mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 02.11.2024 : 05:14:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Poštarji in psi
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Poštarji in psi  (Prebrano 17551 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854

« : petek, 23.04.2004 : 08:50:19 »

Kako se kaj vaše mrcine razumejo s poštarji?? Grin Wink

LP Roll Eyes
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #1 : petek, 23.04.2004 : 09:00:37 »

Moj obozuje postarja. Ce se le da, ga vedno leti pozdravit k nabiralniku in je oh in sploh ves iz sebe. Roll Eyes Vcasih strica srecava tudi na sprehodu in takrat se mora obvezno ustaviti in pocrkljati Tarija. Drugi se pa psov boji tako da ga mali pusti pri miru, samo od dalec ga gleda, "gruli" in miglja z repkom.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
branka
živim tukaj
Sporočil: 8.174

« Odgovor #2 : petek, 23.04.2004 : 11:18:11 »

Našega(bivšega)poštarja je pa napadel sosedov pes,ga vrgel dol iz "štirke"in ga obgrizel.Možakar je medtem že zamenjal službo...Sedanji poštar pa je našel drugačen pristop:s sabo nosi brikete slovenskega proizvajalca,psov ne brca in podi,ampak mu ponudi briket.Na žalost moj pes ne mara teh briketov... Grin
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #3 : petek, 23.04.2004 : 14:52:44 »

Uf, mi imamo pa eno zabavno štorijo s poštarjem, ko smo še stanovali v Grosuplju.

Torej, poštar se je z motorjem pripeljal do naše hiše, ga pustil prižganega in šel pozvonit na vrata (imel je priporočeno). Bero je slučajno prvi odprl vrata in namesto, da bi lajal na poštarja, je lajal na motor Grin Grin Roll Eyes Je revež mislil, da je sovražnik motor in ne poštar Grin Grin

Drugače je pa vedno lajal izza ograje na vse poštarje in na vse prišleke.

Lp Jana
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #4 : petek, 23.04.2004 : 17:40:37 »

Oj!

Moj kuža pa more itak iti vseee ljudi, ki pridejo na ''njegovo'' ozemlje, ko je zunaj, pozdravit. Najprej jih oblaja, potem pa čaka, da ga pobožajo.  Grin Mislim, da se jim gre kazat, kako je lep. Grin Grin

Lp
Logiran
retrieverka
odvisnež
Sporočil: 734

« Odgovor #5 : petek, 23.04.2004 : 21:58:23 »

Hehe...moja starejsa psicka pa zdirja iz hise ze takoj ko slisi postarjev motor ze pri ta petem sosedu in seveda glasno laja ob ograji z repom do neba-ces tu sem pa jaz doma!! Je pa sicer zelo 'zgovorna' tako da to ni tak hudoben lajez, pa tudi postar se je ze navadil in se je ne boji vec, ter pride celo cez njeno 'ozemlje' do vrat pozvonit ce ima kako priporoceno-sicer pa ga seveda nikoli ne zgresimo in je 'zvonec ob ograji' dovolj zgovoren Grin Tongue Mlajsa psicka pa se ne zmeni za postarja, upam da se 'zvonjenja' ne bo nalezla od starejse Roll Eyes Ponavadi sem zanjo jaz bolj zanimiva ko koncno pokukam skozi vrata kot pa postar in njegovi papircki Grin Wink
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #6 : sobota, 24.04.2004 : 10:02:28 »

Bliznja srecanja s postarji! Roll Eyes
Ravno vceraj se je na vratih pojavil nov postar in ocitno mu nihce ni povedal, da pri nas zivi strasna zverina. Ko se je obesil na zvonec sem mislila, da bo Kaja snela vrata tako se je zagnala proti njim.  Grin Bagi je le butasto gledala in se odlocila, da zaradi lastne varnosti ne zapusti postelje. Kajo sem dvignila v narocje in odprla vrata, postar pa ni kazal nobenega zanimanja zanjo in za njen sirok nasmeh, zato sem jo postavila na tla. Jasno, da je takoj stekla k njemu, njega pa je skoraj kap in je zdirjal po hodniku in vpil, da se boji psov. Grin Roll Eyes Kaksno veselje je bilo to za Kajo, kazala mu je zobe (se smejala), rit je imela cisto na tleh, rep pa je tako opletal sem in tja, da moras biti res butast, da prezres te miroljubne signale. Komaj sem jo zvlekla nazaj v stanovanje in zaprla vrata, tam pa je od uzaljenosti zacela tuliti. Presnja dva postarja sta jo namrec vedno pobozala. Temu tanovemu sem se seveda opravicila in ga skusala prepricati, da ga ne bo ugriznila ali kaj podobnega pa ni bil ravno v stanju, da bi mi verjel. Sva se pa zmenila, da ne bo hodil vec do vrat ampak bo lepo vljudno pozvonil po domofonu in ga bom sla sama cakat v pritlicje. Bomo videli, ce se bo res drzal dogovora! Roll Eyes
Druga zgodba je pa seveda postar, ki nosi posto tam kjer zivi moj fant. Ocitno je imel s psi zelo slabe izkusnje saj se sedaj vozi z avto in tudi posto vrze v nabiralnik skozi okno! Grin Najbolj se mu smejimo, ko pridivja po hribu in pred nasim dvoriscem ustavi kar z rocno, da ga zasuce cisto do nabiralnika. Enkrat bo vse skupaj podrl in tast si ze mane roke kako bodo postavljali nove stebre. Grin
Logiran

pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #7 : sobota, 24.04.2004 : 15:37:29 »

Pri nas ko pozvoni postar se zacne Kaj zverinsko dreti(z najbolj nizkim glasom,kot ga le premore).Najprej seveda vsi mislijo,da imamo doma nevemkaksno zverino in so vsi postarji zelo prijazni in previdni Grin

En postar pa mi se vedno ne verjame,da doma nimamo Nemske doge in vedno mece casopis s kolesa pred prag Roll Eyes

Lina je druga zgodba,ona postarja pozdravi tako,da ga celega prelize in ce ima le priloznost se malo ugrizne,zraven pa maha z repom(v bistvu ne samo z repom s celo ritjo Grin Roll Eyes).Zaenkrat se od Kaja se ni naucila,da so postarji baubau,ki hocejo odreti na tvoje ozemlje in upam,da se tudi se nekaj casa ne bo Shocked Roll Eyes

lp
Logiran
LIZA
midi
*
Sporočil: 1.939

« Odgovor #8 : sobota, 24.04.2004 : 15:41:08 »

Naš poštar ponavadi pripelje pošto z motorjem in Liza ponavadi laja ampak če bi jo pa pobožal ali pa kaj takega nebi naredila nič.Verjetno bi še vlomilcu prinesla copate Roll Eyes Grin Tongue
Logiran
Roxi
novinec
*
Sporočil: 42

« Odgovor #9 : sobota, 24.04.2004 : 15:53:10 »

Ahm pri nas je pa tako..Da ko pride postar ps po njem ska
e da nj ga poboza pa take ...IN GRE POSTARJEM POMOJEM ZE PRAV NA ZIVCE Grin
Logiran
jetty
novinec
*
Sporočil: 34

« Odgovor #10 : torek, 27.04.2004 : 11:23:06 »

Ha,ha,ha...
Še danes se začnem smejati, ko se spomnim prizora, ki sem ga doživela pri našem prvem psu. Bil je nemški očar, imenoval se je Luks. Bil je velik in močen, pa tudi ne preveč miroljuben.
Živeli smo v bloku. Enkrat je prišel na vrata en nov poštar, ki za našo zverinico očitno ni vedel. Pozvonil je in istočasno tudi že odprl vrata stanovanja, Ker se takrat nismo zaklepali, so se vrata seveda odprla. Takrat pa je poštarja čakalo presenečenje. Luks se je pognal proti njemu. Poštar se je zagnal po stopnicah navzdol, da bi mu ušel, Luks pa za njim. Pred vhodnimi vrati hodnika (bila so odprta) je pes poštarja prehitel in se povzpel na podboj. Ko smo pritekli za njima, smo imeli kaj videti. Poštarjeva uniforma (takrat so jo še nosili) je bila med nogami do peta premočena, revež je stal popolnima otrpel, pes pa naslonjen na podboj in veselo je renčal. Seveda je takoj, ko je videl, da so dogajanje prevzeli v roke odrasli, Luks lepo odšel čuvat stanovanje. Posledic ta dogodek ni imel, ker se je poštar zavedal, da ni imel pravice odpirati vrat tujega stanovanja. Seveda pa je cel naš okoliš vedel za ta dogodek.

Lepo pozdravljeni, ljubitelji psov!
Logiran
MISSA
odvisnež
Sporočil: 813

« Odgovor #11 : torek, 27.04.2004 : 13:27:39 »

LP!
Mi imamo kar nekaj zgodbic v rokavu na to temo. Ampak ne bom pisala o poštarjih, ker ti v naše stanovanje ne prihajajo. Sem pa opazila nekaj drugega.Zakaj kuža ne mara poštarjev ali carinikov, policajev,železničarjev,pilotov... na sploh uniformiranih ljudi.  Mislim, da jih zmoti pokrivalo na glavi. Mi vedno prečkamo isti mejni prehod kadar gremo na morje. Normalno je , da policaj in carinik pogleda v avto kaj prevažamo (sploh če smo naloženi ) Psi so zmeraj lajali in renčali in zbijali po kombiju, da sem se bala, da bo kakšen šipo odnesel. Nekoč , poleti,ko je bilo vroče, eden ni imel svoje obvezne kapce. Kužki so ostali mirni. Potem smo to finto sprobali na poštarju in domačem policaju. Nisem mogla verjeti, da je pomagala. Tudi pri Zoyi opažam, da se ji zdijo ljudje, ki držijo v roki jakno,dežnik,kolo nekam drugačni. Probajte rečti svojemu poštarju, naj si sname kapco in skrije torbico na hrbet. Postal bo navaden državljan in mogoče ga kuža še opazil ne bo.
LP,Miša
Logiran
Petra
odvisnež
Sporočil: 786

« Odgovor #12 : sreda, 28.04.2004 : 08:38:01 »

Citat
Sem pa opazila nekaj drugega.Zakaj kuža ne mara poštarjev ali carinikov, policajev,železničarjev,pilotov... na sploh uniformiranih ljudi.

To pa sem tudi jaz opazla, sigurno je zaradi pokrivala, ker Blu laja tudi na navadne ljudi, ki imajo klobuk ali kapo  Roll Eyes
Pri nas hodijo starejši gospodje na sprehod obvezno s kapo/klobukom in palco in prav vedno jih nadere (ostalih pa ne)

Ja je za probat...ko pride postar k nam se dere (pa še z motorjem se vozi), še dokler je pri sosedu  Shocked Huh, če pa greva peš in ga srečava pa ga sploh ne povoha. (problem je verjetno, ker neznan človek pride približno vedno ob isti uri, pa še ropota z motorjem aja pa kapo ima  Grin)
Logiran
Vanessa
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #13 : četrtek, 29.04.2004 : 00:49:15 »

poštarja moj Lucky nikoli ne sreča Grin
Logiran
branka
živim tukaj
Sporočil: 8.174

« Odgovor #14 : sreda, 05.05.2004 : 13:30:42 »

Meni se zdi, da z našimi psi ni nič narobe, le poštarji bi morali spremeniti odnos do psov... Huh
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Poštarji in psi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.