znanci to pocnejo v koordinaciji z lastno opravo za ven
Logiran
tjashybosty
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 122
«
Odgovor #103 :
nedelja, 07.08.2005 : 19:12:04 »
Citat: Maja. , nedelja, 07.08.2005 : 14:20:48
A pa si ti 100% da je bil buldog?
Še nikoli nisem videla buldoga, ki bi se zagnal v karkoli...
saj ne rečem, da ni mogoče, ampak vseeno...
Ja. Maja, sem bila tudi jaz ZELO presenečena, ravno zaradi njihove lenobnosti...
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.634
«
Odgovor #104 :
nedelja, 07.08.2005 : 19:23:00 »
Citat: dogue de bordeaux , nedelja, 07.08.2005 : 17:02:51
damayanti tebi sem napisal samo prvi stavek odstavka, ki si ga citirala. to da je bil moj pes 70kg, ker si napisala da smo vsi imeli na zacetku male.
Mislim, da se vidva nista ravno dobro razumela. Damayanti je napisala, da smo imeli vsi nekoč majhne pse, s čimer je mislila na mladičke, ki so, normalno, bili majhni, pa so srečevali tudi z velikimi psi in so se morali naučiti "preživeti"
-to je napisala kot odgovor na Tarin04 post.
Dogue de Bordeaux, ti si pa to očitno razumel kot, da je želela sporočiti, da vsak ki se prvič odloči za psa, ima najprej majhno pasmo, šele potem se odloči za večjo (če se)
.
Sicer pa tudi Damayantina teorija ne drži povsem, če upoštevamo, da si nekateri "nabavijo" že odrasle pse (recimo iz zavetišča).
Toliko za pojasnilo.
Logiran
Strani:
1
2
3
4
5
6
[
7
]