mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.07.2024 : 07:16:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kako naj se odločim
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 ... 84   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kako naj se odločim  (Prebrano 149749 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #855 : sobota, 19.04.2008 : 10:11:58 »

Thar jaz imam doma labradorko staro 8 mesecev. Prvih 5 mesecev je bila brez problema sama doma, nicesar se ni dotaknila, potem pa so se zaceli problemi.. Pa je malo pogrizla zid, mi potegnila rjuho z jogija in vanjo naredila eno luknjo itd.. Sem sla v trgovino po kletko, takoj jo je sprejela za svojo in sedaj brez problema prezivi v njej tistih 8 ur ko sem jaz v sluzbi..
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #856 : sobota, 19.04.2008 : 10:49:02 »

Tudi moj Cosmo je bil v kletki (velika kletka, kjer je imel dovolj prostora)  od prve noči, ko smo ga pripeljali naprej. Prvo noč je pridno prespal do sedmih zjutraj, ko sem ga peljala ven. Potem sem ga dala v box in hotela še malo zaspati. Potem pa se je jokal in sem čakala, da je nehal in od takrat naprej je box nekaj dobrega. Do četrtega meseca sem ga vsako noč zaprla v box, potem sem pa ugotovila, da gre sam noter, ko je zaspan in da ne hodi ven preden jaz vstanem in je spal pri odprtih vratcih. Kadar pa me ni bilo je bil striktno zaprt. Pri petih mesecih sem naredila poskusno probo in pustila vratca odprta, ko me ni bilo doma. Ker ni nič uničil sem dala box ven iz sobe in sem mu dala pasjo posteljico, je takoj pokapiral, da je to namesto boxa. Sedaj imam box za v avto in ga ima zelo rad. V stanovanju ni uničil nobene stvari, je pa res, da ko sva doma raznese po stanovanju svoje igračke.
Nekaj časa sva se učila tudi, da ne sme na mojo posteljo. Ko je ugotovil, da tega ne sme, je vedno ležal na postelji, ko me ni bilo doma, in ko sem odprla vrata je hitro skočil dol. Zato sem začela dvigovat vzmetnico in po kakšnem mesecu se je odvadil in sedaj ne skače več gor. Točno pa ve, da je lahko na kavču, bratovi postelji... Tudi pri sestri ve, da lahko skoči na njen kavč, na posteljo pa ne. Vse se jih da navaditi, le malo potrpljenja je potrebno.
Glede bivanja noter/zunaj imam sama obe varjanti. Večji pes je zunaj, manjši pa notri. V vzgoji je res velika razlika. Saj se ukvarjam z obema, oba imata enako sprehodov, z obema vadim trikce... Pa je vseeno ogromna razlika. S Cosmotom veliko narediva že spotoma. Kadar gremo pa na počitnice, pa vzamem s sabo tudi Buckota in se zna tudi notri lepo obnašati (doma ponoči spi v garaži).
Občasno tudi delam in vzamem Cosmota s sabo. Tudi delava na vzgoji. Navaja se, da ne sme skakati na stranke. Pod pisalno mizo imam box, ko se naveliča in vidi, da delam in nimam časa zanj, gre v box in spi, včasih pride ven malo pogledat situacijo.
Logiran
Thar
novinec
*
Sporočil: 35


« Odgovor #857 : sobota, 19.04.2008 : 14:49:51 »

Jana,

tole si pa tako dobro napisala  Wink, da sem moral prebrati kar nekajkrat (še ženo in otroke sem "prignal" za računalnik...) - kapo dol! Grin
Hvala tudi vsem drugim za nasvete in napisane izkušnje. Vidim, da je vredno včasih vprašati tudi kaj "hudega" , sicer nikoli ne izveš..... Jutri pa v Celje.
Lep dan še naprej!
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #858 : sobota, 19.04.2008 : 16:07:52 »

Thar lepo se imejte v Celju in sporočite kako bo  Smiley
lp Teja.
Logiran
Apollo13
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #859 : nedelja, 20.04.2008 : 19:44:22 »

Lep pozdrav vsem!
Že kar nekaj časa čakam na primeren trenutek in razmišljam o nakupu primernega psa zase (sedaj vam je že jasno kam ciljam Smiley ), trenutno sva z partnerko še v stanovanju a to naj bi se v cca. letu, max. letu in pol spremenilo saj pričenjava z zidavo.
Otrok zaenkrat še nimava.....zaenkrat  Wink
Uglaunem kolebam med dobermanom, boxerjem in Airdale terierjem (mislim da se tako napiše).....skratka pes mora biti živahen, agilen, pretežno kratkodlak, ne pretirano agresiven (zdrava agresija) in dokaj učljiv.
Sam se rad veliko gibam in od psa pričakujem isto.
Pes bo ko bo hiša dokončana zunaj v pesjaku, tako da pasme ki se bolj počutijo v hiši odpadejo.
Kaj mi svetujete glede primernosti nakupa enega od zgoraj naštetih pasem?
Aja, to bo moj prvi pes (ne pa prva izkušnja z psi).

Hvala za kakršno koli pomoč.
LP Sašo
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #860 : nedelja, 20.04.2008 : 19:48:33 »

Imam občutek, da se želje "pretežno kratkodlak" in "pesjak" malo tepejo med sabo.
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #861 : nedelja, 20.04.2008 : 19:56:35 »

Za dobermana in boxerja vem, da sta bolj primerna za notri. Za terierja nevem..
Kaj pa Nemški ovčar?
Logiran
Apollo13
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #862 : nedelja, 20.04.2008 : 20:12:12 »

hmm, nisem si mislil da bi to lahko bil problem, poznam namreč veliko ljudi ki imajo svoje štirinožne kratkodlake ljubljenčke zunaj.
Te tri pasme so mi pa nekako (nevem kako naj se izrazim) "lušne" oz. pri srcu Roll Eyes, tako da niti ne razmišljam o kakšni drugi pasmi.....tako da naj drugače postavim vprašanje......kateri izmed teh treh pasem bi bil najbolj primeren, glede na dane zahteve in pogoje? (jaoo, kako sem zakompliciral)

Upam da se vam vsaj malo svita kaj vas sprašujem  Undecided
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.347


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #863 : nedelja, 20.04.2008 : 20:23:53 »

Nobene pasme ne bom priporocala, temvec bom vprasala Apolla13 sledece:

- zakaj doberman?
- zakaj bokser?
- zakaj airEdale terier?

Zakaj taka izbira, kaj ves o posamezni pasmi in kolikokrat si prezivel s predstavnikom posamezne pasme vsaj eno urco? Koliko lastnikov in psov poznas (sprasujem za pasme, ki jih nastevas)?

Sprasujem povsem resno, saj mi nikakor noce postati jasno, da ljudje neke imaginarne osebe na nekem forumu kar naprej sprasujete o izbiri psa, s katerim boste morali potem VI preziveti 10 ali vec let. Za moje pojme povsem napacno razmisljanje, saj je treba najprej izhajati IZ SEBE, torej iz lastnih potreb - in predvsem poizvedeti VSE IN SE VEC o pasmah, ki se znajdejo na spisku za morebiten koncni izbor. Ko vemo milijon podrobnosti, ko smo sli pogledat nekaj predstavnikov izbranih pasem in prezivet z njimi nekaj casa, se pogovorili z malim milijonom lastnikov psov izbranih pasem, ko smo se povezali z vzreditelji izbranih pasem ..., damo na tehtnico vse ZA in PROTI posamezni pasmi in se posvetujemo z drugimi, ne o tem, katera pasma bi bila primerna, temvec o nejasnih podrobnostih, ki jih ne moremo sami razcistiti. Takole na blef, ko nekdo pride fehtat, naj zamahnemo s carobno palcko in mu vtaknemo neko pasmo v narocje, je brcanje v temo. Jaz poznam bokserje v dno duse in bi ti lahko kot butnglavec svetovala bokserja. Lahko bi ti ga tudi na celi crti odsvetovala. Lahko pa ti grem napisat knjigo o zivljenju z bokserjem, ki je ne bos prebral, ker ti v njej ne bom rekla - ja, bokser je zate. Odlocit se bos moral popolnoma sam. Vendar sele potem, ko bos vedel res milijon stvari o pasmi in njenih predstavnikih.

O tem, kje bo pes bival, pa ne bom ponavljala. Sem odgovorila Tharu eno stran nazaj, pa si preberi, ce te zares zanima nakup psa. Ce so vprasanja samo zaradi lepsega, pa seveda branje odsvetujem.
Bokser ni za zivljenje zunaj. Pa ne zaradi kratke dlake. Kaj mislis, zakaj bokser ne more ziveti zunaj? Upam, da ves, o kateri pasmi je govora in kaj je ena najbolj izrazitih posebnosti pasme.
Logiran

Thar
novinec
*
Sporočil: 35


« Odgovor #864 : ponedeljek, 21.04.2008 : 08:10:38 »

Včeraj smo obiskali pasjo razstavo v Celju. Lepo. Super! Grin
Imeli smo velike oči, še večja ušesa, ko smo spraševali in spraševali.... Videli smo zelo veliko pasem, ki nam prej enostavno niti niso prišle na misel, ali pa se nam je zdelo, da sploh niso za nas... Pa vendar; skoraj pri vsakem psičku, ki nam je bil všeč smo se ustavili in  spraševali lastnike marsikaj. Ker smo navezali tudi nekaj kontaktov bomo ta in naslednji teden obiskali nekaj lastnikov in se konkretno pozanimali in pogovorili. Mislim, da dokončna odločitev pade v roku 10 dni... Nekam počasi se odločamo in stalno sprašujemo, a vendar mislim, da bo odločitev prava... Več sporočim, ko se stvari premaknejo.

Mimogrede; videli smo tudi uporabo sestavljivih ograj in boksov, tako, da so se problemi pri bivanju v hiši, ki smo jih videli na začetku, precej porazgubili...
Hvala za vaše komentarje - morebiten dodaten nasvet dobrodošel.  Wink
Lp
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #865 : ponedeljek, 21.04.2008 : 08:20:51 »

Thar super Smiley

Lepo je videti, da gre nekdo tako preudarjeno v nakup psa Wink

Saj ti pravim..moja naj bi bila v kletki samo cez dan, dokler sem v sluzbi, pa ji je na koncu tako vsec ratala, da sedaj tudi ponoci spi notri pri priprtih vratcih Smiley
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #866 : ponedeljek, 21.04.2008 : 08:39:28 »

Super, da vam je bilo všeč. Me prav zanima kako se boste odločili Wink
lp Teja.
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #867 : ponedeljek, 21.04.2008 : 08:52:27 »

Thar, da ti še dodatno razblinim morebitne dvome o uporabi hišnega boxa (sama ga sicer nisem uporabljala)... Večinoma psi sprejmejo box kot njihov brlog. Ne samo da ga sprejmejo, v njem se prav dobro počutijo. Vanj se zatečejo tudi, ko hočejo mir, se bojijo (petard recimo),...
Sporoči kakšna bo vaša odločitev.
lp
firbec T.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #868 : ponedeljek, 21.04.2008 : 09:00:35 »

Ja tem trem sploh ne gre slabo  Wink  Majhna ograja, ampak vse se vidi skozi Smiley
Slika z razstave  Cool


* sanje.jpg (40.42 KB, 300x300 - pogledano 138 krat.)
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #869 : ponedeljek, 21.04.2008 : 09:01:00 »

Thar, super. Mene tudi prav zanima, kakšna bo končna odločitev :-)

Apollo 13, tebi priporočam branje celotne teme in iste korake, kot jih je prehodil Thar. Trenutno pa... Bohnedaj si nabavit psa. Ne še.
Logiran
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 ... 84   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kako naj se odločim
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines