Uraa, ja, vožnjo z vlakom mu obljubljam že ene 100 let
Saj me je sram, ker sem tak hobit
Danes pa imava za vas zgodbo
"Črnogorec na delovišču"Pri nas doma smo pravi Slovenci. Povsod okoli hiše so najrazličnejši "izkopi", začete gradnje, ena skoraj že končana novogradnja, kupu gradbenega materiala, različna orodja in še kaj
Včeraj mi je ob šetanju okoli novogradnje (svakova nova vinska klet v dveh nadstropjih) prišlo na misel, da bi na novo postavljene ploščice in še neke zadeve, pri katerih naj bi z nasveti pomagala svaku, z mano šel pogledat tudi Roko. Itak je samo čez cesto.
Jaz sem šla naprej v prvo etažo, potem pa po betonskih stopnicah v spodnjo klet in šele spodaj ugotovila, da Roko čaka na vrhu stopnic in se ritensko umika. Ni hotel priti za mano. Jah, kukr češ, ane, sem si mislila.
Šele potem, ko sem prišla nazaj gor mi je "utendalo", da je k njegovi odločitvi sigurno pomagal na ves glas našponan radio na vrh stopnic in pa seveda dejstvo, da je spodaj skoraj tema. Hmmm ...
Sem ugasnila radio in ga probala še enkrat povabiti do, pa mu ni bilo do tega.
OK, še eno delo več za naju, super!
Zvečer sem gnjavila No Jinx, da mi pove, če so štenge v klet res taka grozovita zadeva na psa, pa mi je rekla, da je valjda vsaka pot "v neznano luknjo", sploh pa "v temo" huda preizkušnja za vsakega nevajenega psa, za
črnogorske junake pa sploh
Alora sem se odločila, da bova midva tole zadevo počasi in potrpežljivo enkrat doterala "u nulo", ker človek nikoli ne ve, kdaj bo kaka kataklizma, orkan ali potres, pa bo treba bežati v podzemno zaklonišče, a ne
V resnici pa se mi zdi fajn prilika po milimetrih Rokotu samozavest nabildat in kam lepše je, če imaš "poligon" kar na domačem pragu. Ni boljšega za hobite
No danes je bilo na zalost tole delovišče brez majstrov in lastnika in zato zaklenjeno in ker sva že imela pripravljene priboljške in kliker in dobro voljo za
črnogorska junaštva, sva šla pač na drugo gradbišče.
To je ravno v pravi "nonfinito" fazi ...
Tukaj pa sva uspešno naredila več vaj. "Deska, ki se pod nogami premika in trese" (v upanju, da bo kdaj počasi šlo tudi čez gugalnico, ane), potem "pozornost STRAN OD sosedovaga mačka" (s šunko v roki zelo uspešno" in pa "hoja po pokonci postavljenih stabilnih deskah" (za lovljenje ravnotežja).
Moj Črnogorac je zakon!
Že dosti časa se ni tako izkazal, madonca sem ponosna nanj
Evo ga, še poziral je na koncu
Grozovitni kamni, ki špikajo v tace in se predrzno premikajo:
Lovi ravnotežje, na tehle deskah, če upaš
... pa še hodit je treba znat po tem, ojoj!
počitek na "žleht deski, ki noče bit pri miru"
Midva sva taprava črnogorska delavca, aneda?