mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 03.07.2024 : 20:51:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kako naj se odločim
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 84   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kako naj se odločim  (Prebrano 148913 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #240 : ponedeljek, 31.01.2005 : 18:13:04 »

Imata kaj izkušenj s psi? Ne glede na to, da bo pes imel vrt, ga bo potrebno sprehajati, ga socializirati itd. Če imata izkušnje bi bil morda primeren tudi kraški ovčar.
Logiran
otta
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 29


« Odgovor #241 : ponedeljek, 31.01.2005 : 18:35:35 »

Andi, do nedavnega smo živeli v bloku in zaradi premalo prostora si psa nismo omislili čeprav je bila želja zelo močna. Tako da prav veliko izkušenj z njimi nimata, sta pa velika ljubitelja psov. Tudi o kraškem ovčarju smo že razmišljali, pa me zanima kako oni prenašajo divjad in kako otroke. Glede socializacije in navajanja na okolico me ne skrbi, ker pes nikoli ne bi bil sam. Je skoraj vedno kdo doma.
Logiran
rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #242 : ponedeljek, 31.01.2005 : 18:41:40 »

otta,
enkrat sem gledala eno oddajo, kjer je bil predstavljen flandrijski govedar, ki je odlično čuval kmetijo in živino. Sicer to ni pes za vsakogar in potrebuje izkušenega odločnega vodnika, ampak če to tvoja starša bi bil lahko kar fin pes. Še link, kjer je pasma predstavljena:
http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=31

lp
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #243 : ponedeljek, 31.01.2005 : 18:53:50 »

Otta, kraškega ovčarja je imel moj oče ko sem bila še majhna. Bil je lepo vzgojen, res pa je, da se ne spomnim časa intenzivne vzgoje.  Ima pa ga partner moje mame. Je krasen čuvaj, trmasto bitje, vendar se je pri prbl treh letih umiril. Lastnino svojih gospodarjev bo izrazito čuval. Glede otrok in ostalega pa je najbolje, da kontaktiraš lastnike in vzreditelje te pasme. Če bo pes od malega z divjadjo ne bi smelo biti problema. Je pa res, da je potrebna odločna beseda pri tej pasmi.
Logiran
otta
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 29


« Odgovor #244 : ponedeljek, 31.01.2005 : 18:55:08 »

Rina,
hvala za odgovor, zelo dober predlog. Se spominjam, da sem tudi sama gledala to oddajo in je res super pes.  Wink
Logiran
Tripikice
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #245 : četrtek, 24.03.2005 : 16:39:40 »

Pozdravljeni!
Sem popolnoma nova na tem forumu, zato mi ne zamerite morebitnih napak, prosim.  Undecided Lepo prosim vašo pomoč, dragi poznavalci.
Po mnogih letih sanjarjenja o kužku se mi bo končno ta želja letos lahko uresničila. Preselili smo se v hišo, samo vrt še uredimo, pa ... moj problem še ni rešen, ker še vedno ne vem, za kakšnega kužka, katero pasmo se naj odločim, čeprav že nekaj časa prebiram te strani. Kužka še nikoli nismo imeli - toliko o naših izkušnjah z njimi. Pred leti sem imela možnost držati v naročju mladička zlatega prenašalca, ki ga je nekdo zavil v vrečko in odvrgel v jarek. Gospod, ki ga je našel, ga je seveda z veseljem obdržal, jaz sem se pa vanj "zaljubila" in ugotovila: "To je moj sanjski pes!" Danes, ko sem že v bolj resnih letih, pa nisem prepričana ali bi bila primeren, hm kako naj rečem, lastnik zlatega prinašalca, ker so menda zelo nemirni. Je to res? Z možem nisva več mlada, otroci so v dobi "odhajanja na svoje", zato bi radi psa, večjega psa, bolj mirne narave, se pravi za sprehode in ne za tekanja, agilityje ipd.  Lahko pa je nagajivček, da bo bolj veselo. Kuža bi živel z nami vsak trenutek, razen dopoldan, ko smo v službi in šoli. Povedati pa še moram, da imamo mladega mucka, ki se je "pritepel" k nam, in dandanes hodi okrog hiše kot osvoboditelj. Zato se bo naš kuža moral sprijazniti z mačjo družbo.
Za začetek bi vas tako prosila, da mi napišete, med katerimi pasmami naj izbiramo, ker si res želimo, da bi bilo vse OK. Lep pozdrav!
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #246 : četrtek, 24.03.2005 : 16:44:55 »

Tripikice, najprej dobrodošla na forumu Wink

Kakšne velikosti pa naj bo pes (majhen, velik), dlaka (kratka, dolga), ali naj bo pes varuh ali ne? Na mačke se načeloma navadijo vsi psi, če le živijo z njimi Wink

Lp Jana
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #247 : četrtek, 24.03.2005 : 17:06:11 »

Povej še malo več o psu, ki si ga želiš-bolj majhen, bolj velik, dolgodlak... ti pa priporočam da si tu prebereš kaj več o različnih pasmah, ter na forumu tu.



Lp
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #248 : petek, 25.03.2005 : 10:20:27 »

Predlagam ti, da si najprej sposodiš knjigo, kjer so na kratko opisane skoraj vse pasme. Nato si napravi seznam lastnosti, ki so ti pri psu pomembne in skupaj z vizualnim izgledom sestavi ožji izbor, recimo 5 pasem. Do tukaj ti nihče ne more pomagat. Potem pa se o teh izbranih pasmah čim bolje pozanimaj, povprašaj pri konkretnejših temah na tem foromu in preberi o njih čim več literature. Le tako boš lahko sigurna, da boš izbrala tisto pasmo, ki bo ustrezala tebi in tvojemu življenjskemu stilu!
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #249 : petek, 25.03.2005 : 10:41:26 »

Pozdravljeni!
Sem popolnoma nova na tem forumu, zato mi ne zamerite morebitnih napak, prosim. Undecided Lepo prosim vašo pomoč, dragi poznavalci.
Po mnogih letih sanjarjenja o kužku se mi bo končno ta želja letos lahko uresničila. Preselili smo se v hišo, samo vrt še uredimo, pa ... moj problem še ni rešen, ker še vedno ne vem, za kakšnega kužka, katero pasmo se naj odločim, čeprav že nekaj časa prebiram te strani. Kužka še nikoli nismo imeli - toliko o naših izkušnjah z njimi. Pred leti sem imela možnost držati v naročju mladička zlatega prenašalca, ki ga je nekdo zavil v vrečko in odvrgel v jarek. Gospod, ki ga je našel, ga je seveda z veseljem obdržal, jaz sem se pa vanj "zaljubila" in ugotovila: "To je moj sanjski pes!" Danes, ko sem že v bolj resnih letih, pa nisem prepričana ali bi bila primeren, hm kako naj rečem, lastnik zlatega prinašalca, ker so menda zelo nemirni. Je to res? Z možem nisva več mlada, otroci so v dobi "odhajanja na svoje", zato bi radi psa, večjega psa, bolj mirne narave, se pravi za sprehode in ne za tekanja, agilityje ipd. Lahko pa je nagajivček, da bo bolj veselo. Kuža bi živel z nami vsak trenutek, razen dopoldan, ko smo v službi in šoli. Povedati pa še moram, da imamo mladega mucka, ki se je "pritepel" k nam, in dandanes hodi okrog hiše kot osvoboditelj. Zato se bo naš kuža moral sprijazniti z mačjo družbo.
Za začetek bi vas tako prosila, da mi napišete, med katerimi pasmami naj izbiramo, ker si res želimo, da bi bilo vse OK. Lep pozdrav!


Glede na vaše zahteve...priporočam, da si preberete opis pasme bernski planšarski pes!
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #250 : petek, 25.03.2005 : 11:18:59 »

Moj nasvet je sledeči: Najprej si oglejte čim več psov ( v živo ne na slikah v knjigi)
Potem pojdite  opazovat, tečaj, male šole, in ostalih tečajev.

Če imate čas za psa, in željo......... obstaja zelo veliko pasem ki je primernih za vas...........( sedajle bom malo žleht) nič se bat ali ste primerni ali ne  vas bo že pes zdresiral Grin Grin.  Tudi jaz sem začetnik in to pri lovcu-divjaku-pobalinu-in živcožerju.
Boste pa sigurno odkrili nov svet kateri vam do sedaj ni bil poznan. Wink
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #251 : petek, 25.03.2005 : 11:29:10 »

Tripikice, najprej prisrčno pozdravljena na forumu! Ja, mislim da nas je (bilo) veliko takih, ko smo bili v dilemi kako pasmo kupiti... Razen tistih, ki so bili 100% odločeni - "samo ta pasma in pika" - mislim da je odločitev težka in zahtevna. Jaz bom samo napisala svoje izkušnje....
Vedno sem si sicer želela velikega psa; pa še molos naj bi bil!  Wink Vendar pa ko sva se s fantom resno začela odločati o pasmi sva prišla do zaključka, da bo kužek majhen. Sicer imava precej veliko stanovanje z atrijem - pa vendar! Želela sva umirjeno in družno pasmo in to je bil tudi prioritetni kriterij.Tako sva prišla do bologneserja... Mali kužonček od treh kil! Umirjena, prijazna... Ker veliko hodiva naokrog in ker je kuža najin kompanjon, sva jo že od malega vlačila povsod seboj. In moram priznati, da je z manjšim psom to vseeno lažje kot z velikim. Jenny magari napokam v naročje in zavijem magari z njo v kako trgovino (ne špecarijo!) ali butikec...
Sama se tudi precej ukvarjam s športom in četudi ima Jenny le tri kilce in je res majcena, ni nikakršen problem glede npr. hoje po hribih. Mimogrede: z menoj je praktično vsak dan na Šmarni.
Tako da... upam da sem ti s svojo izkušnjo vsaj malce olajšala odločitev. Aja, edina slaba stran malih kužkov je, ker se je treba skloniti, če ga želiš pobožati.  Cool  Wink
Logiran
janina
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20



« Odgovor #252 : petek, 25.03.2005 : 11:32:14 »

Če se niste opredelili za kako pasmo, vam svetujem, da pa bi mogoče pokukali v kako zavetišče za živali in posvojili kakega psička. Kolikor vem je sedaj tudi tam na voljo kar nekaj pasjih mladičkov.
Logiran
Tripikice
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #253 : petek, 25.03.2005 : 11:38:50 »

Zdravo! Zelo sem se razveselila vašega odziva.  Cheesy Opis pasem na tem forumu sem že preučevala, zato sem se pravzaprav našla v zagati (jih je toliko!) in drugače sploh ne bi razmišljala o drugem psu kot o zlatem prinašalcu. Kaj me skrbi pri goldnu? Njegove bolezni in nekateri so me opozorili, da so zelo nemirni. Je to res?   Huh  Naša želja je pes večje rasti, miren, inteligenten, tudi čuvaj, nenapadalnost do drugih živali in tisti "ta kosmati" s povešenimi uhlji so tako lepi... Npr.: golden, novofundlandec, tibetanski mastif, potem je še tu beli švicarski pes, bernskega imajo sosedje in jih mi ne bi hoteli "kopirati"... Še so take pasme, ki se jih niti ne spomnim ali pa ne vem za njih. Naš kuža ne bi hodil na razstave, bil bi "samo" hišni ljubljenec in prijatelj na sprehodih, zato ni pomemben rodovnik, temveč le njegovo zdravje. Lahko bi bil tudi najdenček, žal pa smo preveč oddaljeni od prvega zavetišča.  Upam, da sem navedla dovolj informacij. Smiley
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #254 : petek, 25.03.2005 : 11:41:19 »

Naša želja je pes večje rasti, miren, inteligenten, tudi čuvaj, nenapadalnost do drugih živali in tisti "ta kosmati" s povešenimi uhlji so tako lepi... Npr.: golden, novofundlandec, tibetanski mastif, potem je še tu beli švicarski pes, bernskega imajo sosedje in jih mi ne bi hoteli "kopirati"... Še so take pasme, ki se jih niti ne spomnim ali pa ne vem za njih.

hehe, kaj pa bernardinec Grin Grin Wink

Švicarski beli pes je bolj delovni pes (kot NO Wink), zato bi potreboval kakšno zaposlitev...

LP Jana
Logiran
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 84   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kako naj se odločim
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines