mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 20:41:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Kuža+muca
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 28   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kuža+muca  (Prebrano 73076 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
WildAngel
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 754

« Odgovor #195 : ponedeljek, 20.06.2005 : 12:56:29 »

vse kar bi jaz rada dosegla je, da pes ne bi pokončal mačka, če bi mu ta slučćajno prišel nasproti.

Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #196 : sreda, 22.06.2005 : 12:38:12 »

Moja mama je recimo vztrajno dajala muco pred gobec psa...ampak to je ekstrem,ki se ne bi dobro koncal ce ne bi bila jaz blizu.

Javljam se na prostovoljni linč, vendar moram reskirati, ker me je ob tem stavku prav pretreslo. A ste pomislili, kako je bilo mucku pri duši ko ga je mama držala pred pasjim gobcem??? Cry

Pri nas smo v isti situaciji, namreč tudi navajamo psa in mačka živeti pod isto streho. Vendar strogo pazimo, da to ne bi bilo na račun mačkovega strahu. Bojim se, da nekateri v želji, da bi se pes in mačka spoprijateljila, pri tem privilegirate psa. Kruto se mi zdi nekaj mesecev mučiti mačka (ker če se muc podela od strahu, je to že mučenje) zato, da dajete psu čas, da se navadi nanj.

Upam, da se s tem nisem zamerila, samo, moram se postaviti malo na stran mačkic in mačkončkov! Roll Eyes Smiley

Logiran
flatka
odvisnež
Sporočil: 597

« Odgovor #197 : sreda, 22.06.2005 : 13:03:09 »

Citat
A ste pomislili, kako je bilo mucku pri duši ko ga je mama držala pred pasjim gobcem???
Če že želiš prijateljstvo med psom in mačkom, jih moraš seveda zbližati!!! Drugače je pri Fabinem primeru, ko je enostavno agresivna do muc. In je bila napaka, ko je Fabija prestrašila muco, ali pa muc ni bil že od začetka navajen na psa. Kot smo že povedali je v tem primeru rešitev to, da jih ne siliš skupaj, ampak probaš doseči to, da se ignorirata. To je malo daljši postopek.

Jaz ne vem več kaj povedati, ker bi se samo ponavljali. Predlagam vam, da si preberete prejšnje strani, ker ko jaz berem, vidim eno in isto. Mogoče vi, ki ne poznate pravega načina, enostavno tega tudi ne vidite v tekstih. Zato vam predlagam, da si kakšne nasvete malo bolj natančno preberete. Spomnim se, da je nekaj dobro tudi napisala Balu... Naj vam ne zmanjka moči in potrpljenja in bodite vstrajni!!! (seveda s tem prej nisem mislila, da ne smete spraševati, seveda lahko, vendar kakšno podrobnost si pa le poglejte)  Wink

Lp
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #198 : sreda, 22.06.2005 : 13:22:14 »

Če že želiš prijateljstvo med psom in mačkom, jih moraš seveda zbližati!!!

Že, že, ampak ne na tak agresiven način! Smiley  Kaj bi rekli, če bi nekdo porinil psička pred krokodilji gobec rekoč: "Bodita prijatelja!" Grin

Mislim, da je potrebno živalim pustiti suverenost in možnost izbire Roll Eyes. Če je katera žival agresivnejša, jo je treba umiriti, drugače pa pustiti, da se živali same spoznajo in po svojem instinktu zbližajo ali pa tudi ne. Pomembno je le, da v hiši ni "vojnega" stanja, potem pa se pa naj same odločijo, če bodo spale skupaj ali pa vsaka na svoji strani hiše. Smiley
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #199 : sreda, 22.06.2005 : 16:45:27 »

Tripikice kar sem navedla je bil primer kako NE delat.Tako je moja mama hotela doseci ne vem kaj in se dobro da sem bila blizu...je bla pa njena macka in MOJ pes tako da mi je kar srcek skocil ko sem vidla macje kremplje blizu oci mojega mladica (takrat).
To sem hotela dati samo kot primer,da ne bi kdo kaj takega pocel!!!
Se pa popolnoma strinjam s tabo,dosezt "nevojno stanje" se mi zdi dosegljiva stvar,ce pa zraste prijateljstvo pa same zivalce izberejo.
Lp
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #200 : sreda, 22.06.2005 : 18:21:06 »

no jaz tudi nevojnega stanja ne dosežem...
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #201 : sreda, 22.06.2005 : 20:00:23 »

WildAngel, kako da si potem vzela še enga mucka? Upam, da se bo Fabija navadila na mačke...
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #202 : četrtek, 23.06.2005 : 10:32:12 »

Sem upala, da bo mogoče lažje sprejela malega mucka, ki se je še ne bo bal in bežal pred njo. Pa temu ni tako, čeprav ne beži pred njo. Nekaj časa ga samo nepremično gleda, potem bi se pa zaganjala vanj, ampak jo držim.

Itak sem pa navajena ločevati psa in mačko, tako da tudi, če ga ne bo sprejela, bo to zame nekaj običajnega.

Ni fletno, ampak drugače ne gre... Kljub temu se imajo vse živali v naši hiši super, ampak je v to potrebno vložiti precej več dela in potrpljenja. Veliko lažje bi bilo, če bi se lahko vsi prosto sprehajali povsod brez bojazni za bitko... Huh
Logiran
gubica
novinec
*
Sporočil: 16

« Odgovor #203 : četrtek, 23.06.2005 : 11:38:19 »

Zivjo vsem skupaj!

Mi pa smo poleg 8 letne muce, ki jo imamo in buldoginje, stare malo cez 2 leti, prinesli domov novo pridobitev. Majceno mucko iz kmetov Roll Eyes. Se nikdar je nihce ni valjal po rokah, v zivljenju ni videla psa ali druge macke, razen mame... Prvi dan je pihala za vsak gib, ki ga je kdorkoli naredil... Zato smo jo bolj pustili, da je raziskovala in se najprej navadila na prostor. Zvecer se je pojavilo vprasanje kje bo spala, ker prostora, ki smo ji ga kupili (tiste luskane plisaste plezalne kocke z luknjami, da se lahko skrije), ni prevec porajtala Smiley Pa je spala z nama na postelji, psicka pa ob postelji na prostoru, kot ponavadi. Ker pa se je psicka ponoci zbudila in videla macko, da sme biti na postelji, je takoj zacela jokat.. Pa smo se vsi stirje, razen starejse macke crkljali na postelji. Starejsa macka ima svoj prostor na pisalnem stolu mojega dragega Smiley No in minil je drugi dan. V znamenju raziskovanja, mnogo manj pihanja, vec poguma Smiley Cetrti dan, to je bilo predvcerajsnjem, sta se s psicko ze igrali. Ker pa buldogi nimajo obcutka za svoje robustno telo in se zgodi, da ji nehote stopi med igro na tacko, me je se vedno strah jih pustit sami po celi hisi. Da slucajno ne bi ponesreci psicka poteptala s svojimi 25 kilami malega manj kot polkilskega mucka Smiley torej, smo skupaj zaenkrat samo pod nadzorom. Ne da bi skrbela, ce bi psicka hotela skodit mucki, to vem, da ne. Ampak strah, ker je mala se tako krhka..
Zdej pa najbolj luskan del vsega skupej:
 Cheesy
Cetrti dan, ko sta se s psicko sporazumeli, nista postali samo prijateljici, vendar je psicka postala muckina nadomestna mama Smiley ko se je moja bajsika buldoginja utrudila, se je ulegla na bok, mucica je poiskala sesek, zapredla in obe sta tako zaspali... Tudi vceraj je bilo isto. Torej, takoj ko razivjem fotke, jih pripnem Smiley Neverjeten pogled Smiley
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #204 : četrtek, 23.06.2005 : 12:03:44 »

joj kako lepo.... kot v sanjah Roll Eyes
Logiran
flatka
odvisnež
Sporočil: 597

« Odgovor #205 : četrtek, 23.06.2005 : 16:33:18 »

waw, gubica!!!  Cheesy
Probaj čim prej razviti slike.

Citat
Že, že, ampak ne na tak agresiven način!
No saj sem nadaljevala, da je pri Fabiji drugačno.  Wink Ta način lahko uporabiš le takrat, ko veš, da se muc ne boji psa in da pes ne bo kar na hitro napadel muce. Jaz sem ju enostavno dala skupaj, ker sem vedela, da je muca navajena psa. Tako sem morala samo še psičko navaditi malo nežnosti in potrpljenja, saj ona ne bi naredila žalega kakšni živali, Fabija pa pač ima tak nagon in karakter. Vendar WildAngel, če jo boste silili z mucom bo to zanjo draženje. Zato jih ne ˝tlači˝ skupaj.
Pri nas je kaj hitro spoznala, da muca ni prepovedana in ji s časoma ni bil več tak iziv, se je umirila.

Lp  Wink

Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #206 : petek, 24.06.2005 : 10:46:12 »

Gubica, to kar ti opisuješ, je res idealno in sanjsko! Smiley Kiss Bodi pa res previdna, da se psička (glede na razliko v kg) ne zameri mucu s kakšno nehote grobo potezo, potem bo pa v vašem domu rajsko.  Cheesy Sem kar malo nevoščljiva! Wink Grin Grin[

... Fabija pa pač ima tak nagon in karakter. Vendar WildAngel, če jo boste silili z mucom bo to zanjo draženje. Zato jih ne ˝tlači˝ skupaj.

MinE, se opravičujem za nerazumevanje. Ko sem si predstavljala muca pred pasjim gobcem, mi je zgleda malo "zablokiralo". Smiley Se pa zelo strinjam s tvojim mnenjem, to je res že draženje psa.

WildAngel - morala se boš sprijazniti z dejstvom, da je situacija v Gubicinem domu prej redkost kot pravilo. Pri nas smo dosegli zaenkrat (v treh mesecih) le "nevojno" stanje in sem s tem zelo zadovoljna, tudi če bo tako ostalo. Samo, da je mir v hiši! Zdaj smo pa pustili mucu in psički, da naprej "rešujeta" zadeve sama. Pa naša psička sploh nima lovskih nagonov. Mislim, da se boš mogla sprijazniti, da ga pa Fabija ima oziroma, da mačke enostavno sovraži z vso svojo dušo in tega po mojem ne boš mogla odpraviti. Moje mnenje je, da ti tu drugi dajejo preveč upanja, zato se pa potem tvoj problem vleče še naprej. Če bi se to dogajalo pri meni, bi mladega muca takoj oddala nekomu, kjer mu bo dobro, enako bi skušala rešiti, seveda s težkim srcem  Cry s "staro" muco. Ker pa je slednja že najbrž navezana na svoj dom, to ne bo šlo, bi pa poskrbela, da se s psičko ne bi srečevali, da bi živeli vsaka v svojem delu doma, da bi imele vsaka svoj miren kotiček. Vem, da je to zelo težko, da ti je hudo pri srcu, ampak včasih se je pač treba sprijazniti in ne riniti z glavo skozi zid. Ne veš, lahko se bosta pa potem kdaj kasneje Fabija in muca lepše gledali! Smiley Smiley Smiley Včasih se pokaže sonce skozi oblake čeprav ga vremenarji niso napovedali. Roll Eyes
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #207 : petek, 24.06.2005 : 15:31:54 »

Tripikice: vse si prav napisala in se popolnoma strinjam s teboj. Pomoje sem res preveč upanja dobila od drugih, ki nimajo izkušenj s takšnim karakterjem psa kot je naša (kar se tiče mačk namreč). In res sem šla z glavo skozi zid. Jah sedaj je, kar je. Johny je popolnoma navajen na tak način življenja in vedno preden gre dol, pogleda iz vrha stopnic, če je Fabioja dol v veži. Če je ni, hitro odhiti ven. Mali pa še ni navajen in bi šel direkt pred psa. Se bo tudi on mogel navadit. Pa mali gre kar pod avto pa na gumo ležat Tongue, kar Johny ni nikdar delal. NAjbrž zato, ker je bil zavržen muc brez doma in se je mogel sam prebit skozi prvih nekaj mesecev... Mali je pa scrkljan...ampak to je druga tema Wink

Samo bi pričakovala, da se bo psica naveličala, je pa samo še bolj razdražena.
Logiran
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994

« Odgovor #208 : petek, 24.06.2005 : 15:43:43 »

PRI NAS GRE TOLE TAKO:

http://ZOYCIK.moj-album.com/slike/42423/EITs_vKt8gBXIkRK.v.jpg

http://ZOYCIK.moj-album.com/slike/42423/QWdY_pmd9xKCUGCA.v.jpg

http://ZOYCIK.moj-album.com/slike/42423/Hanq7qGuYSvGunT3.jpg

http://ZOYCIK.moj-album.com/slike/42423/j3bZiUdVkh3irwiI.v.jpg

Ampak - samo z domačimi mucami, za druge ne bi dal roke v ogenj.

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #209 : petek, 24.06.2005 : 15:52:35 »

o srečko klovn!

Ful dobro!

Kaj sta bila v reklami???
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 28   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Kuža+muca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.