Joj, krasna tablica je
jaz pa še razmišljam o napisu... nimam pametnih idej...
enkrat mi bo pa samo kliknilo
čeprav sedaj že razmišljam, če bi dala kar oba na no tablico, Bučka in Piko. Se mi zdi kar prav, da bi ostala skupaj tui na tablici. Hmmm...
ŠE ne vem..
Izbira napisa je resb zahtevna. Jaz sem za NVMP tablico rabila kar nekaj časa. Mislim pa, da bi Bučko in Pika res morala oba biti na eni tablici.
Sicer pa smo se z NVMP danes, preden smo se odpravili na vikend, odpravili še k veterinarju. G. Pes je šel na cepljenje in ker smo bili že tam, smo veterinarju pokazali tudi Samotove zobke in dlesni ter preverili čip NVMP. Čipi delujejo, G. Pes je cepljen, Samo je dobil navodila, da naj še naprej vzdržujemo ustno higieno s stomadinom, občasno pa naj mu dam kos žvečljivega mesa starejše krave, da si z žvečenjem in trganjem spuca zobke.
Gremo mi torej veselo proti vikendu. Samo kot ponavadi ni navdušen nad vožnjo. Pet minut pred prihodom na vikend bruhne malo sline in po avtu zadiši po svežih mačjih kakcih.
Super!
Pridemo torej na vikend, zrihtam Samota in zletam oba psa. Preden se odpravim v trgovino ločim NVMP od Samota in G. Psa. V glavi si naredim plan, kako bom v vaški mesnici naročila en kos žilave govedine. No ja, teorija je eno, praksa pa drugo.
"Dober dan, en kos zelo žilave govedine prosim."
"A mislite tako, ki bo zelo sočna po pečenju, gospa?"
"Ne, ne, tako ki se bo zelo težko žvečila, mislim."
"
"
"Ja, veste, za mačka jo rabim."
"
"
No na koncu dobim kos govedine.
Pridem domov in me skoraj vršlog, ker me oba psa mahajoč z repki pričakata v istem prostoru.
Vsa živčna preverim, kje je Samo in če sta tako on kot NVMP cela. Ok, vse ok, samo jaz imam par sivih las več. Lotim se torej kosa govedine. Šment, res je tako žilava, da s prvim vikendaškim nožem niti zarezati ne morem vanjo.
Poskusim z naslednjim. Z veliko muke in truda ter ob nenehnem mijavkanju Samota in poželjivih pogledih vseh treh, mi uspe
in vsakemu kosmatincu dam svoj kos govedine. G. Pes in NVMP pridno prežvekujeta vsak svoj kos, Samo pa ...
Potem se končno spravim na mojpes.net
in mi tale naporen dan polepšata mamaF in NVMM
. Potem pa začnem prenašati dva videoposnetka na youtube, da boste videli kako se Samo (ne) loti kosa govedine in kakšen fajn odnos imata Samo in NVMP.
In zdaj ga youtube neki sračka.
Mah, bodo filmčki kasneje, če mi uspe.
Veste, Murphy je moj najboljši prijatelj, vedno je z mano!