sanco1a in
slavica sta ponudili za licitacije precejšnje število knjig, zato zdaj ponavljamo
licitacije knjig, od katerih gre ves izkupiček direktno na račun Zavetišča Horjul.
Hvala obema.
Prepričana sem, da imate tudi drugi odveč kakšno knjigo, ki bo prišla komu prav.
Kdo lahko sodeluje?Sodeluje lahko vsak registriran uporabnik mojpes.neta.
Kako damo knjigo "v prodajo"?A: v email spročilu pošljemo na naslov
jana@mojpes.net naslednje:
* avtor knjige,
* naslov knjige,
* kratka vsebina knjige,
* podatke o dostavi knjige,
* izklicno ceno knjige,
* vaše uporabniško ime,
* dodate priponko s fotografijo knjige.
Če niste član mojpes.neta (četudi ste registriran uporabnik), dodate tudi svoje osebne podatke (naslov, telefon, mail). Članom teh podatkov ni potrebno posredovati.
B: Odprete novo temo v rubriki
knjižne licitacije:
* kot
naslov sporočila vpišete "knj..." z zaporedno številko - in naslovom knjige (primer: knj319 - Pika Nogavička) - v pomoč vam je seznam knjig v tej temi, kjer so zaporedne številke že objavljenih licitacij,
* kot
vsebino sporočila predstavite knjigo, prilepite fotografijo (lahko kot priponko, lahko pošljete fotografijo meni na naslov
jana@mojpes.net ...), lahko..., kar želite, vse pa s ciljem, da knjiga najde novega lastnika,
*
obvezno napišite način predaje (pripeljem do ..., predaja mogoča v ...),
* zapišite izklicno ceno.
V nadaljevanju lahko spodbujate kupce vaše knjige, odgovarjate na vprašanja..., skratka, tema je vaša in od vas je odvisno vodenje in izid "pogajanj".
Obenem z objavo teme s ponudbo knjige ste vsi
nečlani mojpes.neta (to ste tisti, ki ste samo registrirani uporabniki) obvezani poslati svoje podatke (ime in priimek, domač naslov, email naslov in mojpes.netovo uporabniško ime) na email naslov
jana@mojpes.net. Podatki ne bodo nikjer objavljeni, temveč po zaključku licitacij le posredovani kupcu v primeru, da se mu ne boste sami javili za predajo.
S koliko knjigami lahko sodelujem?Vsak uporabnik lahko sodeluje s kolikor knjigami/licitacijami želi, vendar je zaželjeno, da združite v pakete tiste knjige, kjer je to mogoče (2, 3 ali več knjig skupaj).
Začetna cena in "višanje"Začetne cene vseh licitacij so minimalno 1 €.
Minimalni znesek za višanje je 1 €.Čas prodaje knjigS prodajo knjig začnemo 1. 5. 2011 in zaključimo v torek, 10. 5. 2011 ob 24.00. Svoje knjige lahko dodate v prodajo v kateremkoli trenutku med trajanjem knjižnih licitacij, najbrž pa ni preveč smiselno, da jo objavite zadnji dan.
Po zaključku "prodaje" bomo v vseh temah napisali, kdo je "kupec" posamezne knjige in znesek, za katerega jo je kupil.
Sem "kupec". Kako naprej?Znesek, za katerega vam je bila knjiga "prodana",
morate do 16. 5. 2011 nakazati direktno na transakcijski račun
Zavetišča Horjul,
št. SI56 0202 7025 4948 113, odprt pri NLB, s pripisom "knjige - knj..." (namesto pik vpišite številko licitacije, ki je v naslovu teme).
V temo, v kateri ste izlicitirali izdelek,
javite, kdaj ste plačali in se dogovorite z donatorjem za predajo. V kolikor email naslova ne želite javno objaviti, mi ga sporočite skupaj s podatki, za katero licitacijo gre (uporabniško ime - naslov teme) na email naslov
jana@mojpes.net in posredovala bom naprej pri donatorju, da vam lahko knjigo dostavi.
Vsi uporabniki s paketi midi, maksi in mega lahko kontaktirate z drugimi po zasebnih sporočilih, seveda če imajo tudi oni katerega od navedenih paketov.
Skratka, po plačilu na račun
Zavetišča Horjul morajo vaši podatki najti pot do tistega, ki "hrani" vašo knjigo, ki ste jo "kupili" in s katerim se morate dogovoriti za dostavo.
Ko boste knjigo prejeli, objavite to v ustrezni temi.
Kaj pa, če se bo donator premislil in knjige ne bo hotel predati ali pa kupec ne bo nakazal denarja?Verjamem, da bodo tudi k tej akciji pristopili samo resni uporabniki in da bodo sodelovali samo tisti, ki bodo v primeru, da bo njihova cena najvišja, znesek resnično nakazali tako, kot se od njih pričakuje, in da bodo donatorji knjige res pravočasno dostavili kupcem. Vse stavimo na zaupanje.
Vsak, ki bo daroval knjigo in jo dal v prodajo ter vsak, ki bo licitiral za nakup, bo to storil samoiniciativno, torej se z objavo vsakega svojega sporočila v tej temi zaveda, da je potrebno potem izdelek res predati, če smo donator in res denar nakazati Zavetišču Horjul, če smo kupec.Jana Pahovnik
Gavce, 1. 5. 2011