mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.07.2024 : 17:36:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Zasuk želodca
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zasuk želodca  (Prebrano 81322 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #150 : četrtek, 24.11.2005 : 15:05:16 »

Uf, Bučka, imate pa pestro! Jaz bi definitivno ostala kar pri Pečarju, nima smisla begat od enega do drugega veta, Pečar pa je vrhunski kirurg. Jaz bi dala naredit še gastroskopijo.
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #151 : četrtek, 24.11.2005 : 15:06:39 »

imam vse izvide in vsi so seznanjeni z vsem. hvala vseeno.
Glede na to, da je pečar svetoval naj jo res čimprej operiramo, mu zaupam, da je sranje in da ne moremo čakat do naslednjega petka...
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #152 : četrtek, 24.11.2005 : 16:01:12 »

Nas je po prvem zasuku tudi malo krvi izbruhal, verjetno so ga ranili med pumpanjem. Kaj pa za vranico ni nihce nic rekel? Mene so dvakrat opozorili, da lahko, da je poskodovana (v najhujsem primeru tudi poci) in ce bom videla kri ali v blatu ali v izbruhanem, moram priti nazaj. K sreci v drugem primeru krvi ni bilo.
Joj, Bucka, tudi jaz te nocem strasiti. Undecided Drzim pesti za vaju. Kiss Kiss Kiss
Logiran

Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #153 : četrtek, 24.11.2005 : 16:07:24 »

Zakaj pa pride do poškodbe vranice? Tudi med pumpanjem ali kako?
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #154 : četrtek, 24.11.2005 : 16:24:41 »

Ne, ne med pumpanjem (sondiranjem), temvec prej, ko se zelodec zacne napihovat ali kasneje, ko se zasuce. Takrat stisne zraven tudi vranico. Vcasih jo med operacijo tudi odstranijo, ce je prevec poskodovana. Pri nas je bila prvic cisto OK, drugic, pa je bila povecana, vendar je ni bilo potrebno odstraniti.

Symptoms of torsion include a swollen, turgid abdomen; the sluggish action of the dog; his white, frothy, unsuccessful attempts at vomiting; and perhaps his scratching in the dirt to make a cool hole in which to
lie down. Also, the spleen will feel like a hard lump. The spleen is normally wrapped around some of the stomach and therefore splenic torsion accompanies gastric torsion. When this happens, the return of the blood that flows through the spleen is shut off causing shock, the "immediate" killer.

Logiran

gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #155 : četrtek, 24.11.2005 : 16:44:04 »

Jaz tudi poznam primer, ko so psici ( nemški dogi ) nazaj obrnili želodec, in takrat naj bi se tudi vranica poškodovala in žile zavile okrog  Huh ( nekako tako ), potem pa se je zasuk čez nekaj časa ponovil in ko so želodec fiksirali so videli, da naj bi bila vranica že trikrat povečana  Shocked .  Psičko so sicer uštimali, je pa res da so jo dali domov neprebujeno...tako da je lastnica, ki je zdravnik internist sama celo noč opazovala ppsico in spremljala njen EKG srčka. Te pa tud jaz nočem strašit, ampak se je to zgodilo ravno pri Zaninoviču... tako, da bodi pozorna in zahtevaj vse tako kot naj bi bilo.
Je pa res, da različni ljudje, različne izkušnje, seveda pa moramo vzeti v zakup, da se ta slabe zadeve vedno prej izvejo. Undecided
Držte se, držimo pesti za Bučo, pa poročaj kako boste uštimali.
In pa svaka čast tejle tvoji Buči, ki vse te zaplete in težave tako mirno prenaša.
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #156 : petek, 25.11.2005 : 16:14:37 »

Bučka - kako je  Huh, če sem prav zasledila imate danes popoldan operacijo.
 Da bi jo obe čimbolje prestale.
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #157 : petek, 25.11.2005 : 20:40:24 »

Naredili so fiksacijo želodca. UZ in tudi sama operacija nista pokazala na kakšen tumor ali kaj podobnega, tako da bomo morebitne nadaljnje slabosti obravnavali posebej. Zaenkrat je vse ok, čeprav je reva še zelo uboga. Bila je pridna kot se spodobi, upam, da bo še naprej!  Smiley

LP, Maša
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #158 : petek, 25.11.2005 : 22:35:02 »

Samo da je za vama. Cheesy Pa da ni še kaj hujšega...., pa da je narkozo ok prenesla.
Seveda je boga, kdo pa ne bi bil, že samo po parih dneh pumpanja, pa bruhanja, slinjenja, goltanja..., ne pa po vsem tem, kar Buča preživlja zadnje čase.
Veliko cartanja, pa razvajanja tele mrzle dni, pa bo v parih dneh kot nova. Wink
Kako pa je s prehrano po sami fiksaciji, je treba na kaj posebno paziti, ali celo kak dan postiti ?
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #159 : ponedeljek, 13.02.2006 : 12:32:07 »

No, po novem se tudi mi pridružujemo klubu.Lojze je namreč prestal torzijo.Glede na to,da pol ure po zasuku ni bil več sposoben za operacijo in smo ga najprej morali stabilizirat,da je poseg lahko prestal, je sedaj že kot tiger.Sama operacija je trajala  dve uri, po novem  pa ima prišit želodec.Po tem sem ga doma imela še 24 ur na infuzijah in cel teden na antibiotikih,sedaj pa je kot nov.Kar se tiče hranjenja sva midva morala začeti jesti že 12 ur po operaciji z dietnimi konzervami za rehabilitacijo,hoditi pa je moral takoj.Že iz operacijske mize je šel sam do avta.Nato pa po malem vsak dan hoditi.No,torzija se nam je zgodila v petek zvečer,v ponedeljek je pa frajer mislil,da je že popolnoma zdrav.Že spet misli,da lahko počne same neumnosti.Vsekakor smo prešaltali na 2xdnevno hranjenje,upam pa srčno,da mi tega ne bo potrebno nikoli več preživeti,čeprav močno dvomim.Danes poberemo še šive,gospod so pa že od prejšnjega petka uradno v penziji.Se pravi,da bo od zdaj naprej samo še kavč peglal.
LP Tjaša
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #160 : torek, 14.02.2006 : 11:08:07 »

Lunca, samo, da se je dobro izslo. Si kar predstavljam frajerja, kako gre sam proti avtu, tista viseca uhlja in zalosten pogled Kiss. Tudi nas je takoj ko se je zbudil, odkorakal iz klinike, sicer ga je malo zanasalo, ampak pocasi je slo. lp
Logiran

Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #161 : torek, 21.02.2006 : 09:58:25 »

Danes poberemo še šive,gospod so pa že od prejšnjega petka uradno v penziji.Se pravi,da bo od zdaj naprej samo še kavč peglal.
LP Tjaša

Zakaj v penzij?
Moja je imela torzijo pred dvemi leti, pa jo poglej danes  Cheesy Wink

Kofce
Stenar
delo  Cheesy

LP Noli
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #162 : četrtek, 02.03.2006 : 12:45:42 »

Noli,pes je v sedmem letu starosti in se mu ne da več hoditi po razstavah.Poleg tega,mislim,da zaenkrat v Sloveniji ni basseta,ki bi imel narejenih toliko šampionatov kot on.Glede na to,da jih pri nas malo razstavljamo,bom zgleda sama morala poskrbeti,da bo kakšen od njegovih potomcev posekal svojega očeta.Sicer je pa to cilj vzreje.Kar se njega tiče je prepričan,da je star(še nikoli v življenju nisem videla psa,ki bi bil toliko prepričan,da se že obnaša tako),čeprav je neverjetno živahen,kadar je potrebno naresti kakšno neumnost.Še najrajši se preklada iz kavča na posteljo.Sicer pa nisem povedala še vsega.V ponedeljek je ta revež šel še enkrat pod nož.V petek zvečer sem opazila,da ima pod brazgotino bulo,ki izgine,če se uleže na hrbet.Ker jaz spet nimam pojma, me je mož dva dni prepričeval,da pes sigurno nima kile.V ponedeljek sem ga na to peljala na pregled,tam kjer so ga operirali,kjer so mojo "diagnozo" potrdili.Pa je frajer spet pristal na operacijski mizi.Najbolj čudno od vsega pa je,da ko sem vprašala,če je potrebušina močno raztrgana,so mi rekli,da sploh ni,in da tudi šivov niso najdli.Pa še nikoli nisem slišala,da kakšni šivi razpadejo v manj kot mesecu dni.Sicer se zdaj rana lepo celi,čeprav bo najbrž dlje trajalo,saj je spet rezan na brazgotini.Upam,da je bilo to zdaj zadnjič.Mi nikakor ni všeč,da je moral v mesecu dni 2x v narkozo.
Tako Lojzu ostanejo le še peglanje kavča,preganjanje po vrtu,rehabilitacija v morski vodi in kakšna vroča za obdelat.
LP Tjaša
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #163 : četrtek, 02.03.2006 : 14:17:27 »

Verjetno sem narobe razumela  Wink. Predvsem si jaz "penzijo" za svojega psa predtavljam nekako tako, da ne bo šla več z menoj v hribe, na treninge, sprehodi po ravnem pa bodo kratki in umirjeni  Undecided. Na rastave še pomislila nisem  sram. Ja pa moja tudi dopolnila sedem let  Cheesy, priznam pa, da se njej tudi malo ne zdi da je stara  Grin.
Predvsem vama želim hitro okrevanje in nobene narkoze več  Wink.

LP Noli
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #164 : četrtek, 02.03.2006 : 14:47:41 »

Ja upam,da nam bo ta želja uslišana.Vsaka narkoza je za organizem obremenitev.Kar se pa penzije tiče,za nas je njegova penzija tisto početje,ki ustreza njemu.Za norenje in zganjanje neumnosti je pa še orng pri močeh.
LP Tjaša
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Zasuk želodca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines