No, sej, tako nekako je to pri nas, ja. Milijonkrat poves, pol pa ti oni povejo tocno to, kar njim ti tupis v glavo ko ena budala, kot da so toplo vodo odkrili in jim tega nikoli niti zdalec nisi omenil ... Eh, ti nasi starsi.
Sicer pa - kdaj ves, da si najeb... kar se neta tice. Nova zgodba.
V daljno sibirijo prispe paket. V njem je nov Modem, ki bi moral zamenjati Nadposast Modem in delovati. Ja pa ja de. Seveda ene komponente ni. Najprej se stanovalci stare hise v Sibiriji po telefonu dajejo s Stricki s Tehnicne pomoci.
"Gospa v kovinsko luknjo morate vtaknit kabel."
"gospod, ne morem, kabel je premajhen, da bi ga lahko vtaknila v to luknjo."
"Gospa, tisti kabel, ki je na tanki rumeni zici s plavim vticem na koncu vtaknite v kovinsko luknjo."
"Ja, gospod, razumem, tega ne morem narediti."
"Ne, ne, gospa, bo slo v kovinsko luknjo, brez skrbi."
"Ne, gospod, ne bo slo, ker je luknja velika 1,5cm krat 1cm, vtic od kabla pa 0,5cm krat 0,5cm."
"Gospa, v kovinsko luknjo ga morate vtaknit."
"Razumem kaj mi govorite gospod, ne morem ga tja vtaknit."
"Gospa, dajva vse luknje pomvrsti na modemu pogledat. Najprej imate to, potem to, potem to, potem kovinski vtic in na koncu elektricni vtic."
"Ja, tocno to imam, samo ni kovinskega vtica, ampak je kovinska luknja, globoka kake tri centimetre."
"No, v to luknjo korate vklopit kabel, gospa."
"Gospod, to ne gre, jaz imam en mini vtic in ogromno luknjo. Ne morem kabla notri vtaknit."
"Cakajte, gospa, a ne morete kabla tja notri vtaknit?"
V glavi sama sebi zavpijem "Pa kaj ti jaz govorim ze petnajst minut, jebe...." in si recem "Dihaj!"
"Ne, gospod, ne morem kabla tja notri vtaknit."
"Aja, pa a ste pogledali v skatlo, ce je tam se kak del modema?"
V glavi se mi odvija odgovor:"Ne, totalno butasta sem in mi ni prislo na misel. Pa kaj je s tem clovekom narobe?!? Ok, diham."
"Ja, gospod, seveda sem pogledala. Se skatlo sem celo razstavila, da bi hilo ja za ziher."
"Ojej, potem vam pa tega dela ocitno nismo zraven poslali."
V glavi:"A ne ga srat!"
"Ja, ocitno res ne gospod."
"Samo trenutek gospa, bom sprozil teren."
"Ja, lepo prosim, dajte."
"Prosim pocakajte malo na liniji."
"Seveda ni problema." V glavi dodatek:"Ker itak nimam boljsega dela, a ne?"
"Gospa, ste se tu?"
V glavi:"ne, odlozila sem."
"Ja, seveda gospod."
"Glejte gospa, sem sprozil teren. Vas bo nekdo poklical in se bosta zmenila kdaj lahko pride do vas."
"Super, hvala gospod, lahko noc."
"Hvala vam, lahko noc."
Ne, ne, ni se konec zgodbe ...
Ko se ""zjutraj" stanovalci stare hise prebudijo imajo 5neodgovorjenih klicev. Tri iz neznane stevilke in dva od mame. Hkrati nas pricakata se dva smsja od mame s sledeco vsebino
"Serviser te isce, poklici ga prosim. Je v MS in hodi okoli hise."
"Glej, tole mi je poslal: pocakam lahko se 15 minut, potem imam planirane terenske posege se naprej. Opremo dostavimo preko poste jutri."
Meni seveda poci film. Ce smo zmenjeni, da me poklice in se zmeniva za uro, potem pac nima kaj hodit okoli hise in upat, da bom slucajno doma in budna. Ga poklicem in mu razlozim, da ni bilo tako dogovorjeno in da naj mi pove kdaj pride.
"Joj, se opravicujem, saj vem, pridem cez 15 minut."
"Ok, zmenjeno."
Pride Serviser v staro hiso. Boji se psov, zato se jih zapre na varno. V modem vklopi manjkajoci del in poskusimo, ce stvar dela. In ... ... ... ... NE DELA! Oziroma dela tako kot je delal ta star modem.
"Joj, to je pa, cudno, gospa."
"Ja, vem , to vam jaz ze leto in pol dopovedujem."
"A ze leto in pol ne dela?"
"Jp ..."
"Cakite, bom poklical kolega."
...
"A zdej dela?"
"Ne, ne dela."
"Hmmm."
Kolegu v telefon:"WTF se dogaja, tega se nisem dozivel?"
V moji glavi:"No, ko pa serviser nekaj takega izjavi, je pa res hudo."
"Gospa, mi tega ne moremo odpravit, bom jutri zjutraj ob osmih prisel s kolegom in z drugim modelom modema in upam, da bo delalo."
V glavi:"Fak, sredi noci."
"Odlicno, upam, da boste jutri res zrihtali, ker tole pa ze ni vec smesno."
"Se bomo potrudili, gospa, se opravicujemo."
"Nasvidenje, se vidimo jutri."
"Nasvidenje."
Se nadaljuje ...