mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 06.07.2024 : 07:22:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kako naj se odločim
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 84   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kako naj se odločim  (Prebrano 149112 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
masy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 498


« Odgovor #300 : nedelja, 27.03.2005 : 17:03:15 »

Tukaj imaš slikco mehkodlakega pšeničnega trerierja (samec) in rottweilerke (samica).
Tukaj je še ena slikca istih psov.

Lp, Maša
Logiran
Tripikice
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #301 : nedelja, 27.03.2005 : 17:47:23 »

Kako sta krasna, super, sploh ni majhen! Cheesy Grin Grin Zgleda, da poznate m.p.terierja... Kakšen se vam zdi ta kuža, kakšen je vaš vtis?  Roll Eyes Hvala za sliki. Smiley
Logiran
masy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 498


« Odgovor #302 : nedelja, 27.03.2005 : 17:51:46 »

Ne, ne poznam ga... samo tale kuža (Elmer) se udeležuje srečanja na Otočcu (je od forumovke Sanci_cat).

Aha, še ena slika za primerjavo je tukaj. Wink

Lp, Maša
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #303 : nedelja, 27.03.2005 : 18:28:31 »

Tripikice, tudi sama sem se odločala o nakupu pšeničnega terierja, no na koncu je zmagal avstralski ovčar. Iz lastnih izkušenj sicer ne morem govoriti, najpogostejše karakteristike pa so, da je pšenični terier izreden družinski pes, zelo rad ima otroke, notri naj bi bil miren, zunaj pa kar živahen, niso težavni pri vzgoji,... Mislim, da sta v Sloveniji le dva vzreditelja. Najbolje pa je, da se oglasiš kar v temi, ki jim pripada.
Logiran
Kora
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 40


« Odgovor #304 : nedelja, 27.03.2005 : 19:02:25 »

Pozdravljeni!

Tripikice, vidim, da ste se kar zagreli za mehkodlakega pšeničnega terierja  Smiley. Sem skrbnica petletne psičke te pasme. Mehkodlaki pšenični terierji so visoki slabih 50 cm (psičke so malo manjše); za primerjavo - podobno kot npr. srednji šnavcer. Kar se tiče živahnosti, s pridevnikom miren ga ne bi ravno opisala - med psi so sicer individualne razlike, vendar pa, vsaj po mojih izkušnjah pričakujte kar živahnega mladička in mladega psa. Kasneje se nekoliko umirijo, so pa zelo vitalni do starosti - desetletnemu mehkodlakcu nihče ne bo pripisal njegovih let. Na sprehodu ta kuža ne bo počasi capljal za skrbnikom, zelo rad se igra, je aktiven, radoveden. Vendar pa ne potrebuje teka nujno ob kolesu, večkilometrskih sprehodov...

V Sloveniji je trenutno na voljo eno leglo, enega pa pričakujejo, Predlagam vam , da se obrnete na vzreditelje in še njih vprašate, kar vas zanima. Več boste našli tule:
http://freeweb.siol.net/fgrasic/ in http://freeweb.siol.net/fgrasic/ .

Lp, Tina
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #305 : nedelja, 27.03.2005 : 19:13:06 »

Pšenični terier sploh ni tako majhen (od oka malo manjši od goldna), nekaj jih je tudi pri nas, tudi legla so že bila. Meni so zelo všeč, ker niso taki pretepači kot ostali terierji, tisti, ki sem jih videla so bili zelo prijazni, sicer dokaj živahni, a spet ne pretirano. Zelo simpatični kužki.
Logiran
Tripikice
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #306 : nedelja, 27.03.2005 : 20:22:18 »

Gospa Kora, z možem sva vam pisala tudi na vaš elektronski naslov, toliko, da boste vedeli, da sva ta vsiljivca midva, he-he.  Smiley Me je pa zdaj zaskrbelo. Undecided Če prav razumem, to ni kuža, ki bi se španciral vštric z skrbnikom?
Hm, potemtakem se bojim, da sva spet na začetku, kar se tiče izbire pasme za naju.  Cry Sploh si nisem mislila, da sva tako zahtevna... Undecided Undecided Sad Kljub temu bi pa rada vedela, koliko približno pa stane mladiček, če veste morda.

Sem pogledala tudi karakteristike avstralskega ovčarja. Mislim, da je preveč "kondicijski" za naju. Grin


 
Logiran
Kora
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 40


« Odgovor #307 : nedelja, 27.03.2005 : 21:18:36 »

Tripikice, pozdravljeni!

Jaz ne najdem nobenega vašega pisma, tako da se oglašam kar tukaj.

Kar se tiče živahnosti in sprehodov... Mogoče bi bilo dobro, da bolj natančno napišete, kaj si predsta
vljate pod sprehajanje s psom, so to vsakodnevni sprehodi ali bi čas s psom preživljali bolj na vrtu in šli na sprehod le izjemoma. Jaz lahko govorim le o svojih izkušnjah. S Koro smo relativno veliko na sprehodu, malo zato, ker pač menim, da pes to potrebuje, malo zato, ker je tudi meni to všeč in v tem uživam. Tako sem Koro pač navadila in vzgajala v tej smeri, da so sprehodi aktivni, da se z njo veliko igram, da prinaša žogico... Morate pa vedeti, da so psi zelo prilagodljivi in mehkodlaki pšenični terier bi se po moje ob dejstvu, da živi v tesnem stiku s svojimi ljudmi, da se sicer veliko dogaja (obiski, kakšen izlet, vožnja z avtom na kakšen neznan kraj in podobno), navadil tudi na kakšen sprehod manj.

Svetujem vam, da poskušate vzpostaviti stik še s kakšnim lastnikom mehkodlakega pšeničnega terierja, mogoče preko zgornjih naslovov vzrediteljev. Jaz imam pač izkušnje le s svojo psičko in z nekaj drugimi predstavniki pasme, ki jih redno srečujem.
Seveda pa sem vam tudi jaz z veseljem na voljo za kakršna koli vprašanja.

Lep pozdrav, Tina
Logiran
Tripikice
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #308 : nedelja, 27.03.2005 : 22:31:10 »

Kot sem že večkrat omenila, sva z možem že krepko mimo "rosnih" let, zato bi nama bil živahen pes prenaporen. Oba sva rada doma. Zato premišljujeva o psu, ki bi bil zadovoljen z enim sprehodom na dan, ki bi bil zadovoljen tudi z igranjem samo na vrtu, če kakšen dan ne bi bilo možnosti za sprehod. Bi pa bil kuža drugače čez dan, ko sva v službi ves čas zunaj, prost, vsekakor pa bi vedno imel možnost biti na suhem in pod streho. Mislite, da bi bilo to za m.p.terierja premalo in neustrezno? Nič niste omenili njegovega odnosa do mačk, ker bi pri nas moral živeti skupaj s pobalinskim mačkonom.
Vsekakor bom še zbirala informacije, ker želimo, da bo kuža pri nas srečen.

Hvala za pomoč in LP, Andreja
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #309 : nedelja, 27.03.2005 : 23:03:43 »

Moje mnenje, pa upam, da ne zamerite  Sad Sama se za nobenega psa ne bi odločila, če bi mu bila pripravljena ali sposobna nuditi le en sprehod na dan... no ja, razen če bi bil ta zeloooo dolg, aktiven (primerno glede na pasmo) in strašno zanimiv...

Lp, Yo
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #310 : nedelja, 27.03.2005 : 23:16:01 »

En sprehod na dan? To nebi bil noben pes zadovoljen.  Undecided Edino če mislite, da bi ga večkrat na dan peljali na potrebo, pa malo spustili po vrtu potem pa enkrat na dan zelo aktiven sprehod. Huh


Lp
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #311 : ponedeljek, 28.03.2005 : 02:46:40 »

Kot sem že večkrat omenila, sva z možem že krepko mimo "rosnih" let, zato bi nama bil živahen pes prenaporen. Oba sva rada doma. Zato premišljujeva o psu, ki bi bil zadovoljen z enim sprehodom na dan, ki bi bil zadovoljen tudi z igranjem samo na vrtu, če kakšen dan ne bi bilo možnosti za sprehod.

En sprehod na dan? To nebi bil noben pes zadovoljen. Undecided Edino če mislite, da bi ga večkrat na dan peljali na potrebo, pa malo spustili po vrtu potem pa enkrat na dan zelo aktiven sprehod. Huh

Ok najbrz reskiram, da bom popljuvana, ampak ce ni zelo aktiven pes in bi bil drugace spuscen na vrtu, mislim, da bi marsikaksen pes prezivel z enim dalsjim sprehodom na dan in tudi, ce bi ga kaksen dan spustili.

Saj ni poanta v tem, da se ne bi ukvarjala z njim ampak to, da ne bi opravljala ravno maratona... saj ce je pes "zaposlen" mu vcasih zadostuje ze metanje zogice na vrtu...

No, samo moje mnenje.
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #312 : ponedeljek, 28.03.2005 : 08:54:26 »

Psu res včasih zadostuje metanje žogice na vrtu, vendar kdor ni pripravljen pri -10 stopinj ali v še večjem mrazu peljati psa na sprehod je še manj pripravljen stati na vrtu (v copatih) in metati žogico. Sam pes se na vrtu nikakor ne zabava, razen kadar dela škodo. Kdor pa ima namen imeti psa, zato da je na vrtu in ga včasih peljati na sprehod, je bolje, da gre sprehajat pse v zavetišče, ko je lepo toplo, suho in sončno vreme in slučajno nima kaj pametnejšega početi. Mi imamo dva psa, 3.000 m2 ograjenega vrta, po cele ure se igrata, zjutraj ju peljemo na kratek sprehod, popoldne na enourni, zvečer samo še enkrat na stranišče, živimo več na vrtu kot v hiši, takrat se ukvarjamo z njima, in vendar sta včasih prav tečna. Ne bi vedela, kateri pes lahko živi sam na vrtu, brez da bi se kdorkoli ukvarjal z njim (mogoče bernc ali kaj podobnega, veliki psi so sploh bolj leni).
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #313 : ponedeljek, 28.03.2005 : 09:45:36 »

Lilit, se strinjam Wink Tudi naša psa imata samo en sprehod na dan, pa jima nič ne "fali" Grin OK, tisto jutranje in večerno lulanje, ki ga pes opravi sam, ne štejem pod sprehod (pa pes se sprehaja po našem Wink). Imata pa na dan eno uro in pol sprehoda (pa brez metanja žogice, ker jima to pač ne ustreza).

Psi so si različni. In zato so tudi različnje njihove potrebe po sprehajanju. Yo, če mi jaz moje pse toliko fizično razmigavala, kot ti svoje ali pa kot Andi Brina, mi po mojem uideta  Grin Grin Ker bi bilo za njiju enostavno preveč Undecided

Lp Jana
Logiran
Blumina
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 186


« Odgovor #314 : ponedeljek, 28.03.2005 : 10:40:30 »

Ne bi vedela, kateri pes lahko živi sam na vrtu, brez da bi se kdorkoli ukvarjal z njim (mogo?e bernc ali kaj podobnega, veliki psi so sploh bolj leni).
Joj, joj, samo bernija mi ne zaprite samega na vrt. To ze, da ni tako hud zivcek, da bi stalno letal naokoli, a bernija izolirat od "njegovih" ljudi je hud stres zanj. Zeli biti stalno v kontaktu s svojimi in hudo trpi, ce temu ni tako. Sicer bi po karakterju mogoce ustrezal izboru, a ce ljudje niso pripravljeni z njim deliti vse dobre in slabe strani skupnega zivljenja z njim, potem to pac ni pes za taksne ljudi. Prevec iskreno ljubi in prevec custven je, da bi bil sam. Od bernija dobis ogroooomno ljubezni nazaj le, ce si pripravljen na skupno zivljenjenje z njim.
Kaj bi berni pocel, ce bi bil sam na vrtu? Cakal in cakal bi, da se bodo koncno odprla tista vrata za katerimi se skriva njegov ljubljeni gospodar.
Verjemite prosim, doma imam dve cisto razlicni pasmi. Ena ima toliko opraviti po vrtu, da ji nikoli ni dolgcas, bernka pa le caka name od kod se bom prikazala. In tako se obnasa na vrtu ali pa na sprehodu. Vedno me ima pod kontrolo, da ne bi slucajno sama ostala.
Tripikice, ce sta z mozem pripravljena svoje dneve delit s psom tako zunaj kot v hisi, potem je mogoce berni pravi za vaju. Ce pa zelita imeti psa vecinoma zunaj in pricakujeta, da se bo tam sam zaposlil in sam razgibal, potem berni za gotovo ni za vaju. Pa ne zato, ker rabi grozno dolge sprehode. To sploh ne, a se enkrat povdarjam, da zeli stalen kontakt s svojimi.
Lep pozdrav
Blumina
Logiran
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 84   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kako naj se odločim
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines