o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 28.11.2024 : 11:40:37
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
nakup psa
| Tema:
Kako naj se odločim
Strani:
1
...
48
49
50
51
52
[
53
]
54
55
56
57
58
...
84
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Kako naj se odločim (Prebrano 158061 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
AngSeter
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.679
Re: Kako naj se odločim
«
Odgovor #780 :
torek, 08.04.2008 : 18:49:50 »
Bradati škotski ovčarji so zelo aktivni psi, simpatični... Torej, potrebujejo zaposlitev ali imeti vsaj zelo aktivne sprehode.
Dlaka je baje kar zahtevna za vzdrževanje. To je mene odvrnilo, ko sem se še zanimala za različne pasme.
Logiran
Thar
novinec
Sporočil: 35
«
Odgovor #781 :
torek, 08.04.2008 : 21:44:08 »
AngSeter, hvala - tudi mene (že po nekaj komentarijih), kljub temu, da je izredno simpatičen kuža!
Logiran
sirena
midi
Sporočil: 59
«
Odgovor #782 :
torek, 08.04.2008 : 22:53:44 »
Mi smo imeli doma bradatega škotskega ovčarja polnih 15 let, krasen pes, zelo prijazen do vseh, odločen in malo samosvoj (sva 2-krat ponavljala 1. razred, vse mu je šlo, samo na trenerja ni hotel zalajati (takrat je bil "Glas!" še obvezen segment tudi v začetnih tečajih), zelo igriv in še v poznih letih zelo aktiven, zdravstveno so bili problem samo ušesa, zahteva pa njegova dlaka res redno ukvarjanje, sicer se hitro naredijo cufki, ki jih potem zelo težko razčešeš. Ampak če si vzameš ta čas, ni problema.
Logiran
Thar
novinec
«
Odgovor #783 :
sreda, 09.04.2008 : 22:47:49 »
Po vseh vaših mnenjih, namigih, nasvetih...
se mi zdi, da smo vse bliže labradorcu. Danes sem prebral ogromno komentarjev na strani labradorcev in vedno bolj se vidimo tam. Me pa res zanima kakšno bo naše mnenje po obisku razstave v Celju...
Hvala! Mogoče še kakšna ideja?
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.261
«
Odgovor #784 :
sreda, 09.04.2008 : 22:52:49 »
Če ste našli tisto "vašo" pasmo, je najbolje, da se je držite in se ogromno izobražujete o njej.
Želim vam veliko sreče!
lp Teja.
Logiran
Thar
novinec
«
Odgovor #785 :
sreda, 09.04.2008 : 23:01:03 »
Hvala za želje!
Prebranih je že kar nekaj knjig, pregledanih ogromno forumov...nekaj obiskov v pasji šoli (opazovalci od daleč
)...
Upajmo, da bo odločitev prava.
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #786 :
sreda, 09.04.2008 : 23:04:33 »
Imam dober občutek za vas, saj očitno veliko časa posvečate informiranju o pasmi. Ko pa dobite malo kepico pa le sporočite
lp Teja.
Logiran
nezzek
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.483
«
Odgovor #787 :
četrtek, 10.04.2008 : 15:04:33 »
jaz upam da se boste pravilno odločili, da vam nebo potem žal.
mimo grede, jaz sem se o psih izobraževala vsaj 7 let preden sem ga dobila (ker mi ga prej niso pustili imeti
).
Lp nezzek&Bella
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
Sporočil: 1.256
«
Odgovor #788 :
četrtek, 10.04.2008 : 15:48:26 »
Thar: sicer sama nisem lastnica labija jih pa kar nekaj poznam. Ne bi vas želela odvrnit od pasme, pa vendar bom naštela nekaj stvari, ki gredo znanki blazno na živce in na njih pred nakupom njene labike ni pomislila.
1. Ni je šolala, nekako je ena izmed tistih, ki misli, da se pasma rodi poslušna
in seveda je poslušnost minimalna.
2. Vsaka možnost skoka v Ljubljanico je obvezno izkoriščena (tudi na flexiju iz mostu, če znese
).
3. Med deževnimi dnevi je vsaka luža (velika ali majhna, še najbolje pa blatna) njen osebni bazen. Vanjo se namreč kar uleže
4. Vedno kadar je po tleh mokro je precej dela z odstranjevanjem blata in brisanjem tac in trebuha. Je precej živahna in si med skakljanjem okrog nameče vso svinjarijo skoraj do hrbta.
5. Obvezno tuširanje samo z vodo (včasih večkrat dnevno) po točki 2 in 3 velikokrat tudi po točki 4.
6. Kljub temu, da je vedno na povodcu oziroma flexiju ji uspe požret marsikatero svinjarijo. Ker ve, da ne sme pa ne more iz svoje "kantarske" kože uspe v delčku sekunde pogoltnit marsikaj. To je zelo aktualno v večernih urah, ko se ne vidi vsake packarije, ki leži na tleh ona pa jo zavoha.
Ne trdim, da so vsi labiji takšni, vendar vseeno posredujem izkušnje nekoga, ki z izbiro ni zadovoljen, samo toliko da slišiš/prebereš še drugo plat medalje
lp
T.
Logiran
alexy
midi
Spol:
Sporočil: 1.308
«
Odgovor #789 :
četrtek, 10.04.2008 : 17:08:04 »
Hmmm...pa je tale znanka kdaj pomislila, da namesto da krivi pasmo psa, naj raje okrivi sebe, ker ga ni solala?
Namrec skoraj vsem tem tockam se da izognit, ce je pes vzgojen in poslusen..
Logiran
popo
odvisnež
Spol:
Sporočil: 748
«
Odgovor #790 :
četrtek, 10.04.2008 : 19:18:12 »
Dotaknil se bom samo nekaterih tock.
Labradorci obozujejo vodo, pa se jih kljub temu da kontrolirat. Doma imamo bazen..od zacetka se je vedelo, da se tam ne plava in niti enkrat je ni zamikalo, da bi se ohladila. Tudi drugace ce smo ob ribniku ne bo kar tako skocila vanj. Naceloma ji tega ne prepovedujem, tako da, ce ni komande se lahko kopa po mili volji. Ce se ji rece ne, je ne!
Luze so super...ne vidim razloga zakaj ne bi tacala po njih. Ko pride s sprehoda se samo obrise. vec ni potrebno. Neke blazne potrebe po tusiranju ni. Ce se voda ne posusi se jo da lepo obrisat, pa cetudi je polna umazanije.
Ce si obcutljiv na taksne zadeve, moras poskrbet za malenkosti, ki pripomorejo k cistoci v bajt, npr. strizenje dlake med blazinicami oz. na tacah. Se bo tezje umazanije zlepla.
Svinjarija...jah, odvisno od psa. Moja se se nikoli ni povaljala v kaj smrdljivega, rada pa popaca kaksneh drek. Z vzgojo pa se da tudi to odvadit. Meni je bolj ali manj ratalo...
Ceprav stereotipi velikokrat ne vzdrzijo pri vseh, se je teba zavedat kaj dobis v pasemskem paketu. Kot je bilo ze parkrat povedano..v vsakega psa je treba vlozit energijo. Tisti, ki kopuje labradorca zgolj zaradi izgleda, ali pa "podedovane" "poslusnosti", "neproblematicnosti", itd. bo kar hitro spoznal, da lahko ta pes ponudi veliko vec in veliko vec tudi potrebuje.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
Sporočil: 1.804
«
Odgovor #791 :
četrtek, 10.04.2008 : 19:33:37 »
Jaz imam goldija (same diference
), pa tudi pri skoraj 11 letih leži v vsaki luži, skoči v vsako vodo,... Pa kaj. Če pride res umazan domov, gre direktno pod tuš. Kadar je moker, ga sfrotiram in zaprem v predsobo, dokler se ne posuši. Ko se posuši, ostane vsa svinjarija na tleh, jaz grem pucat, on pa lepo čist zasede mojo stran postelje...
Včasih se povalja v kakšno smrdljivo zadevo, ampak to ni niti pogosto niti pasemsko pogojeno.
Poslušnost... Je, ampak ima svoje "golden moments". Zna biti trmast in ubogljivost nikakor ni prirojena; je sad trdega dela.
Povzetek: Moj Timi je popoln, najlepši, najbolj ubogljiv, najpametnejši... Ampak od tega je samo lepota prirojena, v vzgojo sem vložila veliko znanja in časa. Se je pa splačalo, ker... (beri prvi stavek tega odstavka).
Lp, 5ra
Logiran
Thar
novinec
«
Odgovor #792 :
četrtek, 10.04.2008 : 21:25:28 »
Me zelo veseli, da se je ob moji (še ne dokončni) odločitvi razgrela takale razprava - mi je všeč, saj se ob tem izve veliko različnih mnenj, ki jih je potrebno potem nekako uravnovesiti in presoditi.
No, ravno 7 let se nimamo namena odločati za psa, saj bodo sicer otroci že prej odrasli in odšli od doma
.
Verjamem, da imajo ljudje lahko resnično velike probleme z obnašanjem psov (česar se, iskreno povedano tudi bojim) - zato zagovarjam, da je potrebno pse voditi v šolo, kjer te (vsaj tako pričakujem) tudi opozorijo na to kje delaš napake pri vzgoji psa (sam tega običajno ne opaziš)
.
Ko takole gledam vaše komentarje imam občutek, da se ZP in labi razlikujeta samo po zunanjosti (kratka/dolga dlaka), sicer pa sta karakterno zelo podobna (veliko plusov in malo minusov, kjer prevladuje zlasti trma, ki jo skušamo odvaditi s pomočjo pasje šole!?)
Nisem dober poznavalec, še manj strokovnjak (zato tudi prosim za vaša mnenja in izkušnje), vendar vidim, da ima z labiji precej izkušenj Marko (popo)!?
Še naprej so dobrodošle vaše pripombe in mnenja. Komaj čakam....
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
Sporočil: 1.804
«
Odgovor #793 :
četrtek, 10.04.2008 : 21:37:40 »
Citat: Thar , četrtek, 10.04.2008 : 21:25:28
zagovarjam, da je potrebno pse voditi v šolo, kjer te (vsaj tako pričakujem) tudi opozorijo na to kje delaš napake pri vzgoji psa (sam tega običajno ne opaziš)
.
Se strinjam.
Citat: Thar , četrtek, 10.04.2008 : 21:25:28
Ko takole gledam vaše komentarje imam občutek, da se ZP in labi razlikujeta samo po zunanjosti (kratka/dolga dlaka), sicer pa sta karakterno zelo podobna (veliko plusov in malo minusov, kjer prevladuje zlasti trma, ki jo skušamo odvaditi s pomočjo pasje šole!?)
Hmmm, kaj naj rečem... No, se strinjam!!!
Lp, 5ra
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #794 :
četrtek, 10.04.2008 : 22:11:47 »
Tudi jaz imam ZP, sorodniki pa imajo Labradorca in sta si po karakterju zelo (da ne rečem čisto) podobna. Seveda je veliko na vzgoji, toda vsak minus se da z šolanjem odpraviti. Oskar je bil zelo trmast, vendar smo to z šolanjem zelo omilili, tako, da je zdaj samo še prisrčno trmast.
Zlati prinašalci in Labradorci pa so mi tako kot po karakterju kot tudi vizualno prečudoviti psi.
lp Teja in Oskar.
Logiran
Strani:
1
...
48
49
50
51
52
[
53