Ojla! Že celo večnost se nisva nič javila, je treba hitro popravit to krivico
No, pri nas se še vedno veliko dela
na črno Takole ponavadi poteka dopoldanska smena:
... tako pa popoldanska
Vmes pa se seveda tudi rekreiramo
... pa včasih
na črno podivjamo v tavisoki travi, potem pa preklinjamo, ko je treba vsa tista špičasta travna semena izvlečt iz kožuha
Ker sva z Rokom družabna in rada hodiva na obiske, vama tokrat predstavljava najine obiskovanke iz sosednje vasi:
hecne, radovedne, pa vsak dan več jih je
Sicer pa sva še zmeraj pridna piflarja
Ob sobotah se zvečer dobivava s sošolci, Tršico in Profesorjem in drilava dolgocajtne
mučilne vaje, saj veste, kako naučiti Šefico hodit "poleg" pa take reči. Roko pravi, da ni nobenega problema, kadar se Šefica spomni s sabo vzet malo mletega mesa, očitno je to dobro za njeno sestradano telesce. Tako pridno hodi ob psu in ga uboga, da to kar ni res ... pa še v oči ga gleda skoraj ves čas
Profesor je mamiF in mamama od Jone in Alfija (skupaj so "dream team Tri gracije
) zagrozil, da jih namerava jeseni prijaviti na izpit B-BH. MamoF že zdaj zvija po želodcu, jaz pa se veselim, ker to pomeni, da bo mleta govedina tekla v potokih
Pa tadragi tadobri ribji briketki tudi
Pa še večkrat bo prilika, da se pri odpoklicu z Alfijem malo postrani spogledava in potem namesto direkt k Materama užgeva vsak par krogov po celem poligonu, da se kar kadi (še najbolj Materama iz ušes
). Tršica se nama pa smeji in pravi, da sva nora pubertetnika
Sicer pa se moram posebej pohvaliti, kako priiiiiden in civiliziran mali črni pes sem jaz
Par tednov nazaj smo imeli na nogometnem igrišču veliko gasilsko tekmovanje in Moja me je seveda peljala navijat za Moja dva Tamlada varovanca. Wauuuu, kakšna gužva je bila, preko 200 otrok, vse je žvižgalo, kričalo, hodilo naokoli z ogromnimi sendviči, wauuuu. Ampak se nisem pustil zmesti skušnjavam, ker sem Moji obljubil, da bom priden, sem res bil priden. NIč se nisem obotavljal, ko je bilo treba hoditi tesno ob njej skozi gruče otrok, v noben sendvič se nisem spotoma zakadil, nobenega mulca nisem polizal po obrazu, lepo pridno sem ji sledil do senčke in od tam sva gledala nastope. Potem se je v najino senco nagužvalo fuuuul otrok in jaz sem bil zelo priiiidem, sem jim pustil, da me božajo in hodijo okoli mene, pa še eni punčki, ki je rekla, da se psov boji, pa ji je mamaF zagotovila, da lahko gre mimo malo bolj stran od mene in da sem jaz na vrvici in pod kontrolo, sem na koncu lepo vzel briket z roke. Punčka si je namreč kljub strahu očitno želela pobožati Mene, tako kot so to počeli ostali njeni prijateljčki, pa jo je mF povabila bližje in ji dala nekaj mojih briketkov. Prav počasi se je malecka bližala in ko se me je z roko dotaknila in sem samo s končkom jezika lepo vljudno vzel briketek iz njene male ročice, me je tako lepo pogledala, da sem se kar stopil
MamaF je ratala kar ganjena in je rekla, da sem njen najljubši mali terapevt in da ni lepšega, kot videti zmago nad strahom v bleščečih otroških očkah
Torej, gužve, vriskanja in sendvičev se ne bojim, ampak grmenja in pokanja ...
to je pa grozno. Že ko vidim črne oblake, pravi mF, da zazna moj strah, ko pa zagrmi prvič ... ufff, takrat šibnem v hišo, kolikor me tace nesejo in ne pridem iz mojega varnega kotička, dokler ne mine. Čeprav - zadnjič sva bila na enem fajn obisku, ko je začelo ful v daljavi grmeti
. Človeki pa nič - tam na klopcah pred hišo so sedeli in brezbrižno srkali pivo. Moja se je odločila, da nima smisla delat panike in šibat domov, ker sem itak na varnem spravljen pri njenih nogah in privezan s povodcem na klop. Hmmmm .... mi ni bilo nič kaj kamot tam čakat, kdaj bo strela udarila naravnost v nas, a veste, samo glede na to, da je bila Ona čist kul se mi je zdelo, da lahko tudi jaz neham paničarit in sem kar malo zadremal
... si lahko predstavljate - na tujem vrtu sem zadremal med grozljivo grozečo nevihto (no, jaaaa, res da je bila nevihta fuuuul daleč, ampak vseeno")
Pa zdaj, to soboto so bli tudi šokovi zame
Po naših mučilnih vajah, sta še dva Tavelika delala obrambo. OK, mene to niti ne briga kaj dosti, moja Piflarska mati pa itak mora vse vedet in videt in je seveda ostala z mano tam ob ograji in navijala Tapametnega Hosa, ki je hotel ukrasti rokav Profesorju. Brezveze, če mene vprašate, kaj ti bo Rokav, če imaš pa doma Miškota, da ga lahko vlačiš naokoli
Ampak OK, če se ji zdi to fensi naj gleda, jaz sem žvečil travo in mežikal Alfiju, če je še za kakšno lumparijo. In potem se je začelo - mamamia - Profesor se je lotil pokati z nekakšnim bičem in meni je bilo zadosti. Sem zložil ušesa ob glavo, rep med noge in se pripravil na štart, da šibnem domov, kolikor me noge nesejo
Ampak ... iz tega ni bilo nič, ker sem bil seveda na privezu
In potem, ko sta Hos in uni Tadrug končno odnesla Rokav, je Moja začela nadlegovati Profesorja z vprašanji, kako naj Meni omilijo strah pred pokanjem. In Profesor, ki komaj čaka take piflarske pobude je šel v avto po plašilko (ajme meni) in nas vse skupaj zvabil spet na poligon in potem smo imeli zaradi kapricov mameF še podaljšek. Smo se malo igrali z žogcami, pa hodili in tekali "poleg" v krogu, vmes pa je Profesor hodil kot mačka okoli vrele kaše in pokal s tisto zoprno pokalico
Mislim ... meni ni blo čisto jasno, zakaj so vsi Človeki tako veseli in vpijejo "braaaaavo, priiiiiden", še najbolj glasna pa je bila Moja, me je parkrat kar preljubčkala, ko je najbolj blizu počilo. No, jaaaa, ne vem noooo, saj se je dalo nekako preživet, ampak buhvekaj pa tudi ni blo
Moja me je sicer hvalila kot utrgana, da sem začel že z repom migati in to jo je še bolj razpalilo, je tulila "suuuuuperrrr", kot da bi se ji Marija prikazala
In na koncu, a veste, kaj je naredila ta Butara? Je rekla Profesorju "Najlepša hvala za pokanje"
Če ta ni prpaljena
In veste, kaj je On rekel (ta je še bolj utgan) :" Kaj hvala za pokanje, hvala tebi, da imaš željo delat, saj tudi drugim koristi, če delamo čim več."
Ajme meni ... kaj me še čaka
Ja, kaj me še čaka - nastop na Občinskem prazniku, baje
Baje se bomo s sošolci morali predstaviti kot vsa druga društva, samo s to razliko, da bodo Drugi imeli stojnice s Pršutom in Klobasami, mi pa bomo morali na igrišču delati Piflarske vaje
Ajme meni ...