mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 02.11.2024 : 05:16:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Poštarji in psi
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Poštarji in psi  (Prebrano 17559 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
rožica
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 420

« Odgovor #60 : torek, 18.10.2005 : 19:48:43 »

Franka, res je bilo točno tako. Imel je potrdilo od zdravnika, da ga je pes ugriznil, pa sabo v avto mamo in brata. Ne vem, na podlagi česa mu je zavarovalnica sploh ponudila 500 000 sit- pes je bil privezan, tabla stoji še vedno, do vrat se pride brez da greš do psa, pes vedno laja na tujce- ni mi jasno, res ne Undecided
Logiran
fortuna
midi
*
Sporočil: 1.578

Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.

« Odgovor #61 : torek, 18.10.2005 : 19:54:18 »

No gospodu ni bilo nič hudega, imel je le hlačnico strgano.

Kako je tip lahko imel potrdilo zdravnika da je šlo za pasji ugriz, če naj bi mu pes strgal samo hlačnico? Govoriš o potrdilu od psihiatra zaradi strahu in podobnih travm?

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
fortuna
midi
*
Sporočil: 1.578

Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.

« Odgovor #62 : torek, 18.10.2005 : 19:55:44 »

Imel je potrdilo od zdravnika, da ga je pes ugriznil

Pardon, tukaj sem dobila odgovor.

Torej? Kako je imel lahko potrdilo o ugrizu če praviš da mu je pes samo hlačnico strgal?

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
rožica
rad pišem

« Odgovor #63 : sreda, 19.10.2005 : 07:09:03 »

Imel je potrdilo od psihiatra o svojih duševnih bolečinah. To je vse, kar vem, ker je primer naprej vodila zavarovalnica. Niti ne vem, ali je potem sprejel pol milijona ali so se še naprej tožili.
Logiran
scythe
rad pišem
Sporočil: 430

« Odgovor #64 : sreda, 19.10.2005 : 13:35:32 »

Meni se pa zdi napačno obtoževanje oz. posploševanje, da so si poštarji sami krivi, ker imajo negativen odnos do živali (to sem prebrala bolj na začetku teme). Poštar ni nič kriv. Njegova služba je dostaviti pošto in vsi vemo, da so največkrat ogrizeni ravno oni. In če se poštar boji psov se mi zdi popolnoma primerno, da psa odstraniš. Tudi, ko k meni prihaja na obisk prijateljica, ki ne mara ravno psov, vedno odstranim Astorja, da ji ne "teži". Sicer je z nama, ampak ga nadzorujem, da ne hodi k njej "fehtat božanje", kajti spoštujem njen strah pred psi.

Da se vrnem h poštarjem. Astor z njimi nima problemov, ker v naši hiši živi sam poštar (stric)  Grin Sicer ni edini v tem okolišu, ampak Astor je do vseh ljudi pravi dobrovoljček, ki bi se samo čohal in jih pozdravljal s svojimi lupčki (bi rekla, da ga uniforme ne motijo, ker je imel priložnost spoznati tudi policaje etc).

Smo se pa zadnjič pogovarjali s stricom zakaj psi tako velikokrat napadejo poštarje (tudi njega je že nekajkrat ugriznil pes). Baje, da je dala Pošta Slovenije narediti raziskavo o tem. In zaključek je bil naslednji: poštarji imajo pri svojem delu stik z ogromnim številom ljudi. In posledično se tudi navzamejo malček vonja od teh ljudi. Tega vonja sicer mi ne zaznamo, pes pa ga. In ko pes zavoha poštarja se lahko zmede (zaradi preštevilčnosti vonjav) in postane agresiven ter ugrizne.
Seveda se posledično pes navadi, da neka oseba nosi toliko vonjav in lahko tudi že po zvoku motorja prepozna (ali po točni uri) da prihaja nekdo, ki mu ni všeč, ker ne ve kaj je.
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
Sporočil: 203

« Odgovor #65 : četrtek, 20.10.2005 : 09:13:19 »

No, mi smo se pa ravno zadnjic v pasji soli pogovarjali zakaj psi lajajo na postarje. Pa nam je ucitelj rekel, da je njegova teorija, da lajajo tudi zato, ker mislijo, da ga oni s svojim lajanjem odzenejo. In ker postar vsak dan pride in gre, dobijo potem se vecje veselje.
Nas na postarje ne laja, ker ga je do zdaj srecal ne vem ce 3x, pa se to samo takrat, ko je prisel na vrata zvonit, da moramo nekaj osebno prevzet. Nabiralnik imamo pri garazi, tako da se tudi ne slisi kdaj se on pripelje. Pa tudi drugace ga razne brnece zadeve ne ganejo. Tongue Edino sesalec, samo tega se pa boji  Cheesy
Logiran
branka
živim tukaj
Sporočil: 8.174

« Odgovor #66 : četrtek, 20.10.2005 : 09:37:20 »

Hehe, sesalca se tud moj boji, oz. mu gre na živce ropot, ki ga oddaja... Cheesy Pa če kdo kaj vžiga, npr. motorko, kosilnico, motor... Grin
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474

« Odgovor #67 : petek, 21.10.2005 : 13:09:06 »

poštar pride na dvorišče - krši pasji teritorij - pes se razburi - poštar odda pošto in gre - pes to smatra za svojo zmago = pozitivno potrjevanje - zadeva se ponavlja iz dneva v dan in se stonjuje - lastnik vpije na psa, pes misli da mu pomaga odganjati poštarja = pozitivno potrjevanje... itd itd
Logiran
Franka
nekaj malega že vem
Sporočil: 187

« Odgovor #68 : petek, 21.10.2005 : 21:25:13 »

Hehe, sesalca se tud moj boji, oz. mu gre na živce ropot, ki ga oddaja... Cheesy Pa če kdo kaj vžiga, npr. motorko, kosilnico, motor... Grin
Veste kaj pa moj s sesalcem naredi?
Zagrabi za vrh in ga hoče iz roke strgat. Prvo se ga je bal, potem se je pa opogumil in sedaj ga napade če le laho.
Tako smo bili enkrat na obisku z njim in je ležal pri meni pa moja teta sesalec vžge da bi nekaj posesala, on pa vsane pa za sesalec ugrizne... Joj se je teta ustrašla in sesalec tako nekam zabrisala...
Logiran
nemškadoga
odvisnež
Sporočil: 539

« Odgovor #69 : petek, 04.11.2005 : 21:15:20 »

baje imajo ali so imeli poštarji nek del torbe iz pasje kože. Ali to drži?
Logiran
rožica
rad pišem

« Odgovor #70 : sobota, 12.11.2005 : 14:01:28 »

Tole ne smatram kot problem, me pa zanima, če mogoče kdo ve, kaj naj bi pomenilo. Roni (petnajstletni mešanec) že od malega nalaja vsakega poštarja. Zadnje 14 dni pa vedno, ko ga spustim, najprej teče do nabiralnika (je tak v obliki valja), skoči na zid, prevoha, in če je notri pošta, odtrga vogalni del (ponavadi so to reklame). Potem ta košček papirja lepo spusti na tla in odide, kot da ne bi bilo nič Shocked Meni ni bilo nič jasno, mi je pa rahlo smešno Grin

Lp, Urša
Logiran
lejca
odvisnež
Sporočil: 599

« Odgovor #71 : sobota, 12.11.2005 : 17:10:58 »

Pri nas je bil včasih en poštar, ki je imel vedno polno briketov in se je psom prikupil. Naš nikoli ni lajal nanj. Sedaj imamo pa druge poštarje in vedno tako laja nanje. Še celo na sprehodu ga moram dati na kratko, ker se zažene proti njemu, ko se s kolesom pelje mimo. Če je pa kak drug kolesar je pa vse vredu. Sem razmišljala, da bi bilo fino, če bi poštarju vsak dan pripravila nekaj priboljškov, da bi jih dal psu. Wink
Logiran
Tessy
nekaj malega že vem
Sporočil: 138

« Odgovor #72 : petek, 18.11.2005 : 17:40:07 »

pri nas tudi,ko pride kakšen poštar v ulico se že vsi kužki v ulici oglašajo Roll Eyes
Logiran
brina05
nekaj malega že vem
Sporočil: 157

« Odgovor #73 : sreda, 29.03.2006 : 18:14:54 »

naš runo pa laja na poštarja eno ulico prej ko pa pri nas odda pošto, pa utihne, zanimivo. poslušamo ga vsako dopoldne vsaj dve uri.  Undecided

kar se pa tiče odškodnin. baje če imaš tablo z napisom "objekt varuje žival" (nekaj takega), baje ne odgovarjaš za nič, imaš posest na ta način zaščiteno. koliko je pa praktično res, pa ne bi vedela. Undecided
Logiran
ka ty a
živim tukaj
Sporočil: 3.919

« Odgovor #74 : sreda, 29.03.2006 : 18:48:18 »

naši pa poštarja obožujejo,ker jih poštar vedno tudi malo poboža.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Poštarji in psi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.