A še tega vraga naj nase navesim
... se mi zdi, da bom ceneje skoz prišla, če tebe in klapo povabim sem v en penzion, pa te najamem za en fotosešn
Glede na to, da si videla moj obseg telesa, verjameš, da je zadosto dolg že navadno 2 m povodec, ki se ga včasih zapnem okoli pasu in se igram izmenično "vlečno službo" in "priden, poleg"
Pa še za klikanje in priboljškanje, ko vadiva hojo po pločniku je to super, je ostanek povodca glih zadosti dolg, da lahko udobno hodi, hkrati pa ne doseže roba pločnika in oboževanih smeti, ki ležijo ob cesti
... in še nekaj, si prav predstavljam, kako zelo "raznolike" bi bile fotke s tem pasom in tadolgim povodcem
- po mojem bi jih ratalo tisoč enakih - ena majhna črna r*t in nos na tleh nekje daleč pred mano
, pred njim pa kup konjskih fig
Neeee, saj bom slikala, itak mojega mini lovca vsak dan malo spustim na "nevtralnem teritoriju" zelo blizu hiše, da se razlaufa, mu mečem žogico in palice (ki jih sicer ne prinaša nazaj, itak, ampak jih prinese 1 m stran od mene in začne glodat, potem pa, ko mu jo "kao" hočem vzet skoči v zrak in odšprinta še ene par krogov okoli mene, norc mali
)
Sem opazila, da, kadar je najbolj razigran, nabija kroge do onemoglosti ... ponavadi ga tako razlaufan preden greva potem naprej skozi vinograde in v gozd, da je bolj umirjen in mi s štrikom ne vozi ravno slaloma med trtami.
V bistvu ga moram prav pohvalit, kar se hoje na povodcu tiče, če ni res nekaj nepredvidenega na obzorju, lepo hodi, pa naj bo takratek povodec ali pa flexi (flexi itak uporabljam zategnjen, kadar morava hoditi skupaj ali čez cesto, sicer pa dobi malo več svobode, glede na teren pač). Odpoklic je že kar dobro osvojil, me budno spremlja, če pa slučajno naleti na svojo priljubljeno tarčo - kakce, pa vsaj dvigne glavo, ko ga pokličem oz. požvižgam, priteče takoj pa seveda ne
... ampak tudi to rešim tako, da se mu nekam skrijem in sem čist tiho, pa me takoj začne iskat in je seveda fuuuul pohvaljen, ko prišprinta do mene.
Opažam, da ima nekaj zadržkov pred ljudmi, ki se nama bližajo po poti ali pa, če sliši samo govor, pa ne vidi človeka. Takrat se ponavadi ustavi, sede in budno opazuje, kaj bo zdaj. Ampak ni videti, da bi ga bilo strah ali kaj takega, po par sekundah ga kamot pokličem "pridi, greva" pa vstane in (še zmeraj z našpičenimi ušesi) greva naprej. Ko pa pride tisti človek dovolj blizu naju, bi Roko eveda skakal in pozdravljal, toda grda mati tega ne pusti, dokler ne sede. Zdaj vsak dan srečujeva mojstre, ki popravljajo cesto in je prav zanimivo, ker enega, ki vozi bager in ga vidiva vsak dan, sploh ne šmirgla več, če pa je kdaj kak "nov", se Roko vsede in ga en čas gleda, potem pa ni nobenega problema, ko sliši tega človeka govorit. Hecno
Aja, pa poštarja se prav razveseli, sploh, ko pride poštar z motorjem čisto do mojih vrat
takrat je veselje, ker ga poštar poboža in počoha in je nasploh fajn, da ima priliko prevohat ves motor.
Zadnjič sem obljubila ena "sramotna" razkritja
No, v nedeljo smo imeli na sporedu "socializacijo", srečanje s punco in ovcami. Za ovce že veste, da se ni zmenil, za Bajko, borderko pa
Najprej mu je seveda ona pokazala, da je njena žoga samo njena in to ne z renčanjem, ampak z odganjanjem proč od "plena", mu je v teku stalno znova presekala pot, tako kot to počne z ovcami. Bajka je sicer izredno ljubosumna, njene ljubice (lastnice) ne sme niti lastni mož objeti, ker se začne takoj buniti in bevskati (če imate kak nasvet, kako to omiliti, se priporočava z njeno lastnico).
No, Ana (Bajkina lastnica) se je bala, da bo Bajka preganjala Roka, če ga bo ona pocartala. Pa sem se jaz oborožila s priboljški in eno cotasto igračko in se igrala z Bajko vsakič, ko se je Roko motal okoli Ane. Se mi zdi, da je bilo prav kul, da je Bajka zaštekala, da dobi fuuul več pozornosti, če ne fura ljubosumnih izpadov. Potem sem se jaz igrala z obema, pa jo je Ana nagrajevala, če je bila z Rokom prijazna oz. če ni zatežila, ko je prijel njeno igračo. V glavnem, bomo uporabili našega
malega črnega za odtajanje ledene princeske v primerih deljenja stvari in oseb
No, po nabijanju krogov (borderska priljubljena disciplina) in igri zunaj, smo se preselili v hišo na topel čaj in žvake za nagrado. Vse lepo in prav, mulca sta zmatrana popadala po tleh in žvakala. Potem se je Roko odločil, da bi se še malo igral in začel Bajko rukati z gobčkom pod brado, ljubčkati, pa cukati za dlako na vratu in bejba se je zapletla z njim najprej v valjanje po tleh in neme "pasje boje" z odprtim gobcem in "grickanjem", potem pa .... potem mu je frajla začela nastavljati pod nos tazadnjo
in mali črni lovec jo je ...
... madonca, nooo ... dobra 3 leta staro bejbo je začel naskakovati, njej pa ni bilo zadosti
Parkrat je sicer tudi ona njega "pojahala" (pedofilka
pohotna), ampak v glavnem se je še kar nastavljala
No, od tu izvira Anino vprašanje "če je mulo res čist do konca kastriran"
(veliki vzornik Flip, javi se, da slišimo še tvojo analizo
)
Možno je tudi, da se gospodična pohotnica ravno začenja goniti, sicer bi to moralo biti na sporedu že septembra, pa je rekel veterinar, da zna poletno zdravljenje erlihije malo zavleči vse skupaj, tako da je možno, da je zdaj ta čas. A če se psica res začenja gonit, je nomalno, če se nastavlja tudi mlečnozobim kastriranim bumbarjem?
Aja, pa še to, punca je bila namenjena v začetku januarja na sterilizacijo, zdaj bo treba pa počakat, da gre ciklus skozi + ene 2 meseca ali nekaj takega, a ne?
NO, takle mamo. Z Bajko se imamo fajn, drugih mlajših punc pa še ne poznamo. Zadnjič sva v gozdu srečala gospo z 8 let staro am.staffordko Bello, ki je zelo luštna in umirjena, samo do divjanja in igre ji ni najbolj. Na začetku sva bili z gospo zelo previdni, ker punca baje ne prenaša najbolj samic oz. psov, ki lajajo, ta moj bumbar pa tako rad vabi k igri z bevskanjem, toda po začetnem "povohanju" je Bella očitno ugotovila, da je tale cicibanček neškodljiv in ji ni šlo niti na živce, ko je nabijal 5 metrske kroge okoli nje in veselo norel tudi okoli njene gospe. Po nekaj minutah zabave sva obe pripeli psa nazaj na povodca in smo šli vsak v svojo smer, brez hudih zahtev po "šeeee".