Rava, vsi simptomi se mi zdi da so taki, da bi lahko bilo krivo marsikaj. Najbolje bo res, da najprej veterinarji svoje rečejo. Lahko je od levkoze do suhega zraka verjetno vse krivo...
Glede rejenja bo najbrž dejansko kar gibanje krivo. Sem imela isti problem z mojim divjačkom: ves stres & veselje kompenzira s hrano. Seveda je prišel k nam kot drobižek, Mačo je pa že v štartu bil okrogel. No, ker je moj maček prve mesece živel pod posteljo (ni si upal na 'odprto'- bil je samo na enem mestu), torej se ni nič gibal, je seveda lezel narazen. Bolj kot je postajal domač, več se jeaktivno igral in manj je bilo problema z rejenjem. Težo ima sedaj bolj ali manj konstantno. Res je sicer, da svoje mačke hranim skoraj izključno z mesom, vsak mi poje po 300g mesa na dan. Torej noben nikoli ne strada, vedno je hrana na voljo, teža pa ostaja enaka. Nikoli ničesar ne merim. Nimam pa izkušenj kako je pri drugačni prehrani, glede na to, da hraniš z briketi. Želim vam, da se light obnese, ker stradala ga v tej situaciji jaz ne bi.
Še nekaj,
nič veterinarsko potrjenega:
Pazi še na to (ker se premalo giba in teka), da se mu ne bodo kaki kristali delali. Moj jih je vmes očitno počasi nabiral, sicer nič resnejšega, ker sem takoj ukrepala. Ampak mislim, da je bilo krivo ne-gibanje (kazalo se je s tem, da je malo dlje rabil, preden je začel curek urina teči npr., enkrat pa je tudi pogosto hodil na WC in le malo izločal). Večrat na dan sem mu dajala 'kokošje juhice', da je čim več pil (ker drugače ne pije, saj je meso in ni potreboval vode, tako da so mu le juhice dišale za pitje) in se tako sproti čistil. Je očitno pomagalo, ker od takrat naprej nikoli več ni bilo težavnega lulanja- pa po tem, ko se je začel normalno gibati po prostoru, tudi juhic več ne potrebujemo.
Upam, da se vam stanje čim prej proihta.