mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 07.10.2024 : 00:41:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Nevrološke težave  |  Tema: Epilepsija
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 27   Dol
Natisni
Avtor Tema: Epilepsija  (Prebrano 122204 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
scabba
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #150 : sreda, 29.03.2006 : 10:23:53 »

@ majc - kaj mi ti svetuješ? k temu svojemu veterinarju jo ne bi več peljala, ker pač mu ne zaupam da ima zadostno znanje o epilepsiji. Mi lahko svetujete kakšnega veterinarja, ki se spozna na epilepsijo. Lahko je iz LJ čeprov sem kar precej odaljena od tam.
Moja psička nima nikoli na srečo takih groznih napadov kakor so jih nekateri tukaj opisovali. Ampak pred dnevi je imela kar 2 napada..  Cry

Glede moje seminarske a bi mi lahko kdo od vas poslal ( ker si zihr zapisujete te podatke )..napade vaših psov..kdaj je imela napad/ob kateri uri, kakšni so bili znaki, kolika časa je trajal in katere pasme je pes?
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #151 : sreda, 29.03.2006 : 10:53:29 »

Schaba, imam shranje podatke o napadih epilepsije pri našem Remu, vet mi je naročil naj si vse natančno zapisujem. Vse sem shranila za spomin na enega čudovitega psička.
Logiran
majc
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 186


« Odgovor #152 : sreda, 29.03.2006 : 12:47:12 »

Ja tudi jaz beležim vse to oz. sem beležila do 5.10.2005, od takrat pa mi hvala bogu ni več potrebno beležiti.

Scabba če bi bilo možno, bi ti svetovala mojo veterinarko, ki je specializirana za področje interne medicine, kamor delno spada tudi epilepsija. Ona je pri Nomu opravila vse preiskave in morem reči, da je veterinarka 1A. Je pa na žalost odšla na fakulteto za mlado raziskovalko, tako da se samo kdaj pa kdaj slišiva, da ji povem, kako je kaj Nom.

Uglavnem narediti morate preiskave (nevrološki pregled, sladkor v krvi, jetra...), potem pa boš videla, ali boste našli vzrok tem napadom. Mi vzroka nismo našli kljub vsem preiskavam (spustili smo edino slikanje glave v munchnu ali salzburgu, ki stane 600 evrov in po besedah veterinarke skoraj nikoli ne pokaže vzroka). Je pa tako, da če že sama nevrološka preiskava ne pokaže ničesar, potem se glave tudi ne splača slikati.

Splača se to opraviti, ker ti je potem lažje, ker veš, kako psu pomagati. Kar te potem veže na veterinarje je to, da hodiš po recepte za zdravila in na začetku tudi bolj pogosto dajeta kri, nato pa samo še na pol leta, da se kontrolira raven zdravila v krvi.

Seveda je pa odločitev tvoja.

LP,
Maja
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #153 : nedelja, 09.04.2006 : 18:25:22 »

Pozdravček vsem!
Po dolgem času se spet malo oglašam, upam, da bo moje pisanje komu v pomoč... Pri Oksu se napadi spet pojavljajo....v zadnjih tednih 2 (kljub enaki dozi zdravil) Vmes pa smo skoraj 5 mesecev imeli zatišje. Glede zdravljenja zaupam popolnoma Zlati Čop (v začetku leta je bila tudi na nevrološkem izobraževanju v Španiji), ki se trudi po svojih najboljših močeh. K njej ga vozim tudi na akupunkturo...že več kot eno leto. Poleg vsega še vedno dobiva tudi homeopatske remedije. Redno beležim napade (uro, trajenje, vremenske razmere, stanje lune, obnašanje in vse kar se mi zdi pomembnega), pa nikakor ne najdemo nobene povezave med napadi. Oks kljub terapiji s Phenobarbitonom ni spremenil obnašanja...mogoče je postal malenkost bolj umirjen...Sem pa pripravljena pomagati komurkoli....Scabba...sporoči. če potrebuješ karkoli...iz epilepsije sem skoraj doktorirala Wink!!! Pa veliko sreče vsem....
Logiran
majc
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 186


« Odgovor #154 : ponedeljek, 10.04.2006 : 07:44:38 »

Oks zdej me je pa kar groza, k si to napisala. Koliko napadov pa je imel že Oks v svojem življenju? Sam neki ne razumem...tvoj kosmatinc je obenem na Phenobarbitonu, homeopatskih zdravilih pa še na akupunkturo hodi?
Nom je samo na Phenobarbitonu in zaenkrat je vse super. Upam, da se napadi ne bodo ponovili.
A raven Phenobarbitona v krvi je vredu pri vama? Midva jo morava v kratkem dat pregledat, da bova videla če je vse vredu.

Upam, da bodo napadi pri Oksu prenehali!

LP,
Maja
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #155 : ponedeljek, 10.04.2006 : 23:00:10 »

Mogoče butasto vprašanje, ker verjamem, da ste vsi naredili že vse preiskave, da bi le pomagali svojemu kosmatinčku, pa vendarle - ste vsi testirali pesjančke tudi na erlihijo?

lp,
Diana
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #156 : torek, 11.04.2006 : 01:36:51 »

Pozdravljeni
Naš smrček je imel za vikend zopet v 24 urah ponovno dva napada.
Prvi je bil izjemno hud in je trajal precej dolgo.
Tipično plavanje, nezavest, v drugem stadiju pa grožnje in agresija, sprostile so se mu vse mišice
torej je , lulal, kakal, pa tudi analne vrečke so se spraznile, smrad je bil neznosen.
Pena na ustih pa je bila, rjava. Ponovno je imel paraliziran zadnji del telesa,
v bistvu še sreča, ker bi gotovo skočil v koga izemd naju.

No danes v pon. pa smo na kliniki na viču dali skoz vse preiskave.
UZ, biokemijo, hemogram+levkogram, urinogram, pa tudi erlihijo in borelijo.
Urin totalno inficiran, pri prvem pregledu ni bilo tako hudo.
Krvna slika v redu levkociti na spodnji meji.
Na UZ so ugotovili uroinfekt, torej vnet mehur in sečne poti, pa na ledvice je šlo že naprej.
Dobili antibiotike, pred koncem jemanja ponoven pregled.
Izvidi za erlihijo in borelijo bodo gotovi po praznikih.
Veterinar potrdil možnost napadov zaradi uroinfekta. Ko pozdravimo vidimo nadalje.
Držite pesti.

Vsem polagam na srce. Ne se pustit vodit veterinarjem, da vas molzejo
pes pa trpi kot je bilo v mojem primeru. Zahtevajte vse preiskave čimpreje.
Informacije, ki jih dobite tu na forumu so mi bile v veliko pomoč
pri postavljanju vprašanj in zahtev veterinarju.
Pomagali pa sta tudi DeeDee in Simi.
Hvala obema.
Logiran
majc
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 186


« Odgovor #157 : torek, 11.04.2006 : 21:31:00 »

Mel mi smo ob zadnjih napadih naredili vse krvne preiskave in baje tok lepih izvidov veterinarka še nikol ni vidla. Pes ni imel takrat nobene bolezni, vnetji ali karkoli takega.
Bova pa zdaj v kratkem spet dala kri, da izvemo raven zdravila v krvi, ker moramo pazit, da raven ne bo prenizka, ker to lahko privede do ponovnih napadov.
Imam pa namen psa testirati na erlihijo in boreliozo, ker bova že tako ali tako dajala kri, pa mi je vseeno, če jo vzamejo malo več.

Smrcek, upam, da bo vse vredu in da boste z napadi zaključili za vedno.
Kako pa je kaj oks?

LP,
Maja



Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #158 : torek, 11.04.2006 : 23:04:00 »

Mel mi smo ob zadnjih napadih naredili vse krvne preiskave in baje tok lepih izvidov veterinarka še nikol ni vidla.


Majc, popolnoma dobonameren nasvet - psa naj testirajo še na erlihijo, ker pes ima lahko erlihijo, pa so vsi krvni testi bp...razen speciičnega, katerega se dela za erlihijo. Tako, da je smiselno še to narest Wink


LP,
Diana
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #159 : torek, 11.04.2006 : 23:07:28 »

Še to - na sosednjem forumu je lastnica psa, ki je pred dnevi doživel prvi epileptični napad ravno dobila izvide, kateri so pozitivni na erlihijo...
Logiran
majc
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 186


« Odgovor #160 : sreda, 12.04.2006 : 08:05:27 »

Mel tako ali tako nameravam testirat to, čeprav se mi zdi, da če bi imel pes erlihijo, bi se od 21.7.2005, ko je imel prvi napad, to tudi kako pokazalo. Pes je bil ob prvem napadi star 2 meseca in 1 dan in sem ga ravno pripeljala domov. Takrat smo mislili, da je to šok zaradi premestitve, vendar to baje sploh ne obstaja. Velika verjetnost je, da je imel naš napade zaradi pomanjkanja kisika v možganih pri rojstvu. Odkar smo naredili preiskave in je na terapiji, napadov ni. Bi pa se sigurno pojavili, če bi bil vzrok v čem drugem.

LP,
Maja
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #161 : četrtek, 13.04.2006 : 19:51:57 »

Pri nas so testi na erlihijo negativni, borelija je bila pozitivna, a je ozdravljena. Oks ima kombinirano terapijo: phreno, akupunktura in homeopatija. Do zdaj je imel v letu in pol 12 napadov. Ravni phenobarbitona nismo še nikoli merili. Se ravno zdaj dogovarjam z dr. Čop, da bi bilo pametno naresti ob naslednjem obisku. Mi lahko kdo o tem pove kaj več? Da ne bom brala vseh postov. Delajo to na polikliniki??
Logiran
majc
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 186


« Odgovor #162 : petek, 14.04.2006 : 09:51:08 »

Oks to merjenje je malo čudno, samo tako pač je, ker v Sloveniji še ni utečene prakse. In sicer zgleda tako, da veterinar psu vzame kri (plačaš odvzem krvi), nato pa še isti ali pa naslednji dan epruveto s krvjo odneseš na polikliniko (1.nadstropje). Seveda moraš imeti s sabo list, ki ti ga izda veterinar in na katerem piše, kaj je potrebno testirati. Na polikliniki plačaš še ene 2.500 SIT in to je to. Vse skupaj te torej stane okoli 4.000 SIT. Obstaja pa tudi dražja zadeva, ki te v končni fazi stane okoli 8.500 SIT. Gre pa zato, da epruveto pošlješ v Avstrijo. To smo mi delali na začetku, ko še nismo vedeli, da je možno to narediti na polikliniki.
Mi je pa čudno, da še nikoli nista opravljala tega merjenja, saj vsi govorijo o intervalih merjenja (14 dni, 14 dni, 3 mesece in nato na vsake 6 mesecev).

LP,
Maja
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #163 : sobota, 15.04.2006 : 10:27:41 »

Hm...no, ker delam na urgenci, verjetno s preiskavami ne bo težav Smiley Meni je dr. Čop svetovala, da se opravi merjeneje zdravila v krvi samo v primeru, da bi se napadi pojavljali kljub zvišani dozi. Vem pa, da mi je omenila, da nekaj ur pred preiskavo (mogoče se motim), kuža ne sme dobiti zdravila, da je rezultat realen.Kako je s tem?
Logiran
majc
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 186


« Odgovor #164 : sobota, 15.04.2006 : 19:26:32 »

A potem ste dozo kar zviševali? Mi smo dozo zvišali takoj po prvem merjenju, ker raven zdravila ni bila v pravem intervalu. Zdaj pa smo na isti dozi kot takrat.
Kar pa se tiče odvzema krvi in jemanja zdravil pa je tako, da midva vedno dajeva kri ob 16-ih, zdravilo pa vseeno vzameva zjutraj ob 7-ih.
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 27   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Nevrološke težave  |  Tema: Epilepsija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines