Roko se vam vsem zahvaljuje za dobrodošlico
Takole pa izgleda naša "kletkarska idila" ali "mi imamo pa novega čuvaja"
Roko je priden, mika ga še, da bi vsaj probal majo svoje scene furat, sva prejle skupaj nabirala jagode na vrtu in je proti dvorišču na hitro prilomastil moj svak s slamnikom in se je Roko že hotel prepustiti lajanju, pa sem mu zarenčala ene grde besede, ki mi jih je Smetka povedala, pa niso primerne za nežna ušesa. In je dal mir.
Sicer pa je zunanji privez itak popolnoma ukinjen, če se z njim ne ubadamo, gre počivat v kletko ali pa je z mano v tejle sobici za risanje ai pač s kom v spalnici, pa je kul. Skratka, po navodilih mu je onemogočeno, da bi imel sploh priložnost, ko bi moral on sam nekaj "presojati" ali je stvar/oseba grozljiva in za požret ali ne. Kletka je prestavljena v najbolj oblegan prostor, kuhinjo in on bo tam moral hočeš nočeš preživeti vse neprijateljske obiske. To je za začetek, ko bomo pa še kaj napredovali, bodo pa naslednja navodila padla
Po novem ni nič več za požret in za napast (pa ne glede na to, kaj si ON misli
). In po novem ga niti najljubši obiski ne smejo šmirglat, dokler ni čisto priden.
Smetka pravi, da on ni nek hudi wannabe divji stvor, ampak en navaden presrani mali črni pezdec s tavžentdvestotrinajstimi strahovi, ki nima nobene pravice, da bi mene okoli prinašal. In da si moram to jaz enkrat za vedno zapomnit - Roko nema prava glasanja. In ko bom jaz tolk pri sebi, tudi njemu ne bo treba več histerije zganjat zaradi lastne sence
On v bistvu namesto bega pred "strahotami" ubere taktiko "bom jaz tebe, prej ko ti mene". Ampak, ko spozna, da je v bistvu z "unim tadrugim" čisto varen, se pa čisto stopi. Tako je bilo gor "v armiji", ko se je moral srečati z raznimi "vdiralci".
Torej je na meni, da mu ne nasedam in razmišljam ne "kaj se lahko zgodi" ampak "česa pri nas NI". In RESNO moram mislit, brez dvoma. To je še najtežje, ampak itak ni druge izbire, a ne? Ker, kot pravi Smetka, en presran črnogorec mi pa res nima pravice nasprotovat pri tistem, kar jaz hočem
To je zdaj mantra