mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 07.07.2024 : 01:29:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kako naj se odločim
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 84   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kako naj se odločim  (Prebrano 149228 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #975 : torek, 18.05.2010 : 09:59:36 »

Takega smo že imeli in sicer mešanca med nemškim in kraškim ovčarjem, ki je samo jedel, se crkljal ali spal Smiley
Potem imate idelano priložnost (glede na pozitivne izkušnje), da posvojite mešanca iz zavetišča, če je odrasel imate tudi priložnost, da natančno veste, kakšen je njegov karakter.

Mami je izjemno všeč bernski planšar, ampak kolikor sem slišal, je njihov problem to, da ne živijo dolgo in da znajo biti bolni. Je to res?
Naša izkušnja potrjuje te govorice - star je bil cca 5 let in pol, ko ni mogel več hoditi in je bil uspavan, med tem pa smo imeli ponavljajoče težave s kožo.
So pa sicer karakterno karsni psi, ki pa izrazito radi bivajo skupaj s človekom, če pa že ne morejo biti ves čas notri, pa imajo radi vsaj dostop v hišo.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #976 : torek, 18.05.2010 : 10:57:27 »

Se povsem strinjam.
Logiran
Froša
rad pišem
****
Sporočil: 374


WWW
« Odgovor #977 : torek, 18.05.2010 : 17:26:15 »

Potem imate idelano priložnost (glede na pozitivne izkušnje), da posvojite mešanca iz zavetišča,

se strinjam Smiley
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,34772.0.html

bo velika in kosmata in sem sigurna da tudi izredno crkljiva
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #978 : torek, 18.05.2010 : 17:38:07 »

Če je mešana med nekaj kar spominja na šarota in nekaj kar spominja na rottija malce dvomim, da bo tujce sprejemala za veselim mahajočim repom, ko še malce odraste

Boljše je poklicat v zavetišče in povprašat po karakterjih, kot pa priporočat pse, ki verjetno ne pašejo z iskanim.
Logiran
Froša
rad pišem
****
Sporočil: 374


WWW
« Odgovor #979 : torek, 18.05.2010 : 17:40:18 »

ja ja ok..uzamem nazaj Smiley
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #980 : četrtek, 20.05.2010 : 09:23:40 »



Živimo v hiši, okrog nje je precej prostora in ker smo na vasi, je veliko možnosti za sprehanjanje, pa tudi čas imamo, da bi se ukvarjali z njim, ker sta oči in mami frišna upokojenca, jaz pa še študent. Psa nameravam vpisat vsaj v malo šolo, sploh ker so tečaji precej blizu nas.

No sedaj ti bom jaz dala en nasvet.

Bernca odmisli. Kar se govori je 90% resnica...poznam jih kar nekaj..in po parih letih vsi imeli probleme.

In sedaj ključno dejstvo da te napeljujem na določen pasmo Roll Eyes Cool Grin.
Nemški ostrodlaki ptičar.
Sicer lovski pes... zelo učljiv, zelo crkljiv..in primeren za frišne penziče. Ker jih bo totalno zaposli( beri- spravil ven iz hiše in od doma/ valjda si želiš kakšen dan zase bit  sam doma Evil)
Cene ugodne... po večini jih imajo lovci( žal še vedno jih jemljejo kot orodje..in mnogi slabo končajo) Torej enega krasnega psa boste dobili ki bo pri vas dolgo Wink
Lepo se ga ,da naučit odpoklica( in šer marsikaj), če se igraš in zabavaš in ukvarjaš z njim, ne bo potepuh.
Če želiš vzrejati...potem ga spraviš skozi vse šolanje...kar sicer kar traja in veliko je treba v to vložit( idealno za frišne penziče- dobijo nov hobi..... če bi bila naša mati malo bolj napaljena na pse bi ji takoj enega žimavca navlekla... pa ni in tako buli celo popoldne tisto špansko sranje Tongue)
Tudi če se ne odločite za tipično lovsko vzgojo, se ga da čisto lepo preusmerit v drugo aktivno šolanje Wink
Kar se tiče tujcev... na vsakega opozori.. je ravno prav velik in strupeno  zna gledati, da si noben ne bo drznil blizu... vendar v sebi še vedno dovolj skuliran , da nobenemu ne bo naredil nič Wink
Zelo navezan na svoje ljudi... edino  kar se ne ujema.. je to da bi bil sam zunaj Undecided.
Vendar... ko boste domov prinesli tisto malo kuštravo bitje...ki bo stalno plezalo v naročje, verjemi mi ,da bo tud mama pozabila na kočo ( torej en strošek manj Evil)
Ko bo pa odrasel in izšolan( no pa prej tudi), ga boš pa ti lahko jemal vsepovsod s seboj.....Magnet za določene osebke ženskega spola( čeprav kdo bi si mislil, vendar je tako... preverjeno/ moj ima prepoved z Dino po gostilnah Cool).
... tud kamor koli bosta tvoja dva šla z njim, bo ok( določene države kot je Francija in Italija/ jih vsi poznajo- in kažejo neko nenavadno navdušenje nad njimi- preverjeno... naša Dina nam je lani v Franciji dvakrat zajtrk zrihtala Evil).
Obožuje morje- in plavanje...torej poleti boš imel mir in bajto čisto zase vsaj 3 tedne Evil
Nega dlake in nasplošno ... nezahtevna... moški primerki znajo bit malo arogantni do drugih istospolnih primerkov , ženski primerki pa samozadostni in povsem zadovoljni z lastnikom.

itd...itd.
Pa še kaj bi se spomnila..... Grin

Naša Dina je k nam prišla čisto by the way.... In mislim , da tudi v daljni prihodnosti.. ne bo druge pasme Smiley


Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #981 : četrtek, 20.05.2010 : 13:05:30 »

Hja, sam frišn upokojenec, ki bi hotel tega ptičarja bi moral biti res zelo aktiven, pa precej znanja je treba, da imaš takega v osnovi povsem delovnega psa za hišnega ljubljenčka. Sicer bo po vasi lovil vse živo ali pa bo doma delal škodo. Se mi zdi, da so ti psi veliko bolj srečni, če ostanejo "orodje" v lovskih rokah. Ali pa koga drugega, ki z njim veliko, redno in resno dela.

Vsi orjaški psi, ne glede na pasmo so zahtevni: dolgo odraščajo, med odraščanjem je treba paziti na to kako se razvijajo, hitro se postarajo in imajo pogosto že zgodaj težave s sklepi. Bernci imajo še nekaj dodatnih težav, vendar se najdejo tudi zdrave linije, samo pazljivo je treba izbrati mladiča. moram pa opozoriti, da je pri orajški psih cena mladiča (tudi če je 1000€ ali več) malenkost v primeri s stroški oskrbe in veterinarja.
med temi velikimi psi je tudi novofundlandec, tisti nekdanji, ki niso bili preogromni so bili solidno zdravi, zelo prijazni (bernardinci dejansko niso tako zelo prijazni, kot zgodbice učijo, vsaj ne vsi po vrsti), samo paziti je bilo treba,m da se niso navadili potepati.
Navsezadnje, zakaj pa ne bi pogledali tudi kakšnega kraškega ovčarja?

Je pa v zavetiščih kar nekaj psov, ki bi vam bili verjetno všeč. Tudi tisti, na linku od Froše bi znal biti v redu - pravijo da je mama rotvajlerka prav prijazna.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #982 : četrtek, 20.05.2010 : 13:59:43 »

Hja, sam frišn upokojenec, ki bi hotel tega ptičarja bi moral biti res zelo aktiven, pa precej znanja je treba, da imaš takega v osnovi povsem delovnega psa za hišnega ljubljenčka. Sicer bo po vasi lovil vse živo ali pa bo doma delal škodo. Se mi zdi, da so ti psi veliko bolj srečni, če ostanejo "orodje" v lovskih rokah. Ali pa koga drugega, ki z njim veliko, redno in resno dela.



Frišni penziči rabijo nov hobi. Evil
 Moj bivši sosed.. frišen penzič, si je nabavil psa. Prej nikoli ni imel psa. sedaj ima pa kratkodlakega ptičarja.( oz njegova žena Cheesy)...
Ne moreš verjet s kakšno resnostjo in vnemo se je lotil šolanja. Si upam jih stavit, da  bo letos na jesenski gladko pustil zadaj kar nekaj jagrov. Wink
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #983 : četrtek, 20.05.2010 : 14:12:28 »

Ja, res so to krasni psi, vendar rabijo polno zaposlitev, če ne so težave.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #984 : četrtek, 20.05.2010 : 15:47:33 »

Moji prijatelji imajo kratkodlako ptičarko..to je psica s fenomenalnim karakterjem. Svoje čase je nekaj lovila ptiče, zdaj je stara 6 let in je v "penziji". Imajo ogromno neograjeno parcelo iz katere se psica ne premakne..prav na čelu ji piše zvestoba. Živimo na selu, prijateljica jo ima vedno spuščeno in psica ji je stalno za petami. Če je treba pred kako trgovino ali hišo kjer so na obisku počakati, bo čakala ure in ure in se ne premakne od tam. Enkrat se je zmedla-se je nekaj zavohala, midve sva se ločili, prijateljica je izginila za vogalom, psica je pogledala za mano, pogledala v drugo smer kjer ni bilo nikogar in gas za njo-po sledi. Kapo dol, ful mi je všeč.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #985 : četrtek, 20.05.2010 : 16:51:12 »

Ja, res so to krasni psi, vendar rabijo polno zaposlitev, če ne so težave.

Ja v mladosti in odraščanju res..pa dosledno vzgojo  tudi...potem pa( tako kot pravijo za desce in copate Evil) "kakor  vhodiš - tako imaš" Grin
naša je sedaj že skoraj čisto skulirana...
Vedno je tazelene s puškami gledala kot bogove...letos  prvič ni bila očarana nad puškami in tazelenimi.. čeprav jo je Mate vabil z njim ..in to s čokolado Cool
Čisto mirno je šla v avto sama od sebe in čakala ,da se odpeljeva. Večino dneva je pa itak zadovoljna če se lahko pri komu  stiska.
Tudi na sprehodih mirno koraka zraven. Ko se igrava z žogico... je pa še vedno neumorna Evil

Je pa tudi res še nekaj...( tudi v primeru kot ga je Deso opisala) ženskega spola  je Wink...

Setra pa odsvetujem.....ta pa še zdej trapa kot bi bil star eno leto...čeprav pravijo ,da odraste pri treh letih... mogoče nekateri... naš ni...6 let star" kozu", pa prej tam en mlad "junc " od leta in pol dol pade kot naš Damč Tongue
Logiran
cyberdog
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #986 : nedelja, 06.06.2010 : 18:25:12 »

Najprej vsem skupaj en lep pozdrav, sem nov na forumu.

Sem pred nakupom svojega prvega pasemskega psa in vesel bi bil kakega nasveta pri izbiri. Sicer imam izkušnje z mešanci, vendar imam tokrat specifične zahteve, zato tudi odločitev za pasemskega psa. Že nekaj mesecev temeljito prebiram literaturo in raziskujem različne pasme, izmenjal sem že tudi nekaj mailov z vzreditelji in lastniki. Kar torej pričakujem od psa je:
- Kratka dlaka, brez neprijetnega vonja, brez večjih količin prhljaja - in sicer zaradi mile alergije, ki mi sicer nikoli ni povzročala večjih težav, a so do zdaj moji psi živeli zunaj. Za notranjega psa želim čim bolj čisto žival.
- Relativno tih pes, ki ne bo motil sosedov, ter bo v stanovanju miren, prijazen do ljudi (sosedi, obiski...), a še vedno dovolj aktiven, da se bova lahko zdivjala na daljših sprehodih.
- Pes naj bo dojemljiv za učenje, inteligenten in poslušen. Ker so ti pojmi subjektivni in vsak ljubitelj svojo pasmo opisuje kot "inteligentno" in "učljivo", naj povem kaj mislim - v npr. 10 ponovitvah naj pes dojame ukaz, potem seveda vadba ukaza v različnih okoljih, ko pa je pes enkrat naučen in ve kaj mora narediti, naj uboga ukaz v prvi ponovitvi. "Sedi" naj pomeni "Sedi" in ne "Sedi sedi sedi sedi sedi prosim prosim sedi priden" Grin Vem, da je veliko odvisno od karakterja posameznega psa, vendar je nekaj tudi na pasmi. Kar imam izkušenj z mešanci - skoraj vedno so me ubogali na prvi ukaz.

Pogoji v katerih bo pes:
- stanovanje v urbanem okolju
- živel bo sam z mano, v mirnem okolju, brez otrok, fino pa je če lahko tolerira ostale živali, ker bi si mogoče kdaj omislil še kako
- deležen bo rednih sprehodov, treninga (učenja), ter vse potrebne oskrbe

Nekako sem se odločil za malega italijanskega hrta, alternativa pa je whippet. Hrti so mi všeč zaradi čistosti, mirnosti v stanovanju in aktivnosti zunaj. Skrbi me le zadnja točka - učljivost.

Prosil bi vas torej za nasvet, če imate mogoče kak boljši predlog, če se vam zdi da razmišljam v pravi smeri...

Hvala in lp
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #987 : nedelja, 06.06.2010 : 18:59:32 »

Ava,začasna psica pri meni, ki se oddaja ima vse zgoraj po alinejah naštete lastnosti...
žal pa ni pasemska in mladič (stara bo 2 leti)   Tongue  Roll Eyes

Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #988 : nedelja, 06.06.2010 : 19:24:01 »

Kaj pa Border Collie? Res je, da tile psi potrebujejo OGROMNO zaposlitve, vaj poslušnosti, agility itd, ampak ste tudi sami napisali, da bi se veliko ukvarjali z psom. Tukaj je tema za Borderje

http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,198.0.html

Sicer dlaka ni ravno kratka, je bolj tako srednje. Definitivno pa priporočam, da si preberete te teme:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,111.0.html

http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,29.0.html

http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,5.0.html

lp


Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #989 : nedelja, 06.06.2010 : 21:24:10 »

Jaz osebno s hrti nimam izkušenj in se opravičujem lastnikom hrtov, če bom čisto mimo udarila ampak med laiki hrti veljajo za bolj "butaste" in po mojih ugotovitvah zato, ker imajo malo svojo glavo in oni pač ne bi ... ne trma, ampak malo narediti se gluhega, ne ker bi dejansko bili butasti Smiley Prosim, da me kak lastnik hrta sedaj ne obglavi Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 84   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kako naj se odločim
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines