Hvala mamaF!
Sem vedela, da se lahko zanesem nate!
Sicer sem pa spet malo dihala ...
Zlati Mamici sem ob predaji kuŠka na čuvanje dala cel 15 kilski žakelj hrane. Danes sem preostalo vsebino presula v hobuk in doživela manjši šok in živčni zlom! Hobuk, ki bi moral biti malo čez tričetrt poln, po enotedenskem hranjenju psa iz novega žaklja, je polen samo do slabih dveh tretjin!
Kličem Zlato Mamico:
Jaz: "Mami, koliko si pa ti dala Regratu za jesti na dan?"
Zlata Mamica: "Ja toliko kot si naročila."
J: "Mami koliko pa je to?"
ZM:"Ja dve skodelici na dan, a ne!"
Jaz diham: "Mami, eno skodelico na dan dobi in ti to veš!"
ZM: "Ja, saj mu nič ne škodi, če dobi malo več."
J:"Dajala si mu še enkrat toliko kolikor rabi. In če ne škoduje njemu, škodi mojemu žepu, v ene tednu si mu sfutrala dvajset evrov hrane."
Zlata Mamica poskuša preusmeriti tok pogovora drugam:"Samo ta tvoja hrana ni najboljša, a ti veš koliko kaka po njej?"
Napaka, Zlata Mamica, napaka, tole je slab primer preusmeritve pogovora ...
J: "Ja itak, da ogromno kaka, če mu pa daješ toliko hrane, da je doga ne bi uspela prebavit, kaj šele flet!!!"
ZM: "A zdaj se bomo pa o tem, da sem dala psu preveč hrane pogovarjali pol ure."
J: Ne, mami, lahko takoj zaključimo, samo daj mi prosim vedeti, da tega več ne boš počela."
ZM: "Ja, koliko časa se bomo še o tem pogovarjali?"
J:"A potem ne boš upoštevala, koliko mora dobiti za jesti in ga boš še naprej pretirano futrala in mene finančno izčrpavala?"
ZM: "Saj ga lahko daš komu drugemu, če midva tako slabo skrbiva zanj."
J: "Ok, res bi bilo pametno, da ne speljuješ debate v te vode. Ne pozabi, da imam jaz NVMP-ja več kot vidva in da se ti zmeraj strašno smili, ker mora revež biti pri grozni strašni meni."
ZM:"Midva bova zdaj še spila čaj in se potem odpraviva v Ljublajno."
J:"Prav, javita se, ko bosta doma."
In potem pokličem mamoF, da se skričim!