Po dolgem času se s Fifi ponovno javljava.
Tokrat bo to javljanje bolj veterinarske narave. Sva se kar nekaj časa zelo pazila in zaradi tega se nama ni dogajalo prav veliko (vsaj nič ekstremnega)
.
Prejšnji ponedeljek sva s Fifi šla pokazat tačko na veterinarsko fakulteto, vendar sva imela nesrečo, ker dr. Zorko ni delal (je predaval). Pregledala jo je splošna veterinarka, ki je s pomočjo kolegice potrdila, da Fifi leve sprednje tačke v predelu komolčnega sklepa ne more povsem iztegniti, oziroma jo ta ob popolnem iztegu zaboli. Dobila sva protibolečinske tablete in nasvet, naj v ponedeljek vseeno obiščeva dr. Zorka. In to sva včeraj tudi storila. Ta naju je najprej izprašal, kaj se je zgodilo, potem pa naju pospremil ven, kjer sva morala s Fifi teči, da je ocenil, kako gibljiva je tačka. Fifi pri teku ni pokazala znakov bolečin, prav tako je Zorko kasneje v njegovi ordinaciji po razgibavanju potrdil, da je njena tačka povsem gibljiva in brez bolečin.
Njegovo mnenje je, da je Fifi doživela blažji zvin, ki pa je do sedaj v veliki meri že izvenel. Slikanje nama je odsvetoval, ker bi po njegovih besedah le to predstavljalo nepotrebne stroške, ki nebi pokazali nobenih negativnih rezultatov. Omenil je možnost začetka artritisa, vendar me je takoj pomiril, češ, da so pri njeni starosti in količini gibanja te možnosti resnično majhne. Prav tako ni začutil nikakršnega "škripanja" v sklepih.
Edino priporočilo je bilo, naj 14 dni Fifi miruje (po vrtu lahko teče kolikor hoče sama, ne sme se je forsirati, krajši sprehodi, kot jih imava ponavadi, manjkrat po stopnicah). Tako naj bi Fifi čez 14 dni že bila pripravljena na stare navade. Žogice pa bova za enkrat vseeno zaradi njene varnosti kotalila samo po tleh. Mi je pa resnično zanimivo, po svoje tudi nerazumljivo, da pregled splošne veterinarke na VF stane občutno več, kot pregled pri dr. Zorku. No, pa saj to zdaj sploh ni važno. Glavno je, da je Fifi v redu.
In sedaj sem končno v redu tudi jaz.